Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Do zrobienia |
Wersja do druku |
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 27-02-2006, 22:44
|
|
|
Cytat: | Możemy usunąć w każdej chwili. I tak nie ma to już żadnego większego znaczenia. |
Ma, bo jednemu kretynowi zdaje się, że mu kradniemy wizyty. Jak na mnie niech się wypcha i wytapetuje. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 27-02-2006, 22:50
|
|
|
To, że dla zapytania "Wszechbiblia Anime" jesteśmy w Googlu wyżej od Wszechbiblii nie jest raczej zasługą keyworda, a nie poprawionych linków na innych stronach i naszej ogólnie wysokiej pozycji w Googlu. Keyword usunięty, ale jestem pewien, że pozycja jeszcze jakiś czas zostanie :D |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 27-02-2006, 23:04
|
|
|
tilk, podejrzewam ze wyraze tu zdanie wiekszosci redakcji:
"OJ JAK NAM PRZYKRO" :8 |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 28-02-2006, 21:51
|
|
|
Bianca napisał/a: | cytat z mojego postu, notabene pazdziernikowego:
w tej chwili "w realizacji" jest projekt warszawskich projekcji anime (na razie faza bardzo wstepna, gdyz musimy zalatwic sale - bo wiadomo, sala platna oznacza wejsciowke cenowo na poziomie biletu kinowego, co po prostu nie mialoby sensu) |
Bianca napisał/a: | od tamtego czasu ganiam totema (bo on jako jedyny jest obeznany od strony prawnej) zeby cos z tym zrobic. |
Totem, fakt, tylko ustnie, niestety - z góry zwracał uwagę że akurat ten pomysł należy uznać za mało realny bo nawet z darmową salą za prawo do wyświetlania się płaci. Potem usłyszał że sala jest, w związku z czym ma coś wyczarować. Niestety Totem nie jest czarodziejem, a Monolith zażyczył sobie - tak jak Totem w październiku przewidział - pieniędzy, i to niemałych: dwa tysiące złotych. A-V wprawdzie początkowo coś telefonicznie obiecywał, ale teraz milczy jak zaklęty, a Totem już zastanawia się jaką kwotę usłyszy gdy wreszcie się do A-V dodzwoni, co wcale nie jest łatwe... No ale kto by tam słuchał obiekcji Totema, on tak rozwlekle smęci niczym smerf maruda, ciągle o pieniądzach >:-( |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 01-03-2006, 10:39
|
|
|
wa-totem, ale i tak jestes kochanym smerfem ;)
a co do objekcji to o ile pamietam rozmowa sie skonczyla na "ale trzeba zadzwonic i sie dowiedziec". |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 18-06-2006, 16:04
|
|
|
Ja wiem, że ja się nudzę... I wiem, że jest sesja, więc pytania są głównie "kiedy".
Pytanie 1 (do Tilka) - czy możnaby zaimplementować wyświetlanie okładek woluminów na głównym? Na testowym wygląda ok :)
Pytanie 2 (jw.) - czy można by potestować na testowym te reklamy google (względnie zasymulować okienko odpowiedniej wielkości) i czy można by się przymierzyć do ich implementacji - względnie kto i co powinien w tej sprawie załatwić.
Pytanie 3 (do Cracka, a jeśli go nie ma, to może Tilk wie?) - jakie mamy możliwości na nowym serwerze jeśli chodzi o miejsce i transfer? |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
IKa
Grupy: WIP
|
Wysłany: 18-06-2006, 18:23
|
|
|
ad2, średnio związane:
Ja mam pytanie co do umiejscowienia adsensa... bo wczoraj połaziłam po necie, a szczególnie po Azunime.. i taki wąski poziomy paseczek, który oni mają sprawdziłby się u nas - i w dodatku ładnie się komponuje. w naszym przypadku pionowa reklama chyba by nie miała sensu. |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 26-06-2006, 15:19
|
|
|
chyba trzebaby przelinkowac statystyki o ile nikt jeszcze tego nie zrobil.... znaczy ten link dostepnosci statystyk z panelu administracyjnego |
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 03-07-2006, 16:52
|
|
|
ad3.
Otrzymałem informacje, że jesteśmy ograniczeni tylko miejscem na dysku i całkowitym transferem dla maszyny. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 03-10-2006, 13:11
|
|
|
Pomyślałam, że Tilkowi będzie łatwiej, jak to zbiorę w jednym miejscu, szczególnie, że niektóre rzeczy się ze sobą wiążą. Lista najbliższych rzeczy do zrobienia (niestety głównie dla niego) - mniej więcej wg priorytetów.
Tanuki-Anime
1. Lista woluminów wydanych w Polsce. Analogiczna do listy tytułów, zawierać powinna wszystkie "woluminy", niezależnie od tego, czy zawierają recenzję, czy nie. Potrzebne pola (wg panelu dodawania woluminów): tytuł, numer, wydawca, rok wydania. Odpowiedni guziczek do bocznego menu załączam (jest w innym temacie, ale pozbierajmy to do jednego). Docelowo przydałoby się oznaczenie, które z nich zawierają recenzję - w postaci znaczka obok tytułu, w razie potrzeby IKa dostarczy.
2. Do woluminów włączyć dodatkowe pole "dodatki" - wyświetlane w panelu dodawnia woluminu (nie przy panelu opisu woluminu!) - tekstowe, bez konieczności sortowania. Okazało się, że potrzebne jest takie pole, gdzie będzie można "ręcznie" różne rzeczy wypisywać. Ono nie musi być przeszukiwalne, chodzi tylko o miejsce na informacje techniczne, nie pasujące do innych miejsc. (Kwestia jego wyświetlania zostanie ruszona, jak będziesz miał na to chwilę, nie wszystko na raz).
3. Wybór VHS/DVD/VCD - prawdopodobnie należy jednak dać możliwość zaznaczenia kilku naraz. Rozumiem, że to będzie oznaczało, że to pole będzie od nowa do wypełniania, ale Serika ma problemy z rzeczami, które są identycznie wydawane na DVD i VCD, albo DVD i VHS (są takie!). Twierdzi, że woli to od nowa wypełniać, niż poprawiać, więc możesz się nie przejmować wykopaniem pola z bazy.
4. Wydanie bez licencji/wydanie z licencją (na wypożyczanie) - również dwa checkboxy, żeby można było zaznaczyć obie możliwości. Znowu - rozumiem, że to będzie wymagało powyrzucania wydań zdublowanych z bazy, ale Serika sobie z tym poradzi.
n+1. "Opis zawartości" wg kategorii AniDB. Zapisuję tutaj, ale na razie to nie jest robota dla Tilka, tylko dla mnie i ewentualnie jeszcze kogoś - przejrzeć kategorie i przemyśleć, co z tego zachowujemy. Nie spieszymy się z tym, najpierw ustawmy resztę rzeczy do pionu, a potem można się bawić.
Tanuki-Manga
0. Z działu "Współpraca" wywalić kawałek o poszukiwaniu redaktora technicznego ;)
1. Na liście tytułów dodać oznaczenie tych, przy których jest recenzja (znaczek przed tytułem, jest w załączeniu) - pilne!
2. Dodać możliwość przełączania listy tytułów/listy tomików. Lista tomików powinna wyglądać analogicznie jak przy "wydaniach polskich" dla anime (trochę inna jest filozofia obu baz: w Anime polskie wydania to dodatek, w Mangach - podstawa, stąd trochę inne umiejscowienie listy, która jednak jest w zasadzie identyczna).
3. Zmienić kolor czcionki w linkach i pogrubieniach - w tej chwili jest ta sama "zieleń", co w Anime, przydałoby się coś czerwonego/kasztanowego (numeru koloru nie podam, ale chodzi mi o ten, który jest w czcionce na większości buttonów).
4. Do IKi: poprawić guziki: MANGA, FORUM, CZYTELNIA, SZUKAJ - cały czas mają czcionkę zielonkawą zamiast czerwonej.
wyd w PL.zip
|
Pobierz Plik ściągnięto 48 raz(y) 2,15 KB |
strzalki.zip
|
Pobierz Plik ściągnięto 48 raz(y) 1,25 KB |
|
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 15-10-2006, 22:38
|
|
|
Guziczki do mang w kolorze czerwonym |
|
|
|
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 14-01-2007, 11:15
|
|
|
Ojej, ile czasu to czekało na wykonanie... W każdym razie, {1,2,3} z powyższej listy jest już gotowe. |
|
|
|
|
|
Crack
Grupy: Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 14-01-2007, 13:51
|
|
|
Tilk, skoro już jesteś aktywny to mam dwie uwagi:
1) Strona główna - przy obcinaniu tytułów wiadomości z RSS warto by dać pełną wersję do atrybutu title: Kod: | <a{if $title|truncate:XY != $title} title="{$title|escape}"{/if} href=... |
2) Jeśli możesz, zmień u siebie wersję PHP na 5.1 albo 5.2 i testuj na tym. Chciał bym mieć na serwerze możliwość działania na którejś piątce, a bez testów przełączanie jest zbyt ryzykowne. |
_________________ One to rule them all, One to find them,
One to bring them all and in peace bind them |
|
|
|
|
IKa
|
Wysłany: 15-01-2007, 11:10
|
|
|
Panowie informatycy, możecie ustrzelić te cholerne boty? Jakiś programik, który sprawdza ilość adresów w komentarzu, czy blokuje jakieś słowa? |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 15-01-2007, 12:24
|
|
|
Mam małą uwagę do woluminów: na liście "Wydano w Polsce" powinno się chyba pojawiać (i sortować) "rok-miesiąc", a nie tylko "rok", jak w tej chwili - bo jednak w obrębie roku trochę tego jest i robi się bajzel na kółkach. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|