Twój system operacyjny ^^ |
Jaki masz system? |
Windows 95 |
|
0% |
[ 0 ] |
Windows 98 & 98 SE |
|
15% |
[ 20 ] |
Windows Me (Millenium) |
|
1% |
[ 2 ] |
Windows NT 4 |
|
0% |
[ 0 ] |
Windows 2000 |
|
3% |
[ 5 ] |
Windows XP |
|
58% |
[ 77 ] |
Linux |
|
18% |
[ 24 ] |
..inny (jaki?) |
|
3% |
[ 4 ] |
|
Głosowań: 89 |
Wszystkich Głosów: 132 |
|
|
|
Wersja do druku |
rhadmorvh
Kitsune Renmei
|
Wysłany: 03-02-2007, 15:34
|
|
|
na razie XP. Mysle nad zmiana na linuxa (czekam na nowy dysk bo tu nie mam miejsca). Tzn : Mam Fedore i Ubuntu na dvd... problem w tym, ze sa 2 napedy dvd w domu. DVDROM u rodziców i moje kino domowe. Wiec bede musial cos innego wymyslec. |
_________________ Rhadmor van Helsing
syn Enkidu
syna Arity
corki Hikaru
corki Abigail
corki Inai
corki Arii
corki Satsuki
corki Princess Amelii
corki Lavy
corki Skrzydlatego.
|
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 03-02-2007, 16:48
|
|
|
Na kompie mam i Linuxa (Linux/GNU PLD) i Windows XP. Przeważnie używam Linuxa, w Windows wchodzę tylko wtedy, gdy chcę coś zeskanować (sterowników skanera dla Linuxa brak :(... ).
Swego czasu miałem Windows 2000 i Windows 98 (ten drugi przeważnie do gier :) ). |
|
|
|
|
|
Dragon703
|
Wysłany: 13-02-2007, 19:37
|
|
|
Używam Windows XP, uważam że jest to dobry system lecz wiadomo że nie jest niezniszczalny. Nie zawiesza mi się, gry te w które gram działają bez problemu, Siec też działa bez problemu. Win XP moim zdaniem nie wygląda cukierkowo tak jak niektórzy piszą bo w każdej chwili można sobie ustawic Szatę graficzną ze starszych systemów. Z wirusami jest bez problemu bo po zainstalowaniu antywirusa, programów anty-szpiegowskich i małym skanie co jakiś czas wirusy a raczej ich brak jest pod kontrolą.
Kiedyś miałem: Win 98, Win Me, Free BSD, i Linux Mandriva 2006 ale serwera ze swojego komputera na razie nie mam zamiaru robic dlatego nie używam Linuxa ani Free BSD, a te starsze systemy są dla mnie bez wartości dla tego że są nie stabilne w porównaniu do Win XP |
|
|
|
|
|
val-gaav
|
Wysłany: 22-02-2007, 23:41
|
|
|
GNU/Linux Debian ...
... i chociaż niektórym może wydać się to dziwne nie mam obok windy i w ogóle za nią nie tesknie.
@korsarz :
Tak to właśnie jest, że kupując sprzęt trzeba pomyśleć czy będzie działać pod pingwinkiem .... Niestety jest to jedna z większych wad tego systemu... Chociaż właściwie nie systemu tylko producentów sprzętu, którzy myślą tylko o windzie i nie chcą nawet ujawnić specyfikacji tak by społecznosc open source mogła napisać sterowniki do ich sprzętu. |
|
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 23-02-2007, 01:34
|
|
|
Witam w klubie.
Windowsa wprawdzie trzymam, ale tylko po to, żeby móc sobie pograć od czasu do czasu... I niezbyt mi go brakuje, bo moje pierwsze skojarzenie związane z Windows to "dziwne, bezsensowne problemy", a drugie, to "ZŁO"... |
|
|
|
|
|
Arashino Shiro
władająca czasem...
Grupy: AntyWiP Lisia Federacja
|
Wysłany: 23-02-2007, 14:01
|
|
|
ja mam windowsa xp bo :
-nie znam się na tym i pojęcia nie mam czym różni się jeden od drugiego
-w związku z powyższym zainstalowano mi xp,bo był w pakiecie.
ogólnie to dosyć dobrze się pracuje na kompie i nie robi mi zwykle żadnych głupich niespodzianek z wyjątkiem tego że momentami się wiesza...i chodzi trochę za wolno... |
_________________ Żyj póki możesz, bo każdy twój dzień może być twoim ostatnim... |
|
|
|
|
LunarBird
Chaos Master & WSZ
Grupy: Lisia Federacja
|
Wysłany: 24-02-2007, 22:01
|
|
|
W chwili obecnej mam na moim lapietopie MacroCost Windows XP PRO PL SP2 :P Ale otwarcie deklaruję że tenże system wyemigruje z mojego HDD w pustkę jak tylko znajdę sposób by zainstalować XP (niestety żadna dystrybucja nie chce widzieć dołączonej do laptopa nagrywarki DVD Matshita na USB >< Próbowałem Pod Mandrake 10.1, Knoppixem i Ubuntu.pl 6.12 i zero efektu :< na pocieszenie mam fakt że w starciu z moją nagrywarką poległ też instalator Win98SE (znaczy nie uruchomił się bo nie zobaczył płyty) :P |
"The X-Files", #4 "Squeeze" |
Autor posta: rip LunarBird CLH
|
|
|
|
|
Avalia
Love & Roll
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 28-03-2007, 13:47
|
|
|
Nic wielkiego....
Windows XP i fedora |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 28-03-2007, 16:39
|
|
|
Ha.
A u mnie zaszła zmiana... równolegle w2k-sp4 i fedora core 6, na ile możliwe wysprzątana z 32bitowych 'pozostałości'. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Avalia
Love & Roll
|
Wysłany: 28-03-2007, 16:50
|
|
|
hmm...fedora...kto ma instrukcje obsługi pożyczyć, brat zainstalował w taki genialny sposób, że nie da się uruchomić i po prostu jest. A ja chętnie bym sie tym pobawiła *no skoro mam być technikiem informatyki to by wypadało, ne?* |
|
|
|
|
|
Pixa
Bu de bu ai
|
Wysłany: 17-05-2007, 13:48
|
|
|
xp pro sp2 / slackware |
|
|
|
|
|
ronin
|
Wysłany: 17-05-2007, 15:14
|
|
|
Ja mam maly laptopik, taki tyci tyci,
niestety, a jesli chodzi o systemy:
Linux - Gentoo, Ubuntu, Feodra, Slackware, ZenWalk
Unix - FreeBsd
Microsoft - jeszce dwa tygodnie temu mialem 2000/2003/Xp/Viste ale w koncu znalazlem stabilna wersje Wine (program ktory pozwala na installowanie po linuxem pewnych programow z Windy).
Tak jestem informatykiem jesli ktos pyta ;) to pewnie dlatego. |
|
|
|
|
|
Athi
Apple Girl
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 17-05-2007, 15:23
|
|
|
A ja mam XP home i dobrze mi z tym :P |
_________________ I looked at the world through apple eyes
And cut myself a slice of sunshine pie
I danced with the peanut butterflies
Till time went and told me to say hello but wave goodbye
|
|
|
|
|
Avalia
Love & Roll
|
Wysłany: 17-05-2007, 15:37
|
|
|
Midori napisał/a: | A ja mam XP home i dobrze mi z tym :P |
A mnie własnie z moim Windowsem jest źle >.< a na linuxa już się nie przenosze bo to sensu nie ma, brat co chile instaluje innego linuksa i usuwa mi wszytsko....ostatnio skasował mi zadanie domowe i powiedział, że to moja wina, ze nie miałam kopi zapasowaj....teraz będe miała uraz do linuksa do końca życia....i do windowsa też..... |
|
|
|
|
|
Pixa
Bu de bu ai
|
Wysłany: 17-05-2007, 17:15
|
|
|
Avalia napisał/a: | Midori napisał/a: | A ja mam XP home i dobrze mi z tym :P |
A mnie własnie z moim Windowsem jest źle >.< a na linuxa już się nie przenosze bo to sensu nie ma, brat co chile instaluje innego linuksa i usuwa mi wszytsko....ostatnio skasował mi zadanie domowe i powiedział, że to moja wina, ze nie miałam kopi zapasowaj....teraz będe miała uraz do linuksa do końca życia....i do windowsa też..... |
moze to pora zeby brat dostal w ucho i zrobic partycje ;p? |
|
|
|
|
|
|