"Pieśń Lodu i Ognia" G.R.R.Martina |
Wersja do druku |
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 07-05-2011, 16:27
|
|
|
Oho, widzę, że uczona niewolnica Dany dostała większą rolę niż wynika z książki. Nagle z pozbawionego osobowości mebelka zrobiła się fajna postać. Sama Dany nabiera kręgosłupa może trochę wolniej niż w książce, ale też już jej się poprawia - a w książce na początku były z niej straszne kluchy.
Co do większości postaci zgadzam się z przedmówcami. Natomiast Sandor Clegane... ŁOT?! Zgoda, wygląda okej, ale z zachowania to zupełnie inny człowiek. Książkowy był ciągle wściekły i złośliwy, na początku wydawał się jednym z najgorszym plugawców na dworze, dopiero potem pokazał się z lepszej strony. Serialowy jest po prostu ponury. To zupełnie zmienia odbiór późniejszych wydarzeń.
Eire napisał/a: | Zawsze miałam ją za zimna sukę, a tutaj pokazują, ze działa pod wpływem emocji i raczej nad sobą nie panuje. Cholera... |
W książce zdecydowanie działała pod wpływem emocji. Knujna była w rzadkich momentach gdy potrafiła nad sobą zapanować. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Eire
Jeż płci żeńskiej
Grupy: AntyWiP Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 07-05-2011, 17:16
|
|
|
A gdzie ja mówię, że była knujna? Knuć chciała, ale rozumu nie stało. Ona samą siebie widziała jako wielkiego gracza, ale zanim GOT się skończyło widać jak umiała zapanować nad kimkolwiek. |
_________________ Per aspera ad astra, człowieku! |
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
|
Wysłany: 09-05-2011, 01:04
|
|
|
Kolejny "piękny książę", czego chcesz :D |
|
|
Dembol
|
Wysłany: 09-05-2011, 10:10
|
|
|
Na zdjęciu wygląda raczej słabo jak na gościa za którym szaleją wszystkie damy dworu. Myślę, że taki już urok obróbki zdjęcia. |
_________________ Evil Manga |
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 09-05-2011, 11:53
|
|
|
No, zdjęcie jest straszne, na tym zdjęciu wygląda tak, że policja aresztuje go za każdym razem jak znajdzie się w promieniu 100 metrów od podstawówki albo przedszkola... Ale można mieć nadzieję, że to głupia mina i słabe ujęcie >.> |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 09-05-2011, 17:31
|
|
|
Oj przesadzacie... jakby się umył i uczesał, to może coś by z tego było.
Poza tym Samwell-świnka pasuje jak ulał.
Morg napisał/a: | Co łączy Grę o Tron i Starcrafta 2? |
Szczerze... nie widzę podobieństw. Opening Gry o tron mi się podoba. Te małe zabawkowe mechaniczne budyneczki razem z modelem słońca tworzące obraz świata. Ciekawi mnie czy będzie dalej się zmieniać, gdy fabuła będzie postępować. |
|
|
|
|
|
Dembol
|
Wysłany: 09-05-2011, 19:39
|
|
|
Czołówka GoT jest super. Utwór tytułowy bardzo nastrojowy i sam pomysł świetny. Czwarty odcinek całkiem fajny, chociaż jeszcze przez 2-3 nie będzie się działo raczej nic ciekawego. Na razie dalej wprowadzamy postacie i budujemy, żeby
- Spoiler: pokaż / ukryj
- potem wszystko na raz rozwalić pod koniec sezonu.
Zaczynam tylko odnosić wrażenie, że wszystko dzieje się odrobinę zbyt szybko albo w książce działo się zbyt ślamazarnie przez mnogość punktów widzenia.
Zamaskowałam, bo niby nie ma konkretów, ale ludzie straszliwie marudzą na nisko latające spoilery :)
Serika |
_________________ Evil Manga |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 09-05-2011, 21:30
|
|
|
Tak, mi też się strasznie spodobała czołówka. W ogóle muzyka jest bardzo dobra. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Asthariel
Lis
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 10-05-2011, 08:21
|
|
|
Zgadzam się, czlółwka jest świetna. Szkoda tylko, że reszta oprawy dźwiękowej serialu nie trzyma poziomu.
Odcinek 4 równie dobry jak 3 poprzednie. Szkoda mi tylko zmiany sceny opowiadania o historii Sandora / Ogara. |
|
|
|
|
|
JJ
po prostu bisz
|
Wysłany: 16-05-2011, 19:41
|
|
|
Piąty ep, jest ostro. Brak wstawek z młodą Khaleesi i w związku z tym ostrego seksu z barbarzyńskim wojownikiem trzeba nadrobić, toteż dostajemy jaojcową scenkę z Kwiatowym Rycerzem i goleniem klaty (lol, jak to brzmi) oraz rozmowy Pająka z Littlefingerem o specyficznych preferencjach klientów. No i Greyjoya w burdelu, ale on jest raczej śmieszny. Ech, Theon to jednak trochę żałosna postać.
Jest też sporo walki, podrzynania gardeł, obcinania głów koniom i w ogóle. Fajnie. Tylko za mało Aryi i Tyriona... no, ale to jestem w stanie jakoś przeboleć, zwłaszcza że w następnym odcinku z tym drugim będą się działy ciekawe rzeczy. Świetnie wypadła scena rozmowy Cersei z mężem, podobnie "pojedynek" Jamiego z Nedem... Coraz bardziej lubię Littlefingera, w książce nie robił tak pozytywnego wrażenia.
Cóż, połowa sezonu za nami. Teraz dopiero zacznie się jazda... |
|
|
Dembol
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
|
Wysłany: 21-05-2011, 15:31
|
|
|
Nie pamiętam, czy ktoś już nie wrzucał w ciekawostkach czy gdzieś, ale soundtrack wychodzi 21 czerwca. Główny motyw jest TAK BARDZO OŁSOM (zwłaszcza w połączeniu ze świetną animacją), że zastanawiam się nad nabyciem płytki. Like "pójść na Amazona i zamówić", nie "pójść na chomika i zassać". |
|
|
JJ
po prostu bisz
|
|
|
|
|
|