W co w tej chwili gracie? |
Wersja do druku |
Krwawisz
Blood & Belief...
|
Wysłany: 26-08-2008, 23:26
|
|
|
A ja ostatnio znów zacząłem pykać w Neverwinter Nights 2 - Drow Czarny Strażnik zabija na śmierć :) |
_________________ Our fortress is burning
Charred birds escape from the ruins and return as cascading blood
Dying bloodbirds pooling, feeding the flood
The god of man is a failure
And all of our shadows are ashes against the grain
|
|
|
|
|
krew_na_scianie
kościsty seksapil
Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 27-08-2008, 21:40
|
|
|
A ja pogrywam w starą grę na Playstation Medievil. Gra stara jak świat, a pomimo to ma klimat, który wiele gier nie osiąga dzisiaj. Mroczna platformówka, gdzie sterujemy rycerzem mającym za głowę czaszkę. Gra jest strasznie przetrudna..Zebranie 8 hełmów i nie wpadnięcie przy tym do wody - o rany..A przejście dziwacznego labiryntu - to dopiero było wyzwanie! Zagadki kiedyś tak trudne - dziś takie banalne. Może w końcu przejdę tą grę do końca. |
_________________ "Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, skazani są na jej powtarzanie." |
|
|
|
|
Dembol
|
Wysłany: 27-08-2008, 22:43
|
|
|
Zegarmistrz napisał/a: | Ja zawsze właśnie grałem albo Paladynem |
Właśnie zrobiłem sobie Paladyna i w 2 dni doszedłem do Świątyni Nithlathaka. Pakuje sobie Świety Chłód i Zeal + synergie. Jak na razie miażdży bardziej niż mój pierwszy paladyn sprzed lat (zeal+fanaticism). Amazonka zostaje na grę z kumplem.
Znalazłem też Blood. Kurde jaki ta gra miała klimat. "I live... again!" |
_________________ Evil Manga |
|
|
|
|
de99ial
Big Bad Wolf
Grupy: AntyWiP
|
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 28-08-2008, 14:57
|
|
|
Battle for Wesnoth. Darmowa i mangowa odmiana Herołsów. Obejrzałem sobie samouczek na razie, wieczorem może partyjk e utnę..bardzo przyjemna gra. |
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 28-08-2008, 15:18
|
|
|
Wesnoth mangowy? Czy ja wieeeeeem? Owszem, grafika lekko przypomina ten styl, ikonki oddziałów są jakby wzorowane na jRPG, ale bez przesady. ;]
Sama gra natomiast potrafi wciągnąć, szczególnie z tym ogromem dodatkowych kampanii na serwerze... |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
alex
|
Wysłany: 28-08-2008, 15:40
|
|
|
Miałem teraz trochę wolnego czasu to znowu wkręciłem się w tekkena 2 na starym PlayStation. Jednak takiej gry się nie zapomina, pamiętam jak za dawnych czasów się w to grało. Ile godzin przed konsolą. |
|
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 29-08-2008, 15:12
|
|
|
Dobra, idąc po własnych śladach dotarłem do czegoś, co otarło sie o bycie kultową grą - Max Payne 2. Nigdy tego nie przeszedłem ze względu na dziwny błąd na pewnym poziomie, który to błąd wykolejał całą grę. Teraz wszystko najwyraźniej już działa, więc powoli brnę w ten... koszmar? Gra ma duuuuuuużo angstu, mroku i przytłaczającego klimatu, a do tego świetnie się strzela. >D
Cytując wielu bad guyów - "It's Payne!". |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Asthariel
Lis
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 29-08-2008, 15:13
|
|
|
Jade Empire, 3 rozdział, czyli Cesarskie Miasto.
I może sie zainteresuję Wesnothem. |
|
|
|
|
|
Norrc
Grupy: Lisia Federacja Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 29-08-2008, 19:15
|
|
|
Kozacy - europejskie boje. Oczywiście część pierwsza, bo najlepsza. Ostatnio odkryłem tam nową opcję - gra z obcymi osobami przez internet. Coś takiego jak blizzardowski battle.net. Gra jest bardzo dobra, ma wiele elementów strategicznych, nie jak typowy RTS. Ważne jest ukształtowanie terenu, do prowadzenia wojny potrzeba wielu surowców. Sama walka jest dość realistyczna: Zwykli siepacze nie potrafią niszczyć budynków i fortyfikacji a salwa z armat kładzie trupem całe rzesze wojska. Zadbano również o proporcje cenowe: Za materiały potrzebne do budowy jednego dużego statku można wyszkolić całą armię piechoty. Miłym akcentem jest to, iż każdy strzał z działa czy muszkiety pochłania część rezerw węgla i żelaza, więc czasem niewarto ostrzeliwywać, ponieważ koszt pocisków będzie większy od start poniesionych przez przeciwnika.
Szczerze polecam, jedna z lepszych startegii w jaką było mi dane zagrać, a troche tego było... |
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 29-08-2008, 19:25
|
|
|
Pograłem trochę w "Dynasty Warriors Advance", czyli trpgową wersję "Romance of the Three Kingdoms" (a żeby było śmieszniej, oglądam aktualnie haremową wersję tej starochińskiej legendy - "Koihime Musou"). Gra niby ładna, ale fabularnie niewiele ma do powiedzenia, zaś walki są długie, nudne i zręcznościowe. Nie dla mnie. Cóż, dalej szukam jakiejś ciekawej gry na SNES lub GBA z mocnym wątkiem politycznym lub romantycznym. |
|
|
|
|
|
Karl
|
Wysłany: 31-08-2008, 09:44
|
|
|
Co do takiej gry na GBA to gorąco polecam Final Fantasy VI. Ja niestety jej nie przeszedłem. W międzyczasie sprawiłem sobie PSP i GBA poszedł w kąt :P Jednak na pewno jeszcze do niej wrócę. W tej chwili gram w Pro Evolution Soccer 6 na PS2 i Warhammer 40 000 Squad Command (turowa strategia) na PSP. |
|
|
|
|
|
Okis
AAA yo self
|
Wysłany: 31-08-2008, 10:10 Jak zawsze
|
|
|
Ostatnio w kapanie Herosów 5 dzikie hordy no i w Mass Effect chociaż gra bardzo dobra trochę się zawiodłem nowym systemem dialogów :( |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 01-09-2008, 15:45
|
|
|
Ys IV - Mask of the Sun - bardziej skopanego systemu walki nie widziałem, jak żyję. Wyobraźcie sobie, że aby przeciwnikowi zadac obrażenia, trzeba go zahaczyć kantem postaci czyli, nie uderzyć wprost, ale jedynie górą lub dołem postaci. Debilne rozwiązanie, która znacząco obniża grywalność, zaś gracza może doprowadzić do szewskiej pasji. |
|
|
|
|
|
Rabit
???? ???
|
Wysłany: 01-09-2008, 18:32
|
|
|
egalactica - ciekawy system projektowania statków i nie nudzi się tak jak Ogame i X-wars z powodu że gra jest cały czas rozwijana i są dodawane nowe opcje :)
a poza tym można dawać na forum własne pomysły co chcesz zmienić w grze ale tylko najciekawsze są dodawane do gry :) |
_________________ Życie ludzkie jest delikatne niczym płomień świecy równie łatwo gaśnie i równie szybko się wypala, więc ceń każdą chwile swojego życia bo jest tak krótkie. |
|
|
|
|
|