Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Tanuki Anime i Tanuki Manga - Błędy i poprawki |
Wersja do druku |
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 04-02-2007, 17:19
|
|
|
IKa napisał/a: | po odświeżeniu wraca do normy, przy moderacji komentarza znów komunikat, po odświeżeniu wraca do normy... |
Crack, cholero! /imglink w mandze był symlinkiem do ../anime/imglink/, dzięki czemu manga i anime dzieliły te same buttony. Wiem, hackowate, ale proste i działało.
Wrr. |
|
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 11-02-2007, 15:22
|
|
|
Dopiero któreś podejście z rzędu pozwoliło ominąć głupie pseudozabezpieczenia zostawione na serwerze i utworzyć ten symlink. Wrr! Zło! |
|
|
|
|
|
???????????
Gość
|
Wysłany: 25-02-2007, 11:41
|
|
|
Dlaczego cały czas przekierowuje mnie na iq.pl??!! |
|
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 25-02-2007, 13:16
|
|
|
Problem, który obserwujesz, związany jest z przeprowadzoną wieczorem konserwacją serwisu i wkrótce powinien ustąpić. Przepraszamy. |
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 01-03-2007, 18:18
|
|
|
O, też tak przed chwilą miałam... ^^' |
|
|
fm
Gość
|
Wysłany: 11-03-2007, 16:29 komentarz klasyfikowany jako spam
|
|
|
Zamierzałem dodać następujący komentarz do Aishiteruze Baby
Tytuł: Może jestem naiwny
", ale ta seria potrafiła mnie rozczulić i uroniłem parę razy łezkę.
Co do głównego bohatera, to nie byłbym aż tak surowy z tą kryształowością. Jego oddanie wobec Yuzuyu przypomina bardziej obsesję niektórych ojców wobec córek. Wystarczy sobie przypomnieć [ukryj]jak mała postanawia spędzić dzień na zabawie w domu koleżanki. Biedak nie wie co ze sobą zrobić.[/ukryj] Gdyby z kolei postanowił zaprzepaścić szanse ze swoją połówką, to pewnie byłby bardziej ludzki, ale nie wiem, czy chciałbym oglądać na ekranie bohatera, którego nie szanuję. Można się pogodzić z tym, że czasem faceci maja klapki na oczach.
Pewną wadę stanowi to, że małe dziecko zostaje pokazane jako istota, którą trzeba trzymać pod kloszem, bo zewsząd czyhają niebezpieczeństwa. Jeśli kogoś to drażniło, to jako odtrutkę polecam poczytać Yotsubato!"
Przy próbie dodania pojawia się komunikat : Komentarz został zaklasyfikowany jako spam
Que pasa? |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 11-03-2007, 16:31
|
|
|
O kurczę... Cenna uwaga, bo niedawno uruchomiliśmy ochronę antyspamową - nie wiem, czy zauważyłeś, ale przez jakiś czas pętały się w hurtowych ilościach boty, wklejające linki. Zabezpieczenia NIE powinny ograniczać użytkowników, więc jeśli to robią, to znaczy, że coś jest do poprawy. Podejrzewam, że Tilk się tym zajmie, jak tylko znajdzie chwilę. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 11-03-2007, 16:46
|
|
|
Melduję, że na próbę dodałam powyższy komentarz - wszedł bez większego problemu. (niezalogowana) (usunięty)
fm, spróbuj jeszcze raz. |
|
|
|
|
|
fm
Gość
|
Wysłany: 11-03-2007, 17:13
|
|
|
Ponowna próba - bez zmian.
Może ataki spambotów były przepuszczane przez zombie z Astry i teraz całe serwery są traktowane jako potencjalni agresorzy?
Postaram się braku możliwości komentowania nie traktować jako ataku na moją osobę :P |
|
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 11-03-2007, 19:17
|
|
|
Za filtrowanie odpowiada zewnętrzna instytucja, przez co nie mamy dużej kontroli nad tym, co jest przepuszczane, a co nie. Można zrobić kilka rzeczy:
1) Zapisywać gdzieś w bazie komentarze przechwycone przez kontrolę antyspamową i dodać możliwość przeglądnięcia wychwyconych komentarzy pod kątem fałszywych trafień. Można je potem przesłać do instytucji filtrującej celem usprawnienia filtra. Wada: konieczność zaglądania co jakiś czas do śmietnika.
2) Ponieważ tutaj problematyczny zdaje się być sam adres IP komentującego, można zrezygnować z przesyłania IP do filtra. Wada: możliwy spadek efektywności. |
|
|
|
|
|
fm
Gość
|
Wysłany: 11-03-2007, 20:02
|
|
|
W ramach eksperymentu stosując brytyjskie proxy udało mi się przesłać komentarz (choć z Chinami i Indonezją strona odmawiała współpracy). Tym niemniej nie jest to dla mnie zbyt wygodne rozwiązanie. |
|
|
|
|
|
Gveir
Gość
|
Wysłany: 13-03-2007, 15:12
|
|
|
Także próbowałem wysłać komentarz do GitS: SAC: SSS, ale tak jak fm, nie wklejałem żadnych linków, emotikon niemal brak, ale za każdą próbą zostaje zakwalifikowany jako spam. Dziwne... Ochrona antyspamowa działa chyba niezbyt skutecznie. Wysyłanie przez proxy też jest niemożliwe w moim przypadku - nie akceptuje. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 13-03-2007, 15:45
|
|
|
Dziękujemy za zgłoszenie, postaramy się nad tym popracować - system zdecydowanie nie ma prawa "odbijać" użytkowników. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 14-03-2007, 22:01
|
|
|
Wyłączyłem przesyłanie IP do Akismeta, być może coś się poprawi. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|