Powrót z alternatywnego świata. |
Wersja do druku |
Satsuki
Fioletowy Płomyczek
Dołączyła: 13 Lip 2002 Skąd: Aaxen, zamek Elieth ves Aeriei nad Morzem Płaczu Status: offline
Grupy: WIP
|
Wysłany: 28-05-2004, 13:16
|
|
|
Ryu, NIE MA PRAWA działać. Zebysmy mieli zasieg to nie jest potrzebny pierwszy lepszy nadajnik. Jest potrzebny nadajnik danej sieci, w ktorej mamy komorke.
Jakby zostala dziura miedzywymiarowa.. mam smutne wrazenie, ze ona by troche przetracila fale radiowe przez nia przechodzace wiec znowu nici. Ale pod tym wzgledem moge sie mylic...
A patrzenie, ze nie ma zasiagu tez nie do konca bedzie prawdziwe. Owszem, telefony sa tak powszechnie uzywane, ze zasieg jest wszedzie ale na prawde, czasami zdarzaja sie takie dziury, gdzie jednak zasiegu nie ma. |
_________________ Uciekaj skoro świt, bo potem będzie wstyd
i nie wybaczy nikt chłodu ust twych |
|
|
|
|
Mazoku
|
Wysłany: 28-05-2004, 13:22
|
|
|
Ryuzoku napisał/a: | ma prawo działac pod warunkiem że w tamtym świecie wiedzą już jak budować nadajniki odbiorcze do telefonów komurkowych |
Oczywiście dla wygody podróżników do innych rzeczywistości wszystkie nadajniki telefoni komórkowej we wszystkich wszechświatach działają w systemie GSM ;P Ale żeby zadzwonić do domu (E.T. phone home...) potrzebne by było jeszcze odpowiednie łącze nadprzestrzenne albo stały portal telekomunikacyjny. Pewnie zaraz się jeszcze dowiemy, że nasze sieci mają podpisane międzywymiarowe umowy roamingowe ^^ (w końcu biznes to biznes ;)
Ciekawa by musiała być potem ilość zer na rachunku za takie połączenie :]
EDIT Sat mnie ubiegła ^^" |
_________________ You should never challenge mazoku for battle. There's nothing more reckless than trying to beat one ^-^ |
|
|
|
|
Ryuzoku
|
Wysłany: 28-05-2004, 13:29
|
|
|
Cytat: |
Ciekawa by musiała być potem ilość zer na rachunku za takie połączenie :]
|
pod warunkiem że zera by były pierwszymi liczbami, to nie mam nic przeciwko(np:000000001):P
a ogółem to co byście zrobili jakby telefon nagle do was zadzwonił?znaczy jaka by była wasza reakcja, ejżeli byściej uż na 100% byli pewni że jesteście w innym swiecie? |
|
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 28-05-2004, 14:14
|
|
|
Szok >) Wtedy nie byłabym na 100% pewna, że jestem w innym świecie, bo Sat ma rację, że są dziury i dziurki gdzie nie ma zasięgu (sprawdziłam XD) No, i zależy kto by zadzwonił. X) Jak znajomy to faktycznie miałabym wątpliwości co do określenia miejsca mojego pobytu^^ A jak jakiś osobnik podający się za przedstawiciela "nadprzestrzennego łącza" to już kompletny mentlik.^^ Zaraz jakieś usługi możeby zaoferował^_^. Jeszcze jakby zadzwonił przy jakichś zacofanych umysłach to posądzono by mnie o konszachty z diabłem. XD
Maz- ten pomysł z stałym portalem telekomunikacyjnym, sieciami międzywymiarowymi i umowami roamingowymi jest genialny.XDDDDDD |
|
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
Dołączyła: 09 Lut 2004 Skąd: Gdańsk-tu smoki chodzą koło Fontanny Neptuna Status: offline
|
Wysłany: 28-05-2004, 20:44
|
|
|
Pierwsza rakcja->rozejrzałabym się, zapoznałabym się z najbliższym terenem, potem znalazłabym sobie kijek(:P) i ruszyłabym znaleźć ludzi.
