Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
stowarzyszenie/fundacja |
czy probujemy nadac tanukowi status formalny? |
tak, organizujemy sie, chetnie pomoge |
|
72% |
[ 13 ] |
prosze bardzo, ale mnie w to nie mieszajcie |
|
27% |
[ 5 ] |
nie, nie, nie, i jeszcze raz nie |
|
0% |
[ 0 ] |
|
Głosowań: 18 |
Wszystkich Głosów: 18 |
|
|
|
Wersja do druku |
Raul
|
Wysłany: 27-12-2005, 07:01
|
|
|
Avellana napisał/a: | 1. Którego ma się odbyć zebranie założycielskie, skoro totem i Bianca deklarują, że pracują? |
Ja caly czas optuje za 29, najlepiej w godzinach popoludniowych (do poludnia mozna by jeszcze przedyskutowac wszystko).
Avellana napisał/a: | 3. Jak będziemy protokołować zebranie (ręcznie? laptop?) i kto podejmie się bycia protokolantem? |
Mozna wlaczyc dyktafon :P A pozniej przepisac tylko co wazniejsze kwestie.
Avellana napisał/a: | 4. Kto podejmie się poprowadzić zebranie? |
Moze ja? :)
Avellana napisał/a: | 5. Jakich mamy kandydatów na poszczególne stanowiska w Zarządzie? |
Ja sie poki co nie wypowiem, zobaczymy na zjezdzie. |
_________________ “Why is it," he said, one time, at the subway entrance, "I feel I've known you so many years?"
"Because I like you," she said, "and I don't want anything from you.”
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 27-12-2005, 11:13
|
|
|
Cytat: | Ja caly czas optuje za 29, najlepiej w godzinach popoludniowych (do poludnia mozna by jeszcze przedyskutowac wszystko). |
a potem po raz kolejny mowisz ze wcale nie chcesz mnie wywalac.....
bo ponownie zwracam uwage -> czlonkowie-zalozyciele musza byc na zalozycielskim. ci ktorych na nim nie bedzie, moga zostac przyjeci dopiero po tym jak sie uchwali zarzad, bo to on przyjmuje -> nie moga byc w zarzadzie. co stawia pod znakiem zapytania rowniez koncept totema na prezesa co do ktorego wszyscy wydaja sie byc w miare zgodni - nie bedzie sie dawalo bo go nie bedzie w stowarzyszeniu. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 27-12-2005, 11:22
|
|
|
Bo dzień sylwestra z definicji mało się nadaje na takie wydarzenia... No cóż, ja mam pewną propozycję, prosiłbym o opinię. Jeśli nie to trudno...
Czy na tym założycielskim będzie jakiś notariusz czy inna Bestya Chaosu? Bo jeśli nie będzie świadków, a tylko podpisy, to co za problem zrobić zjazd bez was a potem dopisać wasze autografy i ewentualnie zmienić datę? |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 27-12-2005, 11:29
|
|
|
Ysengrinn, o ile wiem to nie bedzie, natomiast mozna np. obrady zrobic 29 czy jakos a w sylwestra zrobic 5-minutowke ze zbiorem podpisow? (bo i tak trzeba bedzie wydrukowac statut z poprawkami) |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 27-12-2005, 11:51
|
|
|
Można i tak, wyjdzie na to samo:]. |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 27-12-2005, 11:58
|
|
|
Ysengrinn, no nie, wyjdzie tak ze sie nie mozna bedzie przyczepic ze cos bylo zmieniane w statucie ;)
offtop: ojej, jaka sliczna tamcia |
|
|
|
|
|
Raul
|
Wysłany: 27-12-2005, 13:51
|
|
|
Bianca napisał/a: | a potem po raz kolejny mowisz ze wcale nie chcesz mnie wywalac..... |
Przepraszam Bianco, zle sie wyrazilem. Chodzilo mi o wieczor. Jesli mozesz 29. Ja naprawde nie jestem zorientowany. I to tylko opcja, widze ze nie pasuje wiec zrobimy wtedy gdy beda wszyscy.
Bianca napisał/a: | co stawia pod znakiem zapytania rowniez koncept totema na prezesa co do ktorego wszyscy wydaja sie byc w miare zgodni - nie bedzie sie dawalo bo go nie bedzie w stowarzyszeniu. |
Jak powstawal Klub Polsko-Japonski to ze zjazdu byl tylko protokol.
