FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następny
  Petycja do TVNu !
Wersja do druku
Zegarmistrz Płeć:Mężczyzna

Status: offline

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 13-08-2005, 09:47   

Grisznak napisał/a:
Na Hyper od września ma lecieć NGE...po puszczeniu tej serii dopiero może się zrobić wesoło, zwłaszcza, jeśli obejrzy to jakiś dziennikarz Vivy...

1) Oj, to teraz nam się dostanie na komentarzach, oj dostanie...

2) Przeceniacie wpływ Vivy i wcześniej Uwagi. Ani 15 minutowy zapychacz miejsca, ani 3 stronowy artykulik w gazetce dla kobiet nie jest obławą. Po prostu trzeba było znaleźć sensacje, a co jest od niej lepsze niż jakies dziwne kreskuwki oglądane w jakiejś odległej, na poły legendarnej krainie Mordor, gdzie zaległy małe, skośnookie ludziki.

Numer Gadu-Gadu
1271088
IT. Płeć:Kobieta
Ukochana żona orka

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 13-08-2005, 10:26   

Mnie zawsze wkużało podejście "lubię mangę bo mało istot wie co to wogule jest" Znam przedstawiciela tego gatunku i sama świadomość że mogą istnieć podobne egzęplaże napawa mnie wstrętem.
Im więcej mangi dookoła tym lepiej dla mnie!
Mamy przykłam za Zachodnią granicą. Dostałam oczopląsu na wystawie kiosku z gazetami! Wszystko trzy razy grubsze, trzy razy tańsze i, niestety, trzy razy bardziej po niemiecku ale ile oni tego mają! Co prawda u nich niektóre rzeczy i czyny wołają o pomste... Ale są!
A w Japonii?! Manga jest elitarna??! Nie! Manga jest wszędzie bo jest częścią kultury!
Elitarność jakiegokolwiek tematu tylko i wyłącznie mu szkodzi więc nie wrabiajmy się sami w takie błoto.

Te Im ilne ke aono

Jestem Wodą, płynącą Wodą
Przynoszę Życie, służę Śmierci wiernie.

Odrobinę władcza. To bardzo dobre słowo.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
9838391
BOReK Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 13-08-2005, 14:04   

Właśnie - jest częścią kultury. Być może dlatego, że jest to dla Japończyków produkt rodzimy. U nas też jak się rozwinęło Disco Polo (błeee), to się powoli stało częścią kultury (przynajmniej tak to wyglądało swego czasu :|). Na szczęście to nie manga i szybko je odstawiono.
Ale u nas też nie jest tak tragicznie, szczególnie jeżeli wziąć pod uwagę fakt, że kultura japońska jest u nas coraz szerzej przedstawiana. Może po prostu należy poczekać ;).
A co do artykułów i reportaży - wiecie, czymś minuty i strony zapełnić muszą. A że przy okazji oberiwe się jakiejś Bogu ducha winnej grupie ludzi - kogo to interesuje? Dla większości dziennikarzy to nie robi różnicy, niestety, a uczciwych coraz mniej :(.

Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Ukochana żona orka

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 13-08-2005, 14:10   

Bo na uczciwych nie ma popytu.
Nie pamiętam z jakich to lat... Ale mnie jeszcze na świecie nie było a ktoś rzekł że Polska ma być drugą Japonią. Chodziło co prawda o rozwuj gospodarczy ale można szeroko stosować i wychodzi... Również zero!
Możemy sobie czekać.

Te Im ilne ke aono

Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
9838391
Ysengrinn Płeć:Mężczyzna
Alan Tudyk Droid

Grupy:
AntyWiP
Tajna Loża Knujów
WOM
PostWysłany: 13-08-2005, 20:44   

Mnie japońska kultura interesuje co najwyżej średnio. Zdaję sobie sprawę, że jest ciekawa, inna, zdumiewająca itede, ale zwyczajnie mnie nie kręci. Moje kulturalne zainteresowania ograniczają się do Europy i Bliskiego Wschodu, wszystko spoza z jakichś powodów nie wywołuje u mnie silniejszych emocji, z Dalekim Wschodem włącznie. O dziwo - nie dotyczy to mangi, która mi się podoba. Im bardziej zahacza o nasz region tym lepiej. Dobrze też wiedzieć, jak nas widzą ludzie z drugiego końca świata.

