FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następny
  Petycja do TVNu !
Wersja do druku
IT. Płeć:Kobieta
Ukochana żona orka

Status: offline

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 10-08-2005, 15:43   

Chcesz mi udowodnić że TVP ocknie się za mojej młodości? Będę sceptyczna.

Bardzo sceptyczna.

Cokolwiek zrobią będzie gorzej.
Pamiętejcie, że trzeba najpierw osiągnąć dno żeby się od czegoś odbić. Może ameryka płynie już w górę ale my jeszcze owego dna nie osiągnęłiśmy. Dopiero spadamy.

A Kaln ma już osiemset odcinków...

Może za trzydzieści lat ocknie się telewizja z ręką w nocniku, ale ja będę już wtedy matwa i pogrzebana i nic mnie to nie obchodzi więc jestm niezadowolona z obecnego stanu rzeczy.
*ukłon*

Te Im ilne ke aono

Jestem Wodą, płynącą Wodą
Przynoszę Życie, służę Śmierci wiernie.

Odrobinę władcza. To bardzo dobre słowo.
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
9838391
Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 10-08-2005, 16:01   

GoNik napisał/a:

Naprawdę? Kiedy i o której? [I tu wychodzi nie oglądanie telewizji: nie wiem nawet kiedy jakieś anime jest...]

21.10, piątek - Teraz Samruai Seven, wcześniej chyba Sakura Wars
Powrót do góry
Mizuumi Płeć:Kobieta
translator

PostWysłany: 10-08-2005, 19:39   

IT. napisał/a:
Z TVP nie ma nawet co zaczynać bo to nie da nic.

Przepraszam. Oni sie na ambitne pozycje mahaja jak najbardziej!
Puszczali m. in. Mononoke, a nie dalej jak dwa tygodnie temu zapuscili studuio Madhouse i ich "Girls in Summer Dresses"!!! MADHOUSE PUSCILI!
O.

When the truth seems so farway
Buddha loves you and Jesus saves
You need answers for your dismay
Ask yourself Ask your mom Ask DNA
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
1862753
Ysengrinn Płeć:Mężczyzna
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 10-08-2005, 21:01   

Jeden jaskółek wiosny nie czyni, dwa też nie. Póki co puszczają to, co ktoś na Zachodzie pochwalił, przy odrobinie szczęścia puszczą jeszcze Spirited Away i tyle. Jakoś nie widzę u nich pasma anime.

wa-totem Płeć:Mężczyzna
┐( ̄ー ̄)┌

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
WIP
PostWysłany: 10-08-2005, 21:17   

Ysengrinn napisał/a:
Tia. Prawie umarłem ze śmiechu czytając gdzieś, że Polshit zmienia target z mas na widza "ęteligiętnego i wygrztauconego", tak jak TVN.
No właśnie. A pomiary pokazują, że jest coraz gorzej, a reklamodawców coraz mniej... w końcu ktoś utonie...
IT. napisał/a:
Może za trzydzieści lat ocknie się telewizja z ręką w nocniku, ale ja będę już wtedy matwa i pogrzebana
Rany, ty jesteś po czterdziestce? Wow... o.~
IT. napisał/a:
Chcesz mi udowodnić że TVP ocknie się
Nie. Twierdzę, że trzeba im podsunąć myśl o tym, że pieniądze z abonamentu można marnować na wiele twórczych sposobów, a mnożenie stacji to dobra metoda na tworzenie synekur dla kolesi. Ale przy okazji mozemy na tym skorzystać...

Kurczę, właśnie się zorientowałem, że nie pamiętam kiedy włączyłem TV na inny program niż TVN24, CNN alob BBC World... a! już wiem. Nagrywałem Crest of the Stars na Hyper... zanim go zdjęli...

Numer Gadu-Gadu
3869750
Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 11-08-2005, 07:38   

Na Hyper od września ma lecieć NGE...po puszczeniu tej serii dopiero może się zrobić wesoło, zwłaszcza, jeśli obejrzy to jakiś dziennikarz Vivy...
Powrót do góry
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 11-08-2005, 07:50   

Oby. Nie ma lepszej reklamy niż idiota bijący na alarm względnie rzucający klątwy:].

darkrael Płeć:Mężczyzna
Tańczący z przecinkami

PostWysłany: 11-08-2005, 09:52   

Ja mysle, ze trzeba z tym powoli. Ja widze to tak. Polepszyc to co juz jest, czyli z jednej strony promowac hypera i walczyc zeby byl w kablowkach, z drugiej chwalic redakcje za to ze kupuje dobre seriale i zachecac do poszerzenia pasma, pisac ze gry jak gry, ale za anime ich kochamy. Zaloze sie kanal ten oglada wiecej animowcow niz graczy. Zacznijmy od promowania, umiescmy na tanuki logo hypera, zaprosmy do jego ogladania, nic to nas nie kosztuje. Webmasterzy duzych stron mogliby napisac do Hypera jak bardzo cenia to co kanal robi dla fanow mangi i anime.

Pojscie z tym do telewizji ogolnych, niesie za soba konsekwencje takie, ze beda wycinac sceny, dawac lektora, lub co gorsze polski dubbing, wybierac serie tylko poprawne i bardziej dla dzieci. Starzy wyjadacze i tak nic ciekawego nie dostana.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
2064223
ka_tka Płeć:Kobieta

PostWysłany: 11-08-2005, 13:34   

darkrael napisał/a:
Pojscie z tym do telewizji ogolnych, niesie za soba konsekwencje takie, ze beda wycinac sceny, dawac lektora, lub co gorsze polski dubbing, wybierac serie tylko poprawne i bardziej dla dzieci. Starzy wyjadacze i tak nic ciekawego nie dostana.

... a jeśli już puszczą coś w miarę nieszkodliwego i okrojonego, dziesięciolatki pod blokiem zamiast w X-menów i Dragon Balla będą się bawić w FMP/Azumangę/Inuyashę/Ranmę/insert one of your 'dość nieszkodliwes for children and too popular for its own good' favs here? Nawet jakby mieli nie obrzucać błotem w gazetach, nawet jakby mieli chwalić... Chcecie tego? Ja nie chcę ^^'' Zdecydowanie wolę bieżący stan rzeczy, gdzie zapytana o ulubiony serial muszę coś dodatkowo wytłumaczyć, niż bym miała słyszeć "ach tak, leci na Polshicie <insert wypowiedź oparta na trzech odcinkach, pełna źle zapamiętanych imion i mylonych faktów, podparta dodatkowo polskim tłumaczeniem>".

To by pewnie było zbeszczeszczone po pierwsze przez tfurców polskiej wersji, po drugie przez pseudofanów (lub bardzo młodych fanów, zarówno wiekiem, jak i starzem), których już i tak wyrosło jak grzybów po deszczu wraz z rozszerzeniem działalności JPFu i innych wydawnictw mangowych. Przykład - pierwszy post w temacie, nie, żebym chciała być wredna, ale jaką to nam wszystkim opinię wystawia? Że są młodzi i sami nie wiedzą, czego chcą, bo pytam o mangę i słyszę, że to komiks i telewizja z nim i tak nic nie zrobi? ^^'' I nie ma co tu mieć pretensji do telewizorni, skoro zasypywani są petycjami, dającymi im do zrozumienia, że z tych japońskich to dzieci chcą Dragon Balle. Nawet jeśli ktoś dobrej myśli postanowi zasięgnąć wiedzy i wpisze w wyszukiwarkę 'manga', uraczony zostanie różowym blogiem 12-letniej Ani vel Kawaii Maron, gdzie autorka ilustrując błyszczącymi gifami opowiada, iż na RTL2 swojego czasu oglądała takie fajne Jeanne die Kamikaze Dieben (czy jakoś tak to szło, nie znam niemieckiego :P). Co robi potencjalny pan z telewizji? Ogląda parę linków do koleżanek Ani i decyduje się na odkupienie od zagranicznych stacji popularnych wśród fanów serii. I w ten sposób uraczeni zostajemy gniotami totalnymi, i to nie koniecznie z winy złej woli czyjejkolwiek. Pojedyncza petycja od takiego Totema nie starczy do przebicia się. A większości sensownych fanów to wszystko jedno, sami sobie serię załatwią, bez tłumaczenia telewizji, że nie chcą pokemona czy dragon balla. Będą się wysilać tylko po to, żeby raz dziennie obejrzeć anime i rozszerzyć 'polski fandom' (tak, TEN, wszyscy chyba wiedzą, jaki XD)?

Dostęp do anime dla fanów? Tak! Puszczanie w telewizji ogólnodostępnej, tak, by przeciętne masy zadały sobie jedynie trud wciśnięcia 'power' i przełączenia na TVN/Polshit/Jedynkę? Bogowie, nieee! To nas, fanów 'wyższej klasy' (tzn nie takich, którzy nawet imienia głównego bohatera zapamiętać nie mogą, no i nie mylą podstawowych faktów jak to się temu 'polskiemu fandomowi' zdaża na co dzień, niekoniecznie mam tu na myśli zdecydowanych fanatyków), po prostu zabije. Zostaniemy zmieszani z masami, odbiorą nam resztki IQ... no dobra, zagalopowałam się, ale chyba wiecie, o co mi chodzi ;P

Zecydowanie jestem za molestowaniem stacji takich jak Hyper o walkę o siebie. Przyznam, że rzadko kiedy oglądałam (pora niby nie aż tak drastyczna, ale ja się nie położę o 22, to nie wstanę o 6 czy 7 rano za nic XD), ale teraz mi go brakuje, Asterci*a jak zwykle się popisała... Hyperowskie anime były robione porządnie (z nielicznymi wpadkami w postaci serii z canal+, Fushigi Yuugi OAV np. tłumaczone było przez kogoś, kto na oczy nie widział TV, i widać to doskonale, nawet, jeśli nie jest się fanem serii XD), widać, że ktoś dość znający się na rzeczy się za nie wziął. A teraz połowa Warszawy kanału została pozbawiona, w zamian od godziny 20 do godziny 6 dostając chrapiącą radośnie rybkę programu Mini Mini. Niektórzy zaś nigdy go na oczy nie widzieli...

Takie stacje zna ten, który znać powinien, tzn który zadał sobie nieco więcej trudu w wyszukanie czegoś bardziej ambitnego. A kablówkę teraz przecież ma niemal każdy, jak nie ty, to np. przyjaciółka, która zawsze może nagrać. Ważne jest to, żeby w takiej kablówce rzeczywiście ten Hyper czy coś było. Stworzenie kanału z anime? Proszę bardzo, byle umieli go rozreklamować, dając do zrozumienia, że 5-latki to nie do nas i pokrótce przedstawiając go jako coś skierowane do młodzieży i dorosłych. Tudzież rozwalić na dwie części - w godzinach porannych rzeczy nieszkodliwie, w godzinach wieczornych wrzucić trójkącik w róg ekranu.

Puszczanie w ogólnej tv serii skierowanych do najmłodszych, ale stojących na w miarę wysokim poziomie? Również proszę bardzo, można by było stworzyć cały blok, ale proponowałabym wraz z jakimiś wstawkami, wyjaśniającymi co i jak, pomiędzy seriami. Inaczej nie zdałoby to egzaminu, dalej panowałoby przekonanie, że to bajeczki. Ale jakby w międzyczasie poinformować młodego widza, iż to, co widzi, to jedynie niewielka część japońskiej animacji, że są produkcje dla starszej młodzieży, dorosłych itp... jednak znowu za coś takiego odpowiedzialny musiałby być fan, żeby czegoś nie pomieszali, co jest niemal awykonalne przy obecnym naszym braku zainteresowania wyczynami tv ;P

Aha, i żeby nie było - ja parę lat temu też pisałam petycję. Na szczęście ktoś mądrzejszy mnie powstrzymał przed rozsyłką ;)

Mizuumi, Ghibili przecież puszczają dlatego, że w kinie było i zarobiło, a "Girls..." w związku z tym, że 60 rocznica, a w obecnej sytuacji dzieciom warto pokazać, że wojna i jej pochodne są złe. Przypominam godzinę emisji ;P Krokiem do przodu byłoby wyemitowanie jakiegoś starego Ghibili w jedynce, np Laputy.

Kyaa, rozpisałam się, i do tego prawdopodobnie bez sensu, wybacznie, nie wyspałam się XD
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
2203707
IT. Płeć:Kobieta
Ukochana żona orka

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 11-08-2005, 13:53   

Jesteśmy smutni. Mamy masę genialnych pomysłów i rzucamy je między sobą bo wiemy że polska telewizja naprawdę jest za młoda, za wstydliwa i zbyt konserwatywna na coś nowego.
Przecież każdy fan w polsce ma jakiś tam plan jak by tu zmusić telewizję do puszczania tego co lubi, a komu się udaje? Czy ktokolwiek z was kiedykolwiek przekonał telewizję, osobiście bądz podpisem żeby cokolwiek zmieniła, puściła, przesunęła, zakupiła?

Te Im ilne ke aono

Jestem Wodą, płynącą Wodą
Przynoszę Życie, służę Śmierci wiernie.

