Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Rewolucja w systemie komentarzy! |
Wersja do druku |
Gość
Gość
|
Wysłany: 01-04-2009, 16:47
|
|
|
Uważam, iż to cuś nie ma prawa być nazwane komentarzami. Bardziej pasuje do tego określenie ankiety. Poza tym kojarzy mi się z sytuacją w m. in. Chinach. Komunizm pełną parą! |
|
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 01-04-2009, 16:49
|
|
|
No wejdź na tanuki anime i naciśnij "dodaj komentarz". Tam wyświetli ci się 10 opcji do wybrania i wybierz, tę która najlepiej cię uzewnętrznia. |
|
|
Gość
Gość
|
Wysłany: 01-04-2009, 16:53
|
|
|
Zerknąłem na datę newsa z tym tworem i doznałem olśnienia (mam nadzieję że jest tak jak myślę) ;) |
|
|
|
|
|
Velg
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 01-04-2009, 16:53
|
|
|
Właśnie.
I właśnie pierwszy post pisany z konta gościa pokazuje zagrożenie spamem, które zmusiło moderację do tak drastycznej zmiany.
Po raz kolejny powtarzam - to bodajże jest forma jedynie początkowa całego systemu, więc argument o 10 komentarzach odpada... Będzie ich więcej.
Pragnąłbym jeszcze dodać, że dziwią mnie protesty - póki co, jeszcze jesteśmy za mało zaawansowani, żeby wprowadzić zaawansowany system generowania postów na forum, przez co każdy może podyskutować o serii na forum. |
|
|
Achmed
Hurry Starfish ^.^
|
Wysłany: 01-04-2009, 17:19
|
|
|
Powiem krótko - mi się ten system nie podoba i to bardzo.
Komentarze to dla mnie coś co daje możliwość wypowiedzenia swojego zdania. Swojego, nie wybrania jakiejś możliwości z ankiety. Póki co możliwości jest mało, a szansa na to że któraś akurat będzie mi odpowiadać jest jeszcze mniejsza. Natomiast jeśli dodacie tych możliwości 100, czy 200 to dla odmiany trudno się będzie w tym wszystkim połapać i godzinami będzie się szukać odpowiedniej odpowiedzi.
Mam nadzieję, że zrezygnujecie z tego pomysłu. Można wprowadzić jakieś ograniczenia, pisanie dopiero po założeniu konta, czy blokowanie komentarzy dla osób, które notorycznie spamują.
Za taki system ja osobiście dziękuję, a z jego używania prawdopodobnie zrezygnuję. |
_________________ "Don't believe in you, who believes in me."
"Don't believe in me, who believes in you."
"Believe in you, who believes in yourself." |
|
|
|
|
Velg
|
Wysłany: 01-04-2009, 17:22
|
|
|
Achmed napisał/a: | Natomiast jeśli dodacie tych możliwości 100, czy 200 to dla odmiany trudno się będzie w tym wszystkim połapać i godzinami będzie się szukać odpowiedniej odpowiedzi. |
Będzie to trwało tylko chwilę mniej, aniżeli dzisiaj trwa napisanie komentarza. A być może podniesie to i szybkość i jakość procesu. IMHO nie spowoduje to szczególnych kłopotów. |
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 01-04-2009, 17:32
|
|
|
Cytat: | Natomiast jeśli dodacie tych możliwości 100, czy 200 to dla odmiany trudno się będzie w tym wszystkim połapać i godzinami będzie się szukać odpowiedniej odpowiedzi. |
Nie wierzę, żeby nawet wśród 200 odpowiedzi (sortowanych jak? Po wystawionej ocenie?) znalazła się taka, która odzwierciedlałaby w pełni moje wrażenia po obejrzeniu jakiegoś anime. Choćby dlatego, że jeśli seria naprawdę jest oryginalna, zawiera jakieś unikalne elementy, które przykuły moją uwagę, to na pewno nie dadzą się one podpisać pod zestaw sztampowych komentarzy, bo przecież nikt nie będzie pisać zestawu komentarzy pod każdą konkretną serię. Wybaczcie, nie wszystko jest banalnym ecchi z majteczkami bohaterki w roli głównej.
