FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  Galeria AvatarówGaleria Avatarów  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 20, 21, 22  Następny
  Jakie anime obejrzeć? / Widziałem (...), co polecicie?
Wersja do druku
Bezimienny Płeć:Mężczyzna
Najmniejszy pomiot chaosu

Status: offline
PostWysłany: 23-10-2006, 21:55   

Ja z kolei polecam Yamato Nadeshiko Shichi Henge (Perfect Girl Evolution). Manga jest świetną komedią, a anime jak na razie (3 odcinki) też wygląda dobrze.

the renegades on wheels.

The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense.
Przejdź na dół Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Yumegari Płeć:Kobieta
Feministka szowiniska

PostWysłany: 23-10-2006, 22:56   

A Death Note? Bardzo toto świeże i dopiero się rozkręca, ale to jedna z lepszych pozycji fantastyczno-kryminalnych. Jeżeli nie zepsują doszczętnie mangi (już trochę to zrobili...
Spoiler: pokaż / ukryj
Light utracił resztki zdrowego rozsądku i swojego człowieczeństwa... w pierwszym odcinku
=="), to będzie na co popatrzeć. A raczej poczytać, bo fabuła to głównie dialogi i monologi. Proszę się jednak nie przejmować, bo tu właśnie o pojedynek umysłów chodzi. A tak w ogóle, to polecam mangę - przynajmniej do połowy. Historia została naprawdę świetnie napisana i narysowana.

Numer Gadu-Gadu
2513810
Nemedy Płeć:Kobieta

PostWysłany: 24-10-2006, 13:19   

Death Note dobere jest. Narazie widzałam jeden odcinek, ale bardzo mi sie spodobał. Jka narazie dostępne sa 3 i jeszcze film sie szykuje, szkoda tylko, ze do polskich kin nie trafi. W necie mozna zlaledz już plakaty,koleżanka posyłała mi linka nawet, ale gdzes mi sie zapodział ;p
A co do wypowiedzi (spojlera) to ja postepowanie głównego bohatera jak narazie (po 1 odcinku) uważam za słuszne i całkowicie sie z nim zgadzam.

Cytat:
Polecam Melancholy of Haruhi Suzumiya, jest to ogólnie rzecz biorąc baaardzo zakręcona komedia ;)

Taaaa ^^ zwłaszcza pierwszy odcinek ;)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Crofesima Płeć:Kobieta
Captain Narcolepsy

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 26-10-2006, 18:31   

Taaa Death Note ogladam namietnie, mange znam calutka ;]

Haruhi? Mowicie, że fajne toto? A zobaczym zobaczym...

W ogóle mam pytanie jeszcze - czy istnieje może jakieś _fajne_ anime gangsterskie/o mafii? Coś w to wątpię, ale może... uwielbiam takowe klimaty i ostatnio zastanawiałam się czemu nikt nie wpadł na osadzenie historii mangowej w takim otoczeniu, hmm... znaczy się ja nie znam żadnego takowego tytułu. Powtarzam - _fajne_ anime ;P

Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear.
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź blog autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
Avellana Płeć:Kobieta
Lady of Autumn

PostWysłany: 26-10-2006, 18:45   

Takiego stricte gangsterskiego sobie nie przypominam, acz nie dam głowy, czy Black Lagoon nie byłoby w odpowiednich klimatach, no i chyba Coyote Ragtime Show.

Natomiast w temacie sensacyjnych miałabym do polecenia dwa mocno niedocenione a świetne tytuły. Pierwsze to Mezzo (seria TV, niekoniecznie film), które jest energiczne i odfrunięte, a bohaterowie obracają się w zdecydowanym półświatku. Tylko muszę ostrzec, że pierwsze odcinki odjeżdżają w jakieś dziwaczne duchowo-alienowe klimaty, czym nie należy się przejmować, bo serii to dalej przechodzi. Drugie natomiast nazywa się Kaze no Yojimbo i jest po części kryminałem, a po części sensacją. Wszystko zależy, jaki styl opowieści lubisz, bo to nieźle buduje napięcie, ale w porównaniu do modnych teledyskowych filmów typu Pulp Fiction jest znacznie spokojniejsze. Występują gangsterzy sztuk licznych... W każdym razie jakbyś była tym zainteresowana, rzuć okiem na moje tanukowe recenzje, moim zdaniem obie te serie były naprawdę dobre.

