| | 
	| 

| Ogłoszenie |  
	| 
			Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
		 |  

| Rewolucja w systemie komentarzy! |  
	| Wersja do druku |  
	| Shizuku  Trochę poza sobą

Status: offline

Grupy:
 Melior Absque Chrisma

| 

|  Wysłany: 01-04-2009, 22:30 | 
 |  
			| 
 |  
			| Shlizer wreszcie mądrze prawisz. I kto powiedział, ze w konstruktywnych dyskusjach, nie można nikogo przekonać do swoich racji? xD |  
			| _________________

|  |  
	|     |  |  |  |  
	| Avellana  Lady of Autumn

| 

|  Wysłany: 01-04-2009, 23:09 | 
 |  
			| 
 |  
			| Krótko mówiąc: 

Dziękujemy wszystkim, którzy wzięli udział (i podpuszczali bliźnich) i zapraszamy za rok!
 |  
			| _________________
 Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere...
 |  |  
	|     |  |  |  |  
	| Serika  

Grupy:
 Tajna Loża Knujów
 WIP

| 

|  Wysłany: 01-04-2009, 23:16 | 
 |  
			| 
 |  
			| No właśnie. A ja teraz złożę oficjalny protest. 
 Paskudy! Zdrajcy! Sadyści!

Nikt z redakcji i okolic nie rzucił mi się na pomoc, kiedy dzielnie i z poświęceniem (z pracy! doceńcie! ;P) broniłam wolności słowa! NIKT! Zostawiliście mnie samą, biedną i opuszczoną na pastwę szalejących tłumów, redakcji i MACa T_T

Obrażam się. FOCH!

Velg, ale treść postów z tym podpisem naprawdę komponowały się przecudnie! :D

A teraz przyznawać się: kto się nabrał? :>
 |  
			| _________________

|  |  
	|   |  |  |  |  
	| tilk  

Grupy:
 Alijenoty

| 

|  Wysłany: 01-04-2009, 23:23 | 
 |  
			| 
 |  
			| Czas na odrobinę zabawnych statystyk :) Zostało "dodanych" 111 predefiniowanych komentarzy. Zdecydowanie najpopularniejszy, bo wybierany w ponad 25% przypadkach, był komentarz ostatni: 
 Seria pod każdym względem przeciętna, nie znajdzie się tu nic, czego nie widzielibyśmy już po kilkadziesiąt razy. Typowy główny bohater, równie typowa bohaterka i wszystkie pozostałe postaci - na pewno znajdziemy dla każdego jakiś odpowiednik, który już znamy. Fabuła całkowicie przewidywalna. Polecam tylko tym, którzy lubią w kółko oglądać to samo, pozostali niczego tutaj nie znajdą. Natomiast zbaczając trochę z tematu, chcę podziękować całej redakcji Tanuki.pl za stworzenie tak wspaniałej strony! Należy Wam się ogromny tort cytrynowy z bezą i po filiżance herbaty Zielony Skoczek.

Po tort zgłosimy się w późniejszym terminie.

Również bardzo popularne były komentarze numer 2 (15%), 4 (14%) i 9 (13%):

Jednym słowem: CUDOWNE!!! Nigdy wcześniej w moje ręce nie wpadło dzieło tak niesamowite, wybitne i pod każdym względem wyjątkowe. Cieszę się, że docenił je także recenzent, chociaż oczywiście rozumiem, że jego obowiązkiem było wskazanie także niewielkich wad. Dla mnie były one całkowicie niedostrzegalne i tym bardziej doceniam trud Redakcji Tanuki, która tak wnikliwie bada każdy oglądany tytuł. Do wszystkich: MUSICIE to obejrzeć! Jeszcze dzisiaj! Nawet się nie zastanawiajcie!!!

