Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Polityka... |
Wersja do druku |
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
Grupy: AntyWiP Tajna Loża Knujów WOM
|
Wysłany: 07-09-2005, 13:02 Polityka...
|
|
|
Poprzedni temat został usunięty do tajnego archiwum z powodu braku kultury dyskusji. Ponieważ jednak wielu chętnie by zapewne wymieniło się swymi poglądami, zwłaszcza w obecnym okresie przedwyborczym, zakładam nowy temat. Tym razem jednak nie będzie "tolerancji dla zła", jak ktoś to ładnie ujął.
Sugerowanie rozmówcom obcych im poglądów i wkładanie im w usta nieprawdziwych wypowiedzi będzie karane ostrzeżeniem.
Odpowiadanie na zarzuty jakie nie padły będzie karane ostrzeżeniem.
Posty zawierające wnioski nie podparte naukowymi, logicznymi czy historycznymi argumentami będą usuwane. |
_________________ I can survive in the vacuum of Space
Ostatnio zmieniony przez Ysengrinn dnia 07-09-2005, 14:33, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 07-09-2005, 13:11
|
|
|
eee............ wyjasnij punkty 2 i 4 (przede wszystkim 2) |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 07-09-2005, 13:15
|
|
|
Prawdę mówiąc obawiam się, że przy zachowaniu powyższych punktów ewentualną dyskusję będę w stanie prowadzić ja... i kto? :D |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 07-09-2005, 13:19
|
|
|
Może to i dobrze:P.
Wszystkie wymienione czynności objęte zakazami miały miejsce w poprzednim temacie politycznym. między innymi "ktoś" zaczął mi robić wyrzuty, iż bronię homoseksualistów i atakuję katolików, mimo iż nic takiego nie napisałem. Podobnie jak Zegarmistrz nie napisał słowa o aborcji.
Punkt czwarty mówi o twierdzeniach typu "ateiści nie mają żadnych stałych zasad moralnych i zmieniają je wedle woli i potrzeby" czy "wierzący grzeszą więcej, bo uspokaja ich możliwość spowiedzi". |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 07-09-2005, 13:26
|
|
|
to sa przyklady do 1 i 5 ;)
notabene, nie pamietam bym mowila cos takiego jak wlasnie zacytowales........ to tak a propos wkladania pogladow w cudze usta |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 07-09-2005, 14:09
|
|
|
Praktyczne wprowadzenie w życie powyższego regulaminu uniemożliwia jakąkolwiek dyskusję, bo każde swobodne wyrażenie jakiegokolwiek poglądu może być podciągnięte pod którykolwiek z ww punktów.
Spuście trochę knebel, bo po przeczytaniu tego stanął mi przezd oczami plakat ze stanu wojennego, na którym też każde niemal zdanie kończy się "będzie karane...". |
|
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 07-09-2005, 14:29
|
|
|
Grisz może być, ale nie będzie, nie bój się. Jeśli chcesz prześlę ci tamten temat byś mógł zobaczyć, czym się kończy zbytnia samowola. To tak jak z nożem do masła - można nim zabić, ale nie do tego został zrobiony. Praktycznie i tak nas, modów, nie pętają żadne reguły, oprócz opinii użytkowników, więc w tym konkretnym przypadku również wystarczy jako czynnik kontroli społecznej.
A dyskusje polityczne są taką beczką prochu, że lepiej żeby nie było ich wcale, niż żeby były bez kontroli-_-.
Bianca:
Cytat: | natomiast wybacz, ale osoba niewierzaca ma zwykle o wiele twardsze moralne zasady (jakie by nie byly). poniewaz ustala je sama i odpowiada za nie przed soba. i nie ma "ojej, diabel mnie skusil" na swoje usorawiedliwienie gdy cos zrobi zle.[...]
natomiast coz, jakos sie nie odniosles do odpuszczania grzechow (w tym zaocznie) przez ww. siedlisko wszelakiego dobra i morlanosci jakim jest kosciol (tez fakt historyczny). |
Może nie do końca tak jak napisałem, ale na jedno wychodzi. I starczy. Ontopic please. |
Ostatnio zmieniony przez Ysengrinn dnia 07-09-2005, 14:31, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 07-09-2005, 14:29
|
|
|
Ysen - niestety głupoty nie da się karać, a przynajmniej nie odgórnie. Wiem, że Sam Wiesz Kto cię wkurza, ale niestety w ten sposób nic nie poradzisz, a tylko uniemożliwisz inym sensowną dyskusje.