Eh, zresztą po kiego ja to w ogóle piszę, skoro tyle razy powtarzałam to samo redakcji przed wprowadzeniem systemu - -" |
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 01-04-2009, 17:48
|
|
|
Dembol napisał/a: | ORAZ
pozostawić możliwość napisania komentarza samemu gdyby powyższe nie spełniały wymagań. Nie ma sensu "karać" i ograniczać możliwość wypowiedzi tej garstki inteligentnych użytkowników, którzy potrafią poprawnie wyartykułować swoje opinie tylko dlatego, że większość nie potrafi. |
Z nieoficjalnych źródeł wiem, że ta opcja będzie dostępna w płatnych kontach. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
|
Wysłany: 01-04-2009, 17:49
|
|
|
Ale jak zapewnie wiesz w naszym kraju panuje demokracja. I skoro więszkość była za wprowadzeniem systemu, który sprawdza się na innych forach, to przynajmniej więszkość jest zadowolona. Ktoś mógłby pomyśleć, że takie wybieranie komentarza nas zwalnia z myślenia, ale nie, nie dajcie się zwieść! Wręcz przeciwnie ono uczy, jak powinien wyglądać taki prawdziwy komentarz. Przyznajmy, że większość ludzi, którzy piszą te komentarze, nie potrafiła by skonstruować takiej wypowiedzi. Redakcja napisała warianty ich odpowiedzi, tyle że ładniejszym, czytelnym językiem. |
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 01-04-2009, 17:56
|
|
|
Zeg, a wiesz może, czy w końcu została przegłosowana opcja płacenia smsem za pojedynczy komentarz? Niestety nie stać mnie na pełną subskrypcję, a wolę mieć zabezpieczenie, w przypadku (przyznaję, mało prawdopodobnej) sytuacji gdybym miał do powiedzenia więcej, niż jest w PreCoSie... Przepraszam, że tak publicznie pytam o poufne informacje, ale myślę, że informacja o możliwości zamieszczenia własnego komentarza po uprzednio uiszczonej smsem opłacie nieco uspokoi sceptycznych. |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Velg
|
Wysłany: 01-04-2009, 18:02
|
|
|
Płacenie za pojedynczy komentarz? Mhm... A nie lepiej po prostu pisać o serii na forum z gościa? Ewentualnie, jeśli chodzi o finanse, można płacić SMSem za takie posty :P
Oraz wciąż jestem zdania, że przy dostatecznie dużej ilości możliwości do wyboru, zawsze gdzieś znajdziemy własne zdanie. |
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 01-04-2009, 18:10
|
|
|
Velg, masz trochę racji, ale przy wprowadzeniu płatnych kont na serwisie (a co za tym idzie i na forum) oraz zablokowaniu możliwości pisania postów z gościa niestety nie będzie to dłużej możliwe. Natomiast dla ludzi, którzy nie chcą kupować pełnej subskrypcji podobno miała być możliwość pisania pojedynczych postów czy komentarzy "z gościa" po zapłaceniu zań smsem i właśnie o tę opcję pytam (lepiej ode mnie poinformowanego) Zegarmistrza.
Poza tym wolność ponad wszystko, a dodatkowa opcja na pewno ucieszy użytkowników :) Naprawdę mam nadzieję, że ten pomysł nie został porzucony. |
_________________ ...
|
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
|
Wysłany: 01-04-2009, 18:17
|
|
|
Tutaj przyznam rację Vodhowi. Owszem komentarze są jak dla mnie dobrze napisane, ale nieliczne, genialne umysły, mogą pragnąć napisać coś ponad to. Więc czemu nie dać im tej szansy. Chociaż mam lepszą propozycję. Każdy kto będzie chciał napisać osobny komentarz, będzie musiał przejść przez swoisty test ze strony modernizacji, by sprawdzić czy umie posługiwać się językiem polskim. Oczywiście za test trzeba zapłacić symboliczną kwotę. |
|
|
Zegarmistrz
Grupy: AntyWiP
|
Wysłany: 01-04-2009, 18:23
|
|
|
Vodh napisał/a: | Zeg, a wiesz może, czy w końcu została przegłosowana opcja płacenia smsem za pojedynczy komentarz? Niestety nie stać mnie na pełną subskrypcję, a wolę mieć zabezpieczenie, w przypadku (przyznaję, mało prawdopodobnej) sytuacji gdybym miał do powiedzenia więcej, niż jest w PreCoSie... |
O ile wiem ma to wyglądać trochę inaczej. Będziesz musiał albo zadowolić się trochę rozbudowaną wersją tego, co jest obecnie (tzn. dodane zostanie trochę nowych komentarzy), albo wysłać SMS za 5 zł + VAT.
Jeśli wyślesz SMS, to otrzymasz kod dostępu ważny przez 30 dni i przez ten czas będziesz mógł do woli komentować. Potem będziesz musiał wysłać kolejny SMS. |
_________________ Czas Waśni darmowy system RPG dla fanów Fantasy. Prosta, rozbudowana mechanika, duży świat, walka społeczna.
|
|
|
|
|
Shizuku
Trochę poza sobą
|
Wysłany: 01-04-2009, 18:26
|
|
|
Zeg, ale mój pomysł chyba jest lepszy, bo jak jakaś niekompetentna osoba wyśle sobie takiego sms, to idea systemu umrze. Nie sądzisz? |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|