Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
W co w tej chwili gracie? |
Wersja do druku |
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 09-07-2008, 16:21
|
|
|
Amnezjusz napisał/a: | zwykły wilk miał szansę pokonać 6 osobową drużynę 3 poziomowych postaci xD |
Chyba by szlag mnie trafił. |
|
|
|
|
|
krew_na_scianie
kościsty seksapil
Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 09-07-2008, 17:45
|
|
|
A przyznam rację, faktycznie można ustawić sobie poziom trudności. Zwracam honor! Ale przyznam, że przez ten czas zdążyłam przez ten czas znaleźć sobie kolejną, nową "ulubioną" bestię. Trolle. Ponoć żeby dobić te bestie trzeba na nie użyć ognia, tak? Szkoda, że tak późno przeczytałam tą informację, już kilka tych stworów podążą za moją drużyną - chyba się wrócę do jakiegoś wcześniejszego save. Przyznaje, że w prowadzeniu tak dużej drużyny mam trochę problemy. Zawsze grałam w gry, gdzie max miałam 2 towarzyszy, więc uczę się kontrolować swoją "bandą" więc prosze o wyrozumiałość na moje jęczenie i narzekanie :) Może kiedyś będzie to dla mnie "łatwizna, goblizna". Generalnie podoba mi się dość klimat gry i - co śmieszne - fajnie posłuchać głosu narratora, potęguje ciekawość. |
_________________ "Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, skazani są na jej powtarzanie." |
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 09-07-2008, 18:17
|
|
|
krew_na_scianie napisał/a: | Ponoć żeby dobić te bestie trzeba na nie użyć ognia, tak? |
Ognia lub kwasu. Czary "Płonące dłonie", "Płonąca strzała", "Kwasowa strzała Melfa" się przydadzą (ale dopiero, gdy wojownicy mocno trolla pokiereszują - wtedy można je tym dobić). No i dobrze mieć przy sobie parę flakoników płonącej oliwy...
krew_na_scianie napisał/a: | "łatwizna, goblizna" |
Tekst krasnoluda wysłanego po coś, zgadłem? :)
Postacie rzucają dość... ciekawe teksty, jak się je kliknie kilkadziesiąt razy pod rząd XD
mężczyzna złodziej 2 napisał/a: | znam druida, który może załatwić ci niezły towar |
Ale i tak nic nie przebiło tego:
mężczyzna wojownik 5 napisał/a: | Zaraz wpadnę w morderczy szał... |
|
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 09-07-2008, 19:01
|
|
|
Ace Attorney: Apollo Justice, ostatnia sprawa. Pewnie jak zwykle będzie miała długość dwóch zwykłych razem wziętych i będzie zakręcona jak świński ogon. I bardzo dobrze. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Amnezjusz
Pan Patafian
|
Wysłany: 09-07-2008, 19:24
|
|
|
Odnośnie trolli to warto zdobyć broń zadającą obrażenia o ognia, zaoszczędzimy sobie komórek na czary takie jak płonące dłonie i podobne. Na początkowych poziomach jednak czary podane przez Korsarza są niezbędne.
krew_na_scianie napisał/a: | Generalnie podoba mi się dość klimat gry i - co śmieszne - fajnie posłuchać głosu narratora, potęguje ciekawość. |
Klimat jest świetny - w nosie mam głosy ludzi którzy mówią, że hack'n'slash nie ma klimatu w ogóle - a narrator też daje radę (w IWD jest nim chyba Talar?). Jednak jeśli chodzi o narratorów to nie równa się on Peterowi Fronczewskiemu z obu części Baldur's Gate - klasyka po prostu ^^
Przy okazji odgrzebałem sobie Street Fightera 2 - mocarna gierka, muszę teraz wszystkie kombosy sobie przypomnieć xD |
_________________ Moim zdaniem... cement jest o wiele... bardziej interesujący... niż to się ludziom wydaje. - RJ Patafian. |
|
|
|
|
Korialstrasz
Mature red dragon
|
Wysłany: 11-07-2008, 20:48
|
|
|
Professor Mclogic Saves The Day
Przepiękna amatorska gra logiczna. Jej siłą jest praktycznie nieograniczona ilość zagadek (są generowane proceduralnie) według 10 głównych schematów. Zdecydowanie polecam!
(do ściągnięcia polecam program GetRight, jako że przy ściąganiu tych 5 mb zerwało mi transfer 7 razy)
Słowami autora:
Gibmaker napisał/a: | Professor McLogic is a game of logic puzzles. The puzzles are not pre-fabricated but are generated on the spot by the program, so the possible situations are almost endless. There are 10 different scenarios, each with its own set of rules.
Here is an example of one puzzle created by the game:
========================================
In the School of Philosophy, everyone speaks only in conditional sentences. Individuals can hold one of two ranks: Master or Student. Based on the statements below, can you determine which of the individuals are Masters, and which are Students?
Feeney:
1. If I am a student, so is Caughill.
2. If Manel and I are not of equal rank, I am a master.
Caughill:
1. If Feeney is a master, so am I.
Manel:
1. If Feeney is a master, I am a student.
2. If Caughill and I are not of equal rank, I am a master.
========================================
If you figured out that all three characters are Students, then you have what it takes to play PROFESSOR MCLOGIC SAVES THE DAY!! |
|
_________________ Staring through eyes of hate we kill
Are we controlled or is it our own will..? |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 12-07-2008, 12:46
|
|
|
Comamnd and Conquer Generals: Zero Hour - czyli dodatek do najbardziej poprawnej politycznie części sagi. Na razie gram Osamą i szczególnych zmian nie widzę, poza kilkoma nowymi zabawkami. Arabusy wreszcie dostały jakąś artylerię (przenośne wyrzutnie scudów). |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 12-07-2008, 21:35
|
|
|
Mass Effect (wersja PC) - wygląda na dobry pożeracz czasu, nawet nie zdążyłem zauważyć gdzie mi się pół dnia podziało. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Asthariel
Lis
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 13-07-2008, 12:21
|
|
|
Football Manager 2008
Nauczyłem się podstaw metodą save & load, teraz zacząłem od nowa juventusem, kupiłem Van der Vaarta i Barzagliego. |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
|
Wysłany: 13-07-2008, 12:23
|
|
|
Final Fantasy Crystal Chronicles w 4 osoby na DSie. Multiplayer przez wi-fi bez konieczności kupowania kabli to zdecydowanie piękna rzecz. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Mortimern
widzisz emo to zabij
|
Wysłany: 13-07-2008, 22:35
|
|
|
Bezimienny napisał/a: | Mass Effect (wersja PC) - wygląda na dobry pożeracz czasu, nawet nie zdążyłem zauważyć gdzie mi się pół dnia podziało. |
Kolejna gra do której warto ulepszyć kompa ! |
|
|
|
|
|
Panduska
;)
|
Wysłany: 13-07-2008, 23:48
|
|
|
Mortimern napisał/a: | Kolejna gra do której warto ulepszyć kompa ! |
U mnie takim bodźcem jest czekający Wiedźmak. ;)
W tym momencie wróciłam do gry sprawdzonej, do której mam olbrzymi sentyment - czyli do Morrowinda. Co jak co, urządzam sobie piesze wycieczki po 'okolicy'. ;) |
|
|
|
|
|
Assarin
Art is dead
|
Wysłany: 14-07-2008, 01:23
|
|
|
Morrowinda trzeba kochać. Trzeba kochać godzinne spacery, robienie mikstur z ziół o nieznanym działaniu, walkę polegającą na ciągłym wciskaniu LPM, i wątek główny zajmujący pół roku. Niemniej, to wciąż genialna gra. |
_________________ Nie twórz dzieł sztuki lecz kuj miecze śmierci, w nich artyzm prawdziwy.
Budując, buduj na skale - nie piasku; i nie na dziś czy jutro - buduj na wieczność.
Bądź jak poryw nowego wiatru - niszczący i twórczy zarazem. |
|
|
|
|
eAthena
Przyszła Artystka
|
Wysłany: 14-07-2008, 12:41
|
|
|
Na chwile obecną powróciłam do gry w GunZ, wcześniej także Ragnarok i coś podkusiło mnie żeby pograć sobie w gierkę "bomb it" w internecie xD |
|
|
|
de99ial
Big Bad Wolf
|
Wysłany: 14-07-2008, 15:05
|
|
|
Cytat: | Morrowinda trzeba kochać. Trzeba kochać godzinne spacery, robienie mikstur z ziół o nieznanym działaniu, walkę polegającą na ciągłym wciskaniu LPM, i wątek główny zajmujący pół roku. Niemniej, to wciąż genialna gra. |
Jakie pół roku. Widziałem filmik, na którym człowiek Morrowa przechodzi w 15 minut z czego przez 10 robi mikstury ;)
Mnie wcale a wcale nie wciągnął. |
_________________ http://www.defectivebydesign.org/
Nienawidzę politycznej poprawności.
I feminizmu.
http://www.rebel.pl/x.php/193/Rebel-Times.html
http://de99ial.polter.pl/,blog.html?8301 - co myślę o DRMach
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|