FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 75, 76, 77  Następny
  Tanuki Anime i Tanuki Manga - Błędy i poprawki
Wersja do druku
tilk Płeć:Mężczyzna

Status: offline

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 04-02-2007, 17:19   

IKa napisał/a:
po odświeżeniu wraca do normy, przy moderacji komentarza znów komunikat, po odświeżeniu wraca do normy...

Crack, cholero! /imglink w mandze był symlinkiem do ../anime/imglink/, dzięki czemu manga i anime dzieliły te same buttony. Wiem, hackowate, ale proste i działało.

Wrr.
Przejdź na dół Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
1543661

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 11-02-2007, 15:22   

Dopiero któreś podejście z rzędu pozwoliło ominąć głupie pseudozabezpieczenia zostawione na serwerze i utworzyć ten symlink. Wrr! Zło!
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
1543661
???????????
Gość
PostWysłany: 25-02-2007, 11:41   

Dlaczego cały czas przekierowuje mnie na iq.pl??!!
Powrót do góry

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 25-02-2007, 13:16   

Problem, który obserwujesz, związany jest z przeprowadzoną wieczorem konserwacją serwisu i wkrótce powinien ustąpić. Przepraszamy.

Numer Gadu-Gadu
1543661
IKa Płeć:Kobieta

Grupy:
WIP
PostWysłany: 01-03-2007, 16:03   

Nie wie czy tak ma być, ale wygląda jakby baza testowa przebijała na główny:
http://i137.photobucket.com/albums/q234/Irtha/bug1.jpg
http://i137.photobucket.com/albums/q234/Irtha/bug2.jpg

Random event, znikający po odświeżeniu, ale powracający.

Firefox 2.0.0.2

EDIT:
czcionki przeskakują, zamiast zrzutki pojawia się tylko napis "zrzutka"
http://i137.photobucket.com/albums/q234/Irtha/bug3.jpg

Ostatnio zmieniony przez IKa dnia 03-03-2007, 10:56, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Serika Płeć:Kobieta

Grupy:
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 01-03-2007, 18:18   

O, też tak przed chwilą miałam... ^^'

Numer Gadu-Gadu
1051667
fm
Gość
PostWysłany: 11-03-2007, 16:29   komentarz klasyfikowany jako spam

Zamierzałem dodać następujący komentarz do Aishiteruze Baby
Tytuł: Może jestem naiwny
", ale ta seria potrafiła mnie rozczulić i uroniłem parę razy łezkę.

Co do głównego bohatera, to nie byłbym aż tak surowy z tą kryształowością. Jego oddanie wobec Yuzuyu przypomina bardziej obsesję niektórych ojców wobec córek. Wystarczy sobie przypomnieć [ukryj]jak mała postanawia spędzić dzień na zabawie w domu koleżanki. Biedak nie wie co ze sobą zrobić.[/ukryj] Gdyby z kolei postanowił zaprzepaścić szanse ze swoją połówką, to pewnie byłby bardziej ludzki, ale nie wiem, czy chciałbym oglądać na ekranie bohatera, którego nie szanuję. Można się pogodzić z tym, że czasem faceci maja klapki na oczach.

Pewną wadę stanowi to, że małe dziecko zostaje pokazane jako istota, którą trzeba trzymać pod kloszem, bo zewsząd czyhają niebezpieczeństwa. Jeśli kogoś to drażniło, to jako odtrutkę polecam poczytać Yotsubato!"

Przy próbie dodania pojawia się komunikat : Komentarz został zaklasyfikowany jako spam
Que pasa?
Powrót do góry
Avellana Płeć:Kobieta
Lady of Autumn

PostWysłany: 11-03-2007, 16:31   

O kurczę... Cenna uwaga, bo niedawno uruchomiliśmy ochronę antyspamową - nie wiem, czy zauważyłeś, ale przez jakiś czas pętały się w hurtowych ilościach boty, wklejające linki. Zabezpieczenia NIE powinny ograniczać użytkowników, więc jeśli to robią, to znaczy, że coś jest do poprawy. Podejrzewam, że Tilk się tym zajmie, jak tylko znajdzie chwilę.

IKa Płeć:Kobieta

Grupy:
WIP
PostWysłany: 11-03-2007, 16:46   

Melduję, że na próbę dodałam powyższy komentarz - wszedł bez większego problemu. (niezalogowana) (usunięty)

fm, spróbuj jeszcze raz.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
fm
Gość
PostWysłany: 11-03-2007, 17:13   

Ponowna próba - bez zmian.
Może ataki spambotów były przepuszczane przez zombie z Astry i teraz całe serwery są traktowane jako potencjalni agresorzy?

Postaram się braku możliwości komentowania nie traktować jako ataku na moją osobę :P
Powrót do góry

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 11-03-2007, 19:17   

Za filtrowanie odpowiada zewnętrzna instytucja, przez co nie mamy dużej kontroli nad tym, co jest przepuszczane, a co nie. Można zrobić kilka rzeczy:

1) Zapisywać gdzieś w bazie komentarze przechwycone przez kontrolę antyspamową i dodać możliwość przeglądnięcia wychwyconych komentarzy pod kątem fałszywych trafień. Można je potem przesłać do instytucji filtrującej celem usprawnienia filtra. Wada: konieczność zaglądania co jakiś czas do śmietnika.

2) Ponieważ tutaj problematyczny zdaje się być sam adres IP komentującego, można zrezygnować z przesyłania IP do filtra. Wada: możliwy spadek efektywności.

Numer Gadu-Gadu
1543661
fm
Gość
PostWysłany: 11-03-2007, 20:02   

W ramach eksperymentu stosując brytyjskie proxy udało mi się przesłać komentarz (choć z Chinami i Indonezją strona odmawiała współpracy). Tym niemniej nie jest to dla mnie zbyt wygodne rozwiązanie.
Powrót do góry
Gveir
Gość
PostWysłany: 13-03-2007, 15:12   

Także próbowałem wysłać komentarz do GitS: SAC: SSS, ale tak jak fm, nie wklejałem żadnych linków, emotikon niemal brak, ale za każdą próbą zostaje zakwalifikowany jako spam. Dziwne... Ochrona antyspamowa działa chyba niezbyt skutecznie. Wysyłanie przez proxy też jest niemożliwe w moim przypadku - nie akceptuje.
Powrót do góry
Avellana Płeć:Kobieta
Lady of Autumn

PostWysłany: 13-03-2007, 15:45   

Dziękujemy za zgłoszenie, postaramy się nad tym popracować - system zdecydowanie nie ma prawa "odbijać" użytkowników.

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 14-03-2007, 22:01   

Wyłączyłem przesyłanie IP do Akismeta, być może coś się poprawi.

Numer Gadu-Gadu
1543661
Strona 15 z 77 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 75, 76, 77  Następny
Odpowiedz do tematu