Crofesima Płeć:Kobieta
Captain Narcolepsy

Grupy:
Alijenoty
PostWysłany: 26-10-2006, 19:27   

Ah, jakże ja kocham swój internet...
*khem* Serdecznie dziękuję za propozycje *ukłon* jednakowoż! jestem dotknięta nieuleczalną chorobą zwaną routerus dialogus wolnos internetus i, o zgrozo, do pewnych tytułów,że tak to delikatnie ujmę (albowiem nie wiem, czy o 'takich' sprawach można tutej mówić głosno), nie mam dostępu. A raczej mam ograniczony, MOCNO ograniczony. Przeczytałam recenzję obu anime, zainteresowały mnie, ale prawdopodobnie będę miała szansę oglądnąć tylko Mezzo. Jednakże przyznam, że..hm... kolorystyka mnie odrobinkę... ale tylko odrobinkę... zniechęciła. Ale skoro Ty Avellano mówisz, że jest to całkiem niezły tytuł to nie omieszkam tego sprawdzić ;]

Wiem, że Wam strasznie tu offtopuje i spamuję, BARDZO za to przepraszam... ale ja jestem w kropce. Zero pomysłów dotyczących anime. Wynika to z wielu czynników, przede wszystkim z mojej choroby (*sniff*) i moich upodobań. Jestem tego typu osobą, co ogląda tylko to, co lubi... a jestem bardzo wybredna. Nawet ja sama nie wiem co mną kieruje kiedy wybieram jakiś tytuł... niestety czasami kieruję się też wieloma stereotypami i dużo animek odrzucam zaledwie po zobaczeniu ot choćby paru screencapsów... ale ja taka juz jestem. A teraz nadszedł czas, kiedy naprawdę nie wiem, co oglądać ._. nie wiem, czego chcę. Komedia? Romans? Sensacja? Dramat?...
Mam śmieszne problemy, nieprawdaż? ^^'

Why do we always arrange for more?
Brothers and sisters, I bid you beware
Of giving your heart to a dog to tear.
Powrót do góry Zobacz profil autora
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź blog autora Odwiedź listę obejrzanych anime / przeczytanych mang
momonari Płeć:Mężczyzna
student życia

PostWysłany: 03-11-2006, 17:07   

może mi ktoś polecić jakąś fajną komedyjkę albo romans? najlepiej coś w stylu Masakazu Katsury :) z góry dziękuje

Numer Gadu-Gadu
5680078

Numer ICQ
kropla Płeć:Mężczyzna
Mykoidalny tentakl

PostWysłany: 03-11-2006, 17:13   

Jezeli o 'komedyjke' chodzi, to "Suzumiya Haruhi no yuuutsu" (涼宮ハルヒの憂鬱, czyli The Melancholy of Haruhi Suzumiya) :)

Numer Gadu-Gadu
1148869
Zegarmistrz Płeć:Mężczyzna

Grupy:
AntyWiP
PostWysłany: 03-11-2006, 17:42   

kropla napisał/a:
Jezeli o 'komedyjke' chodzi, to "Suzumiya Haruhi no yuuutsu" (涼宮ハルヒの憂鬱, czyli The Melancholy of Haruhi Suzumiya) :)

O tak! Tak! Tak! Oglądałem dwa odcinki dopiero, ale naprawdę zrobiły mi smak.

Warto też Ouran Hig Shool Host Club, ale to pomału oklepane się robi.

Numer Gadu-Gadu
1271088
Zennos Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 05-11-2006, 04:07   

Widze,ze posypalo sie sporo tytulow...
Kto bedzie w stanie mnie zadowolic(bez skojarzen prosze):P
-db
-slayersi
-yaiba
delikatnie ujmujac ciekawsze pozycje z rtl7:)
Mala roznorodnosc,aczkolwiek nie spodobaly mi sie jakies: peace makery,naruto,soul huntery,czy king shamany:P
przejrzalem dzisiaj ponad 200pozycji i jestem naprwde zdesperowanyxD
any ideas?:P
Powrót do góry
Avellana Płeć:Kobieta
Lady of Autumn

PostWysłany: 05-11-2006, 10:40   

Wiesz, pytanie jest, czy te serie, które wymieniłeś, oglądałeś jako pierwsze... Bo to jest tak, że żadna z nich (łącznie ze Slayers) nie jest jakaś strasznie dobra, ale jak człowiek jeszcze nie miał z czym porównywać, to potem pamięta, że było wybitne. Takich samych serii nie będzie. Jeśli nie bawi Cię Naruto, to pewnie i od DB byś dzisiaj odpadł... Spróbuj może Bleach, walk tam dostatek, a i klimat nie jakiś śmiertelnie poważny. Z komedii fantasy w stylu Slayers to przede wszystkim Gokudo, ale przeszukaj Tanuka pod kątem "fantasy" i "komedia", może coś jeszcze znajdziesz (Bakuretsu Hunters? Orphan?). A do Yaiby to chyba nic podobnego nie pamiętam.

