Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Zjawisko brutalności gier w mediach |
Wersja do druku |
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 10-12-2009, 00:49
|
|
|
Kolejne morderstwo.
Cóż, po coś są ograniczenia wiekowe na grach. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
OverLord_Zenon
Lord Chaosu
Dołączył: 20 Gru 2008 Skąd: ? Z otchłani Kosmosu!!! Status: offline
|
Wysłany: 10-12-2009, 12:49
|
|
|
Najlepszy do tego jest komentarz pod spodem:
"Dowiedział się z gier! Dlatego tak wcześnie wiedział.
Przeciętny Amerykanin nie wie, że strzał w głowę jest śmiertelny mniej więcej dopóki nie osiągnie 40 lat. Wtedy to zazwyczaj mgliste przypuszczenia, niejasne obserwacje natury i strzępy informacji z lekcji biologi pozwalają mu to wydedukować.
~LOL "
Nie zwalajcie wszystkiego na gry. |
_________________ Nadgorliwość gorsza od faszyzmu.
Nadgorliwy urzędas zasługuje tylko na jedno:
Totalną Anihilację.
http://myanimelist.net/signature/OverLordZenon.png
http://www.youtube.com/watch?v=KsTgWCZNk-0 |
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 10-12-2009, 17:35
|
|
|
Cytat: | dokładnie owinął nim strzelbę, którą dostał od swojego taty. |
Cytat: | Jedenastoletni amerykański chłopiec |
|
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 11-12-2009, 21:26
|
|
|
Slova napisał/a: | Cytat: | dokładnie owinął nim strzelbę, którą dostał od swojego taty. |
Cytat: | Jedenastoletni amerykański chłopiec |
| Tak, myślę, że to wystarczająco wyjaśnia sprawę. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
|
|
|
|
Slova
Panzer Panzer~
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 10-01-2010, 10:36
|
|
|
No cóż, tutaj już raczej nie mamy nic na obronę... |
_________________ Mam przywilej [nie] być Człowiekiem
But nvidia cards don't melt, they just melt everything within 50 meters.
|
|
|
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 10-01-2010, 11:20
|
|
|
Aczkolwiek jeśli trochę poguglasz, to znajdziesz informację, że morderca ma problemy psychiczne, a wcześniej już siedział za jakieśtam akty agresji. |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 10-01-2010, 12:08
|
|
|
W temacie - zabawna tapeta :D |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
OverLord_Zenon
Lord Chaosu
Dołączył: 20 Gru 2008 Skąd: ? Z otchłani Kosmosu!!! Status: offline
|
Wysłany: 11-01-2010, 03:46
|
|
|
Nie sądzę żeby akurat gry komputerowe miały tu jakiś wpływ. Znałem takich ludzi. Znaczy taki typ ludzi. Po prostu nienawidzili przegrywać. Coś im w mózgu zaskakiwało i i mogłeś dostać w łeb za cokolwiek. Nawet za to że wyprzedziłeś ich na korytarzu. Mówiąc krótko psychol. |
_________________ Nadgorliwość gorsza od faszyzmu.
Nadgorliwy urzędas zasługuje tylko na jedno:
Totalną Anihilację.
http://myanimelist.net/signature/OverLordZenon.png
http://www.youtube.com/watch?v=KsTgWCZNk-0 |
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 12-01-2010, 20:33
|
|
|
No, tylko jak patrze na Kingdom Hearts w Japonii przeznaczone od lat 7 bodajże, a u nas od 12, to mało samobójstwa śmiechem nie popełniam. Prawie każdy 12 latek nie ruszy takiego tytułu, na którym będzie myszka Mickey. Jakby Chmurka, robiącego Omnislasha razem z Sorą pokazali, no to jeszcze jak cie mogę, ale tak to? Sorry, Pal. |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 13-01-2010, 02:22
|
|
|
I jest to wypowiedź wnosząca cokolwiek do dyskusji bo... ? Człowieku, przeczytaj może najpierw o czym jest ten temat. A że pozwolę sobie podpowiedzieć - zupełnie losowa wypowiedź na temat w sumie nie do końca wiadomo czego (bo czy uważasz, że ograniczenie wiekowe jest zbyt wysokie, czy tylko okładka nie ta, to naprawdę nie wiem) w Kingdom Hearts to niego nie pasuje.
