FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 75, 76, 77  Następny
  Tanuki Anime i Tanuki Manga - Błędy i poprawki
Wersja do druku
Dida Płeć:Kobieta
Ostoja zdrowego rozsądku

Status: offline

Grupy:
House of Joy
PostWysłany: 16-03-2007, 12:45   

Mam eee mały problem. Czas na Tanuki Anime zatrzymał mi się na 28.02 (np. ostatnia recenzja, którą widzę to 'Hanare Toride no Yonna'). I nie potrafię odświeżyć tej strony. Klikam na odśwież i nic. Klikam prawym klawiszem myszy, wybieram odśwież i również bez rezultatu. Wyczyściłam ciasteczka. Co jeszcze mogłabym zrobić? Używam Mozilii.

Numer Gadu-Gadu
4707314
Avellana Płeć:Kobieta
Lady of Autumn

PostWysłany: 16-03-2007, 12:52   

Spróbuj ctrl+F5, to pomaga. Też tak co jakiś czas mam.

Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 16-03-2007, 19:20   

Dodałem dziś dwa komentarze. Obydwa się dodały, wyświetlają pod recenzjami, ale nie widac ich w ramce z informacjami o nowych komentarzach na stronie stronie głównej.
Powrót do góry
IKa Płeć:Kobieta

Grupy:
WIP
PostWysłany: 16-03-2007, 19:27   

Jeśli do "NUTS" i "hoshizora...", to się wyświetlają. Trzeba tylko dać ctrl+F5.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
tilk Płeć:Mężczyzna

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 16-03-2007, 19:50   

Grisznak napisał/a:
Dodałem dziś dwa komentarze. Obydwa się dodały, wyświetlają pod recenzjami, ale nie widac ich w ramce z informacjami o nowych komentarzach na stronie stronie głównej.

Niecierpliwy. Nie ma żadnego powodu, żeby lista ostatnich komentarzy była odświeżana na bieżąco, więc nie jest.
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
1543661
Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 04-04-2007, 16:29   

Od jakiejś godziny nie wczytuje się strona główna. To zaplanowane?
Powrót do góry

Grupy:
WIP
PostWysłany: 04-04-2007, 17:30   

Zdecydowanie nie... Takoż i Czytelnia, oraz Manga się nie wczytują.
Z tego wniosek, że wina serwera chyba.
Powrót do góry
Lady of Autumn

PostWysłany: 04-04-2007, 17:33   

...Niepokojący objaw, bo o ile pamiętam, Czytelnia stoi na jednym serwerze z Forum, a nie z Anime...

Otaku-chan
Gość
PostWysłany: 07-05-2007, 16:30   

Bardzo by mi zależało, żeby do recenzji była też dołączona informacja o kategorii wiekowej :] Chętnie poszukałabym jakichś tytułów dla berbecia, a czasem trudno mi samej ocenić, czy anime by się dla niej nadawało ;)
Powrót do góry
Mai_chan Płeć:Kobieta
Spirit of joy

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
WIP
PostWysłany: 07-05-2007, 16:33   

W tej chwili wprowadzany jest nowy system gatunków i wyróżników. Niestety, trochę to trwa, z powodu dużej ilości tytułów do opracowania. Przypuszczam, że wyróżnik "kategoria wiekowa: kodomo" powinien rozwiązać sprawę :)

O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora
Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 07-05-2007, 16:33   

W nowym systemie taki podział będzie funkcjonował.
Powrót do góry
Lady of Autumn

PostWysłany: 07-05-2007, 17:03   

Ja jeszcze odpowiem za siebie :)

Tak jak zostało napisane, najlepszym wyznacznikiem będzie kategoria "kodomo", czyli właśnie dzieci. Tyle, że trzeba z nią uważać, bo trafiają się takie tytuły (jak Ayashi no Yoru ni), które wprawdzie ewidentnie są "dla dzieci", ale zawierają sceny, jakich w życiu bym dzieciom nie pokazywała... Zwykle w recenzjach jest zaznaczone, na ile rzecz jest "bezpieczna".

Serii naprawdę dla dzieci nie ma wiele o tyle, że fansuberom zwykle nie chce się z nimi bawić... Dla najmłodszych polecam Jagainu-kun - wypróbowane na znajomej kilkulatce, da się "ogarnąć" bez znajomości angielskiego, jeśli tylko ktoś na bieżąco "objaśnia", o czym mówią bohaterowie. O ile wiem, Risky Safety też może być niezłą propozycją, chociaż nie oglądałam tego sama... A starszym to już coś ze Studia Ghibli, albo chociażby Cardcaptor Sakura.

(Moderację przepraszam za offtop, ale uznałam, że warto tu odpowiedzieć)

Lady of Autumn

PostWysłany: 31-05-2007, 09:10   

Pilna sprawa do Tilka:

Już kiedyś omawialiśmy, że jeśli jakiś tytuł jest usuwany z bazy, to zamiast wyrzucać ID, można pod nim zapisać inną produkcję. Tak właśnie postąpiłam, wstawiając pod ID 693 Opowieści z Ziemiomorza. Jednak o ile mogę usunąć tekst, dane i komentarze do starej recenzji, o tyle nie mam możliwości edycji ocen. Stąd trzeba koniecznie te oceny, które są w tej chwili, usunąć - nie odnoszą się do tego tytułu.

Grupy:
WIP
PostWysłany: 03-07-2007, 12:06   

Przy wprowadzaniu Studia F&F wskoczył mi błąd przy przechodzeniu do technikaliów:

"Błąd parsowania XML: nieprawidłowo sformowany
Obszar: http://anime.tanuki.pl/admin/techdata?aid=492
Numer linii 202, kolumna 26: <option value="2300">F&F</option>"
Powrót do góry
tilk Płeć:Mężczyzna

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 03-07-2007, 12:41   

Błąd w bibliotece QuickForm z PEAR. Zapomnieli o konwersji znaków specjalnych. Poprawione.

(A na marginesie, błąd mógł powstać tylko dlatego, że dokument traktowany jest jak ciąg znaków, zamiast jak dane strukturalne, którymi w istocie jest. Wrr.)
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
1543661
Strona 16 z 77 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 75, 76, 77  Następny
Odpowiedz do tematu