Telefon->po pierwsze bym odebrała^^ a potem zależy kto by dzwonił i jaki bym miała odbiór^^
Maz->faktycznie niezły pomysł^^ niezły interes możnaby na tym ubić $_$ |
_________________ Wampiry stworzenia nocy, przeklęte przez Boga za grzechy ojca, wyklęte przez ludzi za grzechy własne. Jam jedną z nich, z cienia zrodzona, na rękach mych krew, na ustach śmierć, w spojrzeniu zagłada.
|
|
|
|
|
xellas
Kolekcjonerka Wampirzyca
Dołączyła: 09 Lut 2004 Skąd: Gdańsk-tu smoki chodzą koło Fontanny Neptuna Status: offline
|
Wysłany: 11-06-2004, 23:59
|
|
|
oj post pod postem ale trudno
powiedzcie co by się stało gdybyście trafili do identycznego świata jak nasz z tą jedną rżnicą że by was w nim nie było. Chodzi mi o to że nikt by nigdy o was nie słyszał itp. co byście zrobili?? |
_________________ Wampiry stworzenia nocy, przeklęte przez Boga za grzechy ojca, wyklęte przez ludzi za grzechy własne. Jam jedną z nich, z cienia zrodzona, na rękach mych krew, na ustach śmierć, w spojrzeniu zagłada.
|
|
|
|
|
Saluchna
evil baka heavy metal fan
|
Wysłany: 12-06-2004, 00:22
|
|
|
Hmph... to... nie musiałabym chodzić do szkoły XD Były by małe problemy z zakwaterowaniem, ale to mały szczególik XD |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 12-06-2004, 08:25
|
|
|
KATASTROFA!
1) Urwałbym się z garnuszka rodziów! Skąd brałbym pieniądze? Co bym jadł? Gdzie bym mieszkał? I za co? Musiałbym pewnie iść o pracy, a ja NIC porzytecznego nie umiem, nie mam nawet skończonych studiów!.
Po prostu klęska. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Vel
Deskorolkarz
|
Wysłany: 12-06-2004, 20:09
|
|
|
To by było... ciekawe ;] |
_________________ Ej cze |
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 12-06-2004, 20:44
|
|
|
Straciłabym wszystkie pieniądze, które mam na koncie, mieszkanie po babci i ogłosiłabym bankructwo. A potem umarłabym z głodu ^^. |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 14-06-2004, 12:43
|
|
|
Byłoby interesująco. Jakby na ten przykład spisali mnie, czy chcieli sprawdzić moje dane. Ja nie istnieję w żadnej kartotece. NIC. To daje ciekawe możliwości >] Ale utrzymanie...to sęk^^""" |
|
|
|
|
|
Saluchna
evil baka heavy metal fan
|
Wysłany: 15-06-2004, 20:06
|
|
|
Fakt, nieistniejącego (formalnie) człowieka nikt nigdzie nie zatrudni... |
|
|
|
|
|
Chimeria
Wiedźma co nie wygląda
|
Wysłany: 17-06-2004, 14:37
|
|
|
Ale może takiego wsadzić...:( I jaka tu sprawiedliwość? |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 18-06-2004, 00:03
|
|
|
Zawsze można się zatrudnić u takich, którzy się nie przejmują papierami. Ale wtedy to jeszcze bardziej prawdopodobne, że skonczy się wciupie:P. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Ryuzoku
|
Wysłany: 18-06-2004, 12:14
|
|
|
aj tam trudnić sie na czarno, zawsze można spóbować roboty ajko czarownik jasnowidz, czy coś takiego (wiem głupie, ale ludzie z natury zbyt genialni nei są i w to wierzą).
a jak takie wyjścia sie skończą to dopiero zaczynamy sie martwić. |
|
|
|
|
|
|