Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Polityka... |
Wersja do druku |
LunarBird
Chaos Master & WSZ
Grupy: Lisia Federacja
|
Wysłany: 03-10-2005, 07:42
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | Czujcie jednak mój oddech na karku. |
Czujemy stale, drogi Smoku... :P
A w kwestii tejże ulotki to naprawdę ciężko mi sobie wyobrazić żeby Niemcy zakładali UE tylko po to by zniszczyć jeden kraj. To mimo wszystko biznesmeni, stwierdziliby że im się nie opłaca. :)
UE to pakt gospodarczy i stąd posądzanie UE o wspaniałomyślność jak dla mnie mija się z celem. Te kraje chcą zarobić i to nie powinno nikogo dziwić. Problem w tym że ich zarobek to strata naszych firm a UE daje im fory i właśnie tu jest problem, nie w żadnym spisku. Ale że niemieckie władze dziwnie się czasami zachowują gdy chodzi o Polskę... :) Normalne chyba jest że po całej naszej naszej historii nie ufamy Niemcom? Sami sobie winni -po jakiego się tu pchali? :) |
"The X-Files", #4 "Squeeze" |
Autor posta: rip LunarBird CLH
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 03-10-2005, 08:07
|
|
|
coz........... jak dla mnie to problelem jest nie to ze oni to wypisuja.... tylko ze to, ze piszac to, swiecie w to wierza. I nie mowcie mi ze nie bo to tylko propaganda, bo sama zetknelam sie z czlowiekiem (skadinad myslacym i czytajacym) ktory usilowal mi wmowic, ze rosjanie na stalina zasluzyli bo go sami wybrali i mu dali dojsc do wladzy. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 03-10-2005, 08:24
|
|
|
Chyba im się z Niemcami i Hitlerem pomyliło:P. A że wierzą to fakt niezbity. Ilu ludziom przecież nie idzie wytłumaczyć pewnych rzeczy, "bo żydzi są przecież u władzy i nie dadzą prawdy napisać". Wygodne jak diabli, bo niby jak z tym dyskutować:P?
Inna sprawa, że a) powszechna znajomość historii woła o pomstę do Nieba b) niejednemu się wydaje, że co to on nie wie, gdy tymczasem zna trochę durnych stereotypów. Jeszcze nienajgorzej jeśli są to "oficjalne" stereotypy. Bo jeśli taki geniusz usłyszy coś, czego nie piszą w podręcznikach, to nie dość, że w to bezgranicznie uwierzy, to jeszcze uroi sobie teorie spiskowe. I tak powstają Kody Leonarda da Vinci i różne arcydzieła "drugiego obiegu". |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
Ostatnio zmieniony przez Ysengrinn dnia 03-10-2005, 09:14, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
LunarBird
Chaos Master & WSZ
|
Wysłany: 03-10-2005, 08:30
|
|
|
Bianca napisał/a: | bo sama zetknelam sie z czlowiekiem (skadinad myslacym i czytajacym) ktory usilowal mi wmowic, ze rosjanie na stalina zasluzyli bo go sami wybrali i mu dali dojsc do wladzy. |
Tiaaa... Ah te wybory w Rosjii co 4 lata... Toż to tradycjaa była... Niektórzy stanowczo przeginają. I to w każdym temacie się tacy znajdą... :-> |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 05-10-2005, 08:38
|
|
|
Pomysły Marcinkiewicza na walkę z korupcją.
Czemu zamiast pomysłu na walkę z korupcją ja widzę tutaj próbę jeszcze silniejszego upolitycznienia służb specjalnych? |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 05-10-2005, 14:37
|
|
|
no neeeeeeeeeeeeeeee, ja tu widze sposob na BARDZO szybkie dorobienie sie dla grupy ludzi poprzez "podatek od dochodu"
bo nie oszukujmy sie, bez wprowadzenia odpowiedzialnosci urzednikow za podejmowane decyzje, to guzik mozna zrobic. |
|
|
|
|
|
LunarBird
Chaos Master & WSZ
|
Wysłany: 05-10-2005, 20:28
|
|
|
Cytat: | Czemu zamiast pomysłu na walkę z korupcją ja widzę tutaj próbę jeszcze silniejszego upolitycznienia służb specjalnych? |
Bo jesteś przewrażliwiony. Większe upolitycznienie? To jest niemożliwe bo w służbach od x czasu są sami eks-funkcjonariusze SB. Teraz jest przynajmniej szansa że to się zmieni.
Cytat: | bez wprowadzenia odpowiedzialnosci urzednikow za podejmowane decyzje, to guzik mozna zrobic. |
To chyba fundamentalny postulat obu partii; PO i PiSu. Więc oczywista rzecz że będzie realizowany... |
|
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 05-10-2005, 21:57
|
|
|
LunarBird napisał/a: | Cytat: | bez wprowadzenia odpowiedzialnosci urzednikow za podejmowane decyzje, to guzik mozna zrobic. |
To chyba fundamentalny postulat obu partii; PO i PiSu. Więc oczywista rzecz że będzie realizowany... | Biorąc pod uwagę, że Jarosław na premiera forsuje ewidentnego figuranta, jest oczywiste, że zamierza rządzić nie ponosząc żadnej za to odpowiedzialności (no, bo jak coś się rypnie, to odpowie premier właśnie - nie ważne, że nie posiadający realnej władzy). To dość jasno chyba określa postawę PiS-u względem odpowiedzialności. Platforma natomiast to partia starych polityków, którzy "przemalowali się" po to, by nie ponosić odpowiedzialności za działania partii których wcześniej byli członkami (i to bynajmniej nie szeregowymi) - to też coś o nich mówi.
Co do partyjnych postulatów przedwyborczych, ja bym na nich za bardzo nie polegał. PiS np postulował wprowadzenie silnej władzy prezydenckiej - czy ktoś wierzy, że jeśli wygra Tusk, to Kaczyńscy poprą wzmocnienie jego władzy, kosztem rządu w którym PiS będzie miał większość? Ja jakoś nie bardzo. W wypadku innych postulatów interes partyjny też ostatecznie weźmie górę.
A pomysł utworzenia "specsłużb antykorupcyjnych" połączonego z likwidacją WSI i kompletną reorganizacją innych agencji wywiadowczych? Klasyczne czystki powyborcze. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
LunarBird
Chaos Master & WSZ
|
Wysłany: 06-10-2005, 06:33
|
|
|
Bezimienny napisał/a: | Biorąc pod uwagę, że Jarosław na premiera forsuje ewidentnego figuranta |
Nie ma wyboru bo sam obiecał że nie będzie premierem jeśli jego brat będzie prezydentem a PO zmusiła go do przedstawienia nazwisk. Musiał więc przedstawić kogo innego. PO zmusiła go do tego złośliwie właśnie po to aby teraz wyrzekać że Marcinkiewicz to figurant. Do czasu II tury wyborów nie wiadomo czy Lech Kaczyński nie będzie prezydentem a więc co najmniej do tego czasu Jarosław nie może się deklarować że będzie premierem.
Bezimienny napisał/a: | PiS np postulował wprowadzenie silnej władzy prezydenckiej - czy ktoś wierzy, że jeśli wygra Tusk, to Kaczyńscy poprą wzmocnienie jego władzy, kosztem rządu w którym PiS będzie miał większość? |
Ja wierzę. A jeśli tak się nie stanie to złamią obietnicę i rozważę czy w następnych wyborach nie głosować mimo wszystko na LPR. Proste. |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 06-10-2005, 07:28
|
|
|
Cytat: | Nie ma wyboru bo sam obiecał że nie będzie premierem jeśli jego brat będzie prezydentem a PO zmusiła go do przedstawienia nazwisk. |
coz........... "obiecal" to obiecal, ale wiadomo ze nie ma spolecznego poparcia dla 2 kaczek na stanowiskach. a to ze wybory prezydenckie sa miesiac po parlamentarnych wiedzial..... jak by byly pol roku po, to tez by kraj byl pol roku bez rzadu bo "brak bedzie" "moze"? wg. mnie to swietnie obrazuje przekladanie dobra wlasnego nad dobro kraju (w sumie przez obie partie, ale PiS w szczegolnosci)
Cytat: | Ja wierzę. A jeśli tak się nie stanie to złamią obietnicę i rozważę czy w następnych wyborach nie głosować mimo wszystko na LPR. Proste. |
to poczytaj sobie o tym jak to on obiecal porzadki w warszawie, aplany zabudowy ma w tej chwili 2% terenu.... bo jego urzednicy zbyt ciezko pracuja by podejmowac decyzje.obiecywac to mozna cokolwiek, szczegolnie przed wyborami. |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 06-10-2005, 08:02
|
|
|
Wybacz, ale Ty w wiele rzeczy wierzysz. Między innymi ogólnoświatowy spisek kapitalistów i cyklistów. A co do LPR-u to jeśli dobrze pójdzie szlag ich trafi przed kolejnymi wyborami. |
|
|
|
|
|
LunarBird
Chaos Master & WSZ
|
Wysłany: 06-10-2005, 09:21
|
|
|
Bianca napisał/a: | wg. mnie to swietnie obrazuje przekladanie dobra wlasnego nad dobro kraju |
A wg mnie to świetnie obrazuje liczenie się w opinią publiczną.
