Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Do zrobienia |
Wersja do druku |
Teukros
|
Wysłany: 09-02-2009, 19:16
|
|
|
Teraz to ma jakiś sens - ale jak ktoś tam wejdzie za rok, będzie tylko idiotycznie wyglądać. Napiszmy w zasadach Alfabetu "Czytasz na własną odpowiedzialność, redakcja nie odpowiada za załamania nerwowe na tle spojlerowym." Branie w spojler taga wszystkiego było już zresztą omawiane na IRCu, i wniosek był że tag ma chronić przed "niespodziewanym" wyskokiem porażającej informacji, a nie być ujściem dla skrajnej spojlerofobii. Zresztą, jak ktoś wchodzi do Alfabetu, to wie że czekają go tam rozmowy o konkretnych anime, więc nie ma prawa później narzekać, jak go jaki spojler przywali. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 09-02-2009, 19:20
|
|
|
Prawdę mówiąc możnaby dopisać do tematu o Daburuou "[uwaga spoilery]" i na tym poprzestać. Wiadomo, że nowe gundamy wychodzą w niedzielę, więc każdy powinien się domyśleć, że jeśli jest niedziela albo poniedziałek, a jeszcze nie widział ostatniego odcinka, to wchodzi na własną odpowiedzialność... |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 09-02-2009, 19:22
|
|
|
Zamiast dopisywać do tematu "[uwaga spojlery]", proponuję dopisać odpowiednią zasadę w regulaminie Alfabetu. Dopisanie "[uwaga spojlery]" do jednego tematu ma także tę wadę, że sugeruje, że w pozostałych tematach spojlerów nie ma. |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 09-02-2009, 20:03
|
|
|
Jeśli o Gundamy chodzi, to w tym momencie po prostu zadźgałabym Nanami, bo ludzie sobie radzą z opisywaniem wrażeń z ostatniego odcinka nie tak znowu źle i biorą w taga co większe gagi albo oczywiste spoilery, typu "kto zginął".
Z kolei o pierwszej serii piszemy już bez ukrywania niczego - właśnie dlatego, że się przedawniła (poniekąd). W związku z tym dodanie odpowiedniego punktu w regulaminie Alfabetu brzmi całkiem sensownie. |
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 24-02-2009, 20:32
|
|
|
W panelu dodawania nowych woluminów na Anime, w nośnikach przydałaby się możliwość wybrania Blu-ray (w tej chwili jest DVD, VCD i VHS). Przy Resident Evil: Degeneracja brakowało mi tej opcji. |
_________________ Kryska: Weaponized diplomacy was successful!
|
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 25-02-2009, 00:43
|
|
|
Przez drobniutką drobnostkę nie pokazywał się odpowiedni checkbox. Już jest. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 01-03-2009, 13:19
|
|
|
Przypominam pomysł, żeby do "Newsów" pojawiających się na pierwszej stronie na Anime i Mangach doinstalować jakieś miniaturki. Nieduże rozciągnięcie nie powinno bardzo zaszkodzić... Moja propozycja od strony techniczno-organizacyjnej jest taka, żeby (tak jak w przypadku anime) była to oddzielnie przygotowywana i dodawana w panelu miniaturka - to pozwoli ją ładnie skadrować, no i nie będzie problemu, co robić, jeśli obrazków jest kilka (poza tym i tak automatycznie trudno byłoby coś takiego generować). Jeśli chodzi o rozmiar, to w grę wchodzą dwa rozwiązania - zakładam, że potrzebna nam raczej miniaturka "pionowa". Albo tak jak na Mangach - czyli 64x93 piksele, albo tak, jakby "obrócić" miniaturkę z Anime - czyli 48x64. Trzeba by tak naprawdę na testowej obejrzeć oba warianty i zobaczyć. Moim zdaniem ten drugi powinien spokojnie wystarczyć, bo chodzi o coś kolorowego, co przyciągnie spojrzenie, a nie o detaliczny obraz.
(A, na marginesie - news o nowościach Vision jest ślicznie złamany, dzięki!) |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 03-04-2009, 10:58
|
|
|
Czy tylko ja jako ostatnią naszą recenzję na acepie widzę "Kaibę"? |
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 03-04-2009, 11:16
|
|
|
Ja również. Wygląda na to, że coś się popsuło na ACP, bo nasz kanał RSS nadal działa. |
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 04-04-2009, 12:31
|
|
|
Napisałem do Joego, miejmy nadzieję, że da to jakiś efekt. |
|
|
|
|
|
Keii
Hasemo
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 04-04-2009, 14:24
|
|
|
RSSy już działają. |
_________________ FFXIV: Vern Dae - Durandal
PSO2: ハセモ - Ship 01
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 04-04-2009, 15:13
|
|
|
Tak, dziś mi odpisał, że wszystko już w porządku. |
|
|
|
|
|
Teukros
|
|
|
|
|
Xeniph
Buruma
Grupy: AntyWiP WIP
|
Wysłany: 02-05-2009, 10:19
|
|
|
Dodałem odpowiednie przekierowanie. |
_________________ You don't have to thank me. Though, you do have to get me donuts. |
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 03-05-2009, 11:31
|
|
|
Na testowym jest link do ponownego losowania losowych recenzji. Na pewno przydałaby się go lepiej dopasować do layoutu. Jakieś uwagi? Mnie osobiście nie podoba się przesuwanie całej kolumny przy losowaniu, ale biorąc pod uwagę różną długość wyświetlanego tekstu ciężko coś z tym zrobić. Można ewentualnie zostawić trochę wolnego miejsca i mieć nadzieję, że żaden tekst nie będzie dłuższy ;) |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|