Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Kreskówki NIE pochodzące z Japonii |
Wersja do druku |
Alira14
Wielkie Prych
Dołączyła: 13 Lip 2002 Skąd: Draminion gdzie normalnym wstęp wzbroniony!;) Status: offline
Grupy: House of Joy WIP
|
Wysłany: 15-06-2003, 21:04
|
|
|
Wszyscy tutaj mówią a Xmenach a nikt jakoś nie wspomniał o Batmanie w przyszłości... Nawet mój brat uważa, że to czerpie coś z japońszczyzny! Wystarczy popatrzeć się na opening.Widziałam podczas niego japońskie znaki kanji(!) i znak X. Wiem,wiem szukam mangi wszędzie;). Ale ten X wygląda jak na tomikach X Clampa! No i główny bohater nie ma tylu mięśni co inni Amerykańscy bohaterowie...^^
Boski Miszcz---> Nie samą mangą człowiek żyje ;) A te komiksy to ja bratu lubiłam podkradac i czytać, hiehiehie^^ |
_________________ "Lepszy jest brak weny niż bycie Chuckiem Austenem"
Daria - Czy kiedykolwiek nasz wygląd nie wpływa na to jak nas oceniają?
Jane - Kiedy oddajesz organy do przeszczepu, no chyba, że to oczy
Daria, 2x06 -"Monster" |
|
|
|
|
g_v_s
|
Wysłany: 16-06-2003, 05:50
|
|
|
Owszem, widać że autorzy tego Batmana lubią anime. Być może dzięki temu jest taki fajny :) |
_________________ Multiworld Project |
|
|
|
|
Ryuu_Davis
Dołączyła: 12 Kwi 2003 Skąd: A bo ja tam wiem O.o? Status: offline
|
Wysłany: 16-06-2003, 16:09
|
|
|
Eee, Wy tak ciągle o X-menie... Żółwie ninja rzadza ;)))
A tak na serio... ja jestem dziecinna bo uwielbiam kreskówki z CN ^^ I szczerze mówiac, czasmi odnoszę wrażenie że nie zawsze są przeznaczone dla dzieci... taaa, typowo dziecięcy kanał to minimax.. (byle nie po 22:00!!!) no bo czy w Johnnym Bravo (hi there pretty sexy oł mama ;D) nbie ma ładunku... ekhm... ^^" ... treści Not-For-Czildren ^^? Może to moje odczucia ^^ Kiedyś leciało cos o takich bliźnikach, gdzie jeden był psychopatą XDD pamiętam odcinek jak mu dziewczyna malinkę zrobiła a mama próbowała ją zmyć ;DDD jak to się nazywało... ? Whatever ^^. Kreskówki z CN rządzą ^^ |
|
|
|
|
|
xelana
|
Wysłany: 22-06-2003, 11:17
|
|
|
Czepaicie się - X-meni górą^^
A niby skąd się wziął Kurt? Z Kombajna? (Jaki Kurt,pewnie zapytacie. Wkrótce się dowiecie, jaki^^) Nie, z Kurt z Xmenów. bo jest słodki kocviak i już^^
I jeszcze lubię Dexter's labolatory i (O zgrozo - Xelloss). Spadaj, Xell!
Cow&Chicken
Odlotowe Agentki nie są złe^^
I kocham Flinstone'ów. Są świetni^^ |
_________________ Już trzeci raz uszę się rejestrować, bo mnie nie haczy!!! |
|
|
|
|
Alira14
Wielkie Prych
Dołączyła: 13 Lip 2002 Skąd: Draminion gdzie normalnym wstęp wzbroniony!;) Status: offline
Grupy: House of Joy WIP
|
Wysłany: 23-06-2003, 13:24
|
|
|
Xelana-Nikt z nas Xmenów się nie czepia. Ja ich lubię!^^ Zaraz..Zaraz.. KURT?!? On jest móóóój!!!!!!!!!!! Słodki pluszowy elfik!;) Skąd ci się wzięło, ze Xmenów nie lubimy jak cały czas o nich gadamy^^.
Ryuu-Davis- zgadzam się^^. To o bliżniakach nadal leci;). Ma chyba tytuł... "Bliźniacy Cramp" czy jakoś tak^^. CN jest fajne!^^ W Ameryce to właśnie na CN leciała Sailor Moon i Dragon Ball. Ciekawe czy w Polskiej wersji też by dali anime?;) Pomarzyć piękna rzecz.... Ja Krowy i Kurczaka jakoś nie trawię... Lubię za to Laboratorium Dextera, hiehie;). Najpiękniejsze są sceny kiedy Deedee zauważa jakiś guzik^^. To wręcz wygląda jak rytuał;) |
_________________ "Lepszy jest brak weny niż bycie Chuckiem Austenem"
Daria - Czy kiedykolwiek nasz wygląd nie wpływa na to jak nas oceniają?
