Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Wasze nicki... |
Wersja do druku |
Ataru
|
Wysłany: 19-04-2005, 12:19
|
|
|
Tak, warto mieć nick, który nie jest pospolity. Ja nicka nie musiałem sobie wymyślać, tak ochrzciła mnie moja stara dobra korespondentka, później bliska znajoma i tak mi zostało po dziś dzień, a nie sądzę, żeby ktoś chciał mieć nick, który przedstawia "największego pechowca, nieudacznika i idiotę w całym wszechświecie" ;) |
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 19-04-2005, 13:24
|
|
|
hmm... mój sie wziął z prozaicznych powdów - nie wiedzialam, jak podpisywać swoje rysunki i metoda prób doszłam do najprostszego rozwiązania - pierwsza litera imienia, nazwiska, ostatnia imienia XD i wyszło IKa.
A drugi "Minamoto" -> jak zakładałam konto na onecie, okazało sie, że IKa jest zarezerwowane, więc w ruch poszedł słownik japońsko-polski :>. |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 19-04-2005, 15:12
|
|
|
IKa napisał/a: | A drugi "Minamoto" -> jak zakładałam konto na onecie, okazało sie, że IKa jest zarezerwowane, więc w ruch poszedł słownik japońsko-polski :>. | Hmmm... a czy w tym słowniku było coś o kulturowym kontekście tego słowa w roli nazwiska? Jeśli nie, to przeczytaj moją recenzję Otogizoushi. Napisałem tam na ten temat co nieco... 'źródło' albo 'pochodzenie' to tylko znaczenia literalne.
Ataru napisał/a: | nie sądzę, żeby ktoś chciał mieć nick, który przedstawia "największego pechowca, nieudacznika i idiotę w całym wszechświecie" ;) | To skąd na forach tylu Shinjich? ^_~ |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Ataru
|
Wysłany: 19-04-2005, 15:17
|
|
|
Shinji to nie Ataru, on jakieś tam zalety ma i może się podobać ludziom jego charakter, a kto widział Urusei atsura, ten wie... |
|
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 19-04-2005, 18:25
|
|
|
wa-totem napisał/a: | IKa napisał/a: | A drugi "Minamoto" -> jak zakładałam konto na onecie, okazało sie, że IKa jest zarezerwowane, więc w ruch poszedł słownik japońsko-polski :>. | Hmmm... a czy w tym słowniku było coś o kulturowym kontekście tego słowa w roli nazwiska? Jeśli nie, to przeczytaj moją recenzję Otogizoushi. Napisałem tam na ten temat co nieco... 'źródło' albo 'pochodzenie' to tylko znaczenia literalne.
|
Niestety słownik był jak najbardziej "dosłowny" ^__^ innych kolokacji nie znalazłam. Ale kontekst kulturowy wygląda całkiem dobrze :> |
|
|
|
|
|
Doreen
Little Lotte
|
Wysłany: 04-05-2005, 09:09
|
|
|
To może teraz ja...
Jedną z moich ulubionych książek Pratchetta jest "Reaper Man" aka "Kosiarz". Bo występuje tam Śmierć i całe stadko przesympatycznych nieumarłych. I Hrabina Doreen Notfaroutoe. Może i nie wyróżniała się zbytnio z zastępów dyskowych postaci, ale miała klasę (lub coś w stylu :)), a to, jak rządziłą mężem było po prostu urocze. :)
Ostatnio wyszperłam też, że Doreen to francuskie imię żeńskie (acz mało popularne) o znaczeniu "Złota".
Czasami używam też nicka Tandi, taki hołd złożony grze "Fallout", która była moim pierwszym komputerowym rpgiem (i nadal jest jednym z najlepszych, z jakimi miałam styczność) |
_________________ "The tiny spark you give,
Also set my heart aflame...
That all the songs you hear me sing,
Are echoes of your name."
Ikonka stąd
|
|
|
|
|
Illuminari
Dark lady
Dołączyła: 27 Paź 2005 Skąd: Krynn, serio Wa-wa Status: offline
|
Wysłany: 27-10-2005, 15:29
|
|
|
Teraz ja:P Mój nick to Illuminari, co po łacinie znaczy oswiecony/oświecona. |
_________________ http://www.dragonlance.pl/forum - zapraszam. |
|
|
|
|
Varda
ko-tek!
|
Wysłany: 30-10-2005, 14:46
|
|
|
Dawno, dawno temu szukalam nicka dla siebie, jako ze poslugiwanie sie wlasnym imieniem w sieci bylo dosc uciazliwe [czesto wystepuje, mozna z kims innym pomylic etc.].
