Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Do zrobienia |
Wersja do druku |
Teukros
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 11-11-2009, 14:57
|
|
|
Błąd o którym pisałem wyżej ma szerszy charakter - uniemożliwia dodawanie linków do Forum i Czytelni na całych Mangach. |
|
|
|
|
|
fm
Okularnik
Grupy: Alijenoty
|
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 22-11-2009, 19:28
|
|
|
Cache. Niedługo będzie klikalne. (Nie sądziłem, że ktokolwiek zauważy taki efekt :D) |
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 24-11-2009, 18:41
|
|
|
Rzadko zaglądam na stronę redakcyjną (czyli http://manga.tanuki.pl/strony/redakcja) Tanuki Manga, i przyznam że zaskoczyły mnie zmiany na tej stronie. Mam na myśli sposób, w jaki wyświetlane są na niej avatary, który jak się zdaje, można poprawić. "Na szybko" trzeba poprawić błąd, powodujący wyświetlanie avatara Lain po belką, natomiast co do ogólnej estetyki strony (jak również strony redakcyjnej na Anime), proponuję następujące zmiany:
- zmniejszenie avatarów na stronie redakcyjnej do rozmiaru 60x60,
- przesunięcie je pod nicki, na tej samej szerokości strony, co opis z profilu (czyli w to miejsce, w którym obecnie są funkcje w redakcji)
- funkcje pełnione w redakcji przesunąć na prawo od nowego miejsca położenia avatara.
W załączniku koncepcja:
propoza.jpg
|
|
Plik ściągnięto 3 raz(y) 34,12 KB |
|
|
|
|
|
|
Teukros
|
Wysłany: 08-12-2009, 18:20
|
|
|
W związku z rezygnacją przez Vodha z zajmowania się plagiatami, zamierzam w najbliższym czasie rozpocząć nowy nabór na to stanowisko. Jeżeli nie będzie sprzeciwu, w piątek dam ogłoszenie. |
|
|
|
|
|
Morg
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 08-12-2009, 18:38
|
|
|
To może ja wykorzystam okazję i... się zgłoszę (teraz, przy ogłoszeniu, czy kiedy tam będzie trzeba). Myślałem nad tym już jakiś czas i... zasadniczo zgłaszając się na artykulistę miałem zwyczajnie ochotę zrobić coś dla portalu. W tym momencie mam wrażenie, że nie wywiązuję się z tego, nie przez brak czasu, czy chęci, a własną niemożność znalezienia rzeczy ciekawych. Chciałbym robić coś dalej, a jednocześnie nie mieć wrażenia, że moja bytność w Redakcji, w kwestii wykonywanych przeze mnie obowiązków, jest, z mojej winy, fikcją, tak więc wnioskuję o zmianę zakresu obowiązków - z tym zadaniem powiniennem sobie bez problemu poradzić. |
_________________ Świadka w sądzie należy znienacka pałą przez łeb zdzielić, od czego ów zdziwiony wielce, a i do zeznań skłonniejszy bywa. |
|
|
|
|
Velg
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 09-12-2009, 15:49
|
|
|
Ja mam pytanie - czy można jakoś ograniczyć (zmniejszyć) listę tytułów powiązanych? Bo jakkolwiek generalnie lista jest bardzo przydatna, to np. ta przy dzisiejszej recenzji wygląda
strasznie... |
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 09-12-2009, 15:51
|
|
|
Projekt "zwijania" listy tytułów powiązanych wisi w rzeczach do zrobienia na tracu - ale fakt, że tak naprawdę problem dotyczy tylko kilku grup tytułów. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Velg
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 09-12-2009, 16:06
|
|
|
Nom, niemniej w tych kilku przypadkach naprawdę mógłby pomóc.
BTW: a zresztą, skoro już tu piszę... W tytułach alternatywnych jest takie coś: Detective Conan OAV 2, więc chyba rodzajem wydania powinno być "seria OAV", a nie "seria TV". |
|
|
Melmothia
Sexy Chain Smoker
|
Wysłany: 09-12-2009, 16:39
|
|
|
Velg napisał/a: | W tytułach alternatywnych jest takie coś: Detective Conan OAV 2, więc chyba rodzajem wydania powinno być "seria OAV", a nie "seria TV". |
Już poprawione. |
_________________ "Słowo ludzkie jest jak pęknięty kocioł, na którym
Wygrywamy melodie godne tańczącego niedźwiedzia,
Podczas gdy chcielibyśmy wzruszyć gwiazdy"
G.F.
|
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 20-01-2010, 09:45
|
|
|
Student przed sesją nigdy nie robi tego, co powinien, dzięki czemu powstała porównywarka ocen na tanuka ;) Potestujcie, proszę, na przykład tu:
http://anime.tanuki.tilk.eu/strony/uzytkownik/avellana/oceny/porownaj/tilk
Jak się zalogujecie, przy ocenach innych użytkowników powinien być link do porównania jego ocen ze swoimi.
Jak zwykle, jeśli coś nie działa, działa niezgodnie z oczekiwaniami albo zwyczajnie brzydko wygląda, krzyczeć :D |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 20-01-2010, 10:52
|
|
|
Na moje oko działa zgodnie z oczekiwaniami (poprzeglądałam swoją zgodność z różnymi użytkownikami), więc wszystkie uwagi mam z gatunku "kosmetycznych".
1. Wydaje mi się, że O1 i O2 są trochę zbyt enigmatyczne - teoretycznie powinno się własne oceny pamiętać, ale rozpoznawanie, która kolumna jest która po ocenach to trochę nie tak. Pomysły mam dwa: albo niech zamiast O1 i O2 wyświetlają się pierwsze trzy litery nicka użytkownika (problem będzie, jeśli będą identyczne, ale to już trudno), albo też niech po najechaniu na O1 i O2 pojawia się etykietka z pełnym nickiem. Pełnego nicka w nagłówku kolumny nie da się użyć, bo może być różnej długości i rozepchać wszystko.
2. Skłaniałabym się do rozważanego już separatora pionowego - w tej chwili oznaczenia typu obejrzane/do obejrzenia dla O2 znajdują się bliżej kolumny z ocenami O1 i wyglądają, jakby do niej przynależały.
3. Rozumiem, że to by "przeskakiwało", ale wydaje mi się, że znaczki "obejrzane" etc. dla O1 powinny zostać przesunięte ze zwykłego miejsca, czyli sprzed tytułu, bezpośrednio przed ocenę. O ile na liście pojedynczej osoby tak wygląda lepiej, o tyle przy porównaniu łatwiej by było, gdyby był układ typu:
Tytuł --- znaczek O1 - ew. gwiazdka O1 - ocena O1 | znaczek O2 - ew. gwiazdka O2 - ocena O2 |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 20-01-2010, 11:09
|
|
|
1. Trzy litery z pełnym nickiem po najechaniu (w atrybucie title)?
2. Tak, delikatny separator by się przydał. Może jakaś zielona linia 1px, z odcieniem jaśniejszym niż ta pod nagłówkami. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
tilk
|
Wysłany: 20-01-2010, 11:21
|
|
|
Avellana napisał/a: | 2. Skłaniałabym się do rozważanego już separatora pionowego - w tej chwili oznaczenia typu obejrzane/do obejrzenia dla O2 znajdują się bliżej kolumny z ocenami O1 i wyglądają, jakby do niej przynależały. |
Przecież jest! (Trzeba coś wreszcie zrobić z problemem starego CSS w cache... Data modyfikacji dopisana do nazwy pliku ze stylami?)
Reszta uwag jak najbardziej słuszna. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|