Włosy |
Wersja do druku |
Mayissa
zła wieszczka
|
Wysłany: 12-01-2010, 11:40
|
|
|
A ja się zastanawiam, czy swoich znowu nie ciachnąć tak do ramion.
Chłopcy, wybaczcie, ale jak widzę jakiegoś w utlenionych włoskach, a do teko pudełku żelu na nich to wykrzywia mi się gęba w grymasie, jak po zjedzeniu cytryny... |
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 12-01-2010, 19:52
|
|
|
Mayissa, gdy widzę takich facetów, to tym bardziej nie mogę zdzierżyć. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 12-01-2010, 19:57
|
|
|
Utleniony facet? Brrr... u dziewczyny ujdzie w tłumie, ale facet wygląda wybitnie źle- we wszystkich tego słowa znaczeniach. |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Paweł
|
Wysłany: 12-01-2010, 20:59
|
|
|
Mayissa napisał/a: | Chłopcy, wybaczcie, ale jak widzę jakiegoś w utlenionych włoskach, a do teko pudełku żelu na nich to wykrzywia mi się gęba w grymasie |
Nie, do tej kategorii nie należałem, acz powiem jedno - mało mnie interesowało, co ludzie o mnie pomyślą. Gdybym się wtedy tym przejmował, to po prostu bym tego nie zrobił. A zdanie innych? Wychodziłem z założenia, że martwić to powinni się o siebie, a nie moje włosie (choć nadal uważam, że nie wyglądałem tak źle ;P). |
|
|
|
|
|
Mayissa
zła wieszczka
|
Wysłany: 13-01-2010, 12:30
|
|
|
Pawełku, uważam, że chłopak powinien o siebie dbać, mieć czyste krótkie paznokcie, umyte włosy i ładnie pachnąć... ale farbowanie włosów to oznaka zniewieścienia jak dla mnie ( a może równouprawnienia?). Takie moje zdanie, widocznie jestem starej daty. |
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 13-01-2010, 12:41
|
|
|
To ja się może nie będę przyznawał do tego, że regularnie robię pasemka od drugiej liceum (nie dajcie się zwieść avatarowi) :P
Ówczesna dziewczyna mnie do tego namówiła, przez pierwszy tydzień po wizycie u fryzjera widząc się w lustrze wybuchałem śmiechem, ale zalety tego zabiegu doceniłem kiedy włosy urosły mi dłuższe - są na tyle sztywne że nie wyglądają jak przyklejone do głowy (z czym mam problem bo fabrycznie włosy mam bardzo cienkie).
Inna sprawa, że mam mniej więcej tyle samo znajomych, którzy mówią mi żebym zrobił pasemka kiedy ich nie mam jak tych odradzających mi ponowną utlenianie, co jest dość zabawne. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Mao
Your Kitty :*
|
Wysłany: 13-01-2010, 14:44
|
|
|
Po małym dochodzeniu udało mi się ustalić, że pisałam w tym temacie bardzo dawno temu, mianowicie 17-06-2008 kiedy miałam bardzo krótkie włosy. Od tamtego czasu trochę mi urosły, najdłuższe sięgają mi do łopatek :p Oczywiście nadal jestem zwolenniczką szamponetki o kolorze czekoladowy brąz ;)
Co do farbowanych włosów u facetów jestem raczej sceptycznie nastawiona. Niestety z reguły są to rozjaśniane końcówki co jest dla mnie jakąś totalną pomyłką O_O
Inna sprawa jeśli coś komuś naprawdę pasuje i wygląda naturalnie ;) |
_________________ Tomedonai negai kara hitotsu dake kanau no nara
Dare ni mo yuzuritaku wa nai yume wo tsukamitai to omou yo...
|
|
|
|
|
ghoast
|
Wysłany: 13-01-2010, 23:30
|
|
|
A ja się pochwale bo fryzurę mam nietypową i w sumie mało spotykana. A mianowicie mam dredy :) |
|
|
Miju-chan
Nieśmiertelna
|
Wysłany: 20-01-2010, 17:31
|
|
|
*-* podobają mi się długie dredy szczególnie u chłopaków. Cho u dziewczyn też to ujdzie.
Ale ostrzegam was!!!
Niech diabeł będzie miał was w opiece!!! Nie wierzcie farbom do włosów!!!
to że czasami moje naturalne włosy pod światło miały refleksy rude to nic...
1. przefarbowałam na średni blond (był to mój pierwszy eksperyment z włosami-) , wyszły ciemne że szok!!
2. teraz kilka dni temu by je rozjaśni bo w sumie farba mi już lekko zeszła z poprzedniego farbowania, pofarbowałam na jasny blond- wyszły RUDE!!!! AAAA!!!! |
_________________ "Każdy jest geniuszem ale niektórzy ludzie są zbyt głupi żeby to zauważyć." |
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 20-01-2010, 19:55
|
|
|
Moja koleżanka miała pod światło niebieskie (taka czerń niby) : D Ale to tak, jak kolor odnośników w zimowym layucie. Tak, farby potrafią być perfidne. |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Miju-chan
Nieśmiertelna
|
Wysłany: 22-01-2010, 22:49
|
|
|
*-* łaa niebieskie!! Dzisiaj na mieście widziałam dziewczynę w ostro różowych włosach i muszę przyznać że z jednej strony takie osoby szanuję... może za dużo... podziwiam. BYć tak odważnym by zrobić sobie żywszy kolorek to sztuka ^^ podobają mi się takie fryzy ale ja nigdy się nie odważę.... |
_________________ "Każdy jest geniuszem ale niektórzy ludzie są zbyt głupi żeby to zauważyć." |
|
|
|
|
Mao
|
Wysłany: 01-02-2010, 13:28
|
|
|
Slova napisał/a: | Moja koleżanka miała pod światło niebieskie (taka czerń niby) : D Ale to tak, jak kolor odnośników w zimowym layucie. Tak, farby potrafią być perfidne. |
To była pewnie granatowa czerń :p Moja koleżanka też kiedyś takie miała ;)
Ja myślałam kiedyś, żeby farbnąć się na mahoń :p |
|
|
|
|
|
Koranona
Morning Glory
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 01-02-2010, 13:53
|
|
|
Ja nie lubię farbowanych włosów. Niektóre, i owszem, wyglądają fajnie i pasują, ale większość farbowanych włosów (szczególnie jeśli chodzi o nienaturalne kolory) wygląda zwyczajnie kiczowato. Też widziałam dziewczynę w róż włosach, ale tylko końcówki, reszta była blond, za to brwi były smoliście czarne... Choć czasem farbowanie nie jest złe. Moja znajoma farbuje się niemal co miesiąc. Trzyma się jednej barwy, zmienia tylko odcienie. Ot tak, dla własne przyjemności.
Sama nigdy nie farbowałam i nie mam w planach tego robić. Krótkie włosy i naturalne pasemka to wspaniały wynalazek. |
_________________ "I like my men like I like my tea - weak and green."
|
|
|
|
|
Unnamed
|
Wysłany: 01-02-2010, 23:01
|
|
|
W sumie nie mam nic przeciwko farbowaniu włosów przez chłopaków (lepsze to niż kolczyki), lecz ja nie dam się namówić. Gdy byłem w podstawówce ciocia utleniła mi włosy. Może wystarczy wam tyle, że przez dwa miesiące mówili na mnie piekarz. Bo z połączenia jasnych włosów, jasnej karnacji i zamiłowania do białych ubrań wyszedł efekt jakbym był cały w mące...
Co do mojej aktualnej fryzury to jest ona mniej więcej taka. |
|
|
|
|
|
Mao
|
Wysłany: 02-02-2010, 10:17
|
|
|
Ciekawa, podobają mi się takie fryzury u mężczyzn ;) |
|
|
|
|
|
|