Ash DeLuxe Płeć:Mężczyzna
tereferekuku

PostWysłany: 15-08-2005, 10:01   

heh... NGE od września!? Musze się zastanmowć czy zgrać go z netu, czy obejrzeć na żywo...
Co do kultury, po Zatoichim zaczęła mnie intewresować, ale mając w pamięci nauke o Polskiej kulturze/tradycji niewiele dalej się w tym temacie posunę. Za to historia Japonii... to jest coś! ;D

A tak właściwie czy to już nie offtop?

Tak to już offtop. Ponadto ludzie troche ciszej się tym zgrywaniem chwalcie! Oficjalnie to forum prowadzi politykę antypiracką!

LunarBird Płeć:Mężczyzna
Chaos Master & WSZ

Grupy:
Lisia Federacja
PostWysłany: 19-08-2005, 11:31   

IT. napisał/a:
Bo na uczciwych nie ma popytu.

Raczej "bo bycie uczciwym wymaga zbyt dużego wysiłku a większości się nie chce wysilać". Z tego samego powodu nie bardzo ja w petycję wierzę. Pewnie wyrzucą do śmieci nawet nie spojrzawszy...

A co do zgrywania to skąd Góra wie, może akurat gościu sobie w jakimś sklepie internetowym chce kupić i z serwera ściągnąć? Cuda się zdarzają przecież... ;)

A tak ogóle to idę okraść bank -muszę mieć na założenie Hypera. ;)

"The X-Files", #4 "Squeeze"

Autor posta: rip LunarBird CLH
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
5146592

Numer ICQ
Ukochana żona orka

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 19-08-2005, 15:41   

Cynizm wyziera z twych słó oświeconych...
Ja nie wierzę w cuda bo się nie zdażają a jeszcze w dodatku takie...
Dlaczego aż okraść bank!? To tyle kosztuje? Naprawdę?!!??!

Te Im ilne ke aono

Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
9838391
wa-totem Płeć:Mężczyzna
┐( ̄ー ̄)┌

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
WIP
PostWysłany: 19-08-2005, 16:54   

Ale wiecie? Ja naprawdę sądzę że niedługo jest szansa na kanał tematyczny.
Wieści poniżej to głównie plotki od "kontaktów" pracujących gdzie trzeba, ale potwierdzone faktami...
1) Jesienią TVP uruchamia cyfrowy przekaz naziemny. Oznacza to kilkadziesiąt programów ze zwykłej anteny, potrzeba tylko przystawki, która ma kosztować około 100-200zł; słyszałem że jest też pomysł aby podnieść/wprowadzić osobny wyższy abonament i dawać ją za darmo, albo dawać darmo tym co przyniosą kwitki za 2 lata opłaconego abonamentu. To oznacza śmierć zaglądającą w oczy platformom Sat i kablówkom, które chcą się podobno bronić obniżając cenę na internet.
2) TP SA chce do wiosny zacząć testy TV Kablowej. Podobno mają jakiś nowy patent...
3) Stoen kończy - podobno pozytywne - testy dostarczania sieci kablami od prądu. Powiedziano mi że jesienią będą sprzedawać wszystkim chętnym. To oznacza, że telepsu przybędzie kolejny konkurent, a z tą samą technologią poza wawą wejdą inne ZE.
4) Ostrzejsza konkurencja oznacza większą uwagę zwracaną na to czego szukają klienci. A tu PL to uważnie obserwowany rynek - np. dla rodziny kanałów Discovery, Polska to rynek gdzie mają największą oglądalność w EU oraz największe przychody z reklam! TVP też będzie musiała znaleźć coś do włożenia w cyfrówkę naziemną -> szanse że coś jak Hyper przestanie wegetować na fringe'u rosną...
5) A na razie z dobrych wieści... TP podnosi neo128 transfer do 256k, za darmo. Po pół roku będzie trzeba tylko aneksować umowę aby utrzymać cenę...

