Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie? |
Wersja do druku |
Zennos
|
Wysłany: 25-11-2006, 22:34
|
|
|
Kurde,w sumie nie wiem czy sie smiac,czy plakac xD poniewaz wiekszosc pozycji,ktore mi podaliscie,wygrzebalem wczoraj na sieci i juz na nie "czekam" :P
Tak czy inaczej dzieki za pomoc:) |
|
|
|
|
|
Luna
Gdzieś tam...
Dołączyła: 25 Lis 2006 Skąd: dom mój tam, gdzie serce me Status: offline
Grupy: WIP
|
Wysłany: 28-11-2006, 13:18
|
|
|
a mi kto cos poleci? moze bys Kawaii Anime - :D jak Sugar...
Albo z innej beczki - cos tak dolujacego i dajace do myslenia jak Haibane Renmei... |
_________________ Leżę i czekam aż zło przeminie, jak nie przeminie... Poleżę jeszcze...
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 30-11-2006, 21:44
|
|
|
Pani Poni Dash jest zdecydowanie kawaii i zabawne, ale ja odpadłem po 6 epku (nie jestem zdaje się w grupie docelowej) choć z początku było ciekawie ;)
Czy ktoś mógłby mi polecić coś zbliżonego klimatem do Black Lagoon? Nie chodzi mi koniecznie o serię o piratach, raczej taka seria sensacyjna/akcji, najlepiej współczesne anime bez jakichś bardzo ciężkich wątków, o wartkiej akcji, interesujących bohaterach no i bez mechów/magii/innych-takich (a przynajmniej bez wielu takich elementów ;p) |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Nikopol
Gość
|
Wysłany: 21-12-2006, 16:35 Szuakm....
|
|
|
Witam.
Ostatnio obejrzałem Full Metal Alchemist. Jest to seria z mojego ulubionego (albo jednego z ulubionych) gatunku.
STEAM-PUNK.
Czy zna ktoś jeszcze inne pozycje anime osadzone w steam-punkowym świecie?
(Gdyby ktoś nie kojarzył po gatunku to gra ARCANUM toteż steam -punk. Podobnie ja Thief II, -Steam-punk nie zawiera futurystyki jakby co :) ) |
|
|
|
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 22-12-2006, 16:26
|
|
|
Skaura Taisen, Vision of Escaflowne TV, Last Exile, Steamboy, Laputa: Castle in the Sky, Howl Moving Castle. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
Grupy: Fanklub Lacus Clyne WIP
|
Wysłany: 22-12-2006, 19:22
|
|
|
Vodh napisał/a: | coś zbliżonego klimatem do Black Lagoon? Nie chodzi mi koniecznie o serię o piratach, raczej taka seria sensacyjna/akcji, najlepiej współczesne anime bez jakichś bardzo ciężkich wątków, o wartkiej akcji, interesujących bohaterach |
Mezzo DSA, i Mezzo Forte:
http://anime.tanuki.pl/strony/anime/486/rec/482 |
_________________ 笑い男: 歌、酒、女の子 DRM: terror talibów kapitalizmu
|
|
|
|
|
Agape
Gość
|
Wysłany: 23-12-2006, 16:59
|
|
|
Ostatnio miałam przyjemność obejrzeć anime Rozen Maiden i Rozen Maiden Traumend. Obie serie przypadły mi do gustu, chociaż wolałam chyba bardziej humorystyczną "jedynkę". Czy ktoś mógłby polecić mi coś w podobnym klimacie? Z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 23-12-2006, 17:08
|
|
|
Niestety, Rozen Maiden są unikalne.
No na pociechę powiem, że dziś/jutro w telewizji jest OAVka, Rozen Maiden: Ouvertüre. |
|
|
|
|
|
Agape
Gość
|
Wysłany: 23-12-2006, 17:23
|
|
|
Niewielekie to dla mnie pocieszenie, ale cóż... Może po świętach zrobię sobie prezent w postaci mangi. A na razie poszukam czegoś innego i poczekam na Ouvertüre.