Bianca napisał/a: | coz........... "obiecal" to obiecal, |
Zawsze tak lekko podchodzisz do obietnic?
Ysengrinn napisał/a: | Między innymi ogólnoświatowy spisek kapitalistów i cyklistów. |
O cyklistach nic nie wspominałem. A że wielkie pieniądze deprawują to niepodważalny fakt. |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 06-10-2005, 10:07
|
|
|
LunarBird napisał/a: | Zawsze tak lekko podchodzisz do obietnic? |
a ty? bo mowilam o dosc konkretnej osobie, ktorej przyklad zlamania obietnicy podalam w nastepnym bodajze zdaniu. |
|
|
|
|
|
LunarBird
Chaos Master & WSZ
|
Wysłany: 06-10-2005, 12:40
|
|
|
Bianca napisał/a: | obiecywac to mozna cokolwiek, szczegolnie przed wyborami. |
Przepraszam ale działacze PO już rządzili polską (jako Unia Wolności) i cudów nie było. Teraz więc też niczego się po nich nie spodziewam. A PiS do tej pory miał tylko ministra sprawiedliwości który przecież sam ustaw nie mógł wnosić pod obrady sejmy ani konstytucji zmieniać... W dodatku to był rząd pod kontrolą UW (bo jak nie to było SLD, z którym faktycznie potem UW miało koalicję...).
A w radzie Warszawy są jeszcze radni PO więc jak coś zablokowali to pan Kaczyński mógł się co najwyżej skrzywić. W dodatku PO rządziło Warszawą przez lat kilkanaście (jako UW) i jakoś cudów nie widać...
A na marginesie ładny wybór: PO partia liberalna o poglądach niemal ateistycznych bez programu dla oświaty, bez programu reformy służby zdrowia, bez programu walki z bezrobociem (bo w to że bezrobocie zlikwidują i zbędna będzie pomoc biednym nawet dziecko się nie nabierze) i skompromitowana kilkuletnim rządzeniem krajem do spółki a AWS a potem z SLD...
A przeciwko niej partia chrześcijańska kładąca silny nacisk na wymiar sprawiedliwości mocno przecież utykający z programem obejmującym wszystko, praktycznie nie będąca dotychczas przy władzy i od zawsze krytykująca poczynania władz i to zawsze słusznie i konkretnie. W dodatku atakowana przez PO cwaniackimi zagrywkami których nie lubię. |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 06-10-2005, 12:54
|
|
|
LunarBird, ja predzej uwierze w gruszki na wierzbie niz w to, ze jakikolwiek polityk ktory doszedl do wysokich stanowisc jest uczciwy. a partia chrescijanska? a czemu nie? zakladajac jakie sa ilosci ludzi ktorzy daja sie nabrac na to ich chrzescijanstwo.
a co do "cwaniackich zagrywek" to coz.... wezmy chociazby kalkulator podatkowy. w przykladzie ktory tam maja, czlowiek z dwojka dzieci etc etc, propozycja PiS wypada lepiej........ a bo doliczyli tez "wynik polityki prorodzinnej, czyli doplata na dzieci". i o ile sama kwestia doplaty jest dyskusyjna, o tyle "doliczanie" tego do obliczen podatkowych to oszustwo. nie ma to jak czysta gra, co nie?
a co do uczciwosci i sprawiedliwosci PiSu, to sprawdz jakie premie wyplacic kaczynski swoim pracownikom "za podejmowanie odpowiedzialnych decyzji" - a raczej chyba ich niepodejmowanie, bo i plan zabudowy, i pieniadze dla szkol, i pare innych
zobaczymy co powiesz jak PiS sie juz wykaze. bo bycie w wiecznej opozycji jest niezla forma zdobywania elektoratu, lepper przykladem.
natomiast zgadza sie, jestem przeciwna zarowno PiSowi, jak i LPR. poniewaz fanatycy religijni maja zbyt duze tendencje do palenia na stosach wszystkich myslacych inaczej. a to nie wrozy dobrze ani mnie osobiscie, ani gospodarce. |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|