Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Polityka... |
Wersja do druku |
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 08-09-2005, 14:46
|
|
|
LunarBird napisał/a: | A sama blokuje innych. Patrz spór PRRiT z Radiem Maryja i groźby odebrania koncesji (*jedynemu* ogólnopolskiemu nadawcy o charaktrerze katolickim!). Można nie słuchać ale zabraniać chyba nikt nie miał prawa... |
Nikt nie może stać ponad prawem... Chyba, że mieszka w Polsce i jest księdzem, co przyznaje z niejakim wstydem.
Pamiętam tą sytuację, Radio Maryja w wyraźny sposób przekroczyło podówczas prawo i powinno zostać ukarane, nie mniej jednak banda oszołomów podniosła podówczas krzyk, co skończyło się tym, że przestępstwo pozostało bezkarne.
LunarBird napisał/a: | A w ogóle przysłuchajcie się komentarzom do tej samej wiadomości na innych stacjach. Od razu widać co się nam próbuje wmówić. Że wspomnę tylko o informacji o którejś pielgrzymce na RMFie i wspomnieniu o biedzie w polsce w komentarzu... :-> |
Tak... RMF... Kocham tej stacji... Gorsze Prawiczki żyją tylko u Ojca Dyrektora.
Generalnie jej "siła" polega głuwnie na szyderstwie ze wszystkich i wszystkiego (głównie z lewicy, ale reszta też dostaje ładnie), bez sensu, podstaw i jakiegokolwiek zastanowienia. Moim skromnym zdaniem jej prezenterzy po prostu śmieją się jak głupi do sera.
Grisznak napisał/a: | Telewizja tzw publiczna dopiero od niedawna jest jako tako niezależna, wcześniej była boleśnie lewicowa, to właściwie trwało do momentu rządów pierwszej koalicji SLD-PSL, a zaczęło się zdjęciem Polskiego Zoo z anteny za krytykę lewizny... |
Wiesz... Powiedziałbym, że Telewizja Publiczna nie jest niezależna, nigdy niezależną nie była i nigdy nie będzie. Ponadto - od kąd tylko pamiętam - odbierałem ją jako skłaniającą się boleśnie ku prawej stronie.
Interesująca jest sprzeczność odbioru, jaka zachodzi mniędzy mną i Ysengrinem (czyli podłymi pachołkami Stalina) i wami, wy żałosne karły reakcji (Grishnak, Lunar) tych samych stacji. My uważamy, że prawicują, wy, że lewicują...
Istnieje możliwość, że wszyscy jesteśmy w błędzie. Podejrzewam, że wszystkie stacje popierają tylko jedną opcje - opcje własnego portfela. Kazda informacja jest manipulowana i zostaje poddana w takiej formie, by wzbudzić maksymalną sensację, a jej wartość merytoryczna i prawdziwość jest znikoma. Atakowani są więc wszyscy, lecz w szczególności ci, uderzenie w których przyciągnie przed telewizory najwięcej widzów. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Taur
... To nie ta bajka...?
|
Wysłany: 08-09-2005, 15:01
|
|
|
Polska telewizja jest przede wszystkim boleśnie zakłamana i nie wolno pominąć stronnicza. |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 08-09-2005, 15:17
|
|
|
Czy nie dostrzeżono tu przekroczenia regulaminu ? Ciekawe, czy gdybym nazwał, dla przykłądu, SLD i zwolenników tegoż "bandą czerwonych świń" to czy zaraz ktoś nie walnął by mi ostrzeżenia ?
Tyle offu...
Zaś w temacie: istnieją media jednoznacznie lewicowe: "Fakty i Mity", "Nie", "Trybuna", Polityka a są też prawicowe: "Gazeta Polska" "Rzepa" "Wprost". Celowo pomijam "nasze dzienniki" bo ci, choć tytuują się prawicą, mają w poglądach więcej wspólnego z lewicą.
Czytam na bierząco Wprost i Politykę, bo lubię znać poglądy obydwu stron przedstawiane w dość rozsądny sposób ( mając przy tym wyrobione włąsne zdanie ).
Jeśli chodzi o TV to nie było nigdy wielkiej stacji o jednoznacznym profilu politycznym, próby takie ( TV Puls, TV Trwam ) pokazuja, ze nie ma to sensu. Można natomiast mówić o przechyłach w lewą stronę ( jak w TVP, które przez kilka lat tak przywyczaiło nas do swojej prolewicowości, że teraz obiektywizm odbieramy jako proprawicowość ) lub w prawą ( przykładem TVN ). |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 08-09-2005, 15:25
|
|
|
Grisznak napisał/a: | Czy nie dostrzeżono tu przekroczenia regulaminu ? Ciekawe, czy gdybym nazwał, dla przykłądu, SLD i zwolenników tegoż "bandą czerwonych świń" to czy zaraz ktoś nie walnął by mi ostrzeżenia ? |
Nie... Ale gdybyś nazwał innego użytkownika Oszołomem i Czerwoną Świnią z Krwią Nienarodzonych Dzieci Na Rękach już tak.
