Wasze nicki... |
Wersja do druku |
Pan B
hmm....
Dołączył: 16 Gru 2007 Skąd: ehhhh...szkoda gadać Status: offline
|
Wysłany: 28-12-2007, 21:29
|
|
|
B to pierwsza litera mego nazwiska a po za tym lubię jak mi mówią na pan.
Dodaje mi to również powagi. |
_________________ Życie to takie czary-mary. Rzadziej czary częściej mary. |
|
|
|
|
ProgCooler
Master Exploder
|
Wysłany: 30-12-2007, 16:21
|
|
|
Hmmm, Cooler pojawił sie gdzieś w gimnazjum i szczerze powiedziawszy nie pamiętam sytuacji z której sie zrodził. Wydaje mi sie, że chodziło o wentylator do peceta. "Prog-" natomiast wziął sie z mojej miłości do progresywnego grania. |
|
|
|
|
|
Iiverin
|
Wysłany: 30-12-2007, 18:28
|
|
|
Iiverin - prościej nie może być ;) tłumaczenie mojego imienia (Ewelina) na japoński ;) |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 30-12-2007, 19:43
|
|
|
Ale "Ewelina" po japońsku brzmiałoby po prostu "Ewerina", ewentualne "Eberina" :) |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Vlyyk
Farseer
|
Wysłany: 12-01-2008, 21:58
|
|
|
Mój nic przylgnął przez Counter-Strike'a, a było to tak: graliśmy se z kumplami a mnie o dziwo nie szło pod innym nickiem jakiego kiedyś używałem więc sobie pomyślałem(o tak wiem że to prawnie nie możliwe ale jednak:) a kij zmienię nick może pomoże, a że w jakiejś wtedy czytanej książce któraś z postaci zwała sie jakiś tam Vlyk (Victor albo Pieter nie wiem) to dodałem jeden y więcej dla zmyły że niby sam wymyśliłem i o dziwo już jako Vlyyk zacząłem w tego CS'a wymiatać tak że kumple już tylko mi Vlyyk mówili. I tak to było i bedzie. Powiedziałem HOWGH
tak btw stary nick brzmiał Khaddar(khadd krótko) ale jakoś się nie przyjął, a Vlyyk i tak jest lepsze:D |
_________________ there is no such thing as innocence only degrees of guilt |
|
|
|
|
osk
nareszcie zakochany
|
Wysłany: 13-01-2008, 00:40
|
|
|
Osk'iem ( mój nick odmienia się jak imię Oskar :) ), ludzie zaczęli mnie nazywać już w gimnazjum. Wszystko wzięło się z wady wymowy mojego kumpla który nie wypowiada "r" i skrócił sobie moje imię :) Z czasem niechętnie ale przyzwyczaiłem się, choć często musiałem używać alternatywnego nicka - Orfeusz gdyż trzy znaki to często za mało do wypełnienia formularza :P
Orfeusz pojawił się na fali fascynacji mitami i starożytnością w ogóle (ach ta Iliada :) ), a dokładniej z mojego ulubionego mitu. |
_________________ Fly high - no storm can last forever. |
|
|
|
|
Ras Zielin
Jah bless You!
|
Wysłany: 13-01-2008, 12:13
|
|
|
Mój nick bierze się z 2 rzeczy :] a) osobowości; b) nazwiska;
Przez okres dzieciństwa różnie na mnie wołano:
W okresie podstawówki, Ci którzy chcieli być dokuczliwi mówili mi Siwy -_-'
Miałem z tego powodu drobne kompleksy, których na szczęście się wyzbyłem ^^'
Tak czy siak z charakteru jestem pozytywną osobą i dla skojarzenia pozytywnego ludzie zaczęli mi mówić: zieleń, zielu, ziele, zielin lub po prostu zioło ^^
Ostatecznie przyjęło się Zielin i tak też zwracają się do mnie znajomi i przyjaciele :) |
_________________ Iku zo! |
|
|
|
|
CELL767
Masażysta
|
Wysłany: 02-02-2008, 04:43
|
|
|
Cell bo mój idol z Anime i postać z którą się utożsamiam i rzekomo jestem podobny ^^
a 767 to wytwór mojego "Boskiego" intelektu bo myślałem ze to data narodzin Cella wg. ESK (ery smoczych kul) no ale potem doczytałem uważniej... i w sumie wyszło ze to data Cell Games więc źle nie jest a numerek był mi potrzebny żeby wyróżniać się od innych Cellów w necie. Mniej więcej takież samo zastosowanie ma użyty do Nicka CapsLock |
_________________ "Serce mędrca zwraca się ku prawej stronie, głupca zaś ku lewej"
"Finally. I have achieved what no other could EVER achieve..I am Perfect"
"I’m on the verge of being God, what do you think..?" |
|
|
|
|
Amnezjusz
Pan Patafian
|
Wysłany: 03-02-2008, 17:03
|
|
|
Historia mojego nicka jest bardzo prosta. Po przeczytaniu powieści "Strony Bólu" - dziejącej się w uniwersum Planescape - której bohaterem był ... "bohaterski Amnezjusz" postanowiłem, że na sesjach D&D właśnie takie imię będzie nosić moja postać. Jakiś czas potem zacząłem odwiedzać różne fora o tematyce fantastycznej i tam również rejestrowałem się jako Amnezjusz. Jeszcze później samego Amnezjusza przemianowałem na Ezjusza z Amnu, fikcyjnego podróżnika, który jest 'autorem' większości moich tekstów publikowanych w serwisie Poltergeist :) |
_________________ Moim zdaniem... cement jest o wiele... bardziej interesujący... niż to się ludziom wydaje. - RJ Patafian. |
|
|
|
|
Skaman
|
Wysłany: 11-02-2008, 23:59
|
|
|
Mój nick jest z zamiłowania do gier a szczególności do serii "tony hawk's" więc mój nick nie brzmi Skate-man tylko Skaman. |
_________________ [URL="http://www.theotaku.com/quizzes/view/1611/what_akatsuki_member_are_you%3F"]http://www.theotaku.com/guru_results/1611_Tobi.jpg[/URL]
|
|
|
|
|
Nanoha
Lovely Girl
|
Wysłany: 20-02-2008, 17:24
|
|
|
Hmm...jakieś 2 lata temu założyłam konto na YouTube z nickiem Nanoha no i wszyscy potem zaczęli tak do mnie wołać to już się przyzwyczaiłam ;] |
|
|
|
|
|
tai
Gdzie moja CZEKOLADA??!!
|
Wysłany: 07-03-2008, 00:23
|
|
|
Mnie się to zaczęło pewnego zimnego wieczora. Dobra. Właściwie to kiedy założyłam bloga poprosiłam by mi wymyślili ksywkę. I na czopątku była Takako Inuzka, później Takako-chan, następnie Tai-chan, a z powodu mojego bezdennego lenistwa skróciłam ksywkę do trzech liter i tak zostało ^^ |
_________________ Hippopotomonstrosesquippedaliophobia- Fear of long words.
No nie mogę... HAHAHAHAHA!!!! *tarza się po ziemi ze śmiechu* |
|
|
|
|
Kage
zaklepane seme
|
Wysłany: 08-03-2008, 09:50
|
|
|
Mój nick to imię głównej bohaterki z Inuyashy. 19 to mój wiek. |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 08-03-2008, 09:58
|
|
|
To nie odpowiedź na moje pytanie "Co zrobisz, kiedy stuknie Ci 20", co sugerowałaś w temacie z wiekiem. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Kage
zaklepane seme
|
Wysłany: 08-03-2008, 10:00
|
|
|
19 nie będę zmieniać bo po co? Po prostu z określania mojego wieku 19 zamieni się w ozdobę. |
|
|
|
|
|
|