Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Harry Potter V -> wrażenia [możliwe spoilery] |
Co sądzisz o książce "HP i Zakon Feniksa"? |
KUUUUL...!!! [Katolicki Uniwersytet Lubelski] Najlepsza ze wszystkich! |
|
35% |
[ 16 ] |
Fajna, autorka trzyma równy poziom |
|
26% |
[ 12 ] |
Niezła, ale nieco gorsza od poprzednich |
|
11% |
[ 5 ] |
Beznadziejna! Wcześniejsze były 1000 razy lepsze! |
|
4% |
[ 2 ] |
W ogóle nie lubię Harry'ego Pottera, więc mi się nie podoba tak czy siak |
|
2% |
[ 1 ] |
Nie znam poprzednich, więc nie mogę porównywać |
|
0% |
[ 0 ] |
Jeszcze nie przeczytałem, zobaczymy... |
|
11% |
[ 5 ] |
Nie zamierzam nawet brać tego CZEGOŚ do ręki, założę się o wszystko, że to chała |
|
8% |
[ 4 ] |
|
Głosowań: 18 |
Wszystkich Głosów: 45 |
|
|
|
Wersja do druku |
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
Dołączyła: 09 Lut 2004 Skąd: Gdańsk-tu smoki chodzą koło Fontanny Neptuna Status: offline
|
Wysłany: 11-04-2004, 00:38
|
|
|
Ja ogólnie wolę napisy. Tylko czasami jest z nimi problem bo za szybko je zmieniają i osoby wolniej czytające mogą nie zdążyć przeczytać na czas i tracą sens wypowiedzi. |
_________________ Wampiry stworzenia nocy, przeklęte przez Boga za grzechy ojca, wyklęte przez ludzi za grzechy własne. Jam jedną z nich, z cienia zrodzona, na rękach mych krew, na ustach śmierć, w spojrzeniu zagłada.
|
|
|
|
|
Inai Nerse
Grupy: House of Joy WIP
|
Wysłany: 11-04-2004, 22:40
|
|
|
ja właściwie sama nie wiem... Jeśli dubbing jest dobrze zrobiony, to bardzo chętnie obejrzę. ale ostatnio coraz częściej, oglądając np. "Nie wierzcie bliźniaczkom", gdzie dubbing kładzie wiele dowcipów, marzę o tym, żeby mieć wersję z napisami... nagle sie ostatnio połapałam, że angielskie filmy rozumiem bez czytania napisów O_o |
|
|
|
|
|
Lukisuzuki
Dołączył: 28 Gru 2003 Skąd: Z samego... piekła Status: offline
|
Wysłany: 11-04-2004, 23:27
|
|
|
Czytałem sobie ostatnio tą cegłe i stwierdzam, ze jest beznadziejna.ale musze przyznać, że jak ron owiedział SRATATATA to pół szkoły sie smiało przez tydzień... No i mój ulubiony fragment:
-(...)on nie może wrócić, bo um...
-Nie, ON NIE UMARŁ! - ryknął Harry(...)
albo inny:
(...)Jednak jakaś czątka jego świadomości zdawała sobie sprawę, że syriusz nigdy nie kazał mu czekać(...)
Ach jakiesz to podniosłe... A w ogóle opisy przezyć wewnętrznych heńka...
prawie sie popłakałem...
Dno! |
_________________ Zżeram waszą złośc!!!! Pycha! |
|
|
|
|
Vel
Deskorolkarz
|
Wysłany: 12-04-2004, 12:57
|
|
|
Może sprecyzujesz dokładniej, co ci się tam aż tak nie podobało? ^^' Bo jak dla mnie (i dla wielu innych chyba też) książka była bardzo dobra. Ale tam- twój gust, twoja sprawa. Wcale nie musiało ci się podobać ;) |
_________________ Ej cze |
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 12-04-2004, 16:21
|
|
|
Dubbing Harry'ego, Rona i Hermy nie były najlepsze faktycznie. Ale Snape >jak Inai zauważyła< bardzo mi się bodobał. Jak i Dumbledore'a.
Zazwyczaj wolę napisy, ale od stycznia przychylam się ku dubbingowi, bo >styka wskazujące palce i robi kółka w piasku nogą (skąd w domu piasek?0_0)< noszę okularki *_* i nie zawsze widzę literki, a czasami pingielki zapominam wziąć^_^ |
|
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 12-04-2004, 18:07
|
|
|
Dubbing? A precz siło nieczysta! Najgorsza rzecz, jaka może być, to człowiek, poruszający ustami w zupełnie innym języku niż słowa, które słyszymy... Przywodzi na myśl seriale z badziewnym opracowaniem, puszczane na Fox Kids - ma-ka-bra!
To ja już wolę lektora ^^''
btw: mały offtop, czy mi się zdaje? ^^'' |
|
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 12-04-2004, 18:11
|
|
|
Zdaje ci się^^
W końcu to też na temat Harry'ego, nie?^______^ |
|
|
|
|
|
Vel
Deskorolkarz
|
Wysłany: 12-04-2004, 19:03
|
|
|
Dubbing... rzecz iście przerażająca. Coś, co mi się po nocach śni. Coś, co straszliwie psuje radość oglądania, może z wyjątkiem filmów pokroju Shreka... Dubbing is BE! :D |
_________________ Ej cze |
|
|
|
|
Satsuki
Fioletowy Płomyczek
Dołączyła: 13 Lip 2002 Skąd: Aaxen, zamek Elieth ves Aeriei nad Morzem Płaczu Status: offline
Grupy: WIP
|
Wysłany: 12-04-2004, 19:47
|
|
|
I epoki lodowcowej! |
_________________ Uciekaj skoro świt, bo potem będzie wstyd
i nie wybaczy nikt chłodu ust twych |
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
Dołączyła: 09 Lut 2004 Skąd: Gdańsk-tu smoki chodzą koło Fontanny Neptuna Status: offline
|
Wysłany: 12-04-2004, 19:54
|
|
|
mnie tam się jeszcze podobały w królu lwie ale to było strasznie daaaawno |
_________________ Wampiry stworzenia nocy, przeklęte przez Boga za grzechy ojca, wyklęte przez ludzi za grzechy własne. Jam jedną z nich, z cienia zrodzona, na rękach mych krew, na ustach śmierć, w spojrzeniu zagłada.
|
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 12-04-2004, 19:59
|
|
|
O dziwo, w bajkach jakoś jest dobry dubbing a co lepszych filmach jest często zwalany :( |
|
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 12-04-2004, 21:06
|
|
|
Kreskówki to jeszcze ok, no chyba, że taki robią, że NIC nie słyszysz ani nie rozumiesz no i oczywiście, jeśli to nie anime ;P
Koniec offtopa, proszę? ^^'' |
|
|
|
|
|
Mazoku
|
Wysłany: 12-04-2004, 21:11
|
|
|
Chimi --> Jest tak z bardzo prostego powodu. W filmach animowanych każda ścieżka dźwiękowa jest dubbingiem ^^ |
_________________ You should never challenge mazoku for battle. There's nothing more reckless than trying to beat one ^-^ |
|
|
|
|
Aria
Matka Opiekunka
Dołączyła: 25 Paź 2003 Skąd: piąta cela po lewej ^^ Status: offline
|
Wysłany: 12-04-2004, 21:42
|
|
|
ostatnio moja koleżanka kupiła bardzo górnolotną gazete o tajemniczym tytule "Brawo" , tam miała przyjemnośc zobaczyć jak wyglądają aktorzy do trzeciej cześci Harrego. o zgrozo ^^'. Drako wygląda jak Snape (ta sama fryzura, może troszkę inny tłuszcz). Harry z zarostem, Hermiona nawet sie nie zmieniła a Ron wygląda jak mój kumpel z klasy. bądz co bądz praca nad filmem wre ^^. |
_________________ http://niziolek.deviantart.com/
|
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
|
Wysłany: 12-04-2004, 21:44
|
|
|
Harry z zarostem?!? BUHAHAHA!!!!! Właściwie z czego ja się cieszęT_T toż to tragediaT_T |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|