Harry Potter V -> wrażenia [możliwe spoilery] |
Co sądzisz o książce "HP i Zakon Feniksa"? |
KUUUUL...!!! [Katolicki Uniwersytet Lubelski] Najlepsza ze wszystkich! |
|
35% |
[ 16 ] |
Fajna, autorka trzyma równy poziom |
|
26% |
[ 12 ] |
Niezła, ale nieco gorsza od poprzednich |
|
11% |
[ 5 ] |
Beznadziejna! Wcześniejsze były 1000 razy lepsze! |
|
4% |
[ 2 ] |
W ogóle nie lubię Harry'ego Pottera, więc mi się nie podoba tak czy siak |
|
2% |
[ 1 ] |
Nie znam poprzednich, więc nie mogę porównywać |
|
0% |
[ 0 ] |
Jeszcze nie przeczytałem, zobaczymy... |
|
11% |
[ 5 ] |
Nie zamierzam nawet brać tego CZEGOŚ do ręki, założę się o wszystko, że to chała |
|
8% |
[ 4 ] |
|
Głosowań: 18 |
Wszystkich Głosów: 45 |
|
|
|
Wersja do druku |
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 01-04-2004, 05:15
|
|
|
Może. Narazie nie wygląda, ale to zawsze tak jest. |
|
|
|
|
|
Satsuki
Fioletowy Płomyczek
Dołączyła: 13 Lip 2002 Skąd: Aaxen, zamek Elieth ves Aeriei nad Morzem Płaczu Status: offline
Grupy: WIP
|
Wysłany: 01-04-2004, 20:09
|
|
|
nie rozumiem.. jak mozna rozpaczać za jakimś bohaterem...
Jeszcze wracając do jego śmierci - ja też nie zwróciłam na to większej uwagi. Ot tak, szlak go trafił. Dopiero później szanowny Potter się wydzierac zaczął -_-
Taaa.. tez uwazam, ze szczęśliwe zakończenie tu nie pasuje. Ale nie pasuje mi też wygrana Voldemorta |
_________________ Uciekaj skoro świt, bo potem będzie wstyd
i nie wybaczy nikt chłodu ust twych |
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
Dołączyła: 09 Lut 2004 Skąd: Gdańsk-tu smoki chodzą koło Fontanny Neptuna Status: offline
|
Wysłany: 01-04-2004, 20:19
|
|
|
ja się zawsze wczówam w to co czytam^^, a on był taki fajnyT_T
mówiłam Harry się zdegeneruje^^ |
_________________ Wampiry stworzenia nocy, przeklęte przez Boga za grzechy ojca, wyklęte przez ludzi za grzechy własne. Jam jedną z nich, z cienia zrodzona, na rękach mych krew, na ustach śmierć, w spojrzeniu zagłada.
|
|
|
|
|
Yumegari
Feministka szowiniska
|
Wysłany: 02-04-2004, 07:53
|
|
|
Po tym, jak czytałam ten czat z Autorką, to myślę, że że Harry nie będzie się już tak wściekał. Albo bedzie się próbował nie wściekać. Ale prawdopodobnie zamknie sie w sobie...
Nie sądzę też, żeby ktoś zginął (ktoś ważny). Inaczej byłoby o tym już głośno (tak jak było przed czwórką i przed piątką). |
_________________ Behind every great woman is a man checking out her ass
|
|
|
|
|
Zegis Black Priest
Szary Wędrowiec
Dołączył: 04 Lut 2003 Skąd: z swoich opowiadań... Status: offline
|
Wysłany: 02-04-2004, 15:03
|
|
|
Ani przed czwórką ani przed piątką nie słyszałem że ktoś ma umrzeć... |
_________________ Wróciłem, nie cieszycie się? :]
"Do not fear in the face of your enemies, speak the truth always, even if it leads to your death, save helpless and do no wrong..." |
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
Dołączyła: 09 Lut 2004 Skąd: Gdańsk-tu smoki chodzą koło Fontanny Neptuna Status: offline
|
Wysłany: 02-04-2004, 15:06
|
|
|
ja słyszałam^^ przed jednym i drugim
podobno teraz trupy mają padać gęsto^^ |
_________________ Wampiry stworzenia nocy, przeklęte przez Boga za grzechy ojca, wyklęte przez ludzi za grzechy własne. Jam jedną z nich, z cienia zrodzona, na rękach mych krew, na ustach śmierć, w spojrzeniu zagłada.
|
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 02-04-2004, 18:28
|
|
|
Słyszałam jedynie pogłoski >Zegis, jak zwykle dowiadujesz się ostatni, co?XD<
Faktycznie Voldemord raczej nie wygra. Hm, może oboje padną?
Albo jeszcze co innego. Nie wiadomo co tej szalonej kobiecie^^ strzeli do głowy:P |
|
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
|
Wysłany: 10-04-2004, 17:00
|
|
|
Mam pytanko czy ktoś słyszał kiedy 3 film wyjdzie w polsce?
bo ja słyszałam datę 2 lipca, ale to chyba nie chodziło o polskę |
|
|
|
|
|
Mazoku
|
Wysłany: 10-04-2004, 17:19
|
|
|
Z tego co pisali na Filmwebie Harry Potter i Więzień Azkabanu będzie miał światową premierę (w tym w Polsce... niezwykłe...) 4 czerwca 2004 roku.
Filmweb |
_________________ You should never challenge mazoku for battle. There's nothing more reckless than trying to beat one ^-^ |
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
|
Wysłany: 10-04-2004, 17:24
|
|
|
dzięki Maz^^ tej strony nie znałam^^' |
|
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 10-04-2004, 18:34
|
|
|
2 lipca to ma być Shrek 2 podobno :P |
|
|
|
|
|
Yumegari
Feministka szowiniska
|
Wysłany: 10-04-2004, 19:08
|
|
|
Ja myślę, ze skoro film gotowy, to wcześniej go roześlą po krajach dla zrobienia dubbingu. Jeśli nie - to pewnie poczekamy jakieś półtora miesiąca na poską wersję - która, mówiąc szczerze, mogliby sobie darowac. Nie cierpię dubbingów!!! |
_________________ Behind every great woman is a man checking out her ass
|
|
|
|
|
Zegis Black Priest
Szary Wędrowiec
Dołączył: 04 Lut 2003 Skąd: z swoich opowiadań... Status: offline
|
Wysłany: 10-04-2004, 19:50
|
|
|
dubbing zabija film...
tak jak cenzura :(
<W tle leci muzyka z animków "Cenzura to bzdura" ^^>
Maz niewiadomo czy w Polsce też wtedy (wymieniali świat):
"Enter the Martrix" miał ukazać się w maju ubiegłego roku we wszystkch cywilizowanych krajach --> w naszym państewku pojwaił się z miesiąc do 2-óch później... |
_________________ Wróciłem, nie cieszycie się? :]
"Do not fear in the face of your enemies, speak the truth always, even if it leads to your death, save helpless and do no wrong..." |
|
|
|
|
Inai Nerse
Grupy: House of Joy WIP
|
Wysłany: 10-04-2004, 22:37
|
|
|
No nie wiem... Może to tylko moja (i całej mojej rodziny) opinia, ale według mnie dubbing Snape'a jest dużo lepszy niż oryginalny głos... |
|
|
|
|
|
Mazoku
|
Wysłany: 10-04-2004, 23:35
|
|
|
Tu generalnie chodzi o zasady. Oryginalna ścieżka dźwiękowa moim zdaniem zawsze brzmi lepiej niż jakakolwiek wersja lektorska czy dubbing.
Oczywiście nikt nie mówi, że nie można zrobić porządnego dubbingu (patrz: Shrek itp.) W HP kilku aktorów trzyma nawet całkiem niezły poziom (jak np. wymieniony Snape czy też Lockhart, który wg. mnie brzmi w wersji polskiej nieco bardziej przekonywująco), ale dzieci to jest wogóle porażka na całej linii. Jak się słyszy "Ja... Hermiona Granger... A ty?" czy słynne "Harry! Trzymaj się!" to po prostu można się załamać... |
_________________ You should never challenge mazoku for battle. There's nothing more reckless than trying to beat one ^-^ |
|
|
|
|
|