Bo Zupa Była Za Słona!!! - wszystko co złe... |
Wersja do druku |
Salva
Prince Charming
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 10-11-2007, 20:36
|
|
|
Bo Fruits Basket skończyłam ostatecznie, cholera nie lubię być smutna, nie znoszę być w takim nastroju. Nie znoszę kończyć, to mnie zawsze wykańcza psychicznie (dlatego lubię długie serie, co z kolei prowadzi do tego że czuję się jeszcze gorzej bo się związałam z bohaterami. Ale i tak nie znoszę kończyć, nie znoszę jak coś się kończy, nie ma dla mnie nic bardziej przygnębiającego jak koniec). I co miały znaczyć te ostatnie strony ?! Jeśli już, interesowałaby mnie zgoła inna para. Rany, ja wręcz pokochałam Akito, do teraz nie wiem za co i dlaczego. Yuki jako męski bohater wyszedł na prowadzenie. Ja sobie nie dam rady z recenzją. Zbyt emocjonalnie do tego podchodzę. Mam ochotę na jakiś potwornie wzruszający komentarz. Cholera. Nienawidzę tego nastroju, radości że wszystko w porządku (najbardzij mnie interesowało co z Akito, nic na to nie poradzę) i jednocześnie wzruszenie i smutku. Wniosek, mam łzy w oczach i nie mogę się przestać uśmiechać, już mnie mięśnie bolą. Ja jestem zbyt uczuciowa... Czemu nie skończyłam na 133 chapterze ? Dla mnie zdecydowanie zgrabniejsze byłoby zakończenie właśnie w tamtym miejscu. Ja wolę bardziej otwarte zakończenia, nie znoszę takich chwytów jak ostatnie strony ostatniego tomu... Czemu nie umiem być zimną, bezuczuciową egoistką ? |
|
|
Melmothia
Sexy Chain Smoker
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 10-11-2007, 21:07
|
|
|
Co prawda czytać Fruits Basket skończyłam już dość dawno temu, ale pamiętam, że nie byłam po tym w lepszym stanie/humorze niż Ty...Po pewnym czasie zapomina się jednak dlaczego było się smutnym czy zawiedzionym, a pozostaje tylko pamięć o tych odczuciach. Przyczyna się zaciera, bohaterowie wydają się już tacy odlegli... ^^" Chociaż nie...Przy Furubie to nie tak. Niektóre sceny były zbyt wbijające się w pamięć i wystarczy sobie je jeszcze raz przejrzeć aby wszystko powróciło.
Z ta różnicą, że dla mnie akurat samo zakończenie Fruits Basket było zadowalające
- Spoiler: pokaż / ukryj
- (bo u mnie ulubioną parą byli jednak ci, których Ty chyba nie za bardzo lubisz - Kyo i Honda).
Bo ja jestem teraz mniej więcej w tym samym stanie. Dzisiaj, wczesnym rankiem skończyłam oglądać Monster, czyli zakończyłam 74 odcinkowa serię. Z dużą ilością bohaterów, których można było polubić. Bardzo polubić. |
_________________ "Słowo ludzkie jest jak pęknięty kocioł, na którym
Wygrywamy melodie godne tańczącego niedźwiedzia,
Podczas gdy chcielibyśmy wzruszyć gwiazdy"
G.F.
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 10-11-2007, 21:10
|
|
|
Co z tego, że co sobota mam zajęcia tuż obok Empiku, skoro jest to najbardziej dziadowski Empik w Łodzi? Zachciało im się przemeblowania, niech ich szlag i zaraza i teraz wszystko jest poukładane bez najmniejszego sensu, znalezienie czegoś graniczy z cudem. Poza tym są wyraźnie dyskryminowani względem Empików w Galerii i Manufakturze i cholernie często zdarza im się NIE MIEĆ.
Innymi słowy: quest po drugą Wiedźmę zakończony porażką. |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Salva
Prince Charming
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne WOM
|
Wysłany: 10-11-2007, 21:20
|
|
|
Mamunia ja dalsze wrażenia napiszę Ci w temacie o FB.
Bo właśnie po raz kolejny szlag mi trafił ACDSee ja to draństwo zabiję !!! |
|
|
Kusoku
Zaatakowany pierunem!
|
Wysłany: 11-11-2007, 10:53
|
|
|
bo miałem zawaloną sobotę a i tak tego cholernego zeszytu nie przepisałem
i będę miał teraz zawaloną niedzielę bo doszedłem po sobocie dopiero do połowy
a teraz się zaczyna część w której mam braki notatek
EDIT: na poprawę humoru otrzymałem wiadomość od kumpla:
#$%#^ Spalił mi się telewizor. |
_________________ If you want to know the truth,
you got to have the courage to accept it.
|
|
|
|
|
Enkidu
I'll show you the Sky
Grupy: Lisia Federacja
|
Wysłany: 11-11-2007, 11:03
|
|
|
Bo doskwiera mi samotność buu. Dwóch najlepszych kumpli siedzi w wojsku. Ciężka sprawa, i tak do sierpnia, nie wiem jak będzie jak dostaną przepustki no ale się okaże. Bo mam już dosyć pracy byle skończyć co zacząłem i mieć święty spokój, może po sesji jeszcze popracuje ale teraz mam stanowczo dosyć. |
_________________ Hoping for the best but expecting the worst
Do the Kirby dance! <("<) <( " )> (>")>
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 11-11-2007, 13:30
|
|
|
Bo przeżywam iście czeskie peklo na zemi starając się zdobyć książkę, której ceny wahają się pomiędzy 40 a 100 funtami. Jak nietrudno zgadnąć, kasy takiej (w każdym razie nie po to, aby móc ją kupić ) nie mam i mieć w przewidywalnej przyszłości nie mieć zapewne nie będę, gdyż kupno książki za 200 -300 złotych byłoby dla mnie przekroczeniem Rubikonu, na które chyba nie jestem jeszcze gotowy.
