FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5 ... 32, 33, 34  Następny
  Do zrobienia
Wersja do druku
Zegarmistrz Płeć:Mężczyzna

Status: offline

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 27-02-2006, 22:44   

Cytat:
Możemy usunąć w każdej chwili. I tak nie ma to już żadnego większego znaczenia.

Ma, bo jednemu kretynowi zdaje się, że mu kradniemy wizyty. Jak na mnie niech się wypcha i wytapetuje.

Numer Gadu-Gadu
1271088
tilk Płeć:Mężczyzna

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 27-02-2006, 22:50   

To, że dla zapytania "Wszechbiblia Anime" jesteśmy w Googlu wyżej od Wszechbiblii nie jest raczej zasługą keyworda, a nie poprawionych linków na innych stronach i naszej ogólnie wysokiej pozycji w Googlu. Keyword usunięty, ale jestem pewien, że pozycja jeszcze jakiś czas zostanie :D
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
1543661
Bianca
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 27-02-2006, 23:04   

tilk, podejrzewam ze wyraze tu zdanie wiekszosci redakcji:

"OJ JAK NAM PRZYKRO" :8
Powrót do góry
wa-totem Płeć:Mężczyzna
┐( ̄ー ̄)┌

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
WIP
PostWysłany: 28-02-2006, 21:51   

Bianca napisał/a:
cytat z mojego postu, notabene pazdziernikowego:

w tej chwili "w realizacji" jest projekt warszawskich projekcji anime (na razie faza bardzo wstepna, gdyz musimy zalatwic sale - bo wiadomo, sala platna oznacza wejsciowke cenowo na poziomie biletu kinowego, co po prostu nie mialoby sensu)

Bianca napisał/a:
od tamtego czasu ganiam totema (bo on jako jedyny jest obeznany od strony prawnej) zeby cos z tym zrobic.

Totem, fakt, tylko ustnie, niestety - z góry zwracał uwagę że akurat ten pomysł należy uznać za mało realny bo nawet z darmową salą za prawo do wyświetlania się płaci. Potem usłyszał że sala jest, w związku z czym ma coś wyczarować. Niestety Totem nie jest czarodziejem, a Monolith zażyczył sobie - tak jak Totem w październiku przewidział - pieniędzy, i to niemałych: dwa tysiące złotych. A-V wprawdzie początkowo coś telefonicznie obiecywał, ale teraz milczy jak zaklęty, a Totem już zastanawia się jaką kwotę usłyszy gdy wreszcie się do A-V dodzwoni, co wcale nie jest łatwe... No ale kto by tam słuchał obiekcji Totema, on tak rozwlekle smęci niczym smerf maruda, ciągle o pieniądzach >:-(

Numer Gadu-Gadu
3869750
Bianca
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 01-03-2006, 10:39   

wa-totem, ale i tak jestes kochanym smerfem ;)

a co do objekcji to o ile pamietam rozmowa sie skonczyla na "ale trzeba zadzwonic i sie dowiedziec".
Powrót do góry
Avellana Płeć:Kobieta
Lady of Autumn

PostWysłany: 18-06-2006, 16:04   

Ja wiem, że ja się nudzę... I wiem, że jest sesja, więc pytania są głównie "kiedy".

Pytanie 1 (do Tilka) - czy możnaby zaimplementować wyświetlanie okładek woluminów na głównym? Na testowym wygląda ok :)

Pytanie 2 (jw.) - czy można by potestować na testowym te reklamy google (względnie zasymulować okienko odpowiedniej wielkości) i czy można by się przymierzyć do ich implementacji - względnie kto i co powinien w tej sprawie załatwić.

Pytanie 3 (do Cracka, a jeśli go nie ma, to może Tilk wie?) - jakie mamy możliwości na nowym serwerze jeśli chodzi o miejsce i transfer?

IKa Płeć:Kobieta

Grupy:
WIP
PostWysłany: 18-06-2006, 18:23   

ad2, średnio związane:
Ja mam pytanie co do umiejscowienia adsensa... bo wczoraj połaziłam po necie, a szczególnie po Azunime.. i taki wąski poziomy paseczek, który oni mają sprawdziłby się u nas - i w dodatku ładnie się komponuje. w naszym przypadku pionowa reklama chyba by nie miała sensu.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Bianca
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 26-06-2006, 15:19   

chyba trzebaby przelinkowac statystyki o ile nikt jeszcze tego nie zrobil.... znaczy ten link dostepnosci statystyk z panelu administracyjnego
Powrót do góry
Crack Płeć:Mężczyzna

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 03-07-2006, 16:52   

ad3.
Otrzymałem informacje, że jesteśmy ograniczeni tylko miejscem na dysku i całkowitym transferem dla maszyny.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź galerię autora
Lady of Autumn

PostWysłany: 03-10-2006, 13:11   

Pomyślałam, że Tilkowi będzie łatwiej, jak to zbiorę w jednym miejscu, szczególnie, że niektóre rzeczy się ze sobą wiążą. Lista najbliższych rzeczy do zrobienia (niestety głównie dla niego) - mniej więcej wg priorytetów.

Tanuki-Anime

1. Lista woluminów wydanych w Polsce. Analogiczna do listy tytułów, zawierać powinna wszystkie "woluminy", niezależnie od tego, czy zawierają recenzję, czy nie. Potrzebne pola (wg panelu dodawania woluminów): tytuł, numer, wydawca, rok wydania. Odpowiedni guziczek do bocznego menu załączam (jest w innym temacie, ale pozbierajmy to do jednego). Docelowo przydałoby się oznaczenie, które z nich zawierają recenzję - w postaci znaczka obok tytułu, w razie potrzeby IKa dostarczy.

2. Do woluminów włączyć dodatkowe pole "dodatki" - wyświetlane w panelu dodawnia woluminu (nie przy panelu opisu woluminu!) - tekstowe, bez konieczności sortowania. Okazało się, że potrzebne jest takie pole, gdzie będzie można "ręcznie" różne rzeczy wypisywać. Ono nie musi być przeszukiwalne, chodzi tylko o miejsce na informacje techniczne, nie pasujące do innych miejsc. (Kwestia jego wyświetlania zostanie ruszona, jak będziesz miał na to chwilę, nie wszystko na raz).

3. Wybór VHS/DVD/VCD - prawdopodobnie należy jednak dać możliwość zaznaczenia kilku naraz. Rozumiem, że to będzie oznaczało, że to pole będzie od nowa do wypełniania, ale Serika ma problemy z rzeczami, które są identycznie wydawane na DVD i VCD, albo DVD i VHS (są takie!). Twierdzi, że woli to od nowa wypełniać, niż poprawiać, więc możesz się nie przejmować wykopaniem pola z bazy.

4. Wydanie bez licencji/wydanie z licencją (na wypożyczanie) - również dwa checkboxy, żeby można było zaznaczyć obie możliwości. Znowu - rozumiem, że to będzie wymagało powyrzucania wydań zdublowanych z bazy, ale Serika sobie z tym poradzi.

n+1. "Opis zawartości" wg kategorii AniDB. Zapisuję tutaj, ale na razie to nie jest robota dla Tilka, tylko dla mnie i ewentualnie jeszcze kogoś - przejrzeć kategorie i przemyśleć, co z tego zachowujemy. Nie spieszymy się z tym, najpierw ustawmy resztę rzeczy do pionu, a potem można się bawić.

Tanuki-Manga

0. Z działu "Współpraca" wywalić kawałek o poszukiwaniu redaktora technicznego ;)

1. Na liście tytułów dodać oznaczenie tych, przy których jest recenzja (znaczek przed tytułem, jest w załączeniu) - pilne!

2. Dodać możliwość przełączania listy tytułów/listy tomików. Lista tomików powinna wyglądać analogicznie jak przy "wydaniach polskich" dla anime (trochę inna jest filozofia obu baz: w Anime polskie wydania to dodatek, w Mangach - podstawa, stąd trochę inne umiejscowienie listy, która jednak jest w zasadzie identyczna).

3. Zmienić kolor czcionki w linkach i pogrubieniach - w tej chwili jest ta sama "zieleń", co w Anime, przydałoby się coś czerwonego/kasztanowego (numeru koloru nie podam, ale chodzi mi o ten, który jest w czcionce na większości buttonów).

4. Do IKi: poprawić guziki: MANGA, FORUM, CZYTELNIA, SZUKAJ - cały czas mają czcionkę zielonkawą zamiast czerwonej.

wyd w PL.zip
Pobierz Plik ściągnięto 48 raz(y) 2,15 KB

strzalki.zip
Pobierz Plik ściągnięto 48 raz(y) 1,25 KB

Grupy:
WIP
PostWysłany: 15-10-2006, 22:38   

Guziczki do mang w kolorze czerwonym
Powrót do góry
tilk Płeć:Mężczyzna

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 14-01-2007, 11:15   

Ojej, ile czasu to czekało na wykonanie... W każdym razie, {1,2,3} z powyższej listy jest już gotowe.
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
1543661
Crack Płeć:Mężczyzna

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 14-01-2007, 13:51   

Tilk, skoro już jesteś aktywny to mam dwie uwagi:

1) Strona główna - przy obcinaniu tytułów wiadomości z RSS warto by dać pełną wersję do atrybutu title:
Kod:
<a{if $title|truncate:XY != $title} title="{$title|escape}"{/if} href=...

2) Jeśli możesz, zmień u siebie wersję PHP na 5.1 albo 5.2 i testuj na tym. Chciał bym mieć na serwerze możliwość działania na którejś piątce, a bez testów przełączanie jest zbyt ryzykowne.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź galerię autora

Grupy:
WIP
PostWysłany: 15-01-2007, 11:10   

Panowie informatycy, możecie ustrzelić te cholerne boty? Jakiś programik, który sprawdza ilość adresów w komentarzu, czy blokuje jakieś słowa?
Powrót do góry
Lady of Autumn

PostWysłany: 15-01-2007, 12:24   

Mam małą uwagę do woluminów: na liście "Wydano w Polsce" powinno się chyba pojawiać (i sortować) "rok-miesiąc", a nie tylko "rok", jak w tej chwili - bo jednak w obrębie roku trochę tego jest i robi się bajzel na kółkach.

Strona 4 z 34 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5 ... 32, 33, 34  Następny
Odpowiedz do tematu