Numer Gadu-Gadu
3869750
Raul Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 19-08-2005, 17:05   

wa-totem:
Co do pierwszych 4 to pozostane sceptykiem. Uciesze sie jesli komukolwiek cos wyjdzie (a kanal tematyczny o anime to samobojstwo - chyba ze darmowy).
5) A limit zostaje ten sam? :) To bylby niezly chwyt marketingowy :)

Crack Płeć:Mężczyzna

Grupy:
Fanklub Lacus Clyne
PostWysłany: 19-08-2005, 20:35   

1. Z tego co wiem to nie ustalili jeszcze standardu dla transmisji kanałów DVB-T w Polsce. TVN i Polsat chcą MPEG-4, a reszta MPEG-2 (= to samo co masz w DVB-S). Póki co wszystko wskazuje na to że będzie trzeba wybierać albo kupić dekoder dwusystemowy.
Cieszy chociaż to że mają zaczynać m. in. od Wielkopolski, czyli antena z Poznania mnie dosięgnie :)
2. Mają szansę
3. Oby im wyszło, kilka poprzednich inicjatyw padło bo sprzęt okazał się za drogi

Co do Neo, muszę pokombinować żeby rodzice zdążyli przedłużyć umowę, póki co nadal lecę na Neo 640 bez limitów :P

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Odwiedź galerię autora
BetiiX Płeć:Kobieta
+Mala wiedźma+

PostWysłany: 21-08-2005, 07:37   

jedyne anime na jakie zaslugujemy w polskiej telewyzji panstwowej to pszczolka maja

w sumie ja i tak nie mam TV (znaczy takie pudlo mam, ale konsola na nim wisi, antene kiedys piorun trzasna i po kazdymkanale laza mrowki).. ale ciekawie by bylo.. w porze wieczorynki na TVP 1 NGE czy Hellsing ;)

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
1595233
BOReK Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 21-08-2005, 11:39   

Odnośnie tych planów, to każdy ciągle ma jakiś pomysł. W każdym razie do TP SA nie wrócę, choćby mi za to płacili. Teraz i tak Francuzom za prąd będę płacił, za resztę nie mam zamiaru :/.
A co do TVP - pożyjemy, zobaczymy. Osobiście najbardziej mi sie podoba pomysł z tymi kwitami, bo mam ^^. No, ale okaże się. Po prostu nie ufam żadnym większym przedsiębiorstwomi które po prostu chcą zarobić, i z reguły nie bardzo w rzeczywistości obchodzi je los człowieka.

Ash DeLuxe Płeć:Mężczyzna
tereferekuku

PostWysłany: 21-08-2005, 22:21   

Choć z drugiej strony, jak człowiekowi dogodzą, to więcej ludzi będą mogły oskubać. ;P

LunarBird Płeć:Mężczyzna
Chaos Master & WSZ

Grupy:
Lisia Federacja
PostWysłany: 22-08-2005, 12:12   

IT. napisał/a:
Cynizm wyziera z twych słó oświeconych...

No wiesz... W końcu jestem tylko geniuszem i niczym więcej... HHOK
Ash DeLuxe napisał/a:
Choć z drugiej strony, jak człowiekowi dogodzą, to więcej ludzi będą mogły oskubać. ;P

Nie zauważyłem jakoś żeby to do nich docierało. Kolego to jest wojna -oni albo my. A wrogowi się nie dogadza, wroga się okłamuje... :->

"The X-Files", #4 "Squeeze"

Autor posta: rip LunarBird CLH
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
5146592

Numer ICQ
Strona 3 z 10 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi