Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Petycja do TVNu ! |
Wersja do druku |
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 24-08-2005, 10:28
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | O! Żuk-gnojak będzie w sam raz. |
A ja zacząłem mieć wątpliwości czy to nie zbyt szlachetne porównanie. W końcu żuk-gnojak to tylko potoczna polska nazwa starego dobrego scarabaeus sacer. Tak, dobrze się wam kojarzy... a w encyklopedii PWN piszą o nim tak: http://encyklopedia.pwn.pl/495236_1.html
SireVan napisał/a: | Jeśli nawet weżmiemy się zrzucimy z wszystkimi seriami to będzie ich max 30 | Co masz na myśli? Czegoś nie rozumiem... na tanuki mamy opisane grubo ponad 400 serii i filmów, jest z czego wybierać... |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
GoNik
歌姫 of the universe
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 24-08-2005, 13:48
|
|
|
Kompletnie off od tematu: panowie, cożeście pili? Zostawcie w spokoju biedne zwierzątka, nie należy im się porównywanie z naszą wspaniałą polską telewizją. Szczur jest na to za inteligentny, a żuczek... kto widział "Mikrokosmos", ten wie co żuczek.
wa-totem napisał/a: | SireVan napisał/a:
Jeśli nawet weżmiemy się zrzucimy z wszystkimi seriami to będzie ich max 30
Co masz na myśli? Czegoś nie rozumiem... na tanuki mamy opisane grubo ponad 400 serii i filmów, jest z czego wybierać... |
Może on, biedactwo, do tej pory sądził, ze na świecie tyle serii jest? [hmm... ja sama mam ok. setki... hmmm..... nieodgadnione myśli jego...] |
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 24-08-2005, 14:25
|
|
|
Może myśli, że zgodnie z polską świecką tradycją będą tam puszczać wyłącznie powtórki tego co było wcześniej;P? |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
IT.
Ukochana żona orka
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 25-08-2005, 11:03
|
|
|
Łojej! Pojawił się straszny Zegarmistrz Światła! Uciekać!
A poważnie.
Szczury są niestety niezniszczale i nietykalne.
Na ekranach ciągle rozmazują swoje odchody [to nie jest wulgaryzm!] i niestety nie mamy szans na przekonanie ich by zaczęły przyjmować odmienne pokarmy aby zmienić skład ich ekskrementów [to też nie!] Będziemy prawdopodobnie jeszcze długo skazani na małe brązowe kuleczki teleturniejów. Rozrzedzone i odwadniające szczurzy organizm pomarańczowe telenowele. Oraz, co piękne wielkie, zbite masy zdubingowanych, beznadziejnych, zepsutych przez polaków, niemców i polaków pod rząd, anime.
Nie użyłam w tym tekście ani jednego wulgaryzmu a pewnie i tak podziała on niektórym na wyobraźnię. Taki był muj zamiar i przyznaję się do tego żeby wyśmiewanie mnie zmniejszyło niesmak.
*ukłon* |
_________________ Nidere Ide Ime roechul
Et sore il Im sour
Kael Kaad Ardo Sono
Te Im ilne ke aono
Jestem Wodą, płynącą Wodą
Przynoszę Życie, służę Śmierci wiernie.
Odrobinę władcza. To bardzo dobre słowo. |
|
|
|
|
korsarz
a taki jeden...
|
Wysłany: 02-09-2005, 11:22
|
|
|
Hm... w sumie fajnie by było, jakby istniał polski kanał TV poświęcony w 100% anime. Bo taki HYPER, to daje tylko jeden odcinek anime dziennie, i dość często powtarza serie ("Hellsing" leciał conajmniej 5 razy pod rząd!). W przypadku utworzenia takiego kanału miałoby się znacznie większy wybór. Popieram pomysł :) . |
|
|
|
|
|
Taur
... To nie ta bajka...?
|
Wysłany: 02-09-2005, 21:51
|
|
|
Polski kanał anime - uwierze jak zobacze. A narazie wyśmieję pomysł, w ten sposób nigdy nie grozi mi rozczarowanie. |
|
|
|
|
|
Black_Geisha
Black Yuki
Dołączyła: 03 Wrz 2005 Skąd: hm....jak by to nazwać....nicość? Status: offline
|
Wysłany: 03-09-2005, 20:46
|
|
|
Szczerze to moja koleżanka ma Mangas i jest nawet,nawet.Popieram żeby zrobić w polsce coś takiego,no bo kiedyś anime na TVN-nie "Mikan" leciał.No i Sailorki na polsacie....Kiedyś było lepiej. |
_________________ Moje bazgroły:
www.blackgeisha.deviantart.com
Liście lubią spadać,
Dlaczego?Może poprostu spadają,
Bo kochają ziemię.... |
|
|
|
|
IT.
Ukochana żona orka
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 10-09-2005, 16:04
|
|
|
Códowna konkluzja na koniec.
Kiedyś było lepiej...
Kiedyś był śp.RTL7 a na nim nie tylko anime ale i pełno innych super kreskówek. Kanałz anime to piękna rzecz ale same anime to nie wszystko. Ogulnie kanałz kreskówkami które nie będą przeznaczone dla dzieci powyżej trzeciego roku życia... |
_________________ Nidere Ide Ime roechul
Et sore il Im sour
Kael Kaad Ardo Sono
Te Im ilne ke aono
Jestem Wodą, płynącą Wodą
Przynoszę Życie, służę Śmierci wiernie.
Odrobinę władcza. To bardzo dobre słowo. |
|
|
|
|
Illuminari
Dark lady
Dołączyła: 27 Paź 2005 Skąd: Krynn, serio Wa-wa Status: offline
|
Wysłany: 27-10-2005, 17:53
|
|
|
Tak to by było piękne... Ja kiedyś złapałam w czasie wizyty nad mozrem Czrnym francuski kanał, który zwał się "Mangas". Otóż od godz 8.00 do 22.00 leciały tam kreskówki, ale anime też były. Dragon Ball, Saint Seya, Love Hina (lub coś w tym rodzaju) i OAVy anime, których nigdy nie widziałam na oczy... och, żeby taki kanał powstał w Polsce...
P.s Miałam kiedyś taki pomysł, żeby poprosić, aby na kilku stronach inetrnetowych napisano aby jak największa liczba osób o umówionej godzinie, w umówionym dniu napisała maile do TVN z prośbą, żeby puścili znowu jakieś anime. Może jakby zapchano im pocztę 10 000 maili raczyli by spełnić prośbę. |
_________________ http://www.dragonlance.pl/forum - zapraszam. |
|
|
|
|
Redvampire -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 27-10-2005, 18:02
|
|
|
Widać że młoda ma jeszcze nieskończony zapał do naiwnego aktywizmu :P |
Ostatnio zmieniony przez Illuminari dnia 27-10-2005, 18:09, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 27-10-2005, 18:06
|
|
|
Taaak, zupełnie nie to, co niektóre osoby, które wleką wielką stronę internetową i planują prawną legalizację stowarzyszenia...
A petycje niestety wiele nie dadzą. Trzeba skubać z innej strony, wydawców i tak dalej. No i czekać, aż ktoś zechce coś do nas ściągnąć i pokazać w którejś z bardziej ogólnych telewizji... A TVN w tej chwili w ogóle nie ma chyba pozycji "dla dzieci" w ramówce (może poza rankami w weekendy, ale też głowy nie dam), podobnie jak inne stacje - telenowele mają lepszą oglądalność. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Redvampire -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 27-10-2005, 18:08
|
|
|
Ano kapitalizm :P |
|
|
|
|
|
Illuminari
Dark lady
Dołączyła: 27 Paź 2005 Skąd: Krynn, serio Wa-wa Status: offline
|
Wysłany: 27-10-2005, 18:15
|
|
|
Widać, że wydawnictwo Zysk i s-ka ma w większym poważaniu swoich czytelników, niż TVN swoich widzów. Z tego co słyszałam po tym jak fani DL napisali z prośbą o dodruk "Drukiego Pokolenia" zysk się zgodził. Pewnie za pół roku już bedzie można dostać tę książkę w księgarni a nie na allegro po chorrendalnych sumach. Coż niech TVN bierze przykład.
Nie poddawajmy się trzeba próbować, kiedyś ustąpią!! |
_________________ http://www.dragonlance.pl/forum - zapraszam. |
|
|
|
|
Redvampire -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 27-10-2005, 18:21
|
|
|
Narazie nie mamy odpowiednich argumetów wiec lepiej rozpoczynac własną działalnosc , zakałdac organizacje by stac sie prawdziwą grupa nacisku o pewnej osobowosci prawnej. Bo na 10 tys maili to oni leją sikiem prostym. Poprostu nie mamy argumetów na tyle silnych by opłacalo sie nam ustapić. Najpierw musimy je zdobyc a zeby je zdobyc trzeba zrozumiec sytem |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 27-10-2005, 18:24
|
|
|
Nie ustąpią, bo co im możemy zrobić? Maile pójdą do kosza i tyle. A wydawnictwo ma mniejszą grupę docelową, jeśli kilka tysięcy fanów żąda wznowienia, to widać wznowienie przyniesie zysk. Dla telewizji trzeba by z milion podpisów zebrać, by zacząć rozmawiać. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|