Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Wasze nicki... |
Wersja do druku |
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 18-03-2005, 21:06
|
|
|
dobra... że czerwony to kojarzę metodą skojarzeń.... ale dlaczego komunistyczny i krwiopijca? ... |
|
|
|
|
|
Redvampire -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 18-03-2005, 23:14
|
|
|
Gdzieś tam mam legitymację młodzieżówki PPS |
|
|
|
|
|
Eltanin
?????
Dołączył: 17 Lis 2004 Skąd: Ciemna strona słońca Status: offline
Grupy: WIP
|
Wysłany: 28-03-2005, 16:52
|
|
|
Ja się nazwałem od gwiazdy. Konkretnie od gammy w gwiazdozbiorze Smoka. |
_________________ Hubba Hubba Zoot Zoot
Deba Uba Zat Zat A-num Num
A-hoorepa Hoorepa A-huh-hoorepa A-num Num.
Be kind to dragons, for thou art crunchy and taste good with ketchup. |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 05-04-2005, 13:01
|
|
|
Kilka lat temu wkurzony mnożącą się niczym króliki modą na nadawanie sobie elfich imion zdecydowałem sięna ksywkę kojarzoną z jedną z najlepiej pokazanych w literaturze fantasy postaci negatywnych. Szczegółów nie piszę, kto nie jest odmóżdżonym przez mtv ćwokiem ten wie, skąd ona pochodzi. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 05-04-2005, 13:09
|
|
|
Bez wyzwisk proszę.
Swoją drogą w filmie spłycili te postać, ze szpiega Saurona zrobili smakosza hobbitowiny;P |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 05-04-2005, 13:13
|
|
|
Sorry, ale dziś, po zrobieniu filmu, wiedza okołotolkienistyczna nie jest czymś porównywalnym z umiejętnością odczytywania piętnastowiecznych dokumentów pisanych po fińsku, dlatego każdy kto ma trochę oleju we łbie będzie wiedział, skąd się wziął Grisznak.
A co do postaci Grisznaka w filmie to racja, ale to akurat byłem w stanie wybaczyć, w przeciwieństwie do kilku innych postaci ( no ale nie miejsce tu na takie dyskusje ). |
|
|
|
|
|
Irin
Grupy: House of Joy WIP
|
Wysłany: 15-04-2005, 21:27
|
|
|
Wielki Edit...
Nie mogłam znieść myśli, że ten post jeszcze tu istnieje, więc sprostuję. W dodatku to co napisałam nie było do końca prawdą. No to go.
Przez długi czas byłam Irią. I jeszcze sporo osób się tak do mnie zwraca (trzeba będzie im to jakoś sprostować...). A Irin? Z pewnej książki...
Dokładniej z książki o japońskich mieczach, którą pożyczyłam od taty. Śliczna, duża, w twardej, błyszczącej okładce.
Na ostatnich kartkach tejże książki znadowały się różne, wybrane japońskie znaczki. Postanowiłam, od tak, sprawdzić sobie czy nie złożyły by się na mojego nicka...
I prawie się złożyły. Było "i", było "a" ale nie było "r". Ale za to było "rin"...
Następny rysunek podpisałam właśnie Irin, a nie Iria. I jakoś tak zostało... |
Ostatnio zmieniony przez Irin dnia 13-08-2007, 15:03, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 15-04-2005, 21:55
|
|
|
Cześć. Witam serdecznie w naszym hermetycznym grajdołku.
Błagam! Używaj shift'a!!! |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Irin
Grupy: House of Joy WIP
|
Wysłany: 15-04-2005, 22:00
|
|
|
Shifta? Dobrze... Ale polskich liter nie muszę? Już będę grzeczna ^^ |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 15-04-2005, 22:14
|
|
|
Polskie litery to inna kwestia... Po prostu wygodniej czyta się tekst, gdy wyraźnie widać, gdzie kończą się, a gdzie zaczynają zdania.
Ja nie mam żadnej osobistej satysfakcji z naskakiwania na nowych, ale niestety na tym polega moja rola (i na tym, że od czasu do czasu z rozpędu skasuje komuś posta, zamiast zedytować).
Przepraszam za kłopot i życze bezstresowej egzystencji po wsze czasy. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Meath
|
Wysłany: 16-04-2005, 09:52
|
|
|
Meath- było imieniem mojej bohaterki na mojej pierwszej sesji. Koleżanka poszperała w słownikach związanych z elfami i innymi stworkami, przesłała mi kilkanaście imionek i wybrałam akurat to. Z tego co pamiętam to Meath znaczy "poznać, poznawać". |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 16-04-2005, 22:21
|
|
|
Meath to chyba taka kraina w Irlandii... |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Meath
|
Wysłany: 17-04-2005, 10:58
|
|
|
tak i nazwa jednego z hrabstw... i właśnie z tym najczęściej kojarzy się ludziom mój nick ^^" |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 17-04-2005, 22:07
|
|
|
Heh. Mnie moim nickiem 'ochrzczono'. Komuś się kojarzyło... Wysokie, wielookie, jak rozczapierzy skrzydła to... ^__^; Z czasem, za sposób w jaki prowadziłem korki z rachunkowości, dostałem jeszcze w.a.
Wielce Apodyktyczny... -___-
Gorzej że zdarza mi się czasem gdzieś w realu walnąć "Wu A Totem. Miło mi.." Ale najgorzej było jak w telewizji poszła ta reklama Redd's. Ciągle słyszałem "Totem potem..." x_x |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 19-04-2005, 12:04
|
|
|
Wiesz co, totem: z tym wysokim i rozczapierzającym skrzydła to jest coś na rzeczy.
Ja nick wymyśliłam te prawie dwa lata temu, jak odważyłam się zarejestrować na forum. Długo kombinowałam, co by pasowało i cały czas byłam niezadowolona z efektów. Albo było pospolite, albo wściekle pretensjonalne, albo głupio brzmiało. No więc w końcu zaczęłam szukać po obcojęzycznych nazwach roślin i zauważyłam, że jeden z moich ulubionych krzaków, czyli leszczyna, ma przecież bardzo dobrą łacińską nazwę gatunkową: Corylus avellana. No to i zostałam Avellaną, ale ładne kilka miesięcy potrwało, zanim się przyzwyczaiłam do tego pomysłu. A teraz już przepadło. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|