Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Lub Czasopisma i inne roś... media |
Wersja do druku |
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 03-12-2013, 20:06
|
|
|
Urawa napisał/a: | Czasami złe wiadomości to dobre wiadomości, |
Dobre wieści? Co mamy z tego dla siebie, że im spada? ;-) |
|
|
shugohakke
Najstarszy Grzyb
Grupy: Samotnia złośliwych Trolli
|
Wysłany: 03-12-2013, 20:20
|
|
|
Satysfakcję. |
_________________ I crossed the mountain and I climbed the river... |
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 04-12-2013, 12:57
|
|
|
Urawa napisał/a: | Satysfakcję. |
Dokładnie. A precyzyjniej, satysfakcję z tego że rezygnacja z choćby pozorów obiektywności i zostanie reżimową gadzinówką nie popłaca.
Swoją drogą, ciekawe co wyjdzie z cyfr jak TVP zostanie zmuszona do zakończenia nielegalnego kampienia należącego do TV Trwam miejsca na multipleksie... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 05-12-2013, 14:18
|
|
|
Parę ciekawostek z rynku prasowego.
Leci wszystkim, ale spadek GPC do 23 tysięcy to, cytując klasyka, "Wodzu Hegemonie, to nie klęska, po pogrom!". A gdy to startowało, Sakiewicz zapowiadał, że zadowoli go sprzedaż na poziomie 120 tysięcy... Wyraźnie traci też Rzepa, kiedyś bez trudu dobijająca i 120-150 tysięcy, teraz mająca marne 60 K sprzedaży. Wyników sprzedaży nie podaje "Nasz Dziennik", a szkoda... Niemniej, widać wyraźnie, że w nurcie dzienników prawicy nie idzie tak dobrze jak z tygodnikami, gdzie prowadzi względnie wyrównaną walkę z lewactwem. |
_________________ http://www.nationstates.net/nation=leslau
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 07-12-2013, 16:36
|
|
|
Bicz pliz... Nagroda Kisiela dla Michnika........ Czy to nie troche jak pokojowy nobel dla Clausewitza? Uhonorowania Vincenta nawet nie skomentuje, kapitula sama strzela sobie w stope. Co im ten Milek zrobil, ze dali mu takie towarzystwo?! |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
K.R
ja też
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 07-12-2013, 20:03
|
|
|
Tak, wtedy jeszcze tak. Ale ledwo trzy lata później:
Cytat: | Przecież ten dzisiejszy Michnik to totalitarysta.Demokratą jest ten, kto jest po mojej stronie. Kto ze mną się nie zgadza, jest faszystą i nie można mu podać ręki. A tylko Michnik wie, na czym polega demokracja i tolerancja. On jest tutaj sędzia, alfa i omega.
Źródło: „Młoda Polska”, 1991 |
Na tym etapie Kisiel już był straszliwie rozczarowany Michnikiem i przekonany, że naczelny Wyborczej zdradził ideały które głosił.
Grisznak napisał/a: | Niemniej, widać wyraźnie, że w nurcie dzienników prawicy nie idzie tak dobrze jak z tygodnikami, gdzie prowadzi względnie wyrównaną walkę z lewactwem. |
Trochę szkoda mi Rzepy, bo jednak pod Chrabotą mimo wszystko trzyma niezły poziom, ale dalej nie wylizała się po wybuchu trotylu z zeszłego roku - ludzie jej po prostu nie ufają. Zresztą obecnie jest chyba bardziej centrowa niż prawicowa, co nie jest zresztą wadą samą w sobie, tylko określa inną niszę. Stricte prawicowe są brukowa GPC i ekstremistyczny NDz, natomiast nie ma dziennika opiniotwórczego. Może sekta Lisickiego kiedyś się za to weźmie, na razie moce przerobowe idą chyba w tygodnik i telewizję. |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 02-01-2014, 17:19
|
|
|
Wywiad 'Stokrotki' z Olbrychskim w Zetce - zupelny rynsztok. Juz nie dziwi mnie skad tyle bzdurnych wypowiedzi Olbrychskiego w obiegu, skoro Olejnik profesjonalnie draznila go Kaczynskim jak psa na tresurze i praktycznie podsuwala odpowiedzi. Sluchacz dowiedzial sie z tego tyle, ze aktor nie uwaza Rosji za Mordor i ze nie podziela pogladow politycznych PiSu. No wow, objawienie. |
|
|
|
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 06-01-2014, 10:22
|
|
|
Trójka po niemal 50 latach nie przedłużyła w tym roku umowy z Piotrem Kaczkowskim. No to teraz już wiem, że zagłosuję na PiS, tylko i wyłącznie po, by panią Jethon wykopać ze stanowiska dyrektorskiego. Bo pewnych rzeczy się nie robi. Po prostu. |
|
|
|
|
|
Tabris
Snowflake
|
Wysłany: 06-01-2014, 20:46
|
|
|
Urawa napisał/a: | Trójka po niemal 50 latach nie przedłużyła w tym roku umowy z Piotrem Kaczkowskim. |
A wiadomo o co poszło? Bo tak po prostu nie można się pozbyć ikony trójki... |
|
|
Urawa
Keszysta
|
Wysłany: 07-01-2014, 10:48
|
|
|
Jak widać, można. Może to jakieś zadawnione urazy (Kaczkowski był kiedyś przez pewien czas dyrektorem Trójki)? Tak czy owak, dla mnie to żenada. |
|
|
|
|
|
vries
|
Wysłany: 07-01-2014, 23:20
|
|
|
Zmienili mu status na współpracownika. Innymi słowy przerzucili na śmieciówkę. 67 lat i ponoć chorował ostatnio. Wcale się nie dziwię. Człowiek człowiekiem, ale kasa musi się zgadzać. Trójka to nie radia prywatne, gdzie dwie osoby realizują pół ramówki i trochę ludu tam pracuje. Z czegoś płacić im trzeba. |
|
|
|
|
|
alosza
green coat
|
Wysłany: 08-01-2014, 14:54
|
|
|
http://www.jerzysosnowski.pl/?p=797
Kaczkowski mi ani brat, ani swat. "Trujka" mnie zamula, kojarzy mi się z klimatami Bronka i przaśnym poczuciem humoru typu "orzeł może", ale nic do nich też większego nie mam. Jeśl jednak jest tak, jak to opisano w linku powyżej, to zachowano się wobec Kaczkowskiego w porządku i nie wiem co to za dramy on odwala. W ogóle to tak bardzo nie czuję ichniejszych klimatów, że nawet wcześniej nie wiedziałem, kto to Kaczkowski. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|