Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
W co w tej chwili gracie? |
Wersja do druku |
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 28-09-2006, 10:11
|
|
|
Myth I się skończył. Zaczął się Myth II.
Na pierwszy rzut oka widać pare poprawek. Grafika jest dużo lepsza, krasnoludy stały się mniej losową bronią. Łucznicy otrzymali możliwość wypuszczania płonących strzał, co wraz z krasnoludzkimi minami nadało nowe znaczenie słowu mielonka. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
gadrael
Ukryty we mgle
|
Wysłany: 28-09-2006, 10:44
|
|
|
gra ktos z was w taką turówkę jak Battle of Wesnoth ? calkiem fajna, zwlaszcza po sieci :)
http://www.wesnoth.org/ |
|
|
BOReK
|
Wysłany: 28-09-2006, 10:50
|
|
|
Grało się, grało, nawet przyjemnie. Tylko się znudziło :P. |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 28-09-2006, 15:05
|
|
|
ja przeszlam wlasnie Praya na x360 ;)
jeszcze mam Devil my Crie czy jak to temu tam :) - tego na 360 ;)
a tak to w Ogame ;) ( ale ten UK bo z kolegami z collegu )
Keii napisał/a: | Na ps2 - Okami, gra z bardzo nietypową, aczkolwiek piękną grafiką |
ooo... to ta gra gdzie sie pieskiem biega i trzeba rysowac czary :) - naprawde super :) - przeszlam :) |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
Smoczek
|
Wysłany: 10-10-2006, 18:25
|
|
|
Obecnie (o ile mam czas) bawię się z serią gier "Tales of...". Na razie udało mi się przejść Tales of Destiny 2... IMO świetny tytuł i wszystkim, którzy lubią jRPGi, gorąco polecam (ciekawe podejście do walki, a i fabuła niczego sobie). |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 10-10-2006, 19:07
|
|
|
Valkyrie Profile: Silmeria. Na razie grałem godzinę i na chwilę obecną stwierdzam, że Valkyrie Profile na PSXa > Silmeria. Nie wiem, kto im design postaci robił, ale kiedy patrzę na główną bohaterkę to robi mi się gorzej :} |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 10-10-2006, 19:57
|
|
|
Myth III
Nim wyszedł Myth I zrobiono wszystko, by gra stała się hitem. I na ziemie zstąpił wspaniały RTS dopracowany pod każdym względem: od fabuły po grafikę.
Nim wyszedł Myth II zrobiono wszystko, by doskonałe stało się jeszcze lepszym i tak zrodziła się legenda.
Nikt jej nie zrozumiał, lecz i tak pojawili się tacy, którzy chcieli odciąć od niej kupony. Tak oto zrodził się Myth III. Kolejny RTS z poprawioną grafiką.
Gra byłaby fajna, gdyby zachowano cechy pierwowzoru (tzn. bardzo wyraźne zróżnicowanie zadań poszczególnych jednostek i taktyk walki z nimi). Niestety nie zrobiono tego. W efekcie otrzymujemy naprawdę głupią sieczkę.
Pochwalić należy też duże sukcesy twórców w wymyślaniu jednostek. Sukcesem mogą być znani z Myth II czarownicy, którzy byli jednostką niemal nieprzydatną i ewidentnym błędem.
Twórcy poszli po rozum do głowy i czarownicy stali się teraz wojskiem CAŁKIEM nieprzydatnym.
Komputer dostał też dwie potężne jednostki: łuczników i krasnoludy. Wprawdzie pojawiają się one po stronie gracza, ale nie należy dać się nabrać...
Łucznicy zwykle zabijają więcej łuczników niż wrogów... Natomiast próba użycia krasnala, w której zginie TYLKO krasnal jest sukcesem. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 11-10-2006, 11:27
|
|
|
Jakaś taka nostalgia mnie wzięła... Po raz kolejny zaczynam LoK: Defiance, od ostatniego save. Z ilością ramu x3 i nową kartą grafiki na full detalach śmiga aż miło :} I przypomniałam sobie, co mnie wkurzyło ostatnim razem tak, że grę usunęłam - kamera jest po prostu tragiczna. A jak do elementów zręcznościowych przyjdzie... argh. |
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 11-10-2006, 11:56
|
|
|
/me przestał grać w Defiance z powodu sterowania - bez pada lepiej nie podchodzić, ileż to razy Raziel spadł w otchłań niebytu prawie na samym początku gry tylko dlatego, że naciśnięcie na "ukos" sprawiało, że skakał w bok... |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 12-10-2006, 11:09
|
|
|
Aktualnie na tapecie FF XII. Zapowiada się ciekawie ;P |
|
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 12-10-2006, 15:08
|
|
|
FF ( VII,XI, X, XI, XII ) |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 12-10-2006, 15:21
|
|
|
A gdzie VIII i X-2? :P |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 12-10-2006, 16:26
|
|
|
A tam VIII. Pytanie brzmi: gdzie szóstka, najlepszy z FF'ów? |
|
|
|
|
|
coyote
prof. zombie killer
Grupy: WIP
|
Wysłany: 16-10-2006, 12:34
|
|
|
Najlepsza jest VIII, howgh, VI zaraz po niej...;p (a tak po prawdzie, to która jest najlepsza, to dla każdego sprawa indywidualna i kłócić się o to można czterdzieści lat i dalej kompromisu się nie osiagnie)
Kingdom Hearts 2 na tapecie. Powiem tak: ta gra zeżarła mi z życia około 40 godzin PÓKI CO, a jeszczer nawet połowy nie przeszłam, co oznacza, że zakochałam się w niej kompletnie, na amen i całkowicie. XD Przewyższyła moje najśmielsze oczekiwania i warto było czekać tyle miesięcy na premierę europejską ~.~ |
_________________ I used to rule the world
Seas would rise when I gave the word
Now in the morning I sweep alone
Sweep the streets I used to own |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 16-10-2006, 15:57
|
|
|
Vanille napisał/a: | ta gra zeżarła mi z życia około 40 godzin PÓKI CO, a jeszczer nawet połowy nie przeszłam, |
O_o To ja w 40 przeszedłem na Proud :P |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|