Jak sobie nazywasz SLD (dopuki pilnujesz języka) mnie nie obchodzi
Ponadto akurat Ciebie się nikt nie czepia, nie rozumiem o co Ci chodzi. Gdyby się Ciebie ktoś czepiał to dostałbyś za sygnaturkę. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 08-09-2005, 16:03
|
|
|
Wiesz, mi chodzi o to, że nazwałeś sympatyków określonego ruchu oszołomami...Biorąc pod uwagę, ze brak reakcji na to stwarza pewien precedens, chciałem się po prostu upewnić. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 08-09-2005, 20:45
|
|
|
Grisz pisałem wołami, tamte punkty usunąłem-_-.
Cytat: | (*jedynemu* ogólnopolskiemu nadawcy o charaktrerze katolickim!) |
Proszę nie obrażać moich uczuć religijnych. Ojciec Rydzyk to herezjarcha, antychryst i kacerz.
Cytat: | Celowo pomijam "nasze dzienniki" bo ci, choć tytuują się prawicą, mają w poglądach więcej wspólnego z lewicą. |
Jak 90% polskiej "prawicy. Heh, jak na zdrowy rozum analizuję swoje poglądy to powinienem być liberalnym konserwatystą, problem w tym, że o ile ludzie o poglądach lewicowych budzą moją sympatię, to prawicowcy mnie doprowadzają zazwyczaj do szału.
W ogóle mam wrażenie, że antagonizm lewica-prawica w Polsce ma wydźwięk głównie emocjonalny. Nie uważacie? |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 08-09-2005, 21:14
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | W ogóle mam wrażenie, że antagonizm lewica-prawica w Polsce ma wydźwięk głównie emocjonalny. Nie uważacie? | Zdecydowanie. Zwłaszcza przed wyborami raptem wszyscy się robia jakoś strasznie lewicowi w poglądach (a szczególnie, jak górnicy tupną). Najpoważniejsze różnice pomiędzy lewicą a prawicą wydają się tkwić w historii, nie teraźniejszości. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 09-09-2005, 06:49
|
|
|
Nie zgadadzam się. Uważam się, podobnie jak ww za osobę o poglądach konserwatywno liberalnych i bardziej denerwują mnie róznego rodzaju Cimoszewicze, Jaruzelskie, Millery, Urbany i Kwaśniewskie niż taki np R. Giertych.
Może wynika to z tego, że narodowi demokraci, jakie by poglądy nie mieli, zawsze byli patriotami, zaś komunista pozostawi zawsze serce w Moskwie, cokolwiek by nie mówił. Poza tym, jak mógłbym głosowac na kogoś, kogo przywieziono do Polski na sowieckich czołgach ?
Jeśli zaś chodzi o preferncje partyjne, to zawsze głosowałem na Unię Wolności, jednak ostatnio bardzo mocno zawiodłem się na tej partii, gdyż mentalnie zaczęła mi przypominać Michnika, którego organicznie nie znoszę. Dlatego tez od poprzednich wyborów jestem przy PO i pewnie tego nie zmienię. Program gospodarczy ( bo na ten, w przeciwieństwie do większości Polaków zwracam dużą uwagę ) mają mi najbliższy, ideologicznie też nic mi u nich nie przeszkadza.
Podział na lewicę i prawicę ma sens, czego dowodem są podstawowe hasła wyborcze PO i SLD - PO wyznaje zasadę "Jak najmniej państwa w państwie" zaś SLD dokładnie na odwrót ( trudno im się dziwić, stare przywyczajednia nie mijają ).
Jedyne co mnie bawi, to naiwna wiara niektórych, że komuniści są bardziej tolerancyjni itp - co przez ostatnie pięć lat rząd SLD-UP zrobił w tym kierunku ? |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 09-09-2005, 07:07
|
|
|
Zauważ, że to ostatnie głosi głównie prawica, jako wadę. I służy to do odwrócenia uwagi od poważniejszych problemów, że przypomnę Kaczora, który zamiast dbać o miasto ugania się za gejami, jak normalny chłop za babami.
Nie zgadzasz się, acz popierasz moje stanowisko przykładami jakie podajesz:]. Ja wiem, że komuniści zostali przyniesieni na ruskich bagnetach itd. Też wolałbym, by w Polsce była inna rozsądna równowaga dla PO (bo coś takiego zawsze jest potrzebne), ale na bezrybiu i rak ryba.
A historycznie była jeszcze PPS, jak najbardziej patriotyczna, but that's another story.
