Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Tanuki Anime i Tanuki Manga - Błędy i poprawki |
Wersja do druku |
Dida
Ostoja zdrowego rozsądku
Grupy: House of Joy
|
Wysłany: 16-03-2007, 12:45
|
|
|
Mam eee mały problem. Czas na Tanuki Anime zatrzymał mi się na 28.02 (np. ostatnia recenzja, którą widzę to 'Hanare Toride no Yonna'). I nie potrafię odświeżyć tej strony. Klikam na odśwież i nic. Klikam prawym klawiszem myszy, wybieram odśwież i również bez rezultatu. Wyczyściłam ciasteczka. Co jeszcze mogłabym zrobić? Używam Mozilii. |
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 16-03-2007, 12:52
|
|
|
Spróbuj ctrl+F5, to pomaga. Też tak co jakiś czas mam. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 16-03-2007, 19:20
|
|
|
Dodałem dziś dwa komentarze. Obydwa się dodały, wyświetlają pod recenzjami, ale nie widac ich w ramce z informacjami o nowych komentarzach na stronie stronie głównej. |
|
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 16-03-2007, 19:27
|
|
|
Jeśli do "NUTS" i "hoshizora...", to się wyświetlają. Trzeba tylko dać ctrl+F5. |
|
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 16-03-2007, 19:50
|
|
|
Grisznak napisał/a: | Dodałem dziś dwa komentarze. Obydwa się dodały, wyświetlają pod recenzjami, ale nie widac ich w ramce z informacjami o nowych komentarzach na stronie stronie głównej. |
Niecierpliwy. Nie ma żadnego powodu, żeby lista ostatnich komentarzy była odświeżana na bieżąco, więc nie jest. |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 04-04-2007, 16:29
|
|
|
Od jakiejś godziny nie wczytuje się strona główna. To zaplanowane? |
|
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 04-04-2007, 17:30
|
|
|
Zdecydowanie nie... Takoż i Czytelnia, oraz Manga się nie wczytują.
Z tego wniosek, że wina serwera chyba. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 04-04-2007, 17:33
|
|
|
...Niepokojący objaw, bo o ile pamiętam, Czytelnia stoi na jednym serwerze z Forum, a nie z Anime... |
|
|
|
|
Otaku-chan
Gość
|
Wysłany: 07-05-2007, 16:30
|
|
|
Bardzo by mi zależało, żeby do recenzji była też dołączona informacja o kategorii wiekowej :] Chętnie poszukałabym jakichś tytułów dla berbecia, a czasem trudno mi samej ocenić, czy anime by się dla niej nadawało ;) |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 07-05-2007, 16:33
|
|
|
W tej chwili wprowadzany jest nowy system gatunków i wyróżników. Niestety, trochę to trwa, z powodu dużej ilości tytułów do opracowania. Przypuszczam, że wyróżnik "kategoria wiekowa: kodomo" powinien rozwiązać sprawę :) |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 07-05-2007, 16:33
|
|
|
W nowym systemie taki podział będzie funkcjonował. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 07-05-2007, 17:03
|
|
|
Ja jeszcze odpowiem za siebie :)
Tak jak zostało napisane, najlepszym wyznacznikiem będzie kategoria "kodomo", czyli właśnie dzieci. Tyle, że trzeba z nią uważać, bo trafiają się takie tytuły (jak Ayashi no Yoru ni), które wprawdzie ewidentnie są "dla dzieci", ale zawierają sceny, jakich w życiu bym dzieciom nie pokazywała... Zwykle w recenzjach jest zaznaczone, na ile rzecz jest "bezpieczna".
Serii naprawdę dla dzieci nie ma wiele o tyle, że fansuberom zwykle nie chce się z nimi bawić... Dla najmłodszych polecam Jagainu-kun - wypróbowane na znajomej kilkulatce, da się "ogarnąć" bez znajomości angielskiego, jeśli tylko ktoś na bieżąco "objaśnia", o czym mówią bohaterowie. O ile wiem, Risky Safety też może być niezłą propozycją, chociaż nie oglądałam tego sama... A starszym to już coś ze Studia Ghibli, albo chociażby Cardcaptor Sakura.
(Moderację przepraszam za offtop, ale uznałam, że warto tu odpowiedzieć) |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 31-05-2007, 09:10
|
|
|
Pilna sprawa do Tilka:
Już kiedyś omawialiśmy, że jeśli jakiś tytuł jest usuwany z bazy, to zamiast wyrzucać ID, można pod nim zapisać inną produkcję. Tak właśnie postąpiłam, wstawiając pod ID 693 Opowieści z Ziemiomorza. Jednak o ile mogę usunąć tekst, dane i komentarze do starej recenzji, o tyle nie mam możliwości edycji ocen. Stąd trzeba koniecznie te oceny, które są w tej chwili, usunąć - nie odnoszą się do tego tytułu. |
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 03-07-2007, 12:06
|
|
|
Przy wprowadzaniu Studia F&F wskoczył mi błąd przy przechodzeniu do technikaliów:
"Błąd parsowania XML: nieprawidłowo sformowany
Obszar: http://anime.tanuki.pl/admin/techdata?aid=492
Numer linii 202, kolumna 26: <option value="2300">F&F</option>" |
|
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 03-07-2007, 12:41
|
|
|
Błąd w bibliotece QuickForm z PEAR. Zapomnieli o konwersji znaków specjalnych. Poprawione.
(A na marginesie, błąd mógł powstać tylko dlatego, że dokument traktowany jest jak ciąg znaków, zamiast jak dane strukturalne, którymi w istocie jest. Wrr.) |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|