Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
"Pieśń Lodu i Ognia" G.R.R.Martina |
Wersja do druku |
Anarchy Maniek
|
Wysłany: 08-11-2010, 09:24
|
|
|
Po przeczytaniu tego dzieła jestem troszeczkę zły na Martina. Wszelkie fantasy jakie teraz czytam wydaje mi się jakieś gorsze, nawet na Tolkien ;x |
|
|
|
|
|
Meliana
desert rose
|
Wysłany: 01-12-2010, 11:30
|
|
|
Wy tu pitu pitu, gdy tymczasem na dworze i w sieci zima nadeszła :D
http://www.youtube.com/watch?v=43LW7a_NKMk
Jasne, że wolałabym w to miejsce Dance with Dragons, ale musicie przyznać, że pierwsza scena z Eddardem i Branem wymiata! Szykuje się świetny serial i nadzieja, że wraz z jego premierą (wiosna przyszłego roku) nadejdzie wreszcie czas publikacji Dance with Dragons :D
Pozdrawiam |
_________________ "Niebo tego świata. Odtąd każdy rok jest wygraną." Issa |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 01-12-2010, 13:29
|
|
|
Szok. Serial fantasy w którym nie biegają w skórzanych spódniczkach, nie robią aaach jaaakżeee zaaabaaawnyyych i suuubteeelnyyych żaluzji do popkultury i nie walczą z potworami z papier mache. Ewidentnie zbliża się koniec świata, ale może przynajmniej zdążymy takie cudo obejrzeć. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 01-12-2010, 13:48
|
|
|
Aww, Sean Bean! Jak nie przepadam za serialami, tak ten jest zdecydowanie warty uwagi, chociaż książki średnio mi się podobały. |
|
|
Asthariel
Lis
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 01-12-2010, 18:14
|
|
|
Nie wiem, czy jest sie czym podniecać, skoro autor i tak zapewne kopnie w kalendarz zanim skończy serię... Sam obecnie utknąłem przy lekturze Starcia królów, mniej więcej przy 3/4 powieści. |
|
|
|
|
|
Meliana
desert rose
|
Wysłany: 01-12-2010, 21:35
|
|
|
Asthariel napisał/a: | Nie wiem, czy jest sie czym podniecać, skoro autor i tak zapewne kopnie w kalendarz zanim skończy serię... |
Sorry Asthariel, ale jak masz gadać w taki sposób, to może lepiej zamilcz. Mawiają, że to ostatnie bywa złotem. Krew mnie zalewa jak w kontekście Martina czytacze ględzą i zrzędzą o jego śmierci. Po co takie gadanie? Czemu służy? Na razie Martin żyje i nic nie wskazuje na to, żeby miał ten świat opuścić, więc przestańcie proszę. Trochę szacunku i pokory dla majestatu śmierci i dla człowieka, którego książki czytamy.
Czasem mam wrażenie, że ludzie nie traktują Martina jak człowieka, tylko jak maszynę do pisania z określonym terminem przydatności. Wstyd!
Jestem przekonana, że Dance with Dragons jest już gotowa, ale z przyczyn marketingowych czekają na premierę serialu.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 02-12-2010, 11:53
|
|
|
Amen. Gadanie w ten sposób o czyjejś śmierci jest co najmniej niesmaczne.
Sam mam trochę większe nadzieje względem serialu niż książek - może nie zrobią go aż tak ciężkiego i powtarzalnego, bo u Martina większość wątków toczy się wedle schematu "ciemny tunel, ciemny tunel, dłuuuuugiii ciemny tunel, pojawia się światełko, światełko rośnie, słychać syrenę pociągu, sruu". Nie lubię gdy autor robi się do tego stopnia przewidywalny. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 03-12-2010, 12:30
|
|
|
Oooooo, serial. To będzie COŚ. I właściwie, po trzech tomach stanąłem - chyba powinienem nadrobić zaległości w lekturze :) |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Meliana
desert rose
|
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
|
Wysłany: 03-12-2010, 15:04
|
|
|
Mały odmoderatorski offtop - Meliana, bardzo proszę, zmień avek na nieruchomy. Animowane ikonki nie są na forum zbyt mile widziane. :) |
|
|
Meliana
desert rose
|
Wysłany: 04-12-2010, 19:03
|
|
|
Przepraszam za offtop: likwiduję avatara, skoro Moderacja prosi. Ale przyznam, że nie bardzo ową prośbę rozumiem. Od samego początku bytności na forum (prawie 3 lata) miałam obrazek z ruchomymi włosami i jakoś nikomu to nie przeszkadzało. Dziwię się, dlaczego akurat teraz zaczęło.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 04-12-2010, 19:14
|
|
|
Meliana - za czasów mojej administracji był nieoficjalny werdykt, że wybranym osobom (w tym Tobie) uwagi się nie zwraca, bo awatarek ruchomy w ograniczonym zakresie i po prostu bardzo ładny, a jego właściciel sensowny i dojrzały. Ale w sumie to zrozumiałe, że raczej dąży się do ujednolicenia przepisów dla wszystkich... |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
moshi_moshi
Szara Emonencja
|
Wysłany: 04-12-2010, 19:26
|
|
|
Jest tak, jak pisze Ave. To nic osobistego, avek niespecjalnie mi przeszkadzał, głównie dlatego że wypowiadasz się raczej rzadko, ale jednak chciałabym być fair wobec wszystkich użytkowników. |
|
|
Meliana
desert rose
|
Wysłany: 04-12-2010, 20:48
|
|
|
Ok to mi wystarczy. Dziękuję za wyjaśnienia.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
Meliana
desert rose
|
Wysłany: 06-12-2010, 14:37
|
|
|
Mamy obiecaną niespodziankę (6 grudnia to właściwy czas). :-) Już nie minuta, a ponad 10 minut świeżego materiału. Co sądzicie?
http://www.youtube.com/watch?v=XAYtinilywM
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|