Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Dragon Age: Origins i Dragon Age II |
Wersja do druku |
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 22-11-2010, 17:50
|
|
|
:D
To miłego czyszczenia zamku z umarlaków :> |
|
|
|
|
|
Issina
Dante.. I'll miss you
|
Wysłany: 23-11-2010, 17:30
|
|
|
Omg... jak ja nie lubię tej gry :P
Mam misje A Paragon of Her Kind, jestem sobie w Orzammar, Diamond Quarter.
Mam tam znaleźć Stewarda Bandelor... przeszłam wszystkie pomieszczenia i nic...
Jestem trochę przetyrana całym dniem (albo po prostu za dużo mało wymagających shooterow za mną) i pewnie dlatego cos nie idzie mi główkowanie przy grze. Mam jeszcze dwie dodatkowe misje The First Task.
Ktoś poratuje, co powinnam wpierw zrobić? Iść do Deep Roads? Bo żadnych strzałek nie widzę, nikogo z kim miałabym pogadać, a nużące jest bieganie miedzy Diamond Quarter a Orzammar Commons i szukanie szczęścia ;] |
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 23-11-2010, 18:06
|
|
|
Krasnoludy ssą!
A teraz do rzeczy - Bandelor jest w siedzibie ichniego Zgromadzenia, czyli Orzammar Chamber Assembly (mapka) - trzeba się Krasnoludom na sesję parlamentu zwyczajnie wpakować. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Issina
Dante.. I'll miss you
|
Wysłany: 23-11-2010, 18:22
|
|
|
Dzieki, Morg, za odpowiedź.
Wydaje mi się, że przelotem tam weszłam (coś zanieść, powiedzieć, albo coś w ten deseń), ale teraz sala jest zamknięta i nikt nie chce mnie wpuścić. Niby powinnam tam stanąc po czyjejś stronie, ale tego nie pamiętam, bo przewijałam dialogi.
Z tych dwóch kolejnych misji powinnam zanieść notki Lordowi Helmi oraz sprawdzić dlaczego ktoś tam nie chce walczyć w Orzammar Proving i później chyba samemu tam walczyć (z tego, co wyczytałam z komentarzy do misji).
Zastanawia mnie więc, za co, i gdzie, powinnam się zabrać. :P |
|
|
Morg
|
Wysłany: 23-11-2010, 18:30
|
|
|
Cytat: | Z tych dwóch kolejnych misji powinnam zanieść notki Lordowi Helmi oraz sprawdzić dlaczego ktoś tam nie chce walczyć w Orzammar Proving i później chyba samemu tam walczyć (z tego, co wyczytałam z komentarzy do misji).
Zastanawia mnie więc, za co, i gdzie, powinnam się zabrać. :P |
Wystarczy że zrobisz jedno - musisz po prostu wypełnić komplet zadań albo od Bhelena albo od Harrowmonta. I nie, nie ma to znaczenia od którego - i tak dopiero na końcu będziesz ostatecznie decydować którego poprzeć. Powodzenia w długim, żmudnym i nudnym podróżowaniu po Głębokich Ścieżkach... |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Issina
Dante.. I'll miss you
|
Wysłany: 23-11-2010, 18:34
|
|
|
Aha, dzięki za wyjaśnienie ;]
Ta mapka strasznie mnie irytuje, bo za dużo tu rożnych przejść i aż nie wiadomo, gdzie łazić :P |
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 23-11-2010, 18:37
|
|
|
Po co grać w DA, jak się przewija dialogi? :D
Jeszcze co do zadań od panów krasnoludów: nie da się zrobić dwóch kompletów, w którymś momencie wykonanie zagadania dla któregoś automatycznie sprawia, że ten drugi uznaje Cię za zdrajcę. Możesz potem zrobić myk pt. "jestem tajnym agentem", ale nadal - nie da sie zrobić wszystkiego. |
|
|
Issina
Dante.. I'll miss you
|
Wysłany: 23-11-2010, 19:14
|
|
|
Na razie stanęłam po stronie jednego z krasnali i nie zamierzam zmienić frontu :P
Co do przewijania dialogów, to czasem mi się to załącza ;] Gdy zaczyna się długi monolog kogoś, to przewijam do momentu, gdy czegoś ode mnie nie chcą :P
Pech chciał, że na naradzie nic nie miałam do gadania :P |
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 10-12-2010, 03:36
|
|
|
Wychodzi na to, że w DA gram głównie kobitkami - pewnie dla równowagi, bo w ME wolałem grać facetem.
Aurie już pokazywałem. Zapomniałem tylko dodać, że z usposobienia jest raczej sympatyczna, choć obdarzona gwałtownym temperamentem i dużymi pokładami złośliwości.
Kiara - 200% elfiej magiczki w elfiej magiczce.
Ariane - całkowicie szalona elfia wojowniczka, która jeśli miała kiedyś serce, to zostawiła je opuszczając obcowisko. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
Ostatnio zmieniony przez Ysengrinn dnia 10-12-2010, 14:02, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Mitsurugi
Wieczny Marzyciel
|
Wysłany: 10-12-2010, 13:42
|
|
|
Ja kolejny raz przechodzę DA, już nie wiem który. Tym razem zły Mag- Acrane Warrior/Spirit Healer . Czyli krótko mówiąc, najpotężniejszy build w grze. Tak wiem, że to nudne jak średnie obrażenia jakie dostajesz to 1, maks 12, nie licząc paru wyjątków jak Ram Ogrów, ale lubię grać tą profesją, jak chcę poczuć moc :D. Poziom trudności, oczywiście Nightmare, bo inaczej granie Arcane Warriorem nie ma sensu.
Ze wszystkimi buffami (Rock Armor, Arcane Shield, Telecinetic Weapons, Haste, Combat Magic, Shimmering Shield plus Misama na meele moby albo Spell Shield na magów) przy obecnie najlepszym ekwipunku- 64 armor, 105 defense, 90,4 damage z miecza. Najlepiej sprawdza się miecz/tacza. Oprócz tego z Fading Shield (passive) jestem trudny do trafienia (połowa ciosów Miss), a zaklęcia ze Spirit Healera i Creation pozwalają mi się leczyć i regenerować na bieżąco. Nie często, bo przy wszystkich buffach zostaje mi mało many.
Za to ten build ma dwie fajne zalety: mogę solować na Nightmare każdego bossa (sam zabiłem Flemeth, Gangaxxa i Hight Dragona Andraste) i nie muszę się martwić kogo brać do party, tylko biorę ulubione postaci, bo w sumie w bitwie nawet jak zginą to wynik jest przesądzony :P.
To chyba będzie mój ostatni raz z DA :). |
_________________ 温故知新 - To search for the old is to understand the new
勝ちは鞘の中にあり - Victory comes while the sword is still in the scabbard
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
|
Wysłany: 13-12-2010, 21:36
|
|
|
A tak wygląda świat pod wodą.
W Thaigu Cadasha da się zejść po schodkach w dół, do wody... i omfg, elfy pobierają z wody tlen przez skórę chyba... |
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 13-12-2010, 21:45
|
|
|
I widzę że grasz Kitty Pride... |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
|
Wysłany: 13-12-2010, 21:51
|
|
|
Wait what? |
|
|
Loko
Aspect of Insanity
Grupy: Syndykat WOM
|
Wysłany: 13-12-2010, 22:11
|
|
|
Nie, nic. Po prostu Twoja postać weszła w schody.
Kitty |
_________________ That is all in your head.
I am and I are all we. |
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
|
Wysłany: 13-12-2010, 22:12
|
|
|
A, ta pani :D Cusz, inaczej się nie dało zrobić screena. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|