Cytat: | Podział na lewicę i prawicę ma sens, czego dowodem są podstawowe hasła wyborcze PO i SLD - PO wyznaje zasadę "Jak najmniej państwa w państwie" zaś SLD dokładnie na odwrót ( trudno im się dziwić, stare przywyczajednia nie mijają ). |
I dlatego wystarczą dwie partie: prawicowe PO i lewicowe SLD, wszelkie bolszewicko-faszystowskie bojówki czy kanapy powinny odejść do lamusa. Przeciw/za równouprawnieniem gejów można manifestować równie dobrze przed parlamentem, a nie wewnątrz. System dwupartyjny rullez. |
|
|
|
|
|
LunarBird
Chaos Master & WSZ
Grupy: Lisia Federacja
|
Wysłany: 09-09-2005, 08:54
|
|
|
Zegarmistrz napisał/a: | wy żałosne karły reakcji (Grishnak, Lunar) | \
Ysengrinn napisał/a: | Ojciec Rydzyk to herezjarcha, antychryst i kacerz. |
Nie ma jak kultura dyskusji i obiektywizm moderatorów. I to podobno ja jestem Ten Czarny I Paskudny Który Wszystkich Prowokuje. Wypraszam sobie nazywanie w ten sposób o.Rydzyka, argumenty proszę a nie puste pyskówki z których wynika tylko może IQ rzucającego takie słowa... Przytoczcie jedną wypowiedź Rydzyka w której był gorszy niż feministki, Urban czy co niektórzy "wybitni" z SLD (że wspomnę tylko o sławetnym "Radiu Ma-Ryja" wypowiedzianym o dziwo z trybuny sejmowej). Zresztą pod tym względem i prawica nie jest niestety lepsza (Wałęsa! Wałęsa! >:-( )...
Grisznak napisał/a: | Uważam się, podobnie jak ww za osobę o poglądach konserwatywno liberalnych i bardziej denerwują mnie róznego rodzaju Cimoszewicze, Jaruzelskie, Millery, Urbany i Kwaśniewskie niż taki np R. Giertych. |
Giertych bywa po prostu za ostry w wypowiedziach ale pewnej racji odmówić mu niejednokrotnie nie można. A panowie wymienieni zwykli byli co innego mówić a co innego robić i jeszcze w inny sposób tłumaczyć. Inaczej nie wypłynęłoby tyle ciekawych faktów przy okazji dwóch ostatnich afer (Rywingate i Orlen). A gdyby nie prawica to by się za te afery w ogóle nie zabrano.
Ysengrinn napisał/a: | Ja wiem, że komuniści zostali przyniesieni na ruskich bagnetach itd. |
Lewica w polsce to postkomuna. A PZPR była organizacją lojalną wobec obcego państwa czyli członkowie tejże byli zdrajcami Polski i jej interesów. Takie są fakty i nie widzę możliwości tolerancji. Zdrady się nie toleruje. Za zdradę się karze. |
"The X-Files", #4 "Squeeze" |
Autor posta: rip LunarBird CLH
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 09-09-2005, 08:59
|
|
|
coz, ja rozumiem patriotyzm, ale nie idiotyzm. a akurat tym sie wykazuje polska prawica. przyklad, znowu ta historia z gazem ktora teraz wyciagaja Kaczor (potrzasajac piescia ze nie pozwoli budowac w polskich wodach terytorialnych) i rokita (ze niemcy zaczna kadencje nowego kanclerza od odejscia od umowy z rosja bo podobno chca byc milsi dla polski)
tylko ze nikt juz nie pamieta, ze calej afery by nie bylo, gdyby polska nie robila takich trudnosci z budowa 2 nitki gazociagu (i nie probowala przeforsowac budowe jej przez ukraine, gdzie spory procent tego gazu niknie) - co, notabene, robila prawica..... i co, w zasadzie, bylo wbrew interesom polski, bo pozbawilo ja kasy za tranzyt. ale bylo patriotyczne, bo antyrosyjskie. a teraz mozna sobie krzyczec o zakrecaniu kurka.
co do programu ekonomicznego, to powiem tak: jesli PO sie uda, to sie zdziwie. i to cholernie. po prostu pamietajac jak ladnie pocieto plan hausenera (i to ze nawet jak platforma wygra wybory, to bedzie sie o podatki uzerac z pisem) |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 09-09-2005, 09:08
|
|
|
Zwrócę uwagę, że to właśnie komuchy ucięły rozmowy z Norwegami w sprawie budowy gazociągu Polska Norwegia, który nie dosć, że dałby nam niezależność, to uniemożliwiłby budową tego, nad czymś dziś wszyscy lamentują. Cóz, batiuszka Putin kazał, Kwas i Miller zrobili...
