Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
stowarzyszenie/fundacja |
czy probujemy nadac tanukowi status formalny? |
tak, organizujemy sie, chetnie pomoge |
|
72% |
[ 13 ] |
prosze bardzo, ale mnie w to nie mieszajcie |
|
27% |
[ 5 ] |
nie, nie, nie, i jeszcze raz nie |
|
0% |
[ 0 ] |
|
Głosowań: 18 |
Wszystkich Głosów: 18 |
|
|
|
Wersja do druku |
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 14-10-2005, 18:11
|
|
|
A co do uznawania za spadkobiercę, to to jest po prostu genialny fragment. Inne też: "Jesteście takimi samymi buntownikami jak my", "Wszechbiblii już jaka była już niema, sami ją zniszczyliście". Ktoś tu ma chyba grubsze kompleksy... |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 14-10-2005, 18:39
|
|
|
Fakt... nawet całkiem sprawne podrobił stare logo... A może to jest stare logo?
hm...
Taaa... i ta szokująca liczba wątków. Ale jest Wszechbiblia Anime, Wszechbiblia Manga, Wszechbiblia Fanfiki... kogoś tam chyba szlag trafi kiedy u nas kurtyna pójdzie w górę... nie żebym znał Martina, ale jeśli to co czytałem w "historii" jest prawdą i jest aplikowalne do ich obecnego tempa prac przy tych serwisach... lol. |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 14-10-2005, 18:45
|
|
|
wa-totem, zobacz chociazby na ilosc postow w temacie "fiki" :D |
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 14-10-2005, 21:28
|
|
|
wa-totem napisał/a: | Fakt... nawet całkiem sprawne podrobił stare logo... A może to jest stare logo?
hm... |
To jest stare logo tylko ze zmienionym napisem. Autorką loga jest Agit. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 14-10-2005, 22:15
|
|
|
Totem oni nie podrabiają. Oni sąwłaścicielami praw, dlatego my zmieniliśmy nazwę, by nie kolidować i rozwijać się wspólnie. Nawiasem mówiąc, chętnie bym z nimi nadal współpracował...
Właściwie, to skoro zmieniliśmy politykę moglibyśmy... |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 15-10-2005, 00:02
|
|
|
Mang im nie możemy za bardzo podlinkować, ale jeśli ruszą z fikami, czemu nie? A pewnie ruszą prędzej czy później, mają te z WB i starej stronki o DB i mają stronę, tylko do drobnych poprawek (podobno). Ja nie widzę przeszkód, chyba oddzielenie się dobrze wszystkim zrobiło (poza tym, że Martin jest przekonany, ze nie chcemy go znać...). |
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 15-10-2005, 12:02
|
|
|
Cytat: | Fakt... nawet całkiem sprawne podrobił stare logo... A może to jest stare logo?
hm... |
To trochę skomplikowane. Przyda się chyba dłuższe wyjaśnienie, a potem można wrócić do normalnych zajęć.
Po pierwsze Distant i reszta albo z premedytacją, albo z głupoty bezustannie mylą "Wszechbiblia Anime" i "Forum Wszechbiblia". Przy WA Martin owszem współpracował (dokładnie tak, jak to mogłeś przeczytać w Historii by Ave), przy drugim zdecydowanie nie, pojawiał się może raz na dwa miesiące, wpływu więc na nie nie miał żadnego. Tym samym ich zarzuty są po prostu z sufitu.
Po drugie: jak zapewne wiesz MW jest jakby "zbuntowaną prowincją": stworzyła go część użytkowników u zarania dziejów, obrażona na tutejsze Forum za cośtam (tu źródłem historycznym jest Kronika Zega, jednego ze świadków tych wydarzeń; mnie wtedy na Forum nie było, więc nic nie wiem, a przeciwnicy nie napisali Antykroniki). Część z nich wróciła, część już tam została na wieki. Później również usunęło się na MW wielu ludzi, którzy nie potrafili się tu z kimś dogadać, zwłaszcza wielu w czasie stawiania strony. Powody mają tu znaczenie drugorzędne, głównie poszło o spoważnienie strony, co nie było niczyją winą, po prostu młodsi userzy (którzy nigdy nie byli zbyt aktywni) odeszli do rezerwy, a na ich miejsce przyszli starsi, których nie bawiły małżeństwa i sekszenie.
Krótko mówiąc bardzo, ale to bardzo pasuje im nadinterpretacja, że Forum Tanuki to coś zupełnie innego niż Forum Wszechbiblia, "które przecież dalej istnieje", gdyż mogą udawać, że my też jesteśmy rebeliantami odrzucającymi wspólne dziedzictwo kulturowe. A zmiana klimatu FW (a teraz FT) jest na to dowodem. Zwłaszcza zaś pasuje im teoria, że "sami zniszczyliśmy dawną FW". I owszem - to jest niesamowicie głupie.
Po trzecie: nie chcę być złośliwy, ale z tego co wiem, to oni również się brali za zrobienie jakiejś strony, choć do końca nie wiem o czym. Tyle tylko, że "oni" w tym wypadku oznacza często ludzi, z którymi my chcieliśmy współpracować przy TA, a którzy się zwyczajnie nie umieli/nie chcieli przyłożyć (typu Distant podjął się napisać recenzje Slayersów i napisał im jednoakapitowe wstępy, strzeszczające pierwsze odcinki). Stąd nic dziwnego, że o ile my nieźle ruszyliśmy do przodu i bynajmniej nie zwalniamy, to im idzie jak po grudzie, a Distant angstuje na swoim blogu i na devie.
Podejrzewam, że oni też widzą tę różnicę i ich to wkurza jeszcze bardziej. A sama myśl o naszej robocie doprowadza ich do szału, co było widać. |
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 15-10-2005, 12:43
|
|
|
Wiesz co, naprawdę skończmy temat...
Ale mi prawdę mówiąc też jest trochę przykro. Bo o ile rozumiem, że Distant może na upartego coś do nas mieć (przynajmniej do trzech z osób, które na forum trzymają władzę :), o tyle to, co piszą Sat i Xellas, mnie trochę dziwi... na przykład dlatego, ze nie znoszę uogólnień. A jest coś nie tak, skoro ja z tym forum jestem mocno związana, obie panie składały mi parę dni temu życzenia, a chwilę później zarzekają się, że z nikim stąd nie chcą mieć nic wspólnego. Whatever, czuję się osobiście urażona tak dla odmiany. |
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 15-10-2005, 15:05
|
|
|
Serika napisał/a: | Wiesz co, naprawdę skończmy temat... |
Pomijając kwestie tego, kogo uważam za żałosnego idiotę, który zaplątał się w sidła własnych, nieuodlnych spisków, głupca trawionego przez dziecinne urazy sprzed lat, podłego manipulatora i kretyna wykorzystującego każdą możliwą okazję, by skompromitować się w maksymalnie poniżający sposób przyłączam się do postulatu Seriki.
Dobra, widać, że nas tam nie lubią wystarczająco, by zrobić z siebie idiotów okazując to. To wystarczający powód, żeby tam nie chodzić.
Nie ma powodów, by kontynuować jakąkolwiek dyskusje na ten temat, nawet po to, żeby się z nich śmiać. Powinniśmy zostawić ich w spokoju - niech sobie żyją, przecież nie są w stanie nam w żaden sposób zagrozić. Nie ma też powodów, by wciągać ich w jakiekolwiek nasze przedsięwzięcia - przecież wyraźnie widać, że tego nie chcą...
Nie mają też sensu jakiekolwiek działania przeciwko nim - pora oddzielić wszelkie osobiste urazy od profesjonalnego wykonywania naszych zadań.
Amen. Następne posty poruszające temat MW będę kasował. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 15-10-2005, 15:08
|
|
|
Owszem, należy zamknąć ten temat, ale chciałem po prostu jako tako wyjaśnić skąd to się moim zdaniem wzięło, żeby nie było niedomówień i wątpliwości; to powinno odpowiedzieć również na twoje pytanie, Seri. A teraz dajmy już spokój. |
Ostatnio zmieniony przez Ysengrinn dnia 15-10-2005, 18:07, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 15-10-2005, 15:19
|
|
|
sugestia: przeniesc do archiwum/wywalic.... bo to niech zasmiecilo ten temat |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 15-10-2005, 19:50
|
|
|
Wstawiam tu, bo to jeszcze nic pewnego, a nie chcę robić większego zamieszania...
Ojciec zna dyrektora szkoły rolniczej w Piasecznie pod Warszawą (Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Piasecznie). Tamta szkoła też ma (chyba) internat, więc ojciec się spyta, czy by się nie dało zrobic sylwestra tam. Wtedy łączenie zjazdów by miało chyba sens, a miejsce łączyłoby zalety Sandomierza (miejsce na zabawę) i Warszawy (bycie w zasięgu większości użytkowników). |
Ostatnio zmieniony przez Ysengrinn dnia 15-10-2005, 20:12, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 15-10-2005, 20:04
|
|
|
Jeśli rozszerzamy akcje rekrutacyjną poza nasze forum wypadałoby zapytać Darkraela, czy nie chciałby się bawić w stowarzyszenie. W końcu to dobry przyjaciel. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 15-10-2005, 20:13
|
|
|
Zdecydowanie. Zresztą już go mam na liście możliwych uczestników;). |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 26-10-2005, 09:58
|
|
|
Wracam na Tajne, bo może lepiej najpierw tutaj coś poustalać, a potem wywiesić propozycję - ale jakby co, można to na jawnym pokazać, jeśli się upieracie. Po lekturze rozmaitych statutów doszłam do nieszczególnie objawionego wniosku, że jedyne, nad czym tak naprawdę trzeba przysiąść fałdów, to cele i sposoby ich realizacji. Pozostałe punkty są dość standardowe i "techniczne", nie ma tam za bardzo nad czym debatować.
Podaję dwa (podsunięte mi przez Taur) adresy:
http://strony.aster.pl/tanuki/statut.htm
http://art.zone.pl/mbg/mbgstatut.html
Notabene, jak widać jedno stowarzyszenie Tanuki już jest, ale mam nadzieję, że ponieważ nasze będzie miało inny początek nazwy - bo pełna to coś w rodzaju Stowarzyszenie Popularyzacji Kultury Japońskiej "Tanuki" - to jakoś to przejdzie. Przyjrzyjcie się właśnie celom i sposobom ich realizacji, resztą nie musicie sobie zawracać głowy. No i postaram się w najbliższych dniach jakieś punkty wymyśleć, ale jak ktoś miałby pomysł, to chętnie słucham. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|