Nawet jeżeli próbowałbyś tłumaczyć, że okładka Kingdom Hearts występuje w mediach które zamieszczają reklamę tej gry, a że według Ciebie jest nieadekwatna do zawartości gry i w kontekście ograniczeń wiekowych jest zbyt ugrzeczniona i za mało brutalna to i tak jest to nic nie wnoszący offtop, a jakoiś wątpię żeby właśnie o to Ci chodziło. |
_________________ ...
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
|
Wysłany: 14-01-2010, 17:04
|
|
|
Vodh napisał/a: | o i tak jest to nic nie wnoszący offtop |
A no nie, Vdoh-senpai
Widzisz, chciałem naprowadzić na mój wniosek.
Poprostu, moim zdaniem PEGI jest zbyt rygorystyczne, dlatego można je w 89% przypadków olać ciepłym moczem. |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
|
Wysłany: 14-01-2010, 17:33
|
|
|
I dowodem na to jest według ciebie fakt, że na okładce Kingdom Hearts umieszczono Myszkę Miki, bo gdyby umieścili Chmurka robiącego Omnislasha razem z Sorą to byłoby wszystko ok? Może Cię zaskoczę, ale PEGI odnosi się do zawartości gry, a nie jej okładki, więc to idiotyczny argument.
Poza tym taka mała rada, jak chcesz przestać wkurzać ludzi w takim stopniu w jakim robisz to teraz, to naucz się pisać nicki poprawnie. Niedodawanie do nich losowych japońskich zwrotów grzecznościowych też może pomóc. |
_________________ ...
|
|
|
|
|
RepliForce
Vongola Boss
|
Wysłany: 14-01-2010, 17:46
|
|
|
Vodh napisał/a: | Może Cię zaskoczę, ale PEGI odnosi się do zawartości gry, a nie jej okładki, więc to idiotyczny argument.
|
Jakby nie patrzył, nadal mnie nie rozumiesz. Okładka odstrasza typowego klienta. Bo który buntowniczy dwunastolatek kupi grę z myszką Miki na okładce, a tył gry jest napisany po angielsku. Jeszcze jak popatrzy na cenzurę, to opuści tytuł i szybko o nim zapomni.
A więc w takim razie można sobie wsadzić "zawartość gry" w nos, bo nikt jej nawet nie zobaczy.
I tu właśnie jest problem: Zawyżają cenzurę, po to, aby nikt nie grał w takie gry, ponieważ są "nudna" albo dziecinne. (Chociaż jakby taki zobaczył, co Sephirot zrobił ze mną, gdy spotkałem go po raz pierwszy, to do ciężkiej cholery: tego samego dnia kupiłby tę grę. )
Moja wina, że przez pewien czas wydawało mi się, że twój nick pisze się inaczej? |
|
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
|
Wysłany: 14-01-2010, 18:03
|
|
|
Jakby nie patrzył, to nadal nie ma związku z tematem. Załóż jakiś w stylu "nieprzemyślane z marketingowego punktu widzenia okładki gier" i tam wylewaj żale. PEGI nie ma tu nic do rzeczy, PEGI zajmuje się przyznawaniem ratingów i nie obchodzi ich, czy gra się sprzeda, czy nie - przecież to nie ich interes. Jeżeli w treści gry znajdą elementy, które według ich systemu oceniania kwalifikują się pod 12+, to taki znaczek pojawi się na pudełku. I tyle.
I Vodh ma rację, skończ wreszcie z tymi sufiksami... |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|