Odrobinę władcza. To bardzo dobre słowo.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
9838391
tilk Płeć:Mężczyzna

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 11-08-2005, 19:54   

ka_tka napisał/a:
... a jeśli już puszczą coś w miarę nieszkodliwego i okrojonego, dziesięciolatki pod blokiem zamiast w X-menów i Dragon Balla będą się bawić w FMP/Azumangę/Inuyashę/Ranmę/insert one of your 'dość nieszkodliwes for children and too popular for its own good' favs here? Nawet jakby mieli nie obrzucać błotem w gazetach, nawet jakby mieli chwalić... Chcecie tego? Ja nie chcę ^^''

Cena popularności. To samo działo się z "Władcą pierścieni", gdy film spopularyzował go wśród mas. Fani też krzyczeli "NIE!", gdyż bali się tego, co tępe masy zrobią z ich ukochanym arcydziełem... Patrząc po fakcie - czy naprawdę było tak strasznie? Coś bardzo podobnego dzieje się wśród ruchu użytkowników Jabbera - z jednej strony chce się, żeby Jabber był popularny, z drugiej strony chce się uniknąc jellonków (czepoklików) i zachować "elytarny" status Jabbera... Tego NIE DA się pogodzić.

Przez proces publicznego upowszechnienia przeszły już komputery i gry komputerowe. Pamiętam jeszcze czasy, gdy gracze komputerowi tworzyli zamkniętą, "elitarną" grupę, na którą ludzie "z zewnątrz" patrzyli jak na dziwaków. Gry komputerowe było ciężko dostać drogą legalną, a jeśli się dało, to były bardzo drogie, stąd gracze wymieniali się piratami. Grupy pirackie prześcigały się, kto pierwszy spiraci daną grę, a wynik swojej pracy sygnowały swoją nazwą i intrem. Nie przypomina wam to czegoś? Dziś, gdy dziwactwem jest raczej nie znać gier, sytuacja jest zupełnie inna. Można łatwo kupić oryginalne gry po rozsądnych cenach, jest duży wybór. A że teraz nawet tępy dres zagra w Quake'a czy Countera, a krzykacze głoszą demoralizujący wpływ gier na młodzież... Kogo to obchodzi?

Elytaryzowanie nie ma sensu. Nie obchodzą mnie zabawy dzieciaków. Nie obchodzą mnie różowe blogi. Wydaje mi się, że potencjalne korzyści z upowszechnienia naszego hobby znacznie przeważają minusy.
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź blog autora Odwiedź galerię autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang

Numer Gadu-Gadu
1543661
Grisznak
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: 11-08-2005, 20:02   

Faktycznie, jako hard core'woy fan Tolkiena też miałem mieszane uczucia, gdy usłyszałem o ekranizacji, zwłaszcza pamietając, jak skończyła się poprzednia próba. Wynik zas zaskoczył mnie nad wyraz pozytywnie.
Owszem, idiotów wokół tego tematu też się zebrało ( zwłaszcza jaoistki ), ale cóz...
Powrót do góry
BOReK Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 11-08-2005, 20:18   

Najlepiej cieszyć się tym, co jest, i pracować na rzecz poprawienia sytuacji, zamiast narzekać. Ewentualnie można patrzeć z nadzieją w przyszłość ^^.
A skoro krzykacze urabiają myśl społeczną, to można wyjść im naprzeciw i robić to samo, tylko w drugą stronę :P.

Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 11-08-2005, 21:04   

Cytat:
Owszem, idiotów wokół tego tematu też się zebrało ( zwłaszcza jaoistki ), ale cóz...

Ech, Tolkien miał szczęście, że umarł w czasach gdy się jeszcze nic głupiego nie kojarzyło, gdy wśród bohaterów nie było kobity-_-. Dzisiaj trafia szlag jak się widzi te wszystkie fanarty z Legolasem uczącym Aragorna strielać czy very secret diaries...

Beryl Płeć:Kobieta
jej mroczny majestat

PostWysłany: 12-08-2005, 07:36   

Grisznak napisał/a:

No, akurat ekranizacji o zainteresowanie Tolkienem yaoistek nie obwiniaj - odkryły go wcześniej, jak większość fanów fantasy...^^
Owszem, paru idiotów przyciągnęła ("O! Nie mów! Byla ksiązka?!"), ale paru nie znających tematu a bystrych ludzi też, którzy inaczej po prostu nie zdryfowaliby w te rejony. I z anime myślę tak samo - lepiej, żeby kojarzących temat bylo więcej, a tych wartych znajomości się odłowi samemu. Idioci po pół roku i tak przerzucą się na co innego.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Strona 2 z 10 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi