Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Do zrobienia |
Wersja do druku |
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 25-08-2008, 10:29
|
|
|
Po wczorajszych uzgodnieniach z Teukrosem i Avellaną proszę o włączenie mi możliwości edycji linków. W szczególności chodzi mi o Mangi i Czytelnie, bowiem te najmocniej potrzebują wsparcia reklamowego.
Chciałbym prosić też o realizacje tego zamówienia możliwie szybko. Chciałbym mieć uprawnienia najpóźniej jutro o godzinie 18. W tym tygodniu mieszkam z kotami koleżanki Ave blisko mojego miejsca pracy. Dzięki temu mam zwyczajnie więcej czasu, którego nie chciałbym marnować. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 25-08-2008, 10:54
|
|
|
OK, na anime powinieneś mieć to ustawione. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 25-08-2008, 11:05
|
|
|
OK, na Czytelni masz dostęp do panelu. |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 25-08-2008, 11:32
|
|
|
Dzięki. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 26-08-2008, 21:21
|
|
|
Na IRCu dzisiejszym przyjęta została propozycja o zniesieniu obowiązku wpisywania tytułu w komentarzach. Pozostanie on jako część opcjonalna. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 26-08-2008, 22:34
|
|
|
Przypomniało mi się, jeśli już o bazie anime mowa:
1. W profilach użytkowników potrzebne jest miejsce na dane osobowe: imię, nazwisko na pewno, nie wiem, czy nie adres. Dane musiałyby być widoczne tylko dla administracji. Chodzi o to, żebym do recenzentów mogła mieć w bazie przyporządkowane prawdziwe nazwiska, nie tylko nicki (tam, gdzie je zechcą ujawnić, rzecz jasna).
2. W tychże profilach potrzebny jest jeden checkbox (też widoczny i obsługiwany tylko przez admina): "podpisana umowa". Ważne, żeby użyszkodnik sam sobie tego nie zmieniał, bo coś mu strzeli do głowy. Wtedy mogłabym od razu w bazie sprawdzać, czy dany recenzent mi podpisał tę całą umowę |
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 26-08-2008, 22:40
|
|
|
Podpadnie pod dane osobowe, niestety. Ze wszystkimi cudami... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 27-08-2008, 07:56
|
|
|
Pod dane osobowe już podpadamy. Wbrew powszechnemu mniemaniu, nie są to jedynie imię, nazwisko i adres zamieszkania, ale także adres e-mail i pseudonim artystyczny. Z ustawy o ochronie danych osobowych: za dane osobowe uważa się wszelkie informacje dotyczące zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osoby fizycznej. Osobą możliwą do zidentyfikowania jest osoba, której tożasamość można określić bezpośrednio lub pośrednio, w szczególności przez powołanie się na numer identyfikacyjny albo jeden lub kilka specyficznych czynników określających jej cechy fizyczne, fizjologiczne, umysłowe, ekonomiczne, kulturowe lub społeczne.
Co mi przypomina, że do projektu umowy zamieszczonym na innym temacie, muszę koniecznie dodać paragraf o zgodzie na przetwarzanie danych osobowych. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 27-08-2008, 08:30
|
|
|
Dobra, to w takim razie tylko ten checkbox by mi się przydał :) |
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 02-09-2008, 21:54
|
|
|
http://tmanga.tilk.eu/strony/wspolpraca
Przeredagować, Manga nie jest już aż taka nowa :) |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 05-09-2008, 20:34
|
|
|
Dobra, ponawiam w takim razie zamówienie: przy profilu użytkownika potrzebny jest checkbox "podpisana umowa". Tylko taki, żeby użytkownik sam nie zmieniał jego zawartości, bo może się bajzel zrobić :) |
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 05-09-2008, 21:42
|
|
|
OK, dodałem go jako uprawnienie. Dodałem też oznaczenie do listy autorów w panelu. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 05-09-2008, 22:10
|
|
|
Wieeeeelkie dzięki :) |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 07-09-2008, 20:22
|
|
|
Tilk: wielkie dzięki za możliwość porządkowania redakcji, ale niestety wlazł tam bug.
W tym nieszczęsnym dziale "funkcje redaktorskie" jest pole do wypełnienia dowolnego oraz checkbox "redakcja" do zaptaszkowania. Checkbox zaznacza się przy redaktorach danego działu. Pole ma służyć do opisania krótko, czym się zajmują (korekta, linki etc.).
To samo pole jednak służy także do opisania funkcji współpracowników, którzy pomogli w czymś innym niż pisanie recenzji - dodali zrzutki, zaprojektowali layout etc. Oni nie mają zaptaszkowanego boxa, tylko wypełnione to pole. Tymczasem zarówno na Mangach (GoNik, Salva i Dark Rael), jak i na Anime (Dark Rael, Lain, Mizuumi, Tsuneki) trafili do redakcji. Dałoby się buga utrupić? |
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 08-09-2008, 10:43
|
|
|
Przez drobną pomyłkę program wyświetlający listę przestał zwracać uwagę na ptaszki ;) Już jest OK. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|