Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
W co w tej chwili gracie? |
Wersja do druku |
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 22-03-2009, 15:07
|
|
|
Eternal Filena - Gra jrpg oparta na powieści, którą przeniesiono również na ekrany telewizorów jako anime. Opowiada o księżniczce, która, ukrywając swoją płeć, pełniła rolę gladiatora. Autorem powieści był Takeshi Shudo ( Minky Momo , Pokemon), jest to jednak fabularnie rzecz nieco poważniejsza (co ciekawe, autor maczał też palce w jednej z kinówek do Legend of Galactic Heroes ). Graficznie rzecz trzyma poziom wczesnych, SNESowych rpgów, ale pomysł na fabułę, nawet jeśli nieco kojarzący się z Lady Oscar jest nawet oryginalny. Tłumaczenie jest świeże, bo wyszło dopiero niedawno, w 2009. |
|
|
|
|
|
R4zeil
The Human Typhoon
|
Wysłany: 22-03-2009, 19:33
|
|
|
W sumie ostatnio gram tylko w Warcraft 3: The Frozen Throne na Battle.net. Głównie w DotA Allstars. Gram również od czasu do czasu w:
- Rome Total War
- Medieval 2 Total War
Grisznak napisał/a: |
Powoli kończę kampanię w Medieval, do zdobycia zostały mi resztki państwa bizantyńskiego i kilka prowinicji arabskich. Prosta, efektowna i nader racjowna gra. Zagrałbym w jej mutację w realiach tolkienowskich |
Jeżeli to cie zainteresuje to pracują nad modem do Medieval 2 Total War, który będzie opierał się na świecie Tolkiena(mapa, nacje, jednostki itp.). |
_________________ Don't turn away,
Don't give in to the pain,
Don't try to hide,
Though they're screaming your name,
Don't close your eyes,
God knows what lies behind them,
Don't turn out the light,
Never sleep, never die... |
|
|
|
|
Blahuuu-san
|
Wysłany: 22-03-2009, 21:40
|
|
|
Mass Effect, w końcu się wkręciłem, za sprawą głównego wątku fabularnego.
Katuję także stare Final Fantasy V i temu mam zamiar zakupić z kolegą SNESa, gdy tylko odnajdziemy kartridż z 'szóstką', o ile to możliwe. |
|
|
|
|
|
demiCanadian
Analogia stosowana.
|
Wysłany: 24-03-2009, 15:00
|
|
|
Właśnie udało mi się dostać potwierdzenie zakupu, a co za tym idzie serial number do The Path. Na poważnie usiądę do tego wieczorem gdy nikt nie będzie mi przeszkadzał, ale już widzę, że podobnie jak poprzednie dzieła Tale of Tales, ta gra jest wyjątkowa pod każdym względem.
http://grandmothers-house.net/ |
_________________ Kolorowe groszki. |
|
|
|
|
Asthariel
Lis
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 29-03-2009, 18:29
|
|
|
Na zmianę:
Puzzle Quest - wojownik, 8 lev. Rewelka! Już się zakochałem w rzucie totorem (zadaje 4 pkt + 1 za każdą czaszkę). Z czymś takim nie opłaca się ich zestawiać!
Morrowind - Breton, mag-skrytobójca, wysoko postawiony w gildiach woj. mag. i zł. , średno w Morag Tong, hełm Oreyna, rękawice Rangadulfa, i ucze się zaklinania, coby sobie zrobić Daedryczny Krótki Miecz z paraliżem, i absorpcją zdrowia i kondycji... |
|
|
|
|
|
Norrc
Grupy: Lisia Federacja Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 29-03-2009, 20:47
|
|
|
Tsukihime. Aktualnie kończę ścieżkę Hisui. Oczywiście również nieśmiertelny Warcraft 3 i Travian (s9pl + s4jp) |
|
|
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 29-03-2009, 21:00
|
|
|
4story ale sporadycznie, wole Tony hawk's: American Wastelan i Puzzle Questa. A w Soboty jak mam natchnienie to gram w Cabal online (serwer Mercury) |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
Piontek
człowiek z lasu
|
Wysłany: 30-03-2009, 12:23
|
|
|
Ja aktualnie czasami gram w Cabala serwer jupiter, half life 2 epizot 1 oraz portala(niby dodatek do half life 2 ale wypas gra). No i jak mi się nudzi a gier niechce mi się odpalac to gram w sapera hehe. |
_________________ Znajdę cię gdziekolwiek byś nie był... I zabiję Cię... Rozerwę Cię na pół... Zmiażdżę twoje kości i zjem twoje ciało.. Wypiję twoją krew... Pochłonę Cię. |
|
|
|
|
krew_na_scianie
kościsty seksapil
Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 31-03-2009, 14:57
|
|
|
A ja wczoraj wkręciłam się i ponownie gram w Sacred Plus - z tą małą różnicą, że gram postacią serafii. Chyba za bardzo przywiązałam się do maga bitewnego, bo serafia nie wydaje mi się za specjalnie mocną wojowniczką. Strasznie długo trzeba się naczekać nim ona kogoś sieknie mieczem. Oczywiście w miarę rozwoju postaci powinno być coraz lepiej, ale też nie podobają mi się jej umiejętności. Czyżby wybór wampirzycy byłby lepszym rozwiązaniem? Sama już nie wiem... |
_________________ "Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, skazani są na jej powtarzanie." |
|
|
|
|
Zyll666
Ktoś tam
|
Wysłany: 02-04-2009, 16:22
|
|
|
Przeszedłem wampirką całą grę, i było naprawdę przyjemnie :) Szał, w który wpada, jest naprawdę skuteczny i satysfakcjonujący.