Nie możesz po prostu Sam Wiesz Komu kasować co głupszych wypowiedzi jako Offtopic? Też bym go chętnie wyostował, ale to troche... nieprofesjonalne. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
Ostatnio zmieniony przez Zegarmistrz dnia 07-09-2005, 14:36, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 07-09-2005, 14:36
|
|
|
Bianca napisał/a: | to sa przyklady do 1 i 5 ;) |
Cytat: | Wszystkie wymienione czynności objęte zakazami miały miejsce w poprzednim temacie politycznym. między innymi "ktoś" zaczął mi robić wyrzuty, iż bronię homoseksualistów i atakuję katolików, mimo iż nic takiego nie napisałem. Podobnie jak Zegarmistrz nie napisał słowa o aborcji. | faktycznie, to bardziej do punktu 1.
Zresztą większość 'punktów drugich" będzie chyba równiez pod 1 podpadać.
Przykładem byłoby, gdyby np. ktoś zaczął nagle pisać teksty w stylu "ja wcale nie jestem Trollem (... cyklistą, elfem, drowem, Gothem itp), nie możecie mnie o to oskarżać, podajcie jakieś dowody..." w sytuacji gdyby żadne oskarżenie wcześniej nie padło. (z góry przepraszam wszelkie elfy, drowy, trolle, Gothów i cyklistów)
Cytat: | Punkt czwarty mówi o twierdzeniach typu "ateiści nie mają żadnych stałych zasad moralnych i zmieniają je wedle woli i potrzeby" czy "wierzący grzeszą więcej, bo uspokaja ich możliwość spowiedzi". | Jak najbardziej punkt 4-ty. Oczywiście każda wypowiedź podpadająca pod ten punkt będzie równoczesnie podpadała pod 5-ty (bo stereotypy i pomówienia raczej trudno poprzeć jakimiś dowodami)
PS: oo, punkty się zmieniły jak pisałem |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense.
Ostatnio zmieniony przez Bezimienny dnia 07-09-2005, 14:41, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 07-09-2005, 14:36
|
|
|
Niech będzie, odjąłem punkty o obrażaniu i szerzeniu stereotypów. Te które zostały nie powinny już straszyć ograniczaniem wolności słowa, a wykluczą bolszewickie triki retoryczne. A punkt drugi owszem jest niejako rozwinięciem pierwszego.
Cytat: | Ysen - niestety głupoty nie da się karać, a przynajmniej nie odgórnie |
Ja nie chcę karać, ja chcę wykluczyć. Też lubię pogadać o polityce, ale gdy rozmowa schodzi na takie tory jest to niemożliwe.
Cytat: | Zauważyłem w wypowiedzi Ysena tylko imiona jego i Zega, a ty? ;) |
Walnij w stół a nożyce się odezwą;P. |
Ostatnio zmieniony przez Ysengrinn dnia 07-09-2005, 14:50, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 07-09-2005, 14:48
|
|
|
A w końcu, jak zostaną ustalone zasady kulturalnej dyskusji, ktoś zapyta: "No dobrze... To tak ontopic, na kogo głosujecie?"... I wtedy się zacznie. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Ysengrinn
Alan Tudyk Droid
|
Wysłany: 07-09-2005, 15:01
|
|
|
Nie wykluczam. Ale wtedy się zwyczajnie zamknie ten temat i definitywnie uzna eksperyment "polityka na forum" za nieudany:]. I wpisze się stosowne punkty do Konstytucji. I będzie w końcu spokój.
Skoro zaś miało być ontopic: to tylko moje skrzywienie, czy faktycznie wszystkie trzy telewizje są prawicowe? Bo jak długo żyję, zawsze pełno tam było Niesiołowskich, Giertychów, Kaczyńskich, Krzaklewskich, których pytano o opinię na każdy w zasadzie temat, zaś lewicowców widuje się od wielkiego dzwonu.
