FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 51, 52, 53 ... 75, 76, 77  Następny
  Tanuki Anime i Tanuki Manga - Błędy i poprawki
Wersja do druku
racjona Płeć:Kobieta

Status: offline
PostWysłany: 26-04-2010, 20:42   

Co się dzieje niedobrego w dziale mangi? Od wczoraj próbuję dodać do swojej listy mangi i kupa - nie mogę w ogóle, nie dodają się. A przed chwilą wysmarowałam elegancki komentarz do mangi Kagen no tsuki i ... przepadł - nie dodał się.
Coś się krzaczy w dziale mangi?
Przejdź na dół Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
tilk Płeć:Mężczyzna

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 26-04-2010, 21:25   

Niestety, zdarza się, że nowe funkcjonalności są testowane powierzchownie, przez co większe lub mniejsze błędy przedostają się do serwisu - za co przepraszamy. Problem został już poprawiony.
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
1543661
Tren Płeć:Kobieta
Lorelei

Grupy:
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 27-04-2010, 07:10   

Ja chciałam zapytać, czy to normalne, że na tanuki manga (i tylko tam) przy informacji o koncie, nad "powiadomieniami" pojawiła mi się opcja "profil"? Czy ona ma tam zostać? I właściwie na co jest potrzebna skoro do profilu i tak można wejsć przez kliknięcie avatara?

PostWysłany: 27-04-2010, 07:48   

tilk napisał/a:
Niestety, zdarza się, że nowe funkcjonalności są testowane powierzchownie, przez co większe lub mniejsze błędy przedostają się do serwisu - za co przepraszamy. Problem został już poprawiony.

Dziękuję - już się udało dodać :)
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 27-04-2010, 09:50   

Tren napisał/a:
Ja chciałam zapytać, czy to normalne, że na tanuki manga (i tylko tam) przy informacji o koncie, nad "powiadomieniami" pojawiła mi się opcja "profil"? Czy ona ma tam zostać? I właściwie na co jest potrzebna skoro do profilu i tak można wejsć przez kliknięcie avatara?

Naturalnie, że nie - to pozostałość po wczesnej fazie wprowadzania profili, która z nieznanych powodów przeżyła tak długo :D
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
1543661

PostWysłany: 27-04-2010, 13:02   

Hmmm zdaje mi się że zniknęła możliwość zmiany statusu mangi/anime znajdującego się na liście ...
Coś użarło tą przydatną funkcję :]

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 27-04-2010, 15:16   

Czy możesz opisać dokładniej swój problem? Wydaje mi się, że zmiana statusu działa prawidłowo.

Numer Gadu-Gadu
1543661

PostWysłany: 27-04-2010, 15:55   

Sorki, myślę i mówię skrótami :P
Do niedawna była opcja edycji/kasowania danej mangi z listy. Mówiąc obrazowo na prawym krańcu każdego tytułu były dwie ikonki do edycji (ołówek) i usuwania (krzyżyk) danej pozycji, a teraz chyba wcięło (jak na obrazku): http://img269.imageshack.us/img269/5513/statussa.png
Statusu nijak nie mogę zmienić.

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 27-04-2010, 16:13   

U mnie te ikonki są widoczne. Pytania dodatkowe:

Czy interfejs wprowadzania ocen na samej górze strony pojawia się?
Czy na stronach recenzji znajduje się ramka "Moja ocena"?
Czy wylogowanie się i ponowne zalogowanie pomaga? Czy pomaga odświeżenie strony?

Numer Gadu-Gadu
1543661
Lila Płeć:Kobieta
BAKA Ranger

Grupy:
AntyWiP
Fanklub Lacus Clyne
Lisia Federacja
Omertà
PostWysłany: 27-04-2010, 16:17   

Z ciekawości zapytam, czy to mi się wydaję, czy coś jest nie tak z tym screenem ( a przynajmniej jego wyciętym kawałkiem ), bo powinno to wyglądać tak:
http://dl.dropbox.com/u/5716559/Manga%21.png
Po pierwsze nie rozumiem czemu twoja lista jest zielona. Mangi są czerwone.

