(Nie)Tajne Akta Syndykatu |
Wersja do druku |
Karel
Latveria Ruler
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 18-12-2011, 23:49
|
|
|
Cytat: | A co do LoN... chcesz powiedzieć, że ją zabiłeś? (bo z jej opisu wynika, że całkowite zabsorbowanie jej mocy równa się de facto jej śmierci)
|
Nie. Nastąpiło coś w rodzaju fuzji niczym w stopie metalu. Umysł LoN wciąż tam jest ale może zrobić ditto by się uwolnić tak samo jak umysł Karela. Mogła się na krótko porozumieć z Kitkarą ze względu na związek krwi. Sam hiregon i jego umysł to nowy wytwór ale baznowany na Karelu (stąd "ulgowe" traktowanie wobec Kit) i LoN (wiedział mniej więcej kim jesteś i jak ciebie znaleźć ale część banowana na Karelu zidentyfikowała cię jako wroga/konkurenta o terytorium). Gdy hiregon przestanie istnieć LoN wróci do poprzedniej postaci a twoja ręka (nibymacka?) do ciebie.
Cytat: | Karel, nie wydaje Ci się, że trochę jednak przesadzasz z poziomem mocy? CZYM musiałbyś być, żeby wchłonąć LON? Bo na pewno nie tym zmartwychwstałym bogiem, którym byłeś... >_> |
Nie wchłonąłem jej. Pamiętaj ze LoN siedziała już w moim umyśle a sama transformacja to niepomyślny zbieg okoliczności na skutek Aury Murphego Punyana. Zazwyczaj przy tworzeniu hiregona używane były dużo słabsze byty chaotyczne. Ale znowu Aura Murphego sprawiła ze nieprawdopodobne się wydarzyło. |
_________________ "So come forth, Avenger. It is time to put our lingering dispute... to an end!"
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 19-12-2011, 00:04
|
|
|
Nadal nie wiem, jakim CUDEM ona nad tym nie panuje, ale mniejsza.
W tej chwili przede wszystkich chciałabym ustalić coś konstruktywnego - tzn "co robimy, żeby to jakoś logicznie zakończyć"?
Jedyne, co mi teraz przychodzi do głowy, to próba rozdzielenia towarzystwa taka, że to ładowe coś, czym strzelasz, przypadkiem trafi w nas wszystkich... Any other ideas? |
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 19-12-2011, 07:38
|
|
|
Od samego początku chce coś stworzyć z tamtego czegoś( black of sun z monolitami tańcującego po układzie słonecznym) nieudane dewolucyjne cosik. Przyznam się, że sam pogubiłem w swoim celu i słabo mi idzie bycie uberem;). |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 05-01-2012, 21:55
|
|
|
A ten ślub to w ogóle ma się odbyć? Bo ma wrażenie, że ta uroczystość coś za bardzo umyka. |
|
|
Smk
Grupy: Syndykat
|
Wysłany: 05-01-2012, 22:14
|
|
|
Serika napisał/a: |
W tej chwili przede wszystkich chciałabym ustalić coś konstruktywnego - tzn "co robimy, żeby to jakoś logicznie zakończyć"?
|
Tabris napisał/a: | A ten ślub to w ogóle ma się odbyć? Bo ma wrażenie, że ta uroczystość coś za bardzo umyka. |
Working at it ^^
Edit: and done. Sugeruję sprawdzenie umowy z ubezpieczycielem nieruchomości.
|
_________________ There is no "good" or "bad". There is only "fun" and "boring". |
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 10-01-2012, 10:31
|
|
|
Choć rozwalenie wszystkiego jednym kopnięciem byłoby bardzo in character w obecnej sytuacji, stwierdziłem, że niesportowe byłoby niedanie innym możliwości reakcji.
Kula chaosu będzie się powiększać aż rozpuści całą planetę - potem weźmie się za kolejne planety w systemie i ostatecznie słońce. Na więcej oryginalnego impetu raczej nie starczy.
Planeta powinna zająć nie więcej niż kwadrans, a cały układ godzinę-dwie, więc sugeruję się spieszyć.
