Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
W co w tej chwili gracie? |
Wersja do druku |
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 09-09-2012, 16:09
|
|
|
RepliForce napisał/a: | (argumenty "jest rok szkolny to się ucz" i "porysuj" dodane do listy ignorowanych, uczyć nie mam się tak naprawde czego w mojej szkole, przy okazji poznajac "uroki" ludzi z małych miast, a rysować nie mam po prostu najzwyczajniej ochoty) |
Nauka szydełkowania to zawsze jest opcja. Albo chiński, bardzo ciekawy język.
Z konsol na chwilę obecną ps3 wypada znacznie lepiej, ale jeśli chcesz pograć tanio, to... w ogóle odradzam obecną generację. Ceny nie rozpieszczają, chociaż technicznie gry są już mocno z tyłu za pecetowymi, piracić niespecjalnie się opłaca, a zakup nowego kompa i tak na dłuższą metę wyjdzie bardziej ekonomicznie. |
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 09-09-2012, 18:46
|
|
|
Smk napisał/a: | Do mnie za rozgrywką PC przemawia przedewszystkim możliwość modyfikacji. |
PC jest do grania dobry, ale jeśli ktoś lubi bijatyki albo action RPG w stylu Dragon's Dogma etc. zdecydowanie lepsze są konsole. Jeśli chodzi o multiplayer gier multiplatformowych, konsole też wypadają zdecydowanie lepiej głównie dzięki większej ilości osób bawiących się w ten sposób - pamiętam, że kiedy wyszło Transformers: War for Cybertron, na PC jednocześnie było chyba 100 razy mniej graczy online niż na konsolach... |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
|
Wysłany: 09-09-2012, 18:48
|
|
|
Z PC jako zamiennikiem dla PS3 są dwa problemy - po pierwsze, o ile lista Xboxowych exclusivów i exclusivów na PS3 nie jest jakaś znowu kosmiczna, to jeżeli weźmiemyu pod uwagę gry które po prostu nie wychodzą na PC to już się tego robi sporo.
No a poza tym na PS3 się gra wygodnie i przyjemnie. Przeważnie jeżeli mam do wyboru granie na PS3 albo na PC w dany tytuł, to wybieram PS3 - chyba że chodzi o strzelankę albo strategię, w nich nic nie pobije myszy + klawiatury. Z obsługą pada w grach na PC czasem bywa różnie, choć przeważnie jest, ale jeżeli chcemy grać na kontrolerze z PS3 który wszystkich konkurentów bije na głowę pod każdym względem, to już gorzej - sterowniki są, ale do ideału im daleko.
Co nie zmienia faktu, że gdybym miał pod przymusem zrezygnować z PC albo PS3 (jeżeli chodzi o platformę do grania i nic innego) to wybrałbym zatrzymanie sobie peceta - ale to już kwestia konkretnych tytułów bardziej niż czegokolwiek innego. |
_________________ ...
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 09-09-2012, 19:34
|
|
|
Czyli ostateczny werdykt to dostawać ataków nerwicy i czekać na PC, czy PS3? |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 09-09-2012, 19:44
|
|
|
Kup mikser, akurat mi się spalił. |
|
|
JJ
po prostu bisz
|
Wysłany: 09-09-2012, 21:15
|
|
|
Dunno, nas pytasz? To twoja decyzja.
W przypadku PC licz się z jednorazowym wydatkiem >2000, za to w przypadku konsoli na większe koszty gier - 100 do 200 za sztukę, czyli jakieś dwa razy drożej niż pecet. Kwestia twoich możliwości finansowych, tego czy masz odłożoną kasę, czy dostajesz ileśtam kieszonkowego miesięcznie, czy jesteś w stanie zaczekać i odłożyć etc.
Na nerwicę pij melisę, podobno bardzo pomaga. |
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 09-09-2012, 22:01
|
|
|
RepliForce napisał/a: | Czyli ostateczny werdykt to dostawać ataków nerwicy i czekać na PC, czy PS3? |
Jak ci zależy na RPG, to PC. Jak bardziej na jRPG - PS3. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 10-09-2012, 02:52
|
|
|
Urawa napisał/a: | Jak ci zależy na RPG, to PC. Jak bardziej na jRPG - PS3. |
Większość RPGów większego kalibru wychodzących na PC jest multiplatformowa, a jRPGi w tej generacji to śmiech na sali... |
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
|
Wysłany: 10-09-2012, 03:29
|
|
|
JJ napisał/a: | w przypadku konsoli na większe koszty gier - 100 do 200 za sztukę |
Bardzo dużą część tych kosztów można sobie zmitygować kupując używane - w przypadku gier na konsolę to żaden problem, a wątpię żeby ktokolwiek kupował konsolę obecnej generacji nie myśląc w ogóle o graniu w gry sprzed paru lat czy miesięcy - a na nówki też zawsze można trochę poczekać, używki często szybko tanieją.
No i nie można zapomnieć o Playstation Plus - usługa która start miała taki sobie, ale od paru miesięcy zaczęła stawać na wysokości zadania i w ramach naprawdę taniego abonamentu oferuje masę świetnych tytułów. |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 10-09-2012, 06:43
|
|
|
Keii napisał/a: |
Większość RPGów większego kalibru wychodzących na PC jest multiplatformowa |
Wiem, że narzekam, ale mi sterowanie padem w Dragon Age czy ME nie leży ;-)
Keii napisał/a: | a jRPGi w tej generacji to śmiech na sali... |
Ej no przesadzasz, są... Disgaea 3 i 4... i może 3 tytuły Talesów? :P
Tak na serio, to dla jRPG kupiłbym raczej NDS lub PSP. Konsolę nowszej generacji opłaca się kupować jednak bardziej jeśli gra się w bijatyki (kuuupa - Street Fightery, Marvel vs Capcom 3, Mortal Kombat, BlazBlue m.in.), beat-them-upy (np. Bayonetta, Lollipop Chainsaw) czy jakieś exclusive (np. Uncharted dla PS3). |
|
|
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 10-09-2012, 19:06
|
|
|
Myślałem nad PSVitą, ale to w sumie tylko dla gier związanych z Anime. |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 10-09-2012, 19:41
|
|
|
RepliForce napisał/a: | Myślałem nad PSVitą, ale to w sumie tylko dla gier związanych z Anime. |
Jak patrzę na jRPG to ciekawiej wypada tu chyba 3DS. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Smk
Grupy: Syndykat
|
Wysłany: 10-09-2012, 21:11
|
|
|
Patrzyłeś na bibliotekę PSP również? 3ds sam korzysta z bazy gier z poprzedniej generacji, ile jest przetłumaczonych na ludzki język erpegów na najnowsze nintendo?
Ale fakt, 3ds ma ogólnie więcej gier. Pytanie jak z jakością, mi DS wystarcza do szczęścia.
Repli, co masz na myśli pisząc gry związane z anime? |
_________________ There is no "good" or "bad". There is only "fun" and "boring". |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 11-09-2012, 02:40
|
|
|
Smk napisał/a: | Repli, co masz na myśli pisząc gry związane z anime? |
Pewnie te robione na odwal się potworki, które nawet w Famitsu dostają niskie oceny. |
|
|
|
|
|
Asthariel
Lis
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 11-09-2012, 15:53
|
|
|
Wpadłem w nałóg. Zrobiłem przerwę po 40h grania w Skyrima, od miesiąca pykam tylko w League of Legends. Póki co, najlepiej mi idzie Mordekaiserem, mam jeszcze (w kolejności sympatii względem postaci) Riven, Dariusa, Yi, Morganę, Ashe, Ryze, Kayle. Najnowszym nabytkiem jest Irelia, ale już ją lubię. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|