Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Do zrobienia |
Wersja do druku |
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 03-05-2009, 11:48
|
|
|
Niestety z tym przesuwaniem niewiele da się zrobić, bo "dwa zdania" potrafią być rozepchane, a potrafią być naprawdę krótkie. Moim zdaniem trzeba się z tym pogodzić, nie ma rady - zostawianie miejsca "na sztywno" to nie jest dobry pomysł, bo będą się robić dziury, a czasem tekst będzie właśnie dłuższy...
GoNik - masz może jakiś pomysł w kwestii "oguziczkowania" tego? |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 03-05-2009, 12:03
|
|
|
Można by sprawdzić, ile znaków ma najdłuższy tekst wyświetlany w "dwóch zdaniach o", i zostawić właśnie tyle miejsca. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 03-05-2009, 12:14
|
|
|
Teukros - nie bardzo. Myślałam o tym, ale problem jest taki, że w kilku (głównie starszych) recenzjach to jest naprawdę dużo. Nie umiem przytoczyć tytułów, ale czasem pojawia się takie coś, bardzo wyraźnie rozpychające. Ponieważ od dłuższego czasu staram się bardziej skracać te dwa zdania, efekt będzie taki, że w większości przypadków zostanie "dziura" tylko dlatego, żeby było miejsce dla tych kilku-kilkunastu najdłuższych. |
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 03-05-2009, 12:37
|
|
|
Pomysł będę mieć najwcześniej po 20, kiedy wrócę do wawy.
Najdłuższy tekst, jaki mi się wylosował, jest w Final Fantasy Unlimited i zostawienie tyle miejsca, żeby się zmieścił, da nam wielką dziurę w kolumnie - dokładnie tak, jak mówi Ave. Jest przynajmniej 2 razy dłuższy od większości tekstów. |
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 03-05-2009, 18:42
|
|
|
Sugeruję znaczek podobny do "odświeżania" (czy to w IE, czy w FF - a więc jedna/dwie strzałki "w kółeczko") na belce z tytułem (po jej prawej stronie) w jakimś kontrastowym kolorze.
Co do wysokości kolumny - niestety nie widzę jak można by tego uniknąć. Stała wysokość pól da w większości przypadków brzydkie puste miejsca. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 09-06-2009, 20:30
|
|
|
Raczej pilna sprawa, do zrobienia w miarę szybko - przy recenzjach alternatywnych na Mangach nie wyświetla się znaczek ALT. |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 10-06-2009, 08:37
|
|
|
Mam pytanie: czy możliwe byłoby zainstalowanie programu partnerskiego Rebela w ten lub przyszły piątek tak, żeby wyświetlał się w miejscu dolnego-bocznego Adsensa?
Prosiłbym wówczas o wysłanie mi kodów dostępu, bym mógł go spersonalizować pod naszą stronę korzystając z weekendu. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 10-06-2009, 09:44
|
|
|
W ten piątek będę miał dość ograniczony dostęp do netu więc to zależy od tilka.
Szczerze mówiąc, lepiej żebyś zapisał sobie stronę Tanuka na dysku, zmodyfikował ją i nam odesłał. Na zbiorczej, Mandze i Anime modyfikacja CSSa wymaga dodatkowo wysłania na serwer skompresowanego pliku (gzipem - programem którego Windows w standardzie nie ma), a modyfikacja HTMLa przy obecnej konfiguracji, oprócz zmiany w pliku szablonu, wiąże się z wykasowaniem z cache'u na serwerze co najmniej dwóch plików: skompilowanego szablonu oraz minimum jednej wygenerowanej strony zależnej od niego.
Łatwiej było by z Czytelnią - nie ma żadnego cache'u dla szablonów a CSS występuje tylko w jednym pliku. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 10-06-2009, 10:55
|
|
|
Ja mówię o kodach dostępu do naszego przyszłego panelu sterowania konta Programu Partnerskiego, a nie do Tanuka. Z tego co mówili mi konsultanci tam powinno być jakieś narzędzie pozwalające kontrolować to, co będzie się u nas wyświetlało. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 10-06-2009, 11:01
|
|
|
Ja nie wiem nic o żadnym panelu, skoro ty to załatwiasz to powinni wysłać tobie. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 10-06-2009, 11:09
|
|
|
W tym celu należy najpierw zarejestrować się w programie. Nie dokonywałem rejestracji, żeby nie wejść wam w paradę. |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 12-07-2009, 12:21
|
|
|
Mam prośbę do Tilka o jedną poprawkę - niedużą, ale w sumie bardzo potrzebną. Otóż w tej chwili przynajmniej w moim Firefoxie (a chyba nie tylko w moim) strasznie długo generuje się lista zablokowanych IP w panelu administracyjnym Anime/Mang. Pomijając kwestię optymalizacji tego, wydaje mi się, że ta lista w ogóle nie musi się od razu wyświetlać - zazwyczaj wchodzę w "Blokady IP", żeby dodać blokadę, więc chyba rozsądniej byłoby, gdyby bezpośrednio pod buttonem "Blokady IP" wyświetlał się ten panelik dodawania blokad, a sama lista blokad była dostępna po kolejnym kliku (lista blokad). W tej chwili jest odwrotnie, tzn. pod guzikiem "Blokady IP" jest lista, a żeby dostać się do panelu dodawania blokady trzeba kliknąć kolejny link. |
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 12-07-2009, 13:06
|
|
|
Jasne, przecież widać, że ta lista to zwykła prostacka prowizorka, która właśnie przestała wystarczać ;) Od razu się doda jakieś filtrowanie czy coś, żeby nie było tak niewygodnie, jak jest. |
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 23-07-2009, 08:59
|
|
|
Statystyki na Tanuki Manga zanotowały wczoraj ponad 20 000 odsłon (pięć razy więcej niż normalnie), a transfer wzrósł mniej więcej dwukrotnie. Jako że żadna recenzja nie zanotowała zwiększonej oglądalności, nie sądzę aby przyczyną był jakiś nagły skok popularności serwisu. Zadanie dla Tilka - sprawdzić co się stało, czy wiąże się z tym jakieś zagrożenie, i czy trzeba coś z tym robić. |
|
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 23-07-2009, 18:14
|
|
|
Wejścia pochodziły z adresu 82.177.177.43 (nieposiadający wpisu RevDNS, WHOIS identyfikuje adres jako należący do Instytutu Centrum Zdrowia Matki i Dziecka), wyglądają na pełny crawling serwisu. Zdarzenie miało miejsce od godziny 18:34 do 22:36, wykonane zostało w sumie ok. 19 tysięcy zapytań.
Podejrzewam, że zdarzenie było jednorazowe i nie ma potrzeby blokowania adresu ani wprowadzania dodatkowej ochrony przed crawlingiem. Aczkolwiek tożsamość adresu jest interesująca ;) |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|