PS:
Widzę, że pisałaś też o anime. Lista anime również działa poprawnie.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

PostWysłany: 27-04-2010, 17:11   

tilk napisał/a:
U mnie te ikonki są widoczne. Pytania dodatkowe:

Czy interfejs wprowadzania ocen na samej górze strony pojawia się?
Czy na stronach recenzji znajduje się ramka "Moja ocena"?
Czy wylogowanie się i ponowne zalogowanie pomaga? Czy pomaga odświeżenie strony?

ad 1. hmm nie jestem pewna czy dobrze rozumiem ^^, ale jeśli chodzi o ten widok http://img220.imageshack.us/img220/4648/widokanime.png to tak, po wpisaniu wybranego tytułu mogę wprowadzić oceny i status - jak tu http://img46.imageshack.us/img46/489/widokanime1.png
ad 2. tak, jest ramka Moja ocena http://img215.imageshack.us/img215/8711/mojaocena.png
mogę edytować ocenę, ale statusu nie pozwala mi zmienić.
ad 3. niestety nic nie daje. Wciągu dzisiejszego dnia kilkukrotnie już logowałam się na stronę i ciągle to samo :(
Sprawdzę później jeszcze z domu czy mam to samo (w domu przeglądarka Chrome, w pracy Firefox), ale jeśli mnie pamięć nie myli to wczoraj, ewentualnie w poprzednim tygodniu nie miałam problemów z edycją ani w pracy ani w domu ...

Lila: mam to samo i w dziale anime i mangi.

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 27-04-2010, 17:29   

Twój screen http://img46.imageshack.us/img46/489/widokanime1.png jest dziwny jeszcze z jednego powodu - brakuje ikony zegarka przy liczniku czasu (a nawet wcięcia tam, gdzie powinna być!), ale styl tekstu jest tam taki, jak trzeba. Na screenie http://img215.imageshack.us/img215/8711/mojaocena.png też brakuje ikonek ołówka i krzyżyka - a nawet miejsca, gdzie powinny być (co widać po położeniu napisu "Moja ocena"). Coś wyraźnie nie gra, ale nie bardzo widzę, co. Coś po stronie przeglądarki, dostawcy Internetu może?

Jesteś w stanie zobaczyć poniższe obrazki?

http://anime.tanuki.pl/limg/delnote.png
http://anime.tanuki.pl/limg/editnote.png

Numer Gadu-Gadu
1543661
Lila Płeć:Kobieta
BAKA Ranger

Grupy:
AntyWiP
Fanklub Lacus Clyne
Lisia Federacja
Omertà
PostWysłany: 27-04-2010, 18:42   

racjona napisał/a:
Lila: mam to samo i w dziale anime i mangi.

tilk dobrze szuka. Jakiej używasz przeglądarki? Możliwe, że zablokowałaś przez przypadek wyświetlanie obrazka ( łącznie z kodem i funkcją która była mu przypisana ) i dla tego go tam nie ma. Ja np. używam ABP w FireFox'ie do blokowania reklam i PopUp'ów wszelkiego rodzaju. Po zablokowaniu obrazka dzieje mi się to samo co ty masz aktualnie, nawet tekst czy element strony się przesuwa tak jak u ciebie.

Możliwe, że to coś takiego?

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

PostWysłany: 28-04-2010, 08:06   

tilk napisał/a:
Jesteś w stanie zobaczyć poniższe obrazki?

http://anime.tanuki.pl/limg/delnote.png
http://anime.tanuki.pl/limg/editnote.png

Tak, widziałam te obrazki - i w Chrome i w Firefox.

Sprawdziłam w domu - wszystko ok, sprawdziłam w pracy na IE - wszystko ok, odpaliłam w Firefoxie (v2) niestety dalej to samo. Odinstalowałam Adblock - to samo, nawet ciastka wyczyściłam ale nic to nie dało :)
Dopiero zaktualizowałam do wersji 3 i wreszcie mam dostęp do statusów :]

Do ostatniej chwili nie pomyślałam że to może być wina przeglądarki i ewentualnych dodatków :)
Dzięki za pomoc i sorki że tak marudziłam :)
kapplakk Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 28-04-2010, 08:06   

Odnośnie anime Gintama - dobrze byłoby dodać liczbę odcinków, bo na 201. chyba się skończyło.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Strona 52 z 77 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 51, 52, 53 ... 75, 76, 77  Następny
Odpowiedz do tematu