Jane - Kiedy oddajesz organy do przeszczepu, no chyba, że to oczy
Daria, 2x06 -"Monster" |
|
|
|
|
Szaman Fetyszy
Epic One
Dołączył: 06 Maj 2003 Skąd: Z emigracji wewnątrzkrajowej Status: offline
|
Wysłany: 23-06-2003, 14:11
|
|
|
Krowy i kurczaka też nie trawię, podobnie jak Ed Edd and Eddy. Za to Labolatorium Dextera rządzi ^^. Oglądałem je jeszcze kiedy CN był po angielsku. No i Johny Bravo ^^. Podziwiam go. Ten facet się nigdy nie poddaje ^^. Najbardziej mi zapadł w pamięć odcinek kiedy Johnny trafia do damskiego więzienia, przekonuje koleżanki że jest facetem, jest oblegany, a potem... mama go wyciąga :P. A z innych kreskówek uwielbiam Królika Bugsa & ska, pamiętam, jak raz urwałem się z lekcji, by pojechać do kina na "Kosmiczny mecz" z młodszymi klasami ^^'. Poza tym Animaniaków, nieśmiertelnego Garfielda ( ironia i sarkazm na maxa BTW:jego pan to też cierpliwy facet :P), Inspektora Gadgeta. Ale dawniej to były czasy,kiedy leciał Widget, Kapitan Planeta, Transformersi i oczywiście He-Man ^^ (do niego mam największy sentyment, kiedy byłem mały, to mi tato rysował czarodziejkę, Zbrojnego Męża, Orko, He-Mana i Szkieletora ^^''. I do 17 roku nie wiedziałem co to jest ten ten Posępny Czerep. Dopiero gdy oglądnąłem go po raz kolejny, zauważyłem, że to przetłumaczona na polski nazwa zamku Greyskull ^^'. Potem oglądałem jakiś film z He-manem, ogólnie łezka mi się w oku kręci, kiedy sobie przypominam te czasy ^^'' ). No cóż, mam korbę i nic na to nie proadzę ^^''. |
|
|
|
|
|
Dośka
Lon's Priestess
|
Wysłany: 27-06-2003, 22:34
|
|
|
to przepraszam, wydawało mi się, że się czepiacie (Tobie się wiele rzeczy wydaje...-SB). ale Kurt, ten piekmny, wielkooki kociak jest mój, mein, my!!!!!!!!
(Przejdzie jej...- SB) |
_________________ From where has that darkness come...?
|
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 28-06-2003, 12:44
|
|
|
A ja nienawidzę królika i reszty - kiedys w przedszkolu siedziałam przez 3 godziny i w kółko musiałam oglądać tą samą kasetę z odcinkami... Heh, mamusi się posiedziało w pracy troche dłuzej i nie mieli co ze mną zrobic... Do tej pory mam uraz :P |
|
|
|
|
|
Dośka
Lon's Priestess
|
Wysłany: 30-06-2003, 21:17
|
|
|
Wspołczucia... |
|
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 30-06-2003, 21:43
|
|
|
Cytat: |
I do 17 roku nie wiedziałem co to jest ten ten Posępny Czerep. Dopiero gdy oglądnąłem go po raz kolejny, zauważyłem, że to przetłumaczona na polski nazwa zamku Greyskull ^^'
|
To stąd był Posępny Czerep!? Zawsze się nad tym zastanawiałam! Ale i tak Szkieletorek rządził - zawsze uparcie go z Siostrą dopingowałyśmy (podobnie, ja wszelkie inne czarne charaktery, ale to był nasz ulubieniec :P)
BTW - a widzieliście żeńską wersję He-mana? Jakiś rok temu włączam telewizor (na działce mam 3 kanały i nie mogłam za bardzo przebierac ^^") i co widzę? She-ra! Przebieg odcinka dokładnie taki sam, a panienka to podobno siostra He-mana... Czego to ludzie nie wymyślą :P |
Ostatnio zmieniony przez Serika dnia 01-07-2003, 10:15, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Dośka
Lon's Priestess
|
Wysłany: 30-06-2003, 21:55
|
|
|
He-mana pamietam jeszcze za czasów Am. CN, kiedy się miało to pięć lat i słuchowo cwiczyło angieslki^^ |
|
|
|
|
|
Szaman Fetyszy
Epic One
Dołączył: 06 Maj 2003 Skąd: Z emigracji wewnątrzkrajowej Status: offline
|
Wysłany: 30-06-2003, 22:00
|
|
|
Ja widziałem ^^. I to chyba naprawdę jest siostra He-Mana, bo kreskówka pochodzi od tego samego producenta, a i kreska podobna. Poza tym widziałem odcinek He-mana, w którym He-Man i She-ra walczą razem (Czarodziejka przeniosła He-Mana do jej wymiaru, nazywał się coś podobnie jak Eternia). Ale z czarnych charakterów bardziej podobali mi się ci z He-Mana niż ze She-ry (byłem zawsze chudy i rodzice nazywali mnie Szkieletorem :P. A poza tym She-rę oglądałem gdy miałem ok. 16 lat a He-Mana gdy miałem 6 i później też oczywiście :P). A pamięta ktoś te morały na końcu każdego odcinka? :P Dużo się dziecko mogło nauczyć ^^. |
|
|
|
|
|
SmoczycaNenar
Dołączyła: 01 Lip 2003 Skąd: Lasy w świecie Diablo Status: offline
|
Wysłany: 01-07-2003, 13:11
|
|
|
xelana napisał/a: | Czepaicie się - X-meni górą^^ |
Popieram^^ Jeszcze lubie Joohna Bravo, Dextera, Krowe i kurczaka no i łasice. |
_________________ "Szczęśliwy kogo przyozdobił kiejm i torbą los włóczęgi"
Przybyłam do świata jako smok w postaci elfa |
|
|
|
|
Dawar -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 02-07-2003, 11:50
|
|
|
eeeeeeeeee... Kapitan Simian jest the best hohohohoh... kosmiczne małpy heheheh... na poszukiwanie bananów ^^ |
|
|
|
|
|
Lina_Inverse__
Dołączyła: 27 Kwi 2003 Skąd: Dolina Ludzi Lodu Status: offline
|
Wysłany: 02-07-2003, 15:43
|
|
|
hehehe...Nie cierpie tych komiksow amer. a niektorzy fani czytaja komiksy wszelkiej masci...mnie inne nie ciagną...ale nie dlatego ze zamknelam sie w przedziale manga^^ Przegladalam te innowskie komiksy i nie spodobaly mi sie^^ To na tyle^^ |
_________________ In the name of God, impure souls of the living dead shall be banished into eternal damnation. Amen. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|