Twój system operacyjny ^^ |
Jaki masz system? |
Windows 95 |
|
0% |
[ 0 ] |
Windows 98 & 98 SE |
|
15% |
[ 20 ] |
Windows Me (Millenium) |
|
1% |
[ 2 ] |
Windows NT 4 |
|
0% |
[ 0 ] |
Windows 2000 |
|
3% |
[ 5 ] |
Windows XP |
|
58% |
[ 77 ] |
Linux |
|
18% |
[ 24 ] |
..inny (jaki?) |
|
3% |
[ 4 ] |
|
Głosowań: 89 |
Wszystkich Głosów: 132 |
|
|
|
Wersja do druku |
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 29-09-2007, 22:32
|
|
|
lethal napisał/a: | ofkors W. Vista |
Byś się nie przyznawał:P |
|
|
|
|
|
besmirch
Ariok Animaniak
Dołączył: 28 Paź 2005 Skąd: Falkenberg/Wroclaw Status: offline
|
Wysłany: 29-09-2007, 22:46
|
|
|
lethal napisał/a: | ofkors W. Vista
na laptopie sprawuje się dobrze... |
na polce w sklepie ? :)
PS.
testowalem Viste Business (nie macie co donosic orginal :), na kilku PC'tach moje moje wrazenia:
- ciekawe ile te kolorki i wyczesane okienka zjadaja ramu (no tak dlatego zaleca sie duzo ramu)
- czemu tu nie dziala zadne oprogramowanie (no tak juz widze "blekitna linie MS" i tekst "jesli nie ma pan oprogramowania MS nie gwarantujemy ze bedzie dzialac")
- gdzie sie podzialo wolne miejsce na dysku niedawno wypalalem DVD (no tak powinienem sie cieszyc ze system operacyjny rosnie jak na drozdzach!! :)
- jejku jej gdzie tu sie cos ustawia .. (wszedzie jakby blokady rodzicielskie:P) |
_________________ "It's like I'll disappear as soon as I close my eyes
I feel like I've turned into someone that even I don't recognize" |
|
|
|
|
lethal
...jest ZŁY!...
|
Wysłany: 30-09-2007, 12:14
|
|
|
łojej :P
Szczerze mówiąc viste dostałem razem z laptopem, i od czasu pierwszego włączenia komputera nie miałem z nim problemów - really
No dobra, przyznam że Vista to istna zjadarka Ramu...
ale poza tym wszystko jest cacy |
_________________ "Tanie wino jest dobre, bo jest dobre i tanie..." |
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 06-10-2007, 12:46
|
|
|
Cytat: | ale poza tym wszystko jest cacy |
Kiedyś widziałem takiego ślicznego Sawkę (abo inszego), z gościem który z laptopem na podołku i gaciami wokół kostek siedzi na klozecie po środku pełnego stadionu, i wygłasza że on "nie wie dlaczego to, że system operacyjny M$ zbiera o nim informacje i za niego decyduje o tym, które programy mu wolno uruchomić ma być złe, i uchodzić za naruszenie prywatności".
Vista to dla mnie czystej wody spyware, w dodatku do szpiku kości przesiąknięty DRM. Dla mnie DRM to zło wcielone, i obelga - bo wbrew zasadom demokratycznego państwa prawa jakaś korporacja-gestapo i kupieni przez nią politycy pozwalają na istnienie rozwiązań które WSZYSTKICH z góry uznają za przestępców i potencjalnych złodziei. Dlatego Microsoftowi, prędzej czy później, powiem "do widzenia". |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Shinigami-san
Straszny Pan Morderca
Dołączyła: 03 Maj 2007 Skąd: Poznań/Inowrocław Status: offline
Grupy: Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 06-10-2007, 12:52
|
|
|
MS to zuo... Ale trzeba przyznać że tylko pod tym systemem działaja simsy (jedyna gra w gtóra co jakiś czas grywam) i PS... gdyby nie to ze nie chce mi sie uczyć gimpa dawno bym skasowała już winde...
Ale główny system na którym siedze to moja kochana Fedora 7 która od jakeigoś czasu już (odpukać) nie robiła mi żandych świństw |
_________________ "Nie jesteś zły. Jesteś po prostu źle ubrany"
|
|
|
|
|
DiziXagi
Zettai Ryouiki
|
Wysłany: 07-10-2007, 11:09
|
|
|
Kubuntu 7.04 (niedługo przesiadka na 7.10) - Lubię grzebanie w systemie więc za każdym razem jak mi zniknie dźwięk jestem w siódmym niebie. A tak na serio to bez pracy nie ma kołaczy im więcej poszperasz tym więcej uzyskasz.
Debian 4.0 (etch) - Dobre pod router, www, ftp i rtorrent. Proste w konfiguracji (tja jasne) ale za to raz postawione będzie działać wieki.
Nikt nie przekona mnie do powrotu na wytwory M$. Stabilność i multum opcji konfiguracji moich pingwinów tak mi się spodobały że widząc "okieneczka" w szkole dostaje gęsiej skórki. |
_________________ There is a god between the over knee socks and miniskirt. |
|
|
|
|
Tyczek
♩♪♫♬
|
Wysłany: 09-10-2007, 06:39
|
|
|
Ja można powiedzieć, że fruwam sobie po dystrybucjach teraz i sprawdzam. Poprzednio byłem na Kubuntu 7.04, teraz natomiast mam Linux Mint z KDE.
