FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 25, 26, 27 ... 32, 33, 34  Następny
  Do zrobienia
Wersja do druku
Teukros Płeć:Mężczyzna

Status: offline
PostWysłany: 08-11-2009, 12:19   

Próba dodania do rekordu Vampire Knight na Mangach - http://manga.tanuki.pl/admin/manga?mid=290 - linku do tematu na forum - http://manga.tanuki.pl/admin/link?lid=2042 - zakończyła się wystąpieniem błędu na stronie, link nie został dodany. Ten sam link dodałem pod recenzjami na Anime, bez problemów.
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

PostWysłany: 11-11-2009, 14:57   

Błąd o którym pisałem wyżej ma szerszy charakter - uniemożliwia dodawanie linków do Forum i Czytelni na całych Mangach.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
fm Płeć:Mężczyzna
Okularnik

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 22-11-2009, 17:34   

Jeśli przy okazji wprowadzania anime do bazy pojawia się w technikaliach nowa osoba (autor, reżyser, scenarzysta itp.), to w danym anime ta osoba pozostaje nieklikalna nawet po wprowadzeniu kolejnych anime z daną osobą. Przykład - Sho Kitagawa w:
http://anime.tanuki.pl/strony/anime/1862-nineteen-19 <-wprowadzone jako pierwsze
http://anime.tanuki.pl/strony/anime/1863-b-b-fish

tilk Płeć:Mężczyzna

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 22-11-2009, 19:28   

Cache. Niedługo będzie klikalne. (Nie sądziłem, że ktokolwiek zauważy taki efekt :D)
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
1543661

PostWysłany: 24-11-2009, 18:41   

Rzadko zaglądam na stronę redakcyjną (czyli http://manga.tanuki.pl/strony/redakcja) Tanuki Manga, i przyznam że zaskoczyły mnie zmiany na tej stronie. Mam na myśli sposób, w jaki wyświetlane są na niej avatary, który jak się zdaje, można poprawić. "Na szybko" trzeba poprawić błąd, powodujący wyświetlanie avatara Lain po belką, natomiast co do ogólnej estetyki strony (jak również strony redakcyjnej na Anime), proponuję następujące zmiany:
- zmniejszenie avatarów na stronie redakcyjnej do rozmiaru 60x60,
- przesunięcie je pod nicki, na tej samej szerokości strony, co opis z profilu (czyli w to miejsce, w którym obecnie są funkcje w redakcji)
- funkcje pełnione w redakcji przesunąć na prawo od nowego miejsca położenia avatara.
W załączniku koncepcja:

propoza.jpg
Plik ściągnięto 3 raz(y) 34,12 KB

Powrót do góry

PostWysłany: 08-12-2009, 18:20   

W związku z rezygnacją przez Vodha z zajmowania się plagiatami, zamierzam w najbliższym czasie rozpocząć nowy nabór na to stanowisko. Jeżeli nie będzie sprzeciwu, w piątek dam ogłoszenie.
Powrót do góry
Morg Płeć:Mężczyzna

Grupy:
AntyWiP
Fanklub Lacus Clyne
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 08-12-2009, 18:38   

To może ja wykorzystam okazję i... się zgłoszę (teraz, przy ogłoszeniu, czy kiedy tam będzie trzeba). Myślałem nad tym już jakiś czas i... zasadniczo zgłaszając się na artykulistę miałem zwyczajnie ochotę zrobić coś dla portalu. W tym momencie mam wrażenie, że nie wywiązuję się z tego, nie przez brak czasu, czy chęci, a własną niemożność znalezienia rzeczy ciekawych. Chciałbym robić coś dalej, a jednocześnie nie mieć wrażenia, że moja bytność w Redakcji, w kwestii wykonywanych przeze mnie obowiązków, jest, z mojej winy, fikcją, tak więc wnioskuję o zmianę zakresu obowiązków - z tym zadaniem powiniennem sobie bez problemu poradzić.

Numer Gadu-Gadu
8137449
Velg Płeć:Mężczyzna

Grupy:
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 09-12-2009, 15:49   

Ja mam pytanie - czy można jakoś ograniczyć (zmniejszyć) listę tytułów powiązanych? Bo jakkolwiek generalnie lista jest bardzo przydatna, to np. ta przy dzisiejszej recenzji wygląda
strasznie...

Lady of Autumn

PostWysłany: 09-12-2009, 15:51   

Projekt "zwijania" listy tytułów powiązanych wisi w rzeczach do zrobienia na tracu - ale fakt, że tak naprawdę problem dotyczy tylko kilku grup tytułów.

Velg Płeć:Mężczyzna

Grupy:
Tajna Loża Knujów
PostWysłany: 09-12-2009, 16:06   

Nom, niemniej w tych kilku przypadkach naprawdę mógłby pomóc.

BTW: a zresztą, skoro już tu piszę... W tytułach alternatywnych jest takie coś: Detective Conan OAV 2, więc chyba rodzajem wydania powinno być "seria OAV", a nie "seria TV".

Sexy Chain Smoker

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 09-12-2009, 16:39   

Velg napisał/a:
W tytułach alternatywnych jest takie coś: Detective Conan OAV 2, więc chyba rodzajem wydania powinno być "seria OAV", a nie "seria TV".

Już poprawione.

G.F.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 20-01-2010, 09:45   

Student przed sesją nigdy nie robi tego, co powinien, dzięki czemu powstała porównywarka ocen na tanuka ;) Potestujcie, proszę, na przykład tu:

http://anime.tanuki.tilk.eu/strony/uzytkownik/avellana/oceny/porownaj/tilk

Jak się zalogujecie, przy ocenach innych użytkowników powinien być link do porównania jego ocen ze swoimi.

Jak zwykle, jeśli coś nie działa, działa niezgodnie z oczekiwaniami albo zwyczajnie brzydko wygląda, krzyczeć :D
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
1543661
Avellana Płeć:Kobieta
Lady of Autumn

PostWysłany: 20-01-2010, 10:52   

Na moje oko działa zgodnie z oczekiwaniami (poprzeglądałam swoją zgodność z różnymi użytkownikami), więc wszystkie uwagi mam z gatunku "kosmetycznych".

1. Wydaje mi się, że O1 i O2 są trochę zbyt enigmatyczne - teoretycznie powinno się własne oceny pamiętać, ale rozpoznawanie, która kolumna jest która po ocenach to trochę nie tak. Pomysły mam dwa: albo niech zamiast O1 i O2 wyświetlają się pierwsze trzy litery nicka użytkownika (problem będzie, jeśli będą identyczne, ale to już trudno), albo też niech po najechaniu na O1 i O2 pojawia się etykietka z pełnym nickiem. Pełnego nicka w nagłówku kolumny nie da się użyć, bo może być różnej długości i rozepchać wszystko.

2. Skłaniałabym się do rozważanego już separatora pionowego - w tej chwili oznaczenia typu obejrzane/do obejrzenia dla O2 znajdują się bliżej kolumny z ocenami O1 i wyglądają, jakby do niej przynależały.

3. Rozumiem, że to by "przeskakiwało", ale wydaje mi się, że znaczki "obejrzane" etc. dla O1 powinny zostać przesunięte ze zwykłego miejsca, czyli sprzed tytułu, bezpośrednio przed ocenę. O ile na liście pojedynczej osoby tak wygląda lepiej, o tyle przy porównaniu łatwiej by było, gdyby był układ typu:
Tytuł --- znaczek O1 - ew. gwiazdka O1 - ocena O1 | znaczek O2 - ew. gwiazdka O2 - ocena O2

Crack Płeć:Mężczyzna

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 20-01-2010, 11:09   

1. Trzy litery z pełnym nickiem po najechaniu (w atrybucie title)?

2. Tak, delikatny separator by się przydał. Może jakaś zielona linia 1px, z odcieniem jaśniejszym niż ta pod nagłówkami.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź galerię autora

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 20-01-2010, 11:21   

Avellana napisał/a:
2. Skłaniałabym się do rozważanego już separatora pionowego - w tej chwili oznaczenia typu obejrzane/do obejrzenia dla O2 znajdują się bliżej kolumny z ocenami O1 i wyglądają, jakby do niej przynależały.

Przecież jest! (Trzeba coś wreszcie zrobić z problemem starego CSS w cache... Data modyfikacji dopisana do nazwy pliku ze stylami?)

Reszta uwag jak najbardziej słuszna.

Numer Gadu-Gadu
1543661
Strona 26 z 34 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 25, 26, 27 ... 32, 33, 34  Następny
Odpowiedz do tematu