Pamietam, ze grzebalam po roznych ksiazkach i ksiegach imion i jakos nic mi nie podchodzilo. Albo imie brzmialo zbyt pretensjonalnie, albo wydawalo mi sie po prostu brzydkie. I wreszcie trafilam na "Varde". Ladne imie, autentyczne, ma swoj rodowod i znaczenie, ktorego wyjawiac ani mysle ;) Jesli ktos ciekawy, od czego siec i biblioteki.
Pozniej jakos wpadl w moje lapki "Silmarillion", gdzie wystepuje postac o tym samym imieniu. Zaczelam sobie o niej czytac i troche irytowala mnie mala ilosc, ledwie wzmianki o Pani Gwiazd. Zaczelam wiec dopisywac historie, ktore gdzies tam leza zapomniane na plytkach lub stosach makulatury w moim pokoju ;)
Minelo juz pare lat, zzylam sie bardzo z moim nickiem, tak ze stal sie jakby drugim imieniem. Nawet moi rodzice go znaja, gdyz czasem znajomym zdarza sie zapomniec i zadzwonic, proszac do telefonu Varde ;)
Strasznie podobaja mi sie zdrobnienia, jakie wymyslala dla mnie moi znajomi. Gdzies nawet spisalam sobie liste pomyslow wraz z nickami autorow :) |
_________________ A good witch harms none, a better witch laughs at the good witch. |
|
|
|
|
besmirch
Ariok Animaniak
Dołączył: 28 Paź 2005 Skąd: Falkenberg/Wroclaw Status: offline
|
Wysłany: 30-10-2005, 15:50
|
|
|
besmirch .. z ang.. rzucać cień na kogoś lub coś, to nick forumowy .. bo gdzie nie trafie zawsze musi dojsc do ciekawej wymiany zdan :>
wczesniej uzywane glownie mmorpg/fps..
G.K.R. - Giker taka bajeczka byla .. a ja maly bylem ;p
Ariok - "srogi lew" - demon zemsty, stronnik Szatana, upadły anioł (jak w Raju utraconym Miltona, gdzie podczas bitwy w niebie ulega serafinowi Abdielowi). Według De Plancy'ego Arioch jest demonem zemsty, lecz "posługuje się zemstą tylko wobec tych, którzy sami się do niej uciekają".
XES - zgadnijcie dlaczego :> (podpowiedz: pozory myla) |
_________________ "It's like I'll disappear as soon as I close my eyes
I feel like I've turned into someone that even I don't recognize" |
|
|
|
|
Scyller
*Rzecznik
|
Wysłany: 31-10-2005, 10:42
|
|
|
Hmmm...koledzy mówią mi Scyller ponieważ mają głupią wyobrażnię i nie umią wymyślić coś fajniejszego,a chodziaż nie podoba mi się ta ksywka,przyzwyczaiłem się do niej i nawet mi się zaczyna podobać :D |
_________________ <<Gdy jestem z nim,czuję się bezpiecznie,wiem że nic mi nie grozi.Gdy jest obok mnie,czuję się dowartościowany.Nie,nie jestem gejem.Ja poprostu kocham swój komputer>> |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 08-11-2005, 23:15
|
|
|
Big Evil Grin.
I tak, wiem od kogo oni wzięli swą nazwę-_-. Trudno. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
KoBik -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 14-11-2005, 13:01
|
|
|
Mój nick nie pojawił się od tak sobie, grając w kosza, kumple nazywali mnie Kobik bo uwielbiam Lakersów i zwłaszcza Bryanta, stąd nick;) |
|
|
|
|
|
Kielon
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 24-11-2005, 01:04
|
|
|
Kiedy przyjechalem do Warszawy na studia moi koledzy wymyslili mi ta ksywe. Przyzwyczailem sie do niej i tak jakoś zostalo:] |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 24-11-2005, 13:19
|
|
|
Znam skądź ksywę... Nie udzielasz się przypadkiem na jakichśforach o RPG? |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Kielon
|
Wysłany: 24-11-2005, 17:13
|
|
|
Nie... nic wspolnego z jakimkolwiek forum RPG nie mam i nie miałem. |
_________________ To co kochamy mówi nam jakimi jestesmy. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|