Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
W co w tej chwili gracie? |
Wersja do druku |
catmeat
Meat from the Cat
|
Wysłany: 12-12-2008, 20:00
|
|
|
Zgadza się. Otwierasz pipboya, klikasz taki "dzwoneczek" (koło daty) i masz opcje wait until full healed (nigdy nie grałem w wersje polska :P). Fallout to gra, którą każdy fan cRPG powinien przejść... No i dodam ze Fallout 2 jest znacznie łatwiejszy od 1. Przede wszystkim brak limitu czasowego jest tutaj sporym ułatwieniem, dzięki temu możemy spokojnie wykonywać zadania poboczne (których jest cała masa) i nie martwić się wątkiem głównym
Ja obecnie gram w Arx Fatalis. Gra akcji z elementami RPG, coś w stylu Dark Messiah of Might and Magic, z niezwykle interesującym system magii (aby użyć czaru należy wykonywać myszką gesty run, które są odpowiedzialne za te czary. Akcja rozgrywa się w wielopoziomowych jaskiniach, gdzie żyją ludzie, trolle, gobliny i inne stworzenia, gdyż Słońce wygasło, a Ziemia pokryła się lodową skorupą. Do kupienia na www.gog.com :P |
_________________ GOG <3 |
|
|
|
|
Issina
Dante.. I'll miss you
|
Wysłany: 13-12-2008, 04:51
|
|
|
Po Tension dorwałam jeszcze Pathologic
czasem jeszcze odpale Wolfenstein'a |
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 15-12-2008, 13:04
|
|
|
Baldur's Gate II: Shadows of Amn, tym razem z następującym składem drużyny:
1. Korgan (główne siły uderzeniowe, co krasnolud to krasnolud :) )
2. Yoshimo (zwiad, pułapki...)
3. Minsc (hodowca chomika)
4. Jaheira (sanitariuszka)
5. Viconia (jej po prostu nie mogło zabraknąć ;) )
6. Lina Inverse (czarownica, moja postać) :)
Tym razem brak w składzie Aerie, zobaczymy, jak pójdzie dalej...
No i trzeba się za jakimiś patchami rozejrzeć... ^^ |
|
|
|
|
|
Arioch
|
Wysłany: 15-12-2008, 20:55
|
|
|
- Spoiler: pokaż / ukryj
- (\__/)
(='.'=) Do skasowania.
(")_(") |
Ostatnio zmieniony przez Arioch dnia 10-01-2011, 01:18, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Yakow
Devil Luck
|
Wysłany: 15-12-2008, 21:46
|
|
|
Obecnie GTAIV, ale ilośc błędów na PC mnie poraża. Poza tym... te drecholskie klimaty. Czemu nie może to być mafia włoska w czarnych garniakach tylko jakiś kompletny dres. Chociaż jeasny albo jakieś bojówki... byle nie trzy paski adidosa. Ale cóż, grałem w to może 5 minut - bo karta graficzna na więcej nie pozwala i wygląda to u mnie gorzej niż GTA:SA na minimalnych - więc moja opinia może być błędna.
Nie będę tworzyć specjalnego tematu do tego, więc tak przy okazji - wie ktoś gdzie (i czy w ogóle) można dostać Planescape: Torment? Bo podobno fabularnie jest to majstersztyk, ale niestety odkąd pamiętam nigdy nie mogłem tego znaleźć w sklepach, a na Allegro jest za 199zł (jeszcze, aż takim desperatem nie jestem). Kiedyś było chyba w Ekstraklasyce, ale skończyły się egzemplarze wieki temu... |
_________________ Życie jest ciągiem następujących po sobie chwilowych rozwiązań.
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 18-12-2008, 13:40
|
|
|
Icewind Dale II, tym razem z następującą drużyną:
1. Gourry - półork paladyn
2. Valgaav - tiefling łowca
3. Kaori - półelfka mniszka (City Hunter się odbija... tak, ma młoteczki...)
4. Zelgadiz (literówka przy tworzeniu imienia, już tak zostało) - drow druid (nie ma to, jak tworzenie drużyny przy jednoczesnym zaglądaniu na irca XD)
5. Filia - dzika elfka czarownica
6. Sylphiel - półelfka kapłanka
Zobaczymy, jak teraz pójdzie... Póki co, rzeź goblinów idzie gładko... |
|
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 18-12-2008, 14:00
|
|
|
Z pólorka zrób paladyna helma 3/wojownika 27 - skuteczniejsze, a nadal może używać paladyńskiego super miecza (długi miecz w tej grze) ;D
A drow druid należy do mnie! Żądam praw autorskich ;D |
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 18-12-2008, 15:37
|
|
|
Daerian napisał/a: | Z pólorka zrób paladyna helma 3/wojownika 27 |
jest paladynem Ilmatera... XD ciekawe, jak sobie poradzi w tej roli...
Cytat: | A drow druid należy do mnie! Żądam praw autorskich ;D |
Gomen nasai... |
|
|
|
|
|
Ari
Livin' la Vida Loca
|
|
|
|
|
Yakow
Devil Luck
|
Wysłany: 18-12-2008, 20:33
|
|
|
@Ari, mówisz o Prince of Persia pierwotnym czy o jakiś Piaskach Czasu albo Dwójce etc? Kiedyś chciałem się zabrać i przejść te grę, ale nie potrafiłem wybrać, która z wersji byłaby najfajniejsza (głównie chodzi o fabułe), aż w końcu zająłem się czymś innym.
Liczę, że polecisz mi odpowiedni numer/tytuł i w końcu w to zagram ;>
P.S - Głównie chodzi mi o to, żeby fabuła była jak najlepsza. |
_________________ Życie jest ciągiem następujących po sobie chwilowych rozwiązań.
|
|
|
|
|
Virgil
|
Wysłany: 18-12-2008, 21:22
|
|
|
Pewnie chodzi mu o najnowsze Prince of Persia, nie ma ono żadnego podtytułu chyba. Ja dopiero pierwszy raz się bawię, już mnie gra zdążyła ostro wnerwić - ze względu na niewiadomo co, skrypt walki z konkubiną (jednym z bossów) nie chciał się odpalić. Mogłem albo biegać w kółko czekając na zbawienie, albo wczytać grę - a autosave był sprzed 20 minut... No ale mimo lekkiego wnerwienia nadal mi się całkiem podoba, nawet do maksimum uproszczone sterowanie przestało mi przeszkadzać |
|
|
|
|
|
CainSerafin -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 18-12-2008, 21:44
|
|
|
Ja mam Planescape: Torment. Fabularnie jest to najlepsza gra RPG w historii (nie, nie przesadzam), choć czasem bardziej wyglądał na przygodówkę. No i łatwo się zaciąć w miejscu, bo trzeba dokładnie czytać dialogi, nawet ten potwornie długi, z jakąś wiedźmą. Poza tym...
Cytat: | Bo podobno fabularnie jest to majstersztyk, ale niestety odkąd pamiętam nigdy nie mogłem tego znaleźć w sklepach, a na Allegro jest za 199zł (jeszcze, aż takim desperatem nie jestem). Kiedyś było chyba w Ekstraklasyce, ale skończyły się egzemplarze wieki temu... |
200 zł??? No tak. Ja swój egzemplarz kupiłem właśnie w extra klasyce.
Poza tym staram się przeprowadzić Baldur's Gate Trilogy Mega Installation, ale muszę zaczynać wszystko od nowa, bo komputer mi zakwiczał, padł na ziemię i zażądał wizyty w serwisie. Hmm, teraz po wymianie części powinien mi pójść Wiedżmin. Pora na świąteczne zakupy! |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 19-12-2008, 13:59
|
|
|
Mam pytanie: na ile gry wystarcza Baldur's Gate Trilogy Mega Installation? |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Asthariel
Lis
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 19-12-2008, 14:57
|
|
|
Na tyle, co Bg1, 2 i mody? Czyli jakieś 100 godzin. I więcej, jak nie znasz gry. |
|
|
|
|
|
Ari
Livin' la Vida Loca
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|