Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Powrót z alternatywnego świata. |
Wersja do druku |
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 05-05-2004, 09:33
|
|
|
Cóz, uczciwie mówiąc, gdyby ktoś zaproponowałmi przeprowadzke do innego, w miare ,,normalnego" świata fantasy (tzn. takiego, w którym nie umarłbym w ciagu pierwszego miesiąca) to prawdopodbonie zgodziłbym się. Naturalnie osoba taka muiałaby udowodnić, że jest w stanie to zrobić...
Flora i fauna - o ile nie jest jadowita, drapieżna, trująca lub niebezpieczna mi nie przeszkadza.
Łazienki, ciepła woda, ogrzewanie nie są wyzwaniem, z jakim średniowieczna technika by sobie nie poradziła. Prawdopodbnie wszystkie mógłbym z pomocom kowala wykonać. Robiono je w Rzymie, więc - w wiele bardziej tecnicznie wyrafinowanym - XVII w także powinni.
Rodzina... Tu jest problem, pewnie bym tęsknił. Ale...
...ale celem powrotu musiałbym odbyć Heroiczną i Długą podróż, pokonać minimum jednego Złego Czarnoksiężnika, jednego Okrótnego Króla i 3-4 smoki. Nie wątpie w swe talenty w tej dziedzinie, acz zajęło by mi to sporo czasu, przez który zdołałbym już pewnie przyzwyczaić się do ,,lokalnego kolorytu", zdobyć przyjaciół i wrogów itd.
Równocześnie i moja rodzina przywykłaby do myśli, że zaginąłem i prawdopodobnie nie żyje, oraz użądziła mi symboliczny pochówek... Innymi słowy: powrót z innego świata oznaczałby kolejne rozstanie z bliskimi oraz konieczność symulowania utraty pamięci... Czyli na jedno wychodzi. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 05-05-2004, 11:33
|
|
|
Tylko, że Rzymianie sprowadzali bierzącą wodę ołowianymi rurami(długo byś nie pożył;P). Poza tym w tamtych czasach nie znano papieru toaletowego^^(widziałeś chyba jak Shrek sobie musiał radzić:P). |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 05-05-2004, 13:12
|
|
|
Shrek powiadasz?_^_ No i problem faktycznie XD
Ja bym się nie mogła przyzwycaić do myśli, że będę żyła -w cudownym co prawda- baśniowym świecie bez rodziny. <Tak Umi, McDonald!^_^>
Przynajmniej dla nich chciałabym wrócić. |
|
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 05-05-2004, 22:54
|
|
|
Po co? Nie wiem, czy tylko ja reaguje na ridzine alergicznie.
Taka przeprowadzka to przeciez wspaniala przygoda. A takze dosc ciekawy problem.
Bo coz moglbvym powiedziec, gdybym pojawil sie na Faerunie po przeczytaniu przewodnika po swiecie? Znalbym wiekszosc sekretow wielkich tego swiata >D |
|
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 06-05-2004, 08:44
|
|
|
Zależy na którego członka rodziny. Bo jednego to bym z chęcią wysłała na pożarcie smokom w świecie fantasy - po co ja, niech ona idzie i nie wraca ;P |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 06-05-2004, 10:43
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Tylko, że Rzymianie sprowadzali bierzącą wodę ołowianymi rurami(długo byś nie pożył;P). Poza tym w tamtych czasach nie znano papieru toaletowego^^(widziałeś chyba jak Shrek sobie musiał radzić:P). |
Offtop.
Mit. Rzymianie epizodycznie uzywali do tego celu ołowiu, lecz robili to bardzo rzadko (ołów, jak i większość metali był wówczas drogi) zadawalali się zwykle kamieniem, wypaloną gliną lub wydrążonym drewnem.
Zamiast papieru toaletowego używali natomiast gąbek śródziemnomorskich.