Zennos Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 05-11-2006, 15:29   

Z tego co pamietam to pierwsze byly muminki xD jak chyba u kazdego....:]
Nastepnie yattaman,salior moon,tsubasa,i dopiero pozniej przewinely sie powyzsze anime:]
suma sumarum to Gokudo smiesznie sie zapowiada,i znalazlem w sieci "Variable Geo"
Ogladal to ktos???Nie widzialem recenzji na tanuki,wiec ewentualnie sam ja kiedys napisze:P

Mozna uznac,iz jestem niejako konserwatysta w tych sprawach,aczkolwiek jak juz wspominalem po wczorajszym przegladzie tytulow,recenzji,opini etc. jestem w stanie stwierdzic,ze ostatnio wiekszosc produkcji stala sie monotematyczna ,najczesciej sie powtarzaja takie scenariusze:
a)O nieeeeeeeee!ARMAGEDON!!!!!!Wszyscy zginiemy!!!!!!naprawde?!
b)O nieeeeeeeee!OBCY!!!!!!!!!!!!!!!!!Wszyscy zginiemy!!!!!!EEE,to sa nasi wybwaiciele....!?
c)O nieeeeeeeee! WOJNA W KOSMOSIE,NA ZIEMI, -||-!!!!No coz......
Zeby bylo oryginanie
d)O nieeeeeeeee!CO ZA CIOTA Z TEGO TYPA(ale i tak go bede kochac.....)
e)KOSMICZNE ROBOTY Z MARSA ZNOWU ATAKUJA,CZEKA NAS ARMAGEDON,A MNIE NIKT NIE KOCHA.......:(
f)"Reszta jest z twarzy podobna do nikogo" :]
Moze i jestem wybredny:P ale wychodze z zalozenia,ze lepiej byloby rozwinac starsze projekty,ktore cos osiagnely,a nie tworzyc pierdoly typu:yugioooooh,pokemon,czy jeszcze inne ekchm,ktore moza miedzy innymi podziwaic na polsacie xD
Powrót do góry
Pathfinder Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 08-11-2006, 15:53   

Hmm siemka, może może (:>) ktoś polecic jakieś dobre anime w wojennych klimatach niezbyt futurystycznych, może byc historyczne. Nie znam żadnej produkcji tego typu, więc nie wiem czy coś takiego istnieje, ale znając bogactwo najróżniejszych serii, to powinno byc ^^'. Ogólnie siema jeszcze raz, pierwszy post, liczę na pomoc :)

edit: może dodam, że dla takiego dzieła mile widziana byłaby duża lub mała doza traumy i smutku
Powrót do góry
Yumegari Płeć:Kobieta
Feministka szowiniska

PostWysłany: 08-11-2006, 18:46   

Wojenne? Smutek? Hotaru no Haka (Grobowiec świetlików). To pierwsze przychodzi mi do głowy... Zdecydowanie wstrzącające. Z anime tyle kojarzę, jak już, to mangi...

Tak sobie myślę... o jakie wojenne klimaty ci chodzi? Założyłam że XX-wieczne, ale przecież są pewnie jakieś starsze... i niekoniecznie europejskie.

Numer Gadu-Gadu
2513810
Pathfinder Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 08-11-2006, 19:08   

hmm no tak, zapomniałem dodac, że "Grobowiec Świetlików" obejrzałem :) wojna obojętnie gdzie i obojętnie kiedy, tylko że nie ukrywam, iż wolałbym coś innego niż samuraji w feudalnej Japonii czy też walki rebeliantów z robotami w przyszłości. Ten smutek nie jest taki znowu konieczny. Po prostu lubię wojnę i militaria, więc pomyślałem, że może są jakieś batalistyczne anime (chodzi mi głównie właśnie o bitwy, realizm pola walki itp.). Kurcze, chyba będą problemy ze znalezieniem odpowiedniego tytułu, ale wielkie dzięki Yume za odpowiedz ^^
Powrót do góry
Strona 6 z 22 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 20, 21, 22  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi