W co w tej chwili gracie? |
Wersja do druku |
So_Dakki
~FOXY LADY~
|
Wysłany: 10-08-2009, 19:56
|
|
|
Star Wars The Force Unleashed - byłam na nią bardzo pozytywnie nastawiona, kiedy pojawiły się w sieci pierwsze trailery, potem po demie totalnie się załamałam, bo gra wydawała mi się bardzo chaotyczna i bezpłciowa. Ale teraz na mojej twarzy pojawił się na nowo ciepluchny rumieniec, bo gra w pełnej wersji okazała się całkiem sensowna. Przede wszystkim poczułam klimat SW - fabuła, muzyka i wszelkie charakterystyczne elementy serii oddane zostały znakomicie. Świetnie się walczy, w końcu można rozkoszować się potęgą ciemnej strony mocy - rzucać prawie wszystkim, ciskać piorunami, jednym słowem robić totalną demolkę ;P, a plansze są ogromne, więc jest wiele pola do popisu :) Przeszłam jakieś 95% gry - przynajmniej tak mi się wydaje i mimo iż gra ogólnie jest bez rewelacji to mimo wszystko świetnie się przy niej bawię ^^ |
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 12-08-2009, 10:37
|
|
|
Z powodu poślizgu w sprawie nowego komputera postanowiłem zainteresować się Blood of Bahamut na DSa. W skrócie - całkiem przyjemny, chociaż na jednego trochę monotonny i momentami irytujący (przydałby się na przykład ktoś do osłaniania tyłów i dodatkowi damage dealerzy w celu szybszego zabijania potworów) action-rpg. Pełną relację z pierwszej godziny gry oraz jej dokładniejszy opis zamieściłem tu. Co do samej gry, mam nadzieję na anglojęzyczną premierę, żeby było w końcu z kim grać :) |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Hawk
|
Wysłany: 13-08-2009, 20:15
|
|
|
A ja gram w Football Managera 2007 ^^ |
_________________ "Between the good and bad is where you'll find me, Reaching for heaven"
|
|
|
|
|
Kusoku
Zaatakowany pierunem!
|
Wysłany: 14-08-2009, 12:55
|
|
|
Jak zawsze Lineage 2, a poza tym Warcraft 3 (pamietam ze kampanii nie przeszedłem więc coś mnie naszło, żeby w końcu przejść). Wiedźmin, z małymi kłopotami ze względu na wiek mego sprzętu. THPS 3 stare ale od czasu do czasu i w to się pogra. Oraz parę gier z automatów i NES'a w wersji na PC. |
_________________ If you want to know the truth,
you got to have the courage to accept it.
|
|
|
|
|
zonk486
Głupek na wynajem!!
Dołączył: 16 Kwi 2009 Skąd: Piotrków Trybunalski Status: offline
|
Wysłany: 14-08-2009, 15:21
|
|
|
need for speed:Most wanted - akurat mnie naszło i odkurz6yłem ten tytuł...
Commander Keen 6 - baaarzo stare ale jeszcze wciąga, prawie jak dobra książka...
(to z bardzo dawnych czasów, kiedy gry miały fabułę, i nie były rzeźniankami) |
Ostatnio zmieniony przez zonk486 dnia 20-08-2009, 17:53, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 14-08-2009, 15:47
|
|
|
Dowiedziałem się właśnie, że w MediaMarkcie chorzowskim mają WotLK za 80 zł (?!), tak więc jeszcze dziś jadę na zakupy :3 |
|
|
|
|
|
Mitsurugi
Wieczny Marzyciel
|
Wysłany: 21-08-2009, 00:32
|
|
|
1. Wolfenstein- niezła gra, ale na najwyższym poziomie trudności nadal jest wręcz żałośnie łatwa. Gram dopiero kilka godzin, ale nie zachwyca mnie :-/
2. Od jutra Hearts of Iron III- zobaczymy czy wreszcie jakiś trudny RTS wyszedł
Aha, jeśli ktoś się zastanawia nad graniem w Velvet Assassin to ode mnie- NUDA!
Po za tym wróciła konsola z Niemczech i czas zobaczyć co to X-Blades i Naruto jest warte :) |
_________________ 温故知新 - To search for the old is to understand the new
勝ちは鞘の中にあり - Victory comes while the sword is still in the scabbard
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 21-08-2009, 00:48
|
|
|
Aktualnie Devil May Cry 4 na przemian z Wolverinem, okazjonalnie Street Fighterem 4 i WoWem. Jutro się okaże, czy drugie podejście do Prototype zakończy się sukcesem, czy może znowu dowiem się, że mój monitor nie obsługuje natywnej rozdzielczości (w której bez problemu działa reszta gier). |
|
|
|
|
|
OverLord_Zenon
Lord Chaosu
Dołączył: 20 Gru 2008 Skąd: ? Z otchłani Kosmosu!!! Status: offline
|
Wysłany: 22-08-2009, 03:35
|
|
|
HoI 3 ta gra powinna zyskac miana crapa roku.
