Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Jak znalazłem/am Forum? |
Jak trafiłam(em) na Forum Tanuki (dawniej WB)? (ankieta dotyczy zarejestrowanych po 01.01.2005) |
Przez Tanuki (dawniej Wszechbiblie Anime) |
|
32% |
[ 44 ] |
Przez Oekaki |
|
0% |
[ 1 ] |
Przez inną stronę internetową |
|
11% |
[ 16 ] |
Wygooglałam(em) w poszukiwaniu stron / forów o Slayers |
|
14% |
[ 20 ] |
Polecił mi ją przyjaciel |
|
12% |
[ 17 ] |
Inne (jakie inne?) |
|
28% |
[ 39 ] |
|
Głosowań: 137 |
Wszystkich Głosów: 137 |
|
|
|
Wersja do druku |
Shizuku
Trochę poza sobą
Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 26-05-2008, 20:22
|
|
|
Nie, nawet nie kojarze, że kiedykolwiek byliście. Mam 17 lat, na forum jestem może od 2 lat? Coś koło tego. Na wszechbibli znalazłam link na tanuka. A może nie? Wiesz w sumie nie pamiętam, ale zdawało mi się, że właśnie tam. Raczej na pewno, weszłam na Tanuka przez linka na jakieś stronie. Ale czy to była wszechbiblia? Nie wiem już sama. |
|
|
Irin
Grupy: House of Joy WIP
|
Wysłany: 26-05-2008, 20:41
|
|
|
Nie, to raczej niemożliwe. Tanuk jest Tanukiem od 1 czerwca 2005 (umownie), ty zarejestrowałaś się 15 listopada 2006. Natomiast w tej chwili istnieje jeszcze jedna Wszechbiblia.
Ja natomiast wlazłam od tyłu i od kuchni, po blogach :D. Później trochę potrollowałam, popasożytowałam... I zostałam, mając zamiar pasożytować jeszcze dłuuuugo. |
|
|
|
|
|
Ferret
Kawaii desu~
|
Wysłany: 26-05-2008, 23:03
|
|
|
Ano istnieje, zresztą... z tego co mi się wydaje, to jest jedna i ta sama Wszechbiblia... tylko tam jakieś rozłamy były i takie tam (można dostać kręćka od tego xD).
Ja tu trafiłem... cóż... zupełnie przypadkiem tak naprawdę, znaczy na stronce już wcześniej bywałem, ale dopiero teraz się zarejestrowałem. |
|
|
|
|
|
Mortimern
widzisz emo to zabij
|
Wysłany: 23-06-2008, 15:40
|
|
|
Bo to typowe w forach mangowych.
a) obrażanie sie zwłaszcza pomiedzy dziewczynami
b) poczucie wyzszoasci własnych mchocznych zainterosowań nad czudzymi infantylnymi mchocznymi zainteresowaniami
c) perypetie miłosne zwłaszcza podczas zlotów i konwentów
b) wtracanie sie cudz zycie osobiste
d) inne podejscie do życia typu nie bedziesz wchodził z brudnymi butami bezpośrednich wylgaryzmów z moj zawoalowany efemistycznie czysty litercko świat
e) najważniejsze chyba kłutnie o postacie i ich traktowanie w pseudoERPGOWYCH sesjach forumowych bez żadnych zasad wynikłe z tego ze prowadzacy bax mody jednych lubią mniej a innych bardziej
f) rożnica w wieku
G) różnica w stopniu alienacji społecznyj czyli tak zwany współczynnik nolaifu
A co do mnie tak sobie szukam forum mangowego gdzie podstawowym userem nie jest mchocna u gothycka chaos kinder emo głupio bunto dziewczynka , gdzie moderacja nie pochodzi z wywżej wymienionej grupy , oraz gdzie można powiedzieć "Cut sraka" lub inne bardziej dosdne przecinki z krasnoludzkiego słownika bez wzbuzania wszem i wobec wielkiego obużenia
Zmoderowano
IKa |
|
|
|
|
|
Tikula Amarie
Żona swoich mężów
|
Wysłany: 01-07-2008, 15:30
|
|
|
Ja zwyczajnie szukałam jakichś informacji o anime - o ile się nie mylę, było to Loveless, chciałam wiedzieć, czy warto obejrzeć. I wyświetliła mi się recenzja na Tanuki. I od tamtej pory prawie każde anime sprawdzałam właśnie na tej stronce. Potem okazało się, że znam jedną z Moderatorek, tylko pod innym nickiem XD I tak jakoś kroczek po kroczku, do zarejestrowania się :) |
_________________ Pyaar dosti he - love is friendship. |
|
|
|
|
Overture
The luck of the draw
|
Wysłany: 09-10-2008, 11:41
|
|
|
Chciałbym przywitać wszystkich na wstępie :)
Jak to się stało, że znalazłem Tanuki? Zaczęło się od tego, że kumpel zaraził mnie Anime i Mangą (podrzucał mi tytuły, wysyłał odnośniki do mang). Zaczęło się niewinnie, od paru tytułów, a skończyło się na nałogowym oglądaniu wszystkiego, co ma choć trochę wspólnego z Anime. No więc miło się oglądało, jednak w pewnym momencie zabrakło mi pozycji ze stałego źródła (kumpla ; p ), więc zacząłem szukać na własną rękę. Google -> Type: Recenzje Anime, i 1szą pozycją jaką wyskoczyła była właśnie strona anime.tanuki.pl
Było to ok 2 lata temu, od tamtej pory ze stroną/forum się nie rozstaje (chociaż trochę mi czasu zajęła rejestracja). W tym samym miejscu chciałbym skierować słowa uznania do administracji/redakcji - ten serwis to kawał dobrej roboty (rewelacyjny design, przejrzystość, wszystko ładnie poukładane w całość w taki sposób, że nie da się pogubić przy przeglądaniu strony). |
|
|
|
|
|
Zel93
InuYasha fan ;D
Dołączył: 12 Paź 2008 Skąd: Nowa Ruda Słupiec Status: offline
|
Wysłany: 12-10-2008, 20:21
|
|
|
Ja odnalazłem tą stronę poprzez moich braci Tilka i Bambosha ;). I jestem z tego powodu bardzooo zadowolony ;D. |
|
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 13-10-2008, 12:30
|
|
|
O, hej młodszy :D |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 13-10-2008, 12:45
|
|
|
oh no they're multiplyin' ! |
|
|
|
|
|
Zel93
InuYasha fan ;D
Dołączył: 12 Paź 2008 Skąd: Nowa Ruda Słupiec Status: offline
|
Wysłany: 14-10-2008, 08:54
|
|
|
Hej starszy, dlaczego nie ma cie na ircu ? ;P. Pewnie duzo nauki, co ? |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 14-10-2008, 13:43
|
|
|
Grisznak napisał/a: | oh no they're multiplyin' ! | We're doomed. Świat tego nie przeżyje. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Shadow Dancer
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 27-01-2009, 00:00
|
|
|
Przez Tanuki Anime oczywiście, bo tam zawsze sprawdzam każde anime, to się też i tu zajrzało ;) |
|
|
KuniOl
|
Wysłany: 27-01-2009, 08:58
|
|
|
Zaczęło się od tego, że sprawdzałem na Tanuki Anime recenzje jednego animowca i przez przypadek "click" na zakładke forum i akurat spodobało mi się forum jak i jego userzy no i zostałem. |
_________________ x: Bóg nas zbawi,
x: tak pisze w Biblii.
y: Windows się nie wiesza,
y: tak pisze na stronie Microsoftu...
http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/KuniOl.jpg |
|
|
|
|
Chatoyant -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 22-03-2009, 09:34
|
|
|
Costly mnie tutaj zwabił w pełni nieświadomie ;p Przejrzałam tematy - głównie Jego posty - potem wszelakie możliwe recenzje na stronie o anime i "jakoś mnie wzięło" - na codzienne seanse... |
|
|
|
|
|
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 30-05-2009, 12:03
|
|
|
Wygooglowane... choć nie szukałam Slayersów... |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|