Uruchomiłem sporo moich zagranicznych kontaktów starając się znaleźć gdzieś tańszą wersję i jak dotąd - nic. Niech to Perun trzaśnie! |
|
|
|
|
|
cintra
|
Wysłany: 11-11-2007, 15:47
|
|
|
Bo jutro mam kartkówkę z francuskiego i muszę wkuć odmianę czasowników... Jak mi się nie chce! :/
A ja dopiero jestem na początku Fruits Basketa i jak mnie kusi, żeby zerknąć co Wy (Salva, Melmothia) w tych spoilerach piszecie... Ale nie będę sobie psuć zabawy (co nie zmienia faktu, że mnie kusi, oj...). ;) |
|
|
|
|
|
Grisznak -Usunięty-
Gość
|
Wysłany: 11-11-2007, 16:40
|
|
|
Cytat: | Bo jutro mam kartkówkę z francuskiego i muszę wkuć odmianę czasowników... Jak mi się nie chce! :/ |
*Grisznak zazdrości jak diabli możliwości uczenia się francuskiego* |
|
|
|
|
|
Caladan
Chaos is Behind you
Dołączył: 04 Lut 2007 Skąd: Gdynia Smocza Góra Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma Omertà Syndykat WOM
|
Wysłany: 11-11-2007, 17:31
|
|
|
bo chyba przejde na abstynencje. Starym browarom mówimy stanowczo nie. Głowa mnie boli. zołądek biega w lewo i prawo. 6 odcinek Shany jest dla mnie zaskomplikowany. |
_________________ It gets so lonely being evil
What I'd do to see a smile
Even for a little while
And no one loves you when you're evil
I'm lying through my teeth!
Your tears are all the company I need |
|
|
|
|
Lena100
Pani Cogito
Dołączyła: 15 Gru 2006 Skąd: Ze wsi, z dżungli, z lasu Status: offline
Grupy: Lisia Federacja
|
Wysłany: 11-11-2007, 18:01
|
|
|
Bo mnie mama goni sprzed komputera.
Bo nie mam ciepłej wody w kranie.
Bo jutro szkoła. Bo pojutrze fizyka. |
_________________ ようやく君は気がついたのさ。。。
|
|
|
|
|
Shinigami-san
Straszny Pan Morderca
Dołączyła: 03 Maj 2007 Skąd: Poznań/Inowrocław Status: offline
Grupy: Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 11-11-2007, 19:23
|
|
|
Bo nie mam dokońcoznych odpwoeidzi na repkę buu == nienawidzę angola. W dodatku mój naruto movie 4 się opóźni, a jeżeli skonczy sie tak jak myśle to rozwale cos. Jeszcze nie wiem co ale napewno bedzie to kubek ^^
Cytat: | Bo pojutrze fizyka.
|
Ja mam jutro 3 fizyki... 3 godziny rysowania mangi muwahaha... |
_________________ "Nie jesteś zły. Jesteś po prostu źle ubrany"
|
|
|
|
|
Kusoku
Zaatakowany pierunem!
|
Wysłany: 11-11-2007, 19:38
|
|
|
Shinigami-san napisał/a: | Ja mam jutro 3 fizyki |
Shini do jakiej ty klasy chodzisz (chodzi o profil)
ja mam fizyczno-matematyczno-informatyczną
(dziady mi odcięły godzinę infy w tym i przyszłym roku - a gere dorzucili)
ale mój maks to 2h fizy(w tygodniu), a ty masz 3 (jednego dnia)?
jakim cudem?? (dobra 3 z godziną wychowawczą - bo do tyłu z programem jesteśmy)
bo mroźno a śnieg stopniał ;( |
|
|
|
|
|
Shinigami-san
Straszny Pan Morderca
Dołączyła: 03 Maj 2007 Skąd: Poznań/Inowrocław Status: offline
Grupy: Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 11-11-2007, 20:14
|
|
|
Kusoku napisał/a: | Shini do jakiej ty klasy chodzisz (chodzi o profil) |
Mat-Inf, dwa peirwsze jutro faki a później normalna fiza, + fiza w czwartek + moje liczenie zadań z fizy dla rozrywki(około godzina dziennie)+dwie godziny kółka. To na mnei rodzinka wymogła. Ale w sumie nie żałuje bo ciekawie ejst.
A infa ejst zua, Kłos jest głupia jak but i nawet głupiego programu eni umei dobrze napisać |
_________________ "Nie jesteś zły. Jesteś po prostu źle ubrany"
|
|
|
|
|
Kusoku
Zaatakowany pierunem!
|
Wysłany: 11-11-2007, 20:33
|
|
|
hehe mój ulubiony przedmiot ;D
bo nigdy z infy nie muszę się uczyć i wszystko kapuje(również mam tak z matmą)
a fizy za to nie za bardzo, bo jestem leń i zadań nie chce mi się rozwiązywać dla ćwiczeń,
ale ogółem to fizykę rozumiem (jak i resztę ścisłych przedmiotów) |
|
|
|
|
|
|