Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Wasze nicki... |
Wersja do druku |
Korialstrasz
Mature red dragon
|
Wysłany: 08-03-2008, 23:06
|
|
|
"Yes, I am a dragon. A red dragon, to be precise. Long have I worn the form of one mortal creature or another, however, for it has been my choice to walk among you, teaching and learning as I strive for peace among all of us."
Każdy grający w WoWa powinien wiedzieć kto to Korialstrasz. A żeby było śmieszniej, mało jest tych co wiedzą. A żeby było jeszcze śmieszniej - ja nigdy w World of Warcraft nie grałem :D
Po raz pierwszy o Korialstraszu przeczytałem w "Dniu Smoka" Richarda Knaaka, mało ambitnej literaturze na podstawie Warcrafta dwójki. Mało ambitnej - to nie znaczy słabej. "Dzień smoka" jest (nie tylko ja tak uważam) jedną z najlepszych książek na podstawie gry komputerowej, jaka powstała. Mnie się tak spodobała, że choć nie miałem wcześniej sposobności zagrania w żadnego Warcrafta, pożyczyłem od znajomego drugą część tej gry. Tutaj niestety spotkało mnie rozczarowanie, bo Korialstrasz w grze nie pojawił się ani razu. W Warcrafta 3 też zagrałem, ale z mniejszymi nadziejami. Tutaj również Krasus z Kirin Tor (jak jest znany wśród ludzi) nie wystąpił. Ale wtedy dowiedziałem się o kolejnej książce Richarda Knaaka (czy też raczej trylogii). Aktualnie czytam drugi tom - jest, niestety, dużo słabszy od "Dnia Smoka", ale ja mimo wszystko polubiłem tego zakochanego "kochanego i poczciwego" smoka, który zaryzykował wszystko żeby ocalić swoją ukochaną, pomimo że wszystko dookoła wskazywało na rychły koniec smoczej rasy.
Korialstrasz jest czerwonym smokiem, jednym z kochanków Królowej Smoków (smoki nie uznają związków 1 - 1), który przez wiele lat udawał elfiego maga z księstwa Dalaranu. Powiodło mu się tak bardzo, że został wybrany do rady magów Kirin Tor, która władała tym krajem i doradzała królom w rozwiązywaniu światowych problemów. Krasus (jego pseudonim wśród ludzi), był jednak cały czas pochłonięty kwestią zdrady innego smoka, Nelthariona i jego udziału w porwaniu Królowej Smoków. Jego udział w zakończeniu wojny z orkami jest nie do przecenienia (ale to zrozumieją tylko ci, co przeczytają "Dzień Smoka" :) )
PS> Korialstrasz jest pisany po angielsku i wymawia się "Korialstrez". Ew. istnieje zdrobnienie "Korial" ;)
Jeżeli ktoś jest ciekawy dalszych informacji, zapraszam tutaj:
http://www.wowwiki.com/Krasus
Poznajdywałem też parę fan-artów i fan-songów:
http://thechaoticknight.deviantart.com/art/Krasus-35887380
http://mornmeril.deviantart.com/art/First-Flight-15689210
http://semias.deviantart.com/art/Korialstrasz-39544330
---
http://amanounmei.deviantart.com/art/Once-Again-15949078
http://artuleska.deviantart.com/art/The-Flight-of-Korialstrasz-54490332 |
_________________ Staring through eyes of hate we kill
Are we controlled or is it our own will..? |
|
|
|
|
Kage
zaklepane seme
|
Wysłany: 10-03-2008, 16:21
|
|
|
WOW! To dopiero dokładny opis. |
|
|
|
|
|
Alexielangel
Tenshi kinryoku
|
Wysłany: 10-03-2008, 18:04
|
|
|
Alexiel bohaterka pewnej mangi Angel Sanctuary, a angel bo byla aniołem ;p i lubie ja. tak prosto |
_________________ Dear God, make everyone die. Amen |
|
|
|
|
BloodRevan
[Miejsce dla sponsora]
|
Wysłany: 12-03-2008, 15:15
|
|
|
BloodRevan to zmieniona wersja nicku "BloodRaven", Który wcześniej posiadałem. (Teraz tez czasem go używam) A żeby być oryginalnym (w końcu na pewno nie byłem jedynym posiadaczem takiego nicka) "Raven" zmieniłem na "Revan", jako że dzień wcześniej zaliczyłem SW: KotOR. I tak już zostało do dziś. |
|
|
|
|
|
44
Zjadacz Skarpetek
|
Wysłany: 12-03-2008, 23:08
|
|
|