PS: jakby co, wińcie Sm00ka, nie mnie ;P
PS2: Poring pewnie byłby w stanie to zatrzymać (bo dojdzie do siebie sporo zanim planeta zostanie pożarta), ale nigdy nie był dobry w rozpamiętywaniu swoich działań czy cofaniu raz rozpoczeych akcji - to nie bardzo w jego stylu. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 10-01-2012, 16:45
|
|
|
Weekend napiszę posta, który skończy wyścig zbrojeń w sposób permanentnie. Nie chciałem tego zrobić, ale będę zmuszony akurat tak, a nie inaczej. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Smk
|
Wysłany: 10-01-2012, 20:40
|
|
|
Caladan napisał/a: | Weekend napiszę posta, który skończy wyścig zbrojeń w sposób permanentnie. Nie chciałem tego zrobić, ale będę zmuszony akurat tak, a nie inaczej. |
Wybacz czystą złośliwość, ale.... kto Tobie rączki rozbuja? >D
ps sigh... project orion mode.
pps wszelkie manifestacje mają charakter fizyczny. Wypraszam sobie magię. Tudzież duchowość. |
_________________ There is no "good" or "bad". There is only "fun" and "boring". |
|
|
|
|
Bezimienny
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 11-01-2012, 00:05
|
|
|
Kula chaosu w momencie zatrzymania sięgała brzegu - linia brzegowa (i linia dna) zostały mniej-więcej odtworzone, ale jak widać z opisu wszystko jest inne. Btw, żółta lemoniada która zastąpiła wodę morską jest silnie halucynogenna (i nie rozmyje się tak łatwo w oceanie - efekt jest stały, czyli woda która pozostanie dłużej w tym rejonie ulegnie przemianie). |
loaded with steel.
the renegades on wheels.
|
|
|
|
Karel
Latveria Ruler
|
Wysłany: 29-01-2012, 17:54
|
|
|
Oftopowo. Spory edit mojego Potretu. Spora rozbudowa działu Charakter, Przebudowa działu Wygląd, nowy dział Przyjaciele a oraz edit i dodanie (Za darmo!) do działu Wrogowie Ysena
(Dlaczego? Bo tak! Ysen nie lubię cię :D).
Post powinien być errr niedługo! Jeśli to możliwe proszę o usunięcie tego Rudego Wrednego (i obecnie Wkurzonego) Sierściucha bo errr....psuje mi koncepcję artystyczną! O!
I tak, nie wiem dlaczego ale mam fazę. Przeczytałam cały temat o Gundamie 00 i zaraziłem się od was wredoty!
Kira!Kira! A Trailblazer był do bani. Przez was już nie mogę obejrzeć normalnie tej serii! . |
_________________ "So come forth, Avenger. It is time to put our lingering dispute... to an end!"
|
|
|
|
|
Smk
|
Wysłany: 29-01-2012, 18:05
|
|
|
....Zafunduję Tobie vogońską poezję..... |
|
|
|
|
Karel
Latveria Ruler
|
Wysłany: 29-01-2012, 18:11
|
|
|
Cytat: | ....Zafunduję Tobie vogońską poezję.....
|
Nie ma takiej potrzeby, freszki Kochanowskiego i trochę irlandzkie stepowania wystarczy (dodatkowe punkty jeśli przy stepowaniu zagrasz na Didgeridoo).
I pamiętaj! Zawsze mogę na cię nasłać siepaczy z BHP! Moc mandatów silna w nich jest! |
|
|
|
|
|
Karel
Latveria Ruler
|
Wysłany: 25-02-2012, 15:52
|
|
|
Czekam na odpowiedź.
Z innej beczki. Cal co z questem w uniwersum M&M? Odbędzie się czy nie (i czy ktokolwiek prócz mnie pamięta ustalenia?!).
Also kompletnie nowy quest zaczynający się na...tego nie powiem ale niech niektóre grupy czują się ostrzeżone ^^
Dlaczego? Bo pranie się jest fajne! I tak jestem bardzo znudzony. |
|
|
|
|
|
Costly
Maleficus Maximus
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 26-02-2012, 19:52
|
|
|
Karel napisał/a: | Also kompletnie nowy quest zaczynający się na...tego nie powiem ale niech niektóre grupy czują się ostrzeżone ^^ |
Czuję się ostrzeżony :] |
_________________ All in the golden afternoon
Full leisurely we glide... |
|
|
|
|
Bezimienny
|
Wysłany: 02-03-2012, 14:41
|
|
|
Dla mojego zdrowia psychicznego uznałem, że astral poleciał tylko lokalnie.
PS: Inne konsekwencje odcięcia świata od wymiarów duchowych pozostawiam do waszej wyobraźni. |
loaded with steel.
the renegades on wheels.
|
|
|
|
|