Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Avatar: Legend of Korra [spoilery] |
Wersja do druku |
Sasayaki
Dżabbersmok
Grupy: Melior Absque Chrisma WOM
|
Wysłany: 19-08-2012, 11:23
|
|
|
W przyszły weekend Nickelodeon puści pierwszy odcinek Legend of Korra po polsku. |
_________________ Gdy w czarsmutśleniu cichym stał,
Płomiennooki Dżabbersmok
Zagrzmudnił pośród srożnych skał,
Sapgulcząc poprzez mrok!
|
|
|
|
|
Smk
Grupy: Syndykat
|
Wysłany: 19-08-2012, 17:24
|
|
|
Po obejrzeniu serii mam jeden komentarz do całości.
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Kto wpadł na pomysł zanimowanie Alery Butchera? >D
Pozatym, reaction faces, faces everywhere. |
_________________ There is no "good" or "bad". There is only "fun" and "boring". |
|
|
|
|
Salva
Prince Charming
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 13-09-2012, 19:51
|
|
|
O bogowie. To było straszne. Miałam kilka uwag do Airbendera jednak generalnie byłam zachwycona. Legend of Korra mnie z kolei zawiodło. Ja lubię pairingi. Ale jakoś ani poprzednia ani ta seria nie ma do nich szczęścia, życzyłam wszystkiego najlepszego Korrze i Tahno :< W zasadzie trudno mi napisać coś konstruktywnego bo ostatnie dwa odcinki rozwaliły serię w moich oczach.
Nowy Team Avatar strasznie mocno mi zgrzytał, ponieważ najzwyczajniej w świecie nie widziałam pomiędzy nikim prawdziwej więzi. Nawet rodzeństwo było dosyć cienkie. Sokka i Katara mimo wszystko przyzwyczaili mnie do bardzo prawdziwych relacji bratersko-siostrzanych (btw też szaleję na punkcie Sokki i rozpływałam się widząc jego starszą wersję). A Mako nie lubię właściwie od 4 odcinka. Zawiódł Asami bardzo mocno. Korrze też się dziwię, że nie miałą problemu z tym, że odbija dziewczynie faceta. Na początku byłam Korrą zachwycona ale kiedy widziałam co wyprawia z Mako zachwyt mi przeszedł. Spodziewałam się jednak kogoś o twardszym charakterze. Ain mimo wszystko miał w sobie tę twardość już jako 12 latek. Korra nie. Btw wszyscy piszą o nich jak o nastolatkach ale ja ich traktuję jak ludzi 19-20 letnich. Apropo wieku. Iroh. Z TYM głosem. Zaczęłam się dziko śmiać, bo po pierwsze pasował mu jak pięść do nosa (co to za pomysł, żeby używać tego samego aktora? Oszczędności?) i był zwyczajnie za młody, a po drugie why-so-serioussss? Uwielbiam takie postaci jednak poza samym elementem komediowym (TE MINY) nie miał zbyt wiele do zaoferowania. Moim zdaniem najbardziej zaszkodził postaciom setting. Nie mogłam się też nadziwić metalbenderom... Rozumiem, że pan zamaskowany mógł ich zaskoczyć ten 1 i 2 raz ale zdziwienie za każdym razem jak równe ludziki używały elektryczności to było trochę za dużo. Z postaci moim mistrzem jest zdecydowanie synek (PRISON BREAAAAK) i scena jak pomagali Lan. I zgadzam się, też chcę flashbacki z okresu jak ona i TenSoon (niestety po przeczytaniu Mistborna jak tylko usłyszałam imię naszego Airbendera to nie byłam w stanie zapamiętać go inaczej) byli razem. Ja chcę Last Airbendera jeszcze raz T___T A wiem, że nie obejrzę bo od hintów Zutarowych mnie szlag trafi. Twórcy z uporem maniaka pierniczą najlepsze pairingi. Sigh. Ależ bym chciała zobaczyć dzieci Sokki i Suki, wyobrażam sobie syna takiego trochę w typie Tahno i koniecznie drag queen... |
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 13-09-2012, 19:57
|
|
|
Ja wiem, że niemerytorycznie, ale...
AANG!
LIN! |
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 13-09-2012, 20:11
|
|
|
GoNik napisał/a: | Ja wiem, że niemerytorycznie, ale... |
Ale to przecież jest jak najbardziej merytorycznie. :D |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Salva
Prince Charming
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 14-09-2012, 09:15
|
|
|
xD A już miałam nadzieję, że ktoś coś ciekawego napisał. Powiedzmy, że miałam mały problem z imionami :> |
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 27-09-2012, 08:42
|
|
|
A niech sobie nawet wynika z isamistyczno-ekstremistycznych poglądów reżysera, jeśli będą na znośnym poziomie. Pozostaje poczekać w nadziei, że sezon drugi będzie sensowniejszy niż pierwszy. |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 27-09-2012, 20:53
|
|
|
Ugh... obejrzałem sobie rzutem na taśmę obie serie i trzeba przyznać, że druga na razie wypada nijako. Przede wszystkim Avatar był strasznie prosty. Postaci były proste i fabuła była prosta. Takie coś trudno jest skopać, a może być bardzo satysfakcjonujące. Korra został zrobiona tak, że wszystko powinno być skomplikowane. Przede wszystkim relacje między bohaterami. To zwyczajnie nie wychodzi przy natłoku akcji i wtłaczaniu fabuły w dość szybkim tempie. Poza tym pomimo doroślejszego settingu wszystko nadal jest PG-13. W zasadzie nie powinno mnie to dziwić, ale jak zawsze boli.
