Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Petycja do TVNu ! |
Wersja do druku |
bloo
Gość
|
Wysłany: 10-08-2005, 00:21 Petycja do TVNu !
|
|
|
Witam wszystkich! =) Grupa fanów japońskiej kreskówki z kilku miast postanowiła stworzyć petycję. Petycja ta dotyczy utworzenia nowej telewizji tematycznej 'TVN Manga' lub udostępnienia części czasu antenowego na esmisję seriali takich jak 'Captain Tsubasa' czy 'Dragon Ball'. Zapewne wielu z Was chciałoby mieć możliwość oglądania ulubionych seriali w polskiej telewizji. Trzeba więc działać. Oto przykładowy list (możecie się nim posłużyć):
Cytat: | Propozycja nowej telewizji (kanału) TVN.
Nam, widzom w Polsce brakuje kanału, na ktorym leciałyby bez przerwy tylko japońskie filmy animowane (manga), mógłby więc powstać nowy kanał telewizyjny "TVN MANGA", który bez wątpienia cieszyłby się wielkim zainteresowaniem. Program ten z pewnością miałby dużą oglądalność.
Dowodem wskazującym na fakt, iż to dobry pomysł, jest przykład telewizji `Polonia1` i jej pasma z filmami `manga`, które przed laty emitowane były codziennie. Na japońskich bajkach, które obecnie cieszą się w Polsce olbrzymim zainteresowaniem, wychowało się wiele osób. Większość z nich nie wyobraża sobie dzieciństwa, a także niepowtarzalnych emocji i wspaniałych wspomnień, bez tych bajek. Jednym z niezapomnianych postaci jest Tsubasa, bohater kultowej bajki pt. "Kapitan Hawk" (org. `Captain Tsubasa`).
Innym, ale równie doskonałym przykładem, wskazującym na to, że bajki z `kraju kwitnącej wiśni` cieszą się wielkim zainteresowaniem, jest nieistniejąca już telewizja RTL7. Dzięki tej stacji, tysiące pasjonatów mangi i anime, mogło rozkoszować się śledząc losy bohaterów innego kultowego serialu - `Dragon Ball` - i jego sequelu - `Dragon Ball Z`.
Uważam, że przykłady, którymi się posłużyłem, wspaniale obrazują to, że manga i anime mogą stać się żyłą złota dla telewizji, która emituje takie właśnie seriale. Mam więc nadzieję, że twórcy/właściciele telewizji TVN dostrzegą wielką siłę, jaka drzemie w serialach produkcji japońskiej i pozytywnie rozpatrzy propozycję utworzenia nowej telewizji "TVN MANGA" lub poświęci część czasu antenowego na emisję. Żyją przecież w Polsce tysiące fanów japońskiej kreskówki. Zarówno młodym, jak i starym, marzy się takowa telewizja. |
Skopiuj list lub stwórz swój własny i wejdz na tę stronę
:arrow: http://tvn.pl/kontakt.html
Nie zapomnij podpisać się imieniem i nazwiskiem.
To nic nie kosztuje, a każdy pojedyńczy list może przyczynić się do tego, że zostanie utworzona w Polsce telewizja z prawdziwego zdarzenia.
Nie bądź bierny(a)! |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 10-08-2005, 08:50
|
|
|
Wyczuwam prowokację... |
|
|
|
|
|
Mizuumi
translator
|
Wysłany: 10-08-2005, 09:30
|
|
|
Wyczuwam "Jak pisac rozprawki i eseje - gimnazjum" ^^
Czy ten temat nie powinien byc przypadkiem ... wytepiony ? |
Ask yourself Ask your mom Ask DNA |
|
|
|
|
Saluchna
evil baka heavy metal fan
|
Wysłany: 10-08-2005, 10:13
|
|
|
A ja bym proponowała 'tvn anime'... mangę raczej trudno pokazać w telewizji. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 10-08-2005, 10:37
|
|
|
Zastanawiam się, czemu akurat TVN. Zastanawiam się czy fan tematyki faktycznie mógłby się rąbnąć i napisać TVN Manga. Ale co tam. Póki co niech powisi, bo nie widzę nic szkodliwego. I mam nadzieję, że nie zobaczę. Czujcie się obserwowani. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 10-08-2005, 11:04
|
|
|
Mam wrażenie, że ktoś postanowił się naszym kosztem zabawić. Korzystając oczywiście z okazji ogólnofandomowego wieszania psów na vivie i powrotu tematu "jak nas widzą polskie media".
Panie bloo, niech pan coś na swoją obronę powie, przedstawi nam swoje racje. Bo zaczął pan swój żywot na tym forum niezbyt szczęśliwie... [o ile rejestracja to nie był jeden wielki pic na wodę] |
|
|
IT.
Ukochana żona orka
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 10-08-2005, 11:07
|
|
|
Lekkie LOL! Trochę to to prymitywne... I trochę nieprzemyślane... Jak coś takiego to na poważnie i raczej nie do TVNu i raczej nie z mangą w nazwie, i raczej... niech nie wywołuje politowania.
Trzeba pogodzić się z faktem, że wraz ze śmiercią RTLu umarła polska telewizja "mangowa"
I dopuki takie ogórki jak w vivie będą latały choćby od czasu do czasu raczej się nie odrodzi. |
_________________ Nidere Ide Ime roechul
Et sore il Im sour
Kael Kaad Ardo Sono
Te Im ilne ke aono
Jestem Wodą, płynącą Wodą
Przynoszę Życie, służę Śmierci wiernie.
Odrobinę władcza. To bardzo dobre słowo. |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 10-08-2005, 11:14
|
|
|
Zabawne że akurat TVN, który zasłużył się "UWAGĄ". Czemu nie do AXN, na którym leci anime ? |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 10-08-2005, 11:17
|
|
|
Cóż, jestem raczej niezorientowany w tematach dyskusji fandomu, dobrze wiedzieć o co chodzi. Jak dla mnie to wygląda równie dobrze na apel dość młodego fana. Jeśli jednak wasze podejrzenia się potwierdzą nie wykluczam że poleci.
Cytat: | [o ile rejestracja to nie był jeden wielki pic na wodę] |
On się nie rejestrował, napisał jako gość. |
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 10-08-2005, 11:57
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | On się nie rejestrował, napisał jako gość. |
A potem się zarejestrował. Jeżeli chciał tylko sobie jaja robić mógł się nie rejestrować, czyli jest nadzieja, że po prostu trochę go poniosło.
Grisznak napisał/a: | AXN, na którym leci anime ? |
Naprawdę? Kiedy i o której? [I tu wychodzi nie oglądanie telewizji: nie wiem nawet kiedy jakieś anime jest...]
IT. napisał/a: | że wraz ze śmiercią RTLu umarła polska telewizja "mangowa" |
Taak, RTL... To było coś. Normalne pory emisji, powtórki, sporo dobrych tytułów. Żadna ze stacji obecnie emitujących anime mu do pięt nie dorasta. |
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 10-08-2005, 14:15
|
|
|
Tia. Swego czasu też cuś do nich pisałem, nawet udało mi się namierzyć skrzynkę samego papy Waltera. Widać byłem nieprzekonywujący -__-
A może zamiast pisać do TVN, zaproponujemy komuś w TVP, żeby zainteresował się wysokością łapówek możliwych do uzyskania od WOWOW, Asahi itp? TVP ostatnio mnoży programy tematyczne jak króliki, i jeszcze szantażuje kablówki żeby wyrzucały innych i puszczały ich ofertę... A na jesieni ma ruszyć napowietrzna telewizja cyfrowa. Potencjał techniczny to 300~500 kanałów za darmo z powietrza... kolega przebąkiwał że przystawki mają być po 130 za okazaniem kwitu abonamentu... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
IT.
Ukochana żona orka
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 10-08-2005, 14:34
|
|
|
Wa-totem wybacz, że to powiem ale... Co ty pieprzysz?! Pisz językiem który nie ocieka cynizmem.
Z TVP nie ma nawet co zaczynać bo to nie da nic.