Mam problem z wersjami z GNOME, nie chce się to zainstalować... |
|
|
besmirch
Ariok Animaniak
Dołączył: 28 Paź 2005 Skąd: Falkenberg/Wroclaw Status: offline
|
Wysłany: 09-10-2007, 09:48
|
|
|
kubuntu (ubuntu i wszelkiego temu podobne) ma jedna wielka zalete szalana prostote oraz shiping :)
ja ostatnio bawie sie QNX'em (co prawda nie jest to system desktop tak do konca.. :) zachwycil mnie ten system sama idea jak i stabilnoscia.. :) No i stosowany przez NASA :) |
_________________ "It's like I'll disappear as soon as I close my eyes
I feel like I've turned into someone that even I don't recognize" |
|
|
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 09-10-2007, 13:20
|
|
|
Vista wypróbowana. Czysty system, nówka nieśmigana, pierwsze uruchomienie IE - wywalił się na pierwszej otwartej stronie. :< Szybki instal ostatniej wersji liska, otwieramy... i zwiecha całego systemu. Aurgh. Restart, po restarcie chodzi bez problemu. Instalujemy WoWa, patchujemy, odpalamy... FPS mniejszy niż na moim starym kompie. No w mordę jeża... Szybkie rozpoznanie problemu na forum, szybkie poszukiwanie sterownika do geforce go 7300 pod Vistę... Sterownika brak. Poszukiwań ciąg dalszy. Jest sterownik! Yay. Instalujemy... instalujemy... instalujemy... twój system operacyjny nie wspiera tego sterownika. Sprawdzamy - hm, vista 32, powinno działać. Ściągamy z innego źródła. Ten sam błąd. Arrrrrgh.
Po upojnej nocy spędzonej na naprzemiennym konfigurowaniu i klęciu, albo dla odmiany klęciu i konfigurowaniu wywaliłam dziadostwo w cholerę. XP zainstalowany, sterowniki się ciągną, co prawda nie wszystkie są dostępne, ale na obsłudze bluetooth jakoś mi niespecjalnie zależy, więc co tam. Wish me luck, mam nadzieję, że tym razem lepiej pójdzie. :<
Edit: it's working, it's working! Co prawda sterowników do karty graficznej też nie było, ale znalazłam francuski guide do przeróbki ze sterownika na starszą wersję laptopa, dość proste i działa. |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
|
Sakura_chan
Pure Angel
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 14-10-2007, 15:08
|
|
|
Mam XP i nie narzekam. Teraz wymieniamy sprzęt w biurze i szef na szczęście stwierdził że mogę dostać kompa z XP jak tak bardzo chcę. Odpukać jak by mi się coś sypało to mam kogo "gnębić" a Visty nikt ze znajomych nie ma |
_________________ To add colour to your boring today
To put magic into your melancholic tomorrow
I have come to change those nonchalant times you spent
Into precious memories
|
|
|
|
|
Dante Dy`nei
Da Drought
|
Wysłany: 14-10-2007, 23:17
|
|
|
Standard, Winda XP ... teraz chodzi mi tak wszystko jakbym miał Pentium 100 ze wszystkim co sie da zintegrowanym na płycie ... musze zarzucic reinstala ... |
|
|
|
|
|
dreamwalker
Chaotic Mind
|
Wysłany: 16-10-2007, 16:04
|
|
|
Linux
Dystrybucja Slackware, na bieżąco z aktualizacjami.
Kernel 2.6.22.6
Screeny można pooglądać tutaj: http://marvindreamwalker.deviantart.com
Window manager - KDE, czasem fluxbox - zależnie od humoru |
_________________ Blah. Sygnatura zastępcza. |
|
|
|
|
Escalayer
Ophelia Total Fan
|
Wysłany: 28-10-2007, 15:49
|
|
|
Ja tam mam Xp i powiem wiecej nie trzeba..... |
_________________ Ophelia,Claymorka tak samo piekna jak i niebezpieczna. |
|
|
|
|
Morf_GM
|
Wysłany: 28-10-2007, 19:05
|
|
|
Ubuntu 7.10, od tygodnia. Moja miłość do Linuxa jest młoda, ale za to bardzo gorąca ;) |
|
|
|
|
|
Khorne
Chaos zwycięży
Dołączył: 28 Gru 2007 Skąd: Północne Pustkowia Chaosu Status: offline
|
Wysłany: 29-12-2007, 01:26
|
|
|
Windows XP, Vista będzie dopiero z service pack 2 (w 1 nic nie poprawili z wydajnością, a jak w 2 nie będzie jakiegoś skoku, to nigdy :P). Zresztą na Windows XP service pack 3 ponoć jest skok w wydajności o 30% (ile można jeszcze wycisnąć??). |
_________________ "Krew dla boga krwi, czaszki dla tronu czaszek" |
|
|
|
|
|