'44', tudzież '40i4'. Nick pochodzi oczywiście z dziadów, nadali mi go koledzy(prawdopodobnie wstawieni), gdy odpowiedziałem im na SMSowe pytanie odnośnie moich uczuć do pewnej niewiasty(ach, jakie to romantyczne)
Treść pytania:" Jest tu niejaka XXX, pyta czy ją jeszcze kochasz"
Odpowiedź:"Dobry pasterz kocha wszystkie swoje owieczki, nawet te, które zbłądziły"
Uznali to za jakieś mistyczne, i skojarzyło im sie z fragmentem dziadów. Jak? Nie mam pojęcia, nie pytajcie, ale spodobało mi się, więc zacząłem używać. Głownie w necie, bo w realnym życiu to dość nie praktyczne. |
_________________ Jeden debil to tragedia. Milion, to neostrada. |
|
|
|
|
Cadei-kun
|
Wysłany: 23-03-2008, 14:46
|
|
|
Mój nick wzioł sie od karty DM Alcadeias. Po tem po licznych przeróbkach był Cadei, a ponieważ byłem dobrym przyjacielem koledzy dodali kun i tak zostało. |
|
|
|
|
|
Asthariel
Lis
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 10-04-2008, 16:54
|
|
|
Mój sie wziął niewiadomoskąd, byłem młody i głupi, wiec wybrałem taki aby ,,mhocznie '' brzmiał. A teraz sie przyzwyczaiłem. |
|
|
|
|
|
Frantic
Nikt ważny
|
Wysłany: 10-04-2008, 21:51
|
|
|
Mój się wziął od piosenki zespołu MetallicA którego juz nie słucham swoja droga ;p |
Ostatnio zmieniony przez Frantic dnia 11-04-2008, 14:35, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Grethort
|
Wysłany: 11-04-2008, 14:22
|
|
|
wziął* jak już ^^
Mój nick? Hmm... sam nie wiem skąd dokładnie się wziął. Pamiętam tyle, że robiąc moje pierwsze kroki w grach MMO musiałem jakoś nazywać postać - zazwyczaj używałem do tego generatora imion. W końcu zdecydowałem się na 'wygenerowanie' dwóch fajnie brzmiących nicków - i je połączyć.
I tak powstał Grethort ~~ |
|
|
|
|
|
viesiu
Ten tam taki jeden.
|
Wysłany: 12-04-2008, 16:06
|
|
|
Bo do mnie w gimnazjum tak mówili :) Już tak nie mówią, ale nick został, a przez "v" bo jest teoretycznie "oryginalny" :) |
_________________ "Go beyond impossible and kick the reason to the curb! That's the way of Gurren-dan!"
|
|
|
|
|
Agon
|
Wysłany: 05-05-2008, 18:15
|
|
|
Zazwyczaj na forach posługuje się innym, stałym nickiem, ale uznałam, że na to forum będzie on zbyt banalny. A więc wybrałam Urufu - z japońskiego wilk (był również do wyboru ookami, ale urufu bardziej mi się podoba ;) ). Ogólnie moje zamiłowanie do tych zwierząt zadecydowało o takim wyborze. |
|
|
|
|
|
Astek
Dołączył: 02 Maj 2008 Skąd: zależnie od kaprysu :D Status: offline
|
Wysłany: 05-05-2008, 18:43
|
|
|
heh z moim nickiem historia banalna, mam dwóch braci, każdy był Astek to i mi się dostało:D |
|
|
|
|
|
Mugen
Sealed
|
Wysłany: 05-05-2008, 19:49
|
|
|
Cóż mój nick to po japońsku nieskończoność, chyba moje ulubione słowo. No a muszę przyznać, że ta wersja bardziej mi się podoba niż polska czy angielska. |
_________________ Music is needed to party |
|
|
|
|
Elof
Kowal
Dołączył: 12 Paź 2007 Skąd: Chmmm... dobre pytanie... Status: offline
|
Wysłany: 06-05-2008, 08:37
|
|
|
Jeśli chodzi o mój nick, to ten kto czytał trylogię "Zima świata" Michaela Scotta Rohana będzie wiedział o co chodzi. Dla tych, którzy nie czytali to powiem tylko, iż był to pewien chmmm... dość szczególny kowal ;) |
|
|
|
|
|
Tikula Amarie
Żona swoich mężów
|
Wysłany: 01-07-2008, 14:49
|
|
|
Tikula wzięła się z rodziny - takie po prostu znaleźli mi przezwisko, kiedy miałam chyba z sześć lat. Moi młodsi bracia nigdy nie nazywają mnie po imieniu, zawsze jestem Tikulą, względnie Tiką - krócej ;) Amarie natomiast to postać z Silmarillionu Tolkiena. Brzmieniem przypomina nieco moje drugie imię. A poza tym, gdy pierwszy raz rejestrowałam się na forum, chciałam mieć nick dwuczłonowy i tak już mi jakoś zostało, że wszędzie jestem Tikulą Amarie XD |
_________________ Pyaar dosti he - love is friendship. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|