Bardzo mocno brakuje tu takiej postaci mentorskiej jaką był Iroh. Teraz nastolatki są stawiane na tym samym poziomie co starsi mistrzowie.
Wydaje mi się również, że szykują się problemy z powerlevelami. Jak za szybko przedstawi się zbyt potężne postaci, to później nie ma co pokazywać.
O trójkątach ie chce mi się nawet gadać...
Z drugiej strony nie powinienem tak narzekać po pierwszych 13 odcinkach, bo w Avatarze też nie było tu jakichś szczególnych fajerwerków. |
|
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
|
Wysłany: 27-09-2012, 21:53
|
|
|
vries napisał/a: |
Z drugiej strony nie powinienem tak narzekać po pierwszych 13 odcinkach, bo w Avatarze też nie było tu jakichś szczególnych fajerwerków. |
No właśnie nie było - było leniwe rozwijanie akcji i opowieści, na fajerwerki przyszedł czas później. A Korra serwuje nam ciężkie niewypały już na dzień dobry ^^ |
|
|
|
|
Easnadh
a wee fire
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 29-09-2012, 07:46
|
|
|
vries napisał/a: | Wydaje mi się również, że szykują się problemy z powerlevelami. Jak za szybko przedstawi się zbyt potężne postaci, to później nie ma co pokazywać. | No co ty, zostały nam przynajmniej dwie postaci, które potrzebują level-upów: Mako i Bolin zdecydowanie potrzebują nauki prawdziwego bendingu, bo w walkach poza Areną pro-bending tak naprawdę jest dość bezużyteczny i tak daleki od prawdziwego bendingu jak tylko można, skoro już podstawy się rozmijają. Zresztą Korra też musi popracować nad swoim duchowym aspektem, bo dla mnie to, że będąc w dołku, połączyła się z Aangiem, nic nie znaczy. Żebyście wiedzieli, jakie ja mam wizje, jak jestem zdołowana. |
_________________ ☾
I’m always right and you should listen to whatever I have to say
and never disagree, ever, EVER for the sake of your wolvlihood. |
|
|
|
|
Daerian
Wędrowiec Astralny
Dołączył: 25 Lut 2004 Skąd: Przestrzeń Astralna (Warszawa) Status: offline
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 22-07-2013, 09:37
|
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=7ftLm52V1y0 <- trailer 2 sezon Korry, Book of Spirits.
Moje przemyślenia:
- Waterbenderzy stają się nowymi Firebenderami, ale przynajmniej jak na razie nie zabijają mam losowych postaciom.
- Jej, poznamy pierwszego Avatara (młody pan z bródką)!
- Miło że wraca sowa, ale Face Stealer też ma być (lepiej żeby jego brak w trailerze był tylko przykrywką!).
- Zapowiada się ciekawe, premiera gdzieś we wrześniu. |
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
|
Wysłany: 22-07-2013, 21:09
|
|
|
Daerian napisał/a: | - Miło że wraca sowa, ale Face Stealer też ma być (lepiej żeby jego brak w trailerze był tylko przykrywką!). |
I jeszcze demoniczna czteroręka panda ^^
Duchy rządzą nie ma co!
A swoją drogą widzę, że będzie trochę więcej Jinory, a nawet wygląda na to, że moja ulubienica wyjdzie na pierwszy plan, jako jakiś rodzaj medium albo się mylę i to tylko fragmenty jednego odcinka w stylu, "dziecko się nam zgubiło w świecie duchów i trzeba je ratować". Oby nie.
Co do villanienia się waterbenderów to nie był bym taki pewien - wygląda mi to raczej na dość niejednoznaczny konflikt z armijną flotyllą (wywołany być może zamętem w duchoświecie). |
|
|
|
|
Gamer2002
Bezdennie Głupi
|
Wysłany: 14-09-2013, 20:52
|
|
|
201 i 202
Dobry start nowego konfliktu. Wszystkie nowe i nowe-stare (ojciec Korry) postacie są dobre albo bardzo dobre, także wujaszek. Wiadomo od początku że kręci, ale ma racje widzą problem z odejściem od tradycji.
Mako się nieco poprawia, ale Korra jedynie ma jakieś powody by być taka jaka jest. Bolin powinien trzymać się z Asami a nie dobierać się do jakiejś złej bliźniaczki, choć jest ona urocza.
Zobaczymy jak to się dalej potoczy, będzie się działo.
- Spoiler: pokaż / ukryj
- Wszystko się zmieniło gdy zaatakowało Plemię Wody
|
_________________ Aru toki wa seigi no mikata
Aru toki wa akuma no tesaki
|
|
|
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
|
Wysłany: 15-09-2013, 01:17
|
|
|
Ach to już wrzesień! A miałem się pouczyć... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|