Ostatnio nie bywam na czacie/ircu to nie wiem co ustaliliscie. |
_________________ “Why is it," he said, one time, at the subway entrance, "I feel I've known you so many years?"
|
|
|
|
|
Raul
|
Wysłany: 27-12-2005, 13:52
|
|
|
Bianca napisał/a: | Ysengrinn, o ile wiem to nie bedzie, natomiast mozna np. obrady zrobic 29 czy jakos a w sylwestra zrobic 5-minutowke ze zbiorem podpisow? (bo i tak trzeba bedzie wydrukowac statut z poprawkami) |
A mnie nie bedzie w Sylwestra. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 27-12-2005, 16:37
|
|
|
To twój podpis trzeba będzie dostać wcześniej;P. |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 27-12-2005, 16:50
|
|
|
ok, ale jak my go w takim razie wybierzemy do rewizyjnej?! |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 04-01-2006, 15:38
|
|
|
Prosiłabym o dokończenie i dostarczenie mi statutu... Możliwie jakoś w miarę priorytetowo :) |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 31-01-2006, 15:01
|
|
|
Jak wygląda w tej chwili sytuacja?
Czy statut jest gotowy?
Jeśli tak, to czy można by go dać gdzieś na jawnym, rzeby ludzie wiedzieli, co właściwie podpisali?
Jak wygląda sprawa z protokołem?
Co dalej?
Czy są jakieś inne kwestie, których ludzie z poza Warszawy mogą nie wiedzieć?
Czemu nikt nic nie robi? |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 31-01-2006, 18:07
|
|
|
protokół i załączniki w wersji nieobrobionej (wersja zip, bo doc jest niedozowlone ==)
- Ktos z grupy warszawskiej zostanie wstawiony i podpisze się jako protokolant
- statut ma Wa-Totem
- nalezy wstawić adres sądu gdzie będzie rejstracja |
Ostatnio zmieniony przez IKa dnia 10-02-2006, 16:26, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 10-02-2006, 14:56
|
|
|
Nie chciałabym, żeby to jakoś dramatycznie zabrzmiało, ale wydaje mi się, że w tej chwili trzeba się głęboko zastanowić nad sensem rejestrowania stowarzyszenia. Nie, proszę jeszcze nie krzyczeć, ja to spokojnie przemyślałam.
Rzecz wygląda tak, że osób mieszkających w Warszawie nikt nic w kierunku rejestracji nie zrobił. Jeśli miałam zrobić ja - to cóż, widocznie nie zdołałam, jeśli ktoś inny - no tak czy inaczej nic nie mamy, łącznie z adresem sądu, w którym ma być rejestracja. Problem polega na tym, że nawet jeśli teraz pod wpływem tego posta się zewrzemy i przepchniemy sprawę przez sąd, to przy takim tempie i inicjatywie działań, żadnego walnego zebrania i żadnych wyborów zrobić się nie da. A nawet jeśli się da, to wybrany zarząd pozostanie tylko czysto tytularny.
Z kolei aktywność tzw. redakcji wokoł całego Tanuka w ciągu ostatnich miesięcy systematycznie spada. Oczywiście, utrzymujemy pozycję, dodajemy recenzje i zyskujemy popularność, ale to wynika głównie z siły bezwładu, która niesie nas na szczyt (tak, kochani, mamy najlepszą stronę w Polsce). Nie ma natomiast realnej siły, nakazującej eksplorować nowe kierunki, popychającej do rozwijania działalności. A stowarzyszenie miało taką działalność ułatwiać, nie jest konieczne do niczego innego...
Chciałabym, żeby wszyscy mnie dobrze zrozumieli: ja nie mam żadnych pretensji, o to, co ktoś zrobił albo nie zrobił. To nie o to chodzi, żeby teraz, pod wpływem jednego postu (względnie dyskusji) nastąpił krótkotrwały, wymuszony zryw. Umówmy się, skoro - co wielokrotnie było przywoływane - nikt nikomu za nic nie płaci, to trzeba mierzyć zamiary podług sił i nie próbować przepychać niczego, co ostatecznie pozostanie tylko martwą ozdóbką.
Proponuję zamknąć i zdjąć temat stowarzyszenia. |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 14-02-2006, 08:38
|
|
|
No dobrze, to ja z innej strony do problemu podejdę. Jeśli powiedzmy do końca tego tygodnia nie zostaną przedstawione w tym temacie dobre argumenty za rejestracją stowarzyszenia (przypominam problem: co dalej? kto się będzie wszystkim zajmował po rejestracji? do czego zamierzamy stowarzyszenie wykorzystać) - zwijam temat, przepraszam zainteresowanych i na razie do sprawy nie wracamy. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|