Podkreślam: to jest pytanie. Najlepiej do kogoś, kto ma inny punkt widzenia. |
|
|
|
|
|
Bianca -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 07-09-2005, 16:00
|
|
|
*czytajac powyzsze* nie ma to jak dyskusja o polityce :D
a tak blizej tematu, troche mnie bawi ogladanie jak fajnie i skutcznie przy pomocy "niezaleznej prasy" mozna ualic kandydata na prezydenta. mowie tu o Cimoszewiczu i tym jego domku letniskowym czy co to jest: najpierw leci dlugasny tekst o tym jaki to on jest be i ze placi tylko 400zl za posesje, potem gdzies w tle przechodzi informacja ze "podobno" placi tak malo bo sie przylozyl do renowacji i konserwacji. potem jest wywiad z "wladza lokalna" ktory jest urwany dokladnie w srodku zdania ktore zaczyna sie od "i tak jest to najwieksza". |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 07-09-2005, 16:53
|
|
|
Telewizja tzw publiczna dopiero od niedawna jest jako tako niezależna, wcześniej była boleśnie lewicowa, to właściwie trwało do momentu rządów pierwszej koalicji SLD-PSL, a zaczęło się zdjęciem Polskiego Zoo z anteny za krytykę lewizny...
TVN jest raczej centrowy, zaś Polsatu nie oglądam, więc nie mam pojęcia. Pomijam mniejsze, bo się nie liczą.
Ironią jest zaś, że lewica narzeka, że media ją blokują...Najpierw mieli 50 lat wyłączności a potem przez kolejne 10 siedzieli mocno w TVP. |
|
|
|
|
|
LunarBird
Chaos Master & WSZ
Grupy: Lisia Federacja
|
Wysłany: 08-09-2005, 13:51
|
|
|
Ysengrinn napisał/a: | między innymi "ktoś" zaczął mi robić wyrzuty, iż bronię homoseksualistów i atakuję katolików, mimo iż nic takiego nie napisałem. Podobnie jak Zegarmistrz nie napisał słowa o aborcji. |
Podobnie jak ja nie napisałem że pochwalam *wszystkie* akcje LPR i MW. Podobnie jak nie napisałem że pochwalam przemoc wobec ludzi innych przekonań. Obie rzeczy mi zarzucano. Jesteśmy zatem kwita kolego. Nie próbuj wybielać tych którzy ze mną dyskutowali z łaski swojej.
Ysengrinn napisał/a: | Punkt czwarty mówi o twierdzeniach typu "ateiści nie mają żadnych stałych zasad moralnych i zmieniają je wedle woli i potrzeby" czy "wierzący grzeszą więcej, bo uspokaja ich możliwość spowiedzi". |
Po namyśle przyznaję rację. Mamy rozmawiać o polityce. Olejmy religię po prostu i będzie wporzo. Tylko z góry uprzedzam: żadnego zarzucania religijnej ciemnoty politylom LPR bo to też się moim zdaniem zalicza do tego punktu. Konkretrnie o konkretnych osobach.
Grisznak napisał/a: | Telewizja tzw publiczna dopiero od niedawna jest jako tako niezależna, wcześniej była boleśnie lewicowa, to właściwie trwało do momentu rządów pierwszej koalicji SLD-PSL, a zaczęło się zdjęciem Polskiego Zoo z anteny za krytykę lewizny... |
Podpisuję się obiema rękami. Było to niestety widać na każdym kroku (ach ten Kwaśniewski w niemal każdych wiadomościach...).
Grisznak napisał/a: | Ironią jest zaś, że lewica narzeka, że media ją blokują... |
A sama blokuje innych. Patrz spór PRRiT z Radiem Maryja i groźby odebrania koncesji (*jedynemu* ogólnopolskiemu nadawcy o charaktrerze katolickim!). Można nie słuchać ale zabraniać chyba nikt nie miał prawa...
A w ogóle przysłuchajcie się komentarzom do tej samej wiadomości na innych stacjach. Od razu widać co się nam próbuje wmówić. Że wspomnę tylko o informacji o którejś pielgrzymce na RMFie i wspomnieniu o biedzie w polsce w komentarzu... :-> |
"The X-Files", #4 "Squeeze" |
Autor posta: rip LunarBird CLH
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|