Serio. Jest bardziej skopana i zabugowana niz czysta wersja Empire TW.
Mapa straszy. Warszawa po drugiej stronie Wisły, Wisła wpada do Bałtyku na zachód od Helu, praktycznie Każda prowincja w Polsce ma skopane umiejscowienie. Z innych kwiatków Stalingrad 200km dalej niż pownien być.
Ga chodzi strasznie wolno w porównaniu do EU3 czy HoI2, do tego ma lagi. Nawet na pauzie. Kpina.
I nie to nie jest wina mojego sprzętu.
Technologia jest od czapy np musisz wynajdywac dwa razy ten sam karabin dla piechoty i kawalerii. Śmieszne. Nie da się wycofać atakującego wojska.
Granie małymi państwami utrudnione. Ogólnie kaszana.
Szkoda gadać bo miałem ochotę pograć w dobrą grę w klimatach II WW. |
_________________ Nadgorliwość gorsza od faszyzmu.
Nadgorliwy urzędas zasługuje tylko na jedno:
Totalną Anihilację.
http://myanimelist.net/signature/OverLordZenon.png
http://www.youtube.com/watch?v=KsTgWCZNk-0 |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 23-08-2009, 13:05
|
|
|
Company of Heroes - gra jak na RTS cholernie realistyczna (na przykład realistycznie oddaje, że ludzie pod gradem kul giną jak muchy a sherman to złom, nie czołg), niestety z jednym wyjątkiem - inteligencja jest sztuczna, czyli debilna. boli to zwłaszcza w przypadku czołgów, które trzeba niańczyć i prowadzić za... gąsieniczkę? W przeciwnym razie zeżre je jakaś przechodząca pantera albo wpakują się pod lufę zenitówki. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Asthariel
Lis
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 23-08-2009, 18:45
|
|
|
Neverwinter Nights 2 po raz piąty, tym razem Ulubienic Bóstw / Władca Burz walczący włócznią. |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 24-08-2009, 15:32
|
|
|
Prototype niestety nie ruszył, ale Wolverine okazało się przyjemniejsze niż na początku przypuszczałem - dzięki regeneracyjnym zdolnościom Rosomaka gra jest po prostu rozluźniającą sieczką, w której zbytnio nie trzeba przejmować się śmiercią.
Przygotowuję się też psychicznie do zmierzenia się z The Last Remnant po japońsku w wersji na PC. Ponoć została bardzo poprawiona w porównaniu do pierwowzoru na konsole i w recenzjach czepiają się jedynie wysokiego poziomu trudności (a dokładniej 'steep learning curve') oraz pop-upu tekstur (którego ponoć można się pozbyć korzystając z tego guide'a). |
|
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 25-08-2009, 20:00
|
|
|
W co w tej chwili gram? W nic. Albowiem
Microsoft napisał/a: | Konsola Xbox 360 to wspaniały i niemal pozbawiony usterek produkt. Jednak pewna bardzo niewielka liczba klientów zgłosiła problem, polegający na wyświetlaniu na ekranie komunikatu o błędzie E74. Po zbadaniu tego problemu ustalono, że komunikat o błędzie E74 może sygnalizować ogólną awarię sprzętową... |
No więc mój "wspaniały i niemal pozbawiony usterek produkt" wypiął się na mnie i pojechał sobie do naprawy. Hurra.
Na PC jeszcze dziś, a może jutro, zacznę Neverhooda. Fenomenalna gra, a ostatnio naszła mnie ochota, żeby ją sobie przypomnieć, z dość dziwnego powodu - styl Kaiby skojarzył mi się z plastelinowym światem Klaymana. |
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 25-08-2009, 20:22
|
|
|
JJ, jeśli nie przeszedłeś, polecam też Skull Monkeys - platformówkę na PSXa z postaciami z Neverhooda. |
|
|
|
|
|
Dred
Policenaut
|
Wysłany: 25-08-2009, 21:01
|
|
|
Kurka, Neverhood!! Moja ulubiona przygodówka, obok polskiego Księcia i tchórza (z lekka zapomniana, ale warta pamięci - scenariusz napisali razem polski John Carmack - Adrian Chmielarz i jeden z bardziej znanych pisarzy fantasy u nas - Jacek Piekara, a za czarodzieja Arivalda głos podkładał Kazimierz Kaczor!!! ). Urocza. Moje ulubione momenty? KLIK, oraz ta "ponętna tabliczka". Wtajemniczeni chyba wiedzą, o co biega. ;] Zawsze gierka kojarzyła mi się z Earthworm Jimem. Sam nie wiem, czemu.
A żaby nie było, gram w Star Ocean. |
_________________ Znajdźcie sobie świry uczciwą pracę zamiast przebierać się w czyjeś stare łachy i powtarzać w kółko: "Patrzcie jestem głupim średniowiecznym bucem i mam make up i obcisłe rajtuzy" |
|
|
|
|
|