I jeszcze jedno: dziś nie ma w Europie lewicy niekomunistycznej. W całej europie partie tzw "lewicowe" zdominowane są przez poronione dzieci 1968, kiedy to europejska tzw inteligencja wymachiwała czerwonymi książeczkami i portertami Mao oraz Lenina. Dziś ci ludzie tworzą partie "socjalistyczne" a efekty ich działań - co tu wiele mówić, wkrótce z euopy zrobi się Eurabia i tyle.
Wyjątkiem, jak zwykle jest UK, ale nie mam zwyczaju zaliczać Angoli do Euopry, oni są obok... |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 09-09-2005, 09:14
|
|
|
Cytat: | Przytoczcie jedną wypowiedź Rydzyka w której był gorszy niż feministki, Urban czy co niektórzy "wybitni" z SLD |
Ależ służę.
Cytat: | o.Rydzyk
Przyjezdzaja tu do Torunia ludzie i mowia "Jakie to sobie palace
buduja ksieza". A to jest ich dziadostwo - tych ludzi dziadostwo i maly
mozg.
Zacofanie!
o.Rydzyk:
Ostatecznym celem homoseksualizmu jest walka z Kosciolem i zniszczenie
Kosciola.
o. Rydzyk: - Ja już nie mogę się na to wychowanie seksualne patrzeć.. I
popatrzcie, jak ono jest wprowadzane w Polsce. Rękami katolików jest
wprowadzane. To jest normalny instruktaż. Dzieci się instruuje, jak robić
samogwałt, jak sobie robić dobrze... bez Boga |
Cytat: | Giertych bywa po prostu za ostry w wypowiedziach ale pewnej racji odmówić mu niejednokrotnie nie można. A panowie wymienieni zwykli byli co innego mówić a co innego robić i jeszcze w inny sposób tłumaczyć |
Stary Giertych był w PZPR, był związany z SB, a teraz uzyskał status pokrzywdzonego. Co do młodego to założył Wszechpolska Jugend, co samo w sobie wystarczy. Do tego wykorzystuje swą malutką córkę jako transparent wyborczy, co samo w sobie jest obrzydliwe. Wszystkich jego kłamstw nie chce mi się szukać, może ktoś inny spróbuje. |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
|
Wysłany: 09-09-2005, 09:30
|
|
|
LunarBird napisał/a: | Zegarmistrz napisał/a:
wy żałosne karły reakcji (Grishnak, Lunar) |
To manipulacja... Faktyczna wypowiedź brzmiała:
Zegarmistrz napisał/a: | mną i Ysengrinem (czyli podłymi pachołkami Stalina) i wami, wy żałosne karły reakcji (Grishnak, Lunar) |
Jak każdy widzi nie posłużyłem się porównaniem, którego nie odniósłbym do siebie, ani do zwolenników własnej opcji.
LunarBird napisał/a: | (Wałęsa! Wałęsa! >:-( )... |
Ja akurat po wypowiedzi Wałęsy zyskałem niezwykły szacunek dla tego człowieka, który z chłopka - roztropka nie całkiem zdającego sobie sprawę z powagi wydarzeń, urusł w mych oczach do bohatera o całkowicie uzasadnionej legendzie.
Urban jak na mnie jest odpowiednikiem Rydzyka z lewej strony. Jedyna różnica jest taka, że Urban nie nadawł nielegalnie programu radiowego wykorzystując pasma i zasięgi, do których nie miał uprawnień.
LunarBird napisał/a: | A PZPR była organizacją lojalną wobec obcego państwa czyli członkowie tejże byli zdrajcami Polski i jej interesów. |
A jednym z członków był Giertych. Podobnie jak praktycznie KAŻDY wyżej postawiony człowiek. Łączna liczba członków wynosiła 350tys. osób. Przy tej skali zjawiska karać można chyba tylko wykorzystując infrastrukturę pozostałą po III Rzeszy. |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 09-09-2005, 09:37
|
|
|
Grisznak napisał/a: | Zwrócę uwagę, że to właśnie komuchy ucięły rozmowy z Norwegami w sprawie budowy gazociągu Polska Norwegia, który nie dosć, że dałby nam niezależność, to uniemożliwiłby budową tego, nad czymś dziś wszyscy lamentują |
prawda ale nie do konca. po pierwsze, nie uniemozliwilyby - jak ty to sobie wyobrazasz?! ze jak idzie jeden rurociag to grugi pojsc nie moze?! co najwyzej by utrudnily, ale to tyle.
natomiast mi chodzilo nie o koncept (bo akurat uniezalezenienie bylo pomyslem niezlym) ale o krzyk ze ten rurociag omija polske w sytuacji, gdy robi to na polakow wyrazne zyczenie (o czym prawica jakos zgodnie milczy) |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|