Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
W co w tej chwili gracie? |
Wersja do druku |
Smk
Grupy: Syndykat
|
Wysłany: 20-10-2012, 22:12
|
|
|
Cytat: | Choć może to wina tego, że grałem stealth-hakierem i pancerz wykupiłem sobie pod koniec rozgrywki |
Co wykupiłem? Poza zestawem siłowym i hakerskim wykupiłem ino Ikara. I tak było za łatwo.
Cytat: | Co do walk z bossami nie zgodzę się absolutnie, bo z pierwszymi dwoma męczyłem się niemożebnie. |
Bo ja wiem? Pierwszego obrzuciłem wybuchającymy beczkami™, druga była średnią trudnością dla rewolweru, a na trzeciego przyniosłem wieżyczkę również. Maksymalnie trzy powtórzenia, i to na tej znikającej zarazie numer dwa ino nim załapałem iż CKM średnio się sprawdza w tej walce.
Uratowałeś Marid..znaczy Malik?
ps kupiłem dlc, dorwałem granatnik. To już nie jest easy modo - to jakaś kpina.
pps poradzisz które mody do jedynki pobierać? |
_________________ There is no "good" or "bad". There is only "fun" and "boring". |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 20-10-2012, 23:26
|
|
|
Loko napisał/a: | Co do walk z bossami nie zgodzę się absolutnie, bo z pierwszymi dwoma męczyłem się niemożebnie. |
Walki z bossami z jakiegoś powodu outsorcingowano i były idiotycznie trudne dla postaci nastawionych na stealth. Studio samo przyznało się potem, że to był błąd.
U mnie na tapecie w dalszym ciągu Phantasy Star Online 2, w którym bardzo powoli zbliżam się do nowego level capa, czekając na nowe questy w wersji very hard (update planowany na przyszłą środę) i nową zonę (listopad).
Chociaż nie powiem, oglądając najnowszy odcinek SAO zachciało mi się znowu zagrać w Aiona... Przez jakieś 10 sekund, bo tylko tyle potrzeba było, żebym przypomniał sobie jakim nudnym grindfestem była ta gra, która na dodatek przeszła teraz w wymuszone f2p. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 21-10-2012, 10:03
|
|
|
Smk napisał/a: | pps poradzisz które mody do jedynki pobierać? |
Graj w czystą, daje radę bez modów ;> Ale obowiązkowo najwyższy poziom trudności.
Całe HR generalnie jest przeciętną strzelanką, za to dobrą skradanką. Zero alarmów, zero ofiar to prawidłowy styl gry.
a propo
Dishonored - taki Thief z wielorybami i magią. Nie do końca pojmuję zachwyty nad settingiem - no bo to w sumie taki Thief. Z wielorybami. I magią, której bóstwo jest jednak mniej interesujące niż Trickster, do tego bez Młotków i Mechanistów...
Anyway, setting settingiem, fabuła fabułą (cieniutka, nawiasem mówiąc) a tak czy siak gra się w to dla mechaniki. Która jest bardzo fajna, takie brakujące ogniwo między Thiefem a Bioshockiem- z jedne strony sensowne skradanie, z drugiej - supermoce które pozwalają bawić się jako kompletny przepak. Również jeśli gra się na 100% stealth. Krótkodystansowa teleportacja, zatrzymanie czasu, opętanie strażnika i takie tam. |
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 21-10-2012, 10:12
|
|
|
JJ napisał/a: | Dishonored - taki Thief z wielorybami i magią. Nie do końca pojmuję zachwyty nad settingiem - no bo to w sumie taki Thief. Z wielorybami. I magią, której bóstwo jest jednak mniej interesujące niż Trickster, do tego bez Młotków i Mechanistów... |
Rzut oka na setting sprawia, że nie mogę się nie zgodzić. Wieloryby zamiast pogan i młotków? Nie mówiąc już o tym, że lokacje wyglądając (w porównaniu do Thief'a) kolorowo i radośnie. Raczej śmieszne niż zachwycające. |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 21-10-2012, 10:29
|
|
|
Smk napisał/a: | Pierwszego obrzuciłem wybuchającymy beczkami™ |
No ja za cholerę nie mogłem wyczuć kiedy tą beczkę schwycić. Chyba tylko raz mi się zdarzyło, że rzuciłem w niego zanim on zdążył strzelić w nią gdy trzymałem ją w rękach.
Smk napisał/a: | Uratowałeś Marid..znaczy Malik? |
No jasne. Po tym jak całą grę kucałem w wentylacji i chowałem się za pudełkami, wyskoczenie i kasowanie na czas bandy żołnierzy i mechanicznego pająka było bardzo fajną odmianą.
Smk napisał/a: | pps poradzisz które mody do jedynki pobierać?
|
Ja grałem z tymi -> Link
Poza tym jest jeszcze jakaś lista modów, ale nie sprawdzałem ich za bardzo (ale jest na niej słynny Malkavian Mod, więc może być ciekawa) -> Link
Co do Dishonored to nie przeszedlem, bo z jakiegoś powodu kraszuje mi jak cholera. Setting mi się podoba (wielorybów jeszcze nie było), fabuła nie tyle cieniutka co zwyczajnie prosta jak drut. Muzyka za to genialna. No i to, że każdą misję można wykonać na kilka sposobów (co sprowadza się głównie do wyborów w stylu "odstrzelić mu łeb, wyrzucić z balkonu, czy zjeść go szczurami?", ale i tak jest fajnie).
Edit:
shugohakke napisał/a: | Nie mówiąc już o tym, że lokacje wyglądając (w porównaniu do Thief'a) kolorowo i radośnie. |
To w pewnym stopniu zależy od tego jak grasz - im większą rzeźnie zrobisz w trakcie rozgrywki, tym miasto będzie bardziej obskurne, będzie więcej szczurów; wpłynie to również na osobowość niektórych osób itd. itdp. |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 21-10-2012, 11:03
|
|
|
Loko napisał/a: | co sprowadza się głównie do wyborów w stylu "odstrzelić mu łeb, wyrzucić z balkonu, czy zjeść go szczurami?
|
Nie do końca, w każdej misji jest też możliwość załatwienia celu bez zabijania z cyklu "poetycka sprawiedliwość" - np. zamiast zarżnąć głowę okolicznej religii, możemy klienta znokautować i naznaczyć piętnem heretyka na pół twarzy (przy czym trzeba poszperać po okolicy, żeby odblokować taką opcję). |
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 21-10-2012, 11:35
|
|
|
Prawda, zapomniałem wspomnieć o istnieniu wyboru non-lethal. |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 21-10-2012, 13:50
|
|
|
Loko napisał/a: | jak tylko wychyliłem łeb zza barykady to zostawał on odstrzelony w trybie natychmiastowym |
Zza barykady wychodzi się z nożami ^^ Pierwszą mocą jaką kupiłem był dual takedown.
Loko napisał/a: | e grałem stealth-hakierem |
Loko - niewidzialność nie schodzi w tej grze jak się strzeli - z niewidzialnością i shotgunem można się czuć jak Predator. Ja wychodziłem bez rozwiniętego pancerza na grupki 10 strażników.
Smk napisał/a: |
Uratowałeś Marid..znaczy Malik? |
Prawdziwa zabawa w Predatora na serio. Otwarty teren, 5 pasków energii na niewidzialność i shotgun/rewolwer z wybuchającą amunicją, ulepszone na full :D
Bossowie natomiast... ogólnie, wystarczy mieć Typhoon i się ich nie zauważa (tę moc dodali chyba tylko do starcia w kanałach z byłym najemnikiem i jego kolegami i na bossów, serio). Ja preferowałem jednak potraktowanie ich twarzy shotgunem, który naprawdę jest wyśmienitą bronią w tej grze. |
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 30-10-2012, 11:53
|
|
|
Do środy trwa publiczna beta PlayStation All-Stars Battle Royale. Polecam ściągnąć i spróbować - tu można zapoznać się z moimi wrażeniami. |
|
|
|
|
|
Smk
|
Wysłany: 01-11-2012, 10:22
|
|
|
Need for Speed: Most Wanted w wersji mobilnej.
Tak, grafika nie jest idealnie płynna.
Tak, model jazdy jest boleśnie arcade'owy.
Tak, multi czasem laguje.
Ale jakoś grając nie odczuwa się tego jakoś szczególnie >]
Moja potrzeba prędkości została zaspokojona. |
_________________ There is no "good" or "bad". There is only "fun" and "boring". |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 05-11-2012, 14:27
|
|
|
Może nie w tej chwili, bo ponad miesiąc temu, ale całkiem dobrze bawiłem się przy nowym DmC i MGR:R. Wrażenia tutaj. |
|
|
|
|
|
Smk
|
Wysłany: 05-11-2012, 22:56
|
|
|
Rising to dla mnie pewny preorder świąteczny, DMC natomiast jest taki jakiś...no właśnie.
Ciąg dalszy męczenia Most Wanted w wersji mobilnej. Zauważone usterki to tragiczne wykrywanie kolizji z innymi uczestnikami ruchu. Jak również mała ilość tychże. Klasycznie czitujące AI zawodników w wyścigach nie pomaga.
Za to na plus cała reszta, z wrednymi gliniarzami na czele.
Z innej strony Chaos Rings na Androida*. Taki typowy jrpg z grafiką na poziomie wczesnego ps2 i całkiem sporym ugłosowieniem. Japońskim.
Po godzinie grania wciąga na tyle by nie przestawać głaskać ekran, Niewarta jednak wydawania kasy jaką rząda za nią wydawca. Święta idą, przeceny się zbliżają, liczmy iż SE się opamięta.
*Bo granie w samochodówkę siedząc na fotelu pasażera w samochodzie to pewny sposób na chorobę lokomocyjną. Bleh |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 05-11-2012, 23:12
|
|
|
Smk napisał/a: | Święta idą, przeceny się zbliżają, liczmy iż SE się opamięta. |
Gry Square są najdroższymi tytułami we wszelkiego rodzaju usługach dystrybucji cyfrowej od zawsze. Nie zanosi się, żeby miało się to zmienić... |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 06-11-2012, 14:26
|
|
|
Assassin's Creed: Altair's Chronicles - tyle się nasłuchałem o tej serii, że w końcu postanowiłem dać jej szansę, choć nie należy do mojego ulubionego gatunku. Co prawda, samo założenie jest kretyńskie - bo jaki zabójca biega po mieście w stroju, który wyróżnia się niczym fryzury Lady Gagi, ale jak na razie gra się przyjemnie, do tego DSowe opcje są całkiem fajne. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|