Dziękuję za pomoc :) |
|
|
|
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 28-12-2006, 12:49
|
|
|
Temat oczyszczony z dwóch ostatnich postów. Przypominam, że jego funkcją jest umożliwienie udzielenia odpowiedzi na konkretne pytania, a nie wymienianie ulubionych serii. Przypominam też o niepodawaniu linków do stron zawierających materiały nielegalne. |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Matias
Gość
|
Wysłany: 31-12-2006, 17:28
|
|
|
Witam wszystkich forumowiczów.
Oglądałem Love Hina i zacząłem oglądać Miori no Hibi i Full metall panic fumoffu. Wszystkie mi się bardzo podobają i szukam czegoś podobnego ale nie shool rumble(pod koniec zaczęło się strasznie dłużyć) i nie Azumanga Daioh(wiem że to nie ten sam rodzaj ale tak na wszelki wypadek).
Byłbym wdzięczny za podanie jakiś ambitnych tytułów ambitnych niekoniecznie znanych i najlepiej aby nie były zbyt przygnębiające(najlepiej w konwencji komedii). |
|
|
|
|
|
wa-totem
┐( ̄ー ̄)┌
|
Wysłany: 01-01-2007, 18:23
|
|
|
Matias: Melancholy of Haruhi Suzumiya. Obowiązkowo! |
|
|
|
|
|
Matias
Gość
|
Wysłany: 02-01-2007, 19:29
|
|
|
Dzięki Wa-totem.
A czy moglibyście mi jeszcze doradzić jakieś serie lub filmy, które dają do myślenia(wymagają użycia mózgu w czasie oglądania). Najlepiej jeśli po obejrzeniu od razu nie pogrążą mnie w jakieś totalne przygnębienie albo żebym nie miał jakichś myśli samobójczych :).
Z góry dziękuję. |
|
|
|
|
|
Mai_chan
Spirit of joy
Dołączyła: 18 Maj 2004 Skąd: Bóg jeden raczy wiedzieć... Status: offline
Grupy: Fanklub Lacus Clyne Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 02-01-2007, 19:33
|
|
|
Haibane Renmei proponuję... Naprawdę świetne anime, skłaniające do myślenia i z dość dużą dozą ciepła tu i ówdzie. |
_________________ Na Wielką Encyklopedię Larousse’a w dwudziestu trzech tomach!!!
Jestem Zramolałą Biurokratką i dobrze mi z tym!
O męcę twórczej:
[23] <Mai_chan> Siedzenie poki co skończyło się na tym, że trzy razy napisałam "W ciemności" i skreśliłam i narysowałam kuleczkę XD
|
|
|
|
|
Eltanin
?????
Dołączył: 17 Lis 2004 Skąd: Ciemna strona słońca Status: offline
Grupy: WIP
|
Wysłany: 02-01-2007, 19:40
|
|
|
Tytuł bardzo dobry choć mocno ryzykowny biorąc pod uwagę nakreślone wymagania.
Zależnie od tego co wymyślisz oglądając, może Cię uskrzydlić na tydzień z górką (na przykład mnie) albo totalnie zdołować
Luna napisał/a: | Albo z innej beczki - cos tak dolujacego i dajace do myslenia jak Haibane Renmei... |
Z mojej strony proponuję Kino no Tabi. Rewelacyjna seria. Rozkłada ludzką naturę na czynniki pierwsze, daje do myślenia i ma tę zaletę, że obok kawałków wybitnie dołujących, trafiają się też niemal komediowe. |
_________________ Hubba Hubba Zoot Zoot
Deba Uba Zat Zat A-num Num
A-hoorepa Hoorepa A-huh-hoorepa A-num Num.
Be kind to dragons, for thou art crunchy and taste good with ketchup. |
|
|
|
|
|