A aktualnie gram w Xanadu Next. Nie spodziewałem się, że znajdę japońską grę o zasadach przybliżonych do Diablo. Naprawdę wciąga. Znacie może inne japońskie hack'n'slashe ? (o ile istnieją) |
|
|
|
|
|
krew_na_scianie
kościsty seksapil
Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 03-04-2009, 11:12
|
|
|
I faktycznie - znacznie lepiej gra mi się wampirzycą. Na prawdę jestem pod wrażeniem jej skuteczności, zwłaszcza kiedy jest wampirzycą, a nie człowiekiem. Jedyny jej minus, że zbytnio nie podobają mi się jej umiejętności. Parę jest fajnych, ale reszta np. z nietoperzami to straszne dziadostwo. Może jak bardziej rozwinę jej umiejętności to będzie to coś warte - ale czy warto w to inwestować? I jeszcze jeden problem: nie umiem ułożyć do wampirzycy żadnego dobrego układu. Generalnie mam problem z dodawaniem jej ataków do paska na dole. Te zwykłe ataki z mieczem itp. po tym jak zamienie się w wampirzyce ulegają zmianie i psuje mi to układ. Mam troszkę z tym problem. W przypadku maga bitewnego nie miałam takich problemów, a tu...No ale jestem już na etapie drugiego rozdziału, znowu trzeba przejść wieeelki obszar by dojść do dalszego etapu głównej fabuły. No ale może najpierw pozwiedzam sobie okoliczne tereny. Przebiegnę szybko pustynię (okropnie mnie denerwują te reaktywujące się trupy, które trzeba dobijać z 3 razy) i hulaj dusza! |
_________________ "Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, skazani są na jej powtarzanie." |
|
|
|
|
BOReK
|
Wysłany: 03-04-2009, 12:28
|
|
|
W przerwie między szukaniem pracy a załatwianiem porachunków z uczelnią postanowiłem wrócić na stare karaibskie śmieci, czyli zawinąłem do drugiego Port Royale. Od Houston po Georgetown, od Puerto Limon po St. Martin - od czasów pierwszego Pirates! mnie tam nie było, pora nadrobić zaległości. >3 |
_________________ You ask me if I've known love and what it's like to sing songs in the rain
Well, I've seen love come and I've seen it shot down, I've seen it die in vain
|
|
|
|
|
Nanami
Hodor.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne House of Joy
|
Wysłany: 04-04-2009, 23:24
|
|
|
A ja w weekendy mam dostęp do konsoli brata, to wreszcie zaczęłam Suikoden III tylko szkoda, że nie mam save z poprzedniej części swojego + save z jedynki, cóż, kiedy indziej będzie. Nie mogę sie przyzwyczaić do grafiki 3D, muzyka średnio przeciętna, a system walk dziwny na dłuższa mete... Na dodatek pojawiła się stara znajoma z dwójki - Lucia, a jej syn jest jednym z głównych bohaterów, prych. Na dodatek losowo rozpoczęłam rozgrywkę od Chris, denerwuje mnie ona ciupinke - chrzanić śluby rycerskie! Niemniej pokazywanie tych samych wydarzeń z punktu widzenia różnych postaci może się okazać strzałem w dziesiątkę. I jak to w Suikodenach - początki są mało ciekawe, liczę, że potem się w pełni rozkręci. A, jeszcze dobija mnie mapa świata - nie podoba mi się rozwiązanie a'la z Final Fantasy Tactics czy Legend of Mana... Wolałam swodobne rozgrywki. Animacja ruchu też potrafi rozśmieszyć. I ach te rumaki!
W tygodniu za to sobie ciupie w mniej wymagającego sprzetowo Tales of Phantasia. Tradycyjne pikselki zdecydowanie bardziej do mnie przemawiaja :D |
|
|
Clavius
|
Wysłany: 05-04-2009, 06:26
|
|
|
Ja gram na zmianę:
-Mass Effect po raz drugi, ponieważ bardzo lubię tego typu gry w formie Space Opery.
-Cryostasis- Dead Space przekonał mnie do survival horrorów, dzięki temu zasięgnąłem do tej ukraińskiej gry. Zapowiada się ciekawie (jestem w trzecim rozdziale). |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 05-04-2009, 10:24
|
|
|
Odpaliłem "Shogun: Total War" , a jednak nie przekonał mnie tak jak Medieval. Realia nie z mojej bajki, samurajami nigdy nie fascynowałem się szczególnie, podobnie jak historią Japonii tego okresu. No nic, może dalej będzie lepiej, na razie nie dostrzegam żadnej istotnej przewagi nad Medievalem. Żeby chociaż Czarodziejkę z Księżyca można było wezwać na pole bitwy... |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|