Tanuki Anime i Tanuki Manga - Błędy i poprawki |
Wersja do druku |
racjona
|
Wysłany: 26-04-2010, 20:42
|
|
|
Co się dzieje niedobrego w dziale mangi? Od wczoraj próbuję dodać do swojej listy mangi i kupa - nie mogę w ogóle, nie dodają się. A przed chwilą wysmarowałam elegancki komentarz do mangi Kagen no tsuki i ... przepadł - nie dodał się.
Coś się krzaczy w dziale mangi? |
|
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 26-04-2010, 21:25
|
|
|
Niestety, zdarza się, że nowe funkcjonalności są testowane powierzchownie, przez co większe lub mniejsze błędy przedostają się do serwisu - za co przepraszamy. Problem został już poprawiony. |
|
|
|
|
|
Tren
Lorelei
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 27-04-2010, 07:10
|
|
|
Ja chciałam zapytać, czy to normalne, że na tanuki manga (i tylko tam) przy informacji o koncie, nad "powiadomieniami" pojawiła mi się opcja "profil"? Czy ona ma tam zostać? I właściwie na co jest potrzebna skoro do profilu i tak można wejsć przez kliknięcie avatara? |
_________________ "People ask me for advice all the time, and they ask me to help out. I'm always considerate of others, and I can read situations. Wait, aren't I too perfect?! Aren't I an awesome chick!?"
|
|
|
|
|
racjona
|
Wysłany: 27-04-2010, 07:48
|
|
|
tilk napisał/a: | Niestety, zdarza się, że nowe funkcjonalności są testowane powierzchownie, przez co większe lub mniejsze błędy przedostają się do serwisu - za co przepraszamy. Problem został już poprawiony. |
Dziękuję - już się udało dodać :) |
|
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 27-04-2010, 09:50
|
|
|
Tren napisał/a: | Ja chciałam zapytać, czy to normalne, że na tanuki manga (i tylko tam) przy informacji o koncie, nad "powiadomieniami" pojawiła mi się opcja "profil"? Czy ona ma tam zostać? I właściwie na co jest potrzebna skoro do profilu i tak można wejsć przez kliknięcie avatara? |
Naturalnie, że nie - to pozostałość po wczesnej fazie wprowadzania profili, która z nieznanych powodów przeżyła tak długo :D |
|
|
|
|
|
racjona
|
Wysłany: 27-04-2010, 13:02
|
|
|
Hmmm zdaje mi się że zniknęła możliwość zmiany statusu mangi/anime znajdującego się na liście ...
Coś użarło tą przydatną funkcję :] |
|
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 27-04-2010, 15:16
|
|
|
Czy możesz opisać dokładniej swój problem? Wydaje mi się, że zmiana statusu działa prawidłowo. |
|
|
|
|
|
racjona
|
Wysłany: 27-04-2010, 15:55
|
|
|
Sorki, myślę i mówię skrótami :P
Do niedawna była opcja edycji/kasowania danej mangi z listy. Mówiąc obrazowo na prawym krańcu każdego tytułu były dwie ikonki do edycji (ołówek) i usuwania (krzyżyk) danej pozycji, a teraz chyba wcięło (jak na obrazku): http://img269.imageshack.us/img269/5513/statussa.png
Statusu nijak nie mogę zmienić. |
|
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 27-04-2010, 16:13
|
|
|
U mnie te ikonki są widoczne. Pytania dodatkowe:
Czy interfejs wprowadzania ocen na samej górze strony pojawia się?
Czy na stronach recenzji znajduje się ramka "Moja ocena"?
Czy wylogowanie się i ponowne zalogowanie pomaga? Czy pomaga odświeżenie strony? |
|
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 27-04-2010, 16:17
|
|
|
Z ciekawości zapytam, czy to mi się wydaję, czy coś jest nie tak z tym screenem ( a przynajmniej jego wyciętym kawałkiem ), bo powinno to wyglądać tak:
http://dl.dropbox.com/u/5716559/Manga%21.png
Po pierwsze nie rozumiem czemu twoja lista jest zielona. Mangi są czerwone.
PS:
Widzę, że pisałaś też o anime. Lista anime również działa poprawnie. |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
racjona
|
Wysłany: 27-04-2010, 17:11
|
|
|
tilk napisał/a: | U mnie te ikonki są widoczne. Pytania dodatkowe:
Czy interfejs wprowadzania ocen na samej górze strony pojawia się?
Czy na stronach recenzji znajduje się ramka "Moja ocena"?
Czy wylogowanie się i ponowne zalogowanie pomaga? Czy pomaga odświeżenie strony? |
ad 1. hmm nie jestem pewna czy dobrze rozumiem ^^, ale jeśli chodzi o ten widok http://img220.imageshack.us/img220/4648/widokanime.png to tak, po wpisaniu wybranego tytułu mogę wprowadzić oceny i status - jak tu http://img46.imageshack.us/img46/489/widokanime1.png
ad 2. tak, jest ramka Moja ocena http://img215.imageshack.us/img215/8711/mojaocena.png
mogę edytować ocenę, ale statusu nie pozwala mi zmienić.
ad 3. niestety nic nie daje. Wciągu dzisiejszego dnia kilkukrotnie już logowałam się na stronę i ciągle to samo :(
Sprawdzę później jeszcze z domu czy mam to samo (w domu przeglądarka Chrome, w pracy Firefox), ale jeśli mnie pamięć nie myli to wczoraj, ewentualnie w poprzednim tygodniu nie miałam problemów z edycją ani w pracy ani w domu ...
Lila: mam to samo i w dziale anime i mangi. |
|
|
|
|
|
tilk
|
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 27-04-2010, 18:42
|
|
|
racjona napisał/a: | Lila: mam to samo i w dziale anime i mangi. |
tilk dobrze szuka. Jakiej używasz przeglądarki? Możliwe, że zablokowałaś przez przypadek wyświetlanie obrazka ( łącznie z kodem i funkcją która była mu przypisana ) i dla tego go tam nie ma. Ja np. używam ABP w FireFox'ie do blokowania reklam i PopUp'ów wszelkiego rodzaju. Po zablokowaniu obrazka dzieje mi się to samo co ty masz aktualnie, nawet tekst czy element strony się przesuwa tak jak u ciebie.
Możliwe, że to coś takiego? |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
racjona
|
Wysłany: 28-04-2010, 08:06
|
|
|
Tak, widziałam te obrazki - i w Chrome i w Firefox.
Sprawdziłam w domu - wszystko ok, sprawdziłam w pracy na IE - wszystko ok, odpaliłam w Firefoxie (v2) niestety dalej to samo. Odinstalowałam Adblock - to samo, nawet ciastka wyczyściłam ale nic to nie dało :)
Dopiero zaktualizowałam do wersji 3 i wreszcie mam dostęp do statusów :]
Do ostatniej chwili nie pomyślałam że to może być wina przeglądarki i ewentualnych dodatków :)
Dzięki za pomoc i sorki że tak marudziłam :) |
|
|
|
|
|
kapplakk
|
Wysłany: 28-04-2010, 08:06
|
|
|
Odnośnie anime Gintama - dobrze byłoby dodać liczbę odcinków, bo na 201. chyba się skończyło. |
|
|
|
|
|
|