Kiedyś na jakąś petycję o anime podobno odpowiedzą był "wspaniały, przykład rodzimej animacji" jakim miała być nowa kreskówka na którą moja młodsza kuzynka reagowała łzami bo bohaterowie przypominali Igora. Jkaś "Potwolandia" czy co.
TVP jest nienawracalna.
Może powiecie, że się poddaję ale naprawdę nie wieżę w sęs petycji. Nie wierzę w żadne demokratyczne środki bo są nieskuteczne.
Jeśli masz ochotę pooglądać anime to je sobie kup, ściągnij lub wybłagaj od kogoś kto ma. Nie płaszcz się jak ścierwo przed telewizją której i tak to wisi bo jest jeszcze pięć tysięcy odcinków mody na sukces a społeczeństwo sie starzeje.
*ukłon* |
_________________ Nidere Ide Ime roechul
Et sore il Im sour
Kael Kaad Ardo Sono
Te Im ilne ke aono
Jestem Wodą, płynącą Wodą
Przynoszę Życie, służę Śmierci wiernie.
Odrobinę władcza. To bardzo dobre słowo. |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 10-08-2005, 14:49
|
|
|
Tia, to trochę nie w moim stylu przyznawać coś takiego, ale telewizja autentycznie zeszła na psy. Czemu tu się jednak dziwić? Po co ryzykować coś, co może, ale wcale nie musi, się sprzedać, skoro można dalej kręcić pewniaki? W tym wypadku mówimy nie tylko o twardogłowiu, ale także chłodnej kalkulacji. Problem nie w tym, że telewizja robi ludziom wodę z mózgów, ale w tym, że ludzie wolą tę wodę, bo sodowa. |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 10-08-2005, 15:13
|
|
|
Tyle że ta kalkulacja nie bierze pod uwagę doświadczeń zachodnich... tam też TV przeszła ten okres, kiedy dokręcano tylko stare serie... Eastenders szli pół wieku! Efekt? TV nagle się ocknęła, że pewne grupy docelowe - te dla wielu reklamodawców najcenniejsze - przestały oglądać TV... Wielu ważnych reklamodawców poprzenosiło budżety na reklamę choćby do sieci, a wielkie koncerny popadły w kłopoty. Oczywiście giganty jak Sky czy RTL nie umierają prędko, ale kierownictwo za brak patrzenia dalej w przyszłość niż 2 lata zapłaciło głowami. Ale do zakutych łbów na naszych stołkach to nie dociera.
I wcale nie byłbym taki pewien siebie IT., jeśli chodzi o TVP. W końcu uruchomili TVP Kultura, której nikt nie ogląda, i zaczęli się procesować z kablówkami aby wymusić włączenie tego gniota do dystrybucji. Moja AsterCity, oby ją szlag trafił, już wyrzuciła Hypera, który jako jedyny w ich ofercie nadawał anime. Wprawdzie w kółko to samo, no ale jednak. Był Last Exile, Arjuna, Fushigi Yuugi, Candidate for Goddess, Geneshaft, Hellsing... Trzeba im tylko podsunąć że to świetny pomysł na użycie części własnej produkcji (Reksio, Bolek i Lolek itp) i kilka dyrektorskich stołków, plus dyrektorskie wyjazdy na daleki wschód po zakupy. Zespół redakcji jest pod ręką, prawda!? |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 10-08-2005, 15:40
|
|
|
Cytat: | Efekt? TV nagle się ocknęła, że pewne grupy docelowe - te dla wielu reklamodawców najcenniejsze - przestały oglądać TV... |
Tia. Prawie umarłem ze śmiechu czytając gdzieś, że Polshit zmienia target z mas na widza "ęteligiętnego i wygrztauconego", tak jak TVN. Później był opis, jak obie telewizje walczą o tego widza za pomocą coraz to nowych reality szałów, teledurniei i tasiemców (uzbrojonych, nieuzbrojonych i bąblowników), a to wszystko całkiem na serio:]. Nie ma co, żyć nie umierać, wybierz Pickera... |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|