Koniec Offtopu. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
ka_tka
|
Wysłany: 06-05-2004, 20:41
|
|
|
<offtop>
A potem gąbki wyrzucali za okno? ;P
</offtop> |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 07-05-2004, 09:13
|
|
|
A co jeśli trafiłbyś do świata w którym nie gąbek śródziemnomorskich:P? A papier w takim swiecie byłby raczej drogi^^. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 07-05-2004, 09:28
|
|
|
Przecież świat nie kończy się na kiblu... Bardziej martwiłbym się światem, gdzie np. grasują smoki, niż takim, w którym nie papieru toaletowego. |
|
|
|
|
|
Zegis Black Priest
Szary Wędrowiec
Dołączył: 04 Lut 2003 Skąd: z swoich opowiadań... Status: offline
|
Wysłany: 07-05-2004, 11:11
|
|
|
Sm00ku nie tylko Ty masz alergie na rodzine. Tyle że moja alergia obejmuje wszystkich których spotkałem twarzą w twarz.
Co do tematu:
--> Nawet w świecie w którym grasują smoki istnieje szansa <powiedzmy 20%> że przez całe życie nawet malutkiego smoka nie spotkarz, a w WC siedzieć musisz bo to jedyne miejsce w którym wszyscy są równi <i król i żebrak musi tam chodzić> ;)
--> Ale taka przeprowadzka to świetny pomysł, gdybym dostał taką możliwość <pod warunkiem że to nie świat w stylu "Diablo II" na "koszmarze" lub "piekle" ;)>. Bo właściwie nie mam żadnych powodów żeby tutaj żyć.
Wnioski?
Kiedy jedziemy?? |
_________________ Wróciłem, nie cieszycie się? :]
"Do not fear in the face of your enemies, speak the truth always, even if it leads to your death, save helpless and do no wrong..." |
|
|
|
|
Sm00k -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 07-05-2004, 12:02
|
|
|
W kazdej chwili. >D |
|
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 07-05-2004, 14:20
|
|
|
Ja nie mam alergii na rodzinkę^^ <Może na moją siostrę;P i ciotką T_T>
Zostawię list rodzince, że jadę sobie do innego świata i przyłączam się do was;P
<Swoją drogą ciekawie by to wyglądało: "Mamo, nie będzie mnie jakiś czas (kilka lat) bo jadę sobie do innego świata. Ten mi się znudził. Do zobaczyska!" XDDD> |
|
|
|
|
|
Ryuzoku
|
Wysłany: 07-05-2004, 14:44
|
|
|
do innego to i ja bym się z chęciął wybrał na pare lat:)
no i przy okazji mam jakąś profesję i powód żeby sie tam udać (sprawdzam kiedy sermierz był lepszy teraz Vs kiedyś!:P)
To kto portal otworzy?:P |
|
|
|
|
|
Zegis Black Priest
Szary Wędrowiec
Dołączył: 04 Lut 2003 Skąd: z swoich opowiadań... Status: offline
|
Wysłany: 07-05-2004, 14:47
|
|
|
Chimeria napisał/a: |
<Swoją drogą ciekawie by to wyglądało: "Mamo, nie będzie mnie jakiś czas (kilka lat) bo jadę sobie do innego świata. Ten mi się znudził. Do zobaczyska!" XDDD> |
A jeśli to była by taka wycieczka jak w MKR?
Możesz być np. 100 lat gdzieśtam, a jak wrócisz to nawet sekunda nie mineła od czasu kiedy się przeniosłaś :P |
_________________ Wróciłem, nie cieszycie się? :]
"Do not fear in the face of your enemies, speak the truth always, even if it leads to your death, save helpless and do no wrong..." |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 07-05-2004, 14:52
|
|
|
To dopiero by się rodzinka zdziwiła, jakby im szlachetny starzec z gromadką wnuków spadł na łeb w charakterze jedynaka, który pięć minut temu poszedł do sklepiku po bułki... |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|