Drogi recenzencie, chciałbym zauważyć, że zawarte w twoim tekście tezy są niekoherente z moimi odczuciami względem tego anime. Mimo iż omawiając tę serię użyłeś trafnych argumentow, z którymi się częściowo zgadzam, to jednak brakuje im immanencji, a niektore z nich stanowią lapsus z logicznego punktu widzenia. W efekcie Twoja niesynkretyczna teza z łatwością daje się obalić przez reductio ad absurdum lub nawet reductio ad hitleru, co wywołuje u mnie, jako czytelnika, stan dojmującego dysonansu poznawczego, a nawet niepewności ontologicznej.

Recenzenci Tanuki.pl po raz kolejny stanęli na wysokości zadania, wskazując nieświadomym zagrożenia fanom anime, jakich tytułów należy unikać. Z tego miejsca pragnę wyrazić najgłębszy podziw dla cierpliwości i samozaparcia osoby recenzującej, która obejrzała ten tytuł do końca, aby zaprezentować nam tak wyczerpującą jego krytykę. Pozostaje mi napisać, iż moje odczucia były identyczne: zarówno pod względem akcji, jak i postaci ta seria rozczarowuje, nie nadaje się do oglądania i powinna być omijana przez wszystkich, niezależnie od płci i wieku. Żałuję tylko, że nie dane mi było wcześniej zapoznać się z tą recenzją - oszczędziłoby mi to rozczarowującego seansu.

Najmniej popularny, bo wybrany tylko dwa razy, był komentarz numer 6:

Zdecydowanie uwielbiam tego typu historie! Ta głębia! Te emocje! Cudowna kreska, niezrównana fabuła - recenzent znakomicie uchwycił w recenzji niezwykłą jej złożoność (bynajmniej fabuły, nie kreski). Absolutnie się zgadzam, że bohaterowie są uroczy, przesympatyczni i słodcy. Jeśli szukacie czegoś przeoptymistycznego, to polecam gorąco! I brawa dla recenzenta za recenzję o tak pozytywnym wydźwięku.
 |  
			|  |  |  
	|     |  |  |  |  
	| Shlizer  prawie jak admin =p

| 

|  Wysłany: 01-04-2009, 23:28 | 
 |  
			| 
 |  
			| 	  | Shizuku napisał/a: |  	  | Shlizer wreszcie mądrze prawisz. I kto powiedział, ze w konstruktywnych dyskusjach, nie można nikogo przekonać do swoich racji? xD | 
 Tylko krowa nie zmienia zdania (bez urazy dla krów)... =p

Serika - ja też pisałem o słuszności takich komentarzy.. =p
 no i ja się nabrałem - po napisaniu pierwszego postu przetestowałem i.. zonk =p
 |  
			|  |  |  
	|     |  |  |  |  
	| Agon  

| 

|  Wysłany: 01-04-2009, 23:35 | 
 |  
			| 
 |  
			| Muszę przyznać, iż czytając ten temat, bawiłam się świetnie - brawa dla redakcji i walczących stron! No i muszę pochwalić syna za jego zaangażowanie w dyskusję - jestem z Ciebie dumna! Mhm, ciekawe, co czeka nas w przyszłym roku :3 
 PS Ten obrazek jest genialny! Od razu widać, jakie zue, podstępne knuje z tych maskotek :D
 |  
			|  |  |  
	|     |  |  |  |  
	| Irian  

Grupy:
 WIP

| 

|  Wysłany: 01-04-2009, 23:48 | 
 |  
			| 
 |  
			| Swoją drogą, to teraz chyba ktoś będzie musiał skasować tę setkę komentarzy? XD Miłej zabawy... |  
			| _________________
 Every little girl flies.
 |  |  
	|     |  |  |  |  
	| Serika  

Grupy:
 Tajna Loża Knujów
 WIP

| 

|  Wysłany: 01-04-2009, 23:54 | 
 |  
			| 
 |  
			| Nie no, jak setkę... Komentarzy doszło może ze 10, przecież te predefiniowane się nie dodawały (chyba, ze metodą Copy'ego-Paste'a :P) |  
			| _________________

|  |  
	|   |  |  |  |  
	| Bezimienny  Najmniejszy pomiot chaosu

| 

|  Wysłany: 01-04-2009, 23:54 | 
 |  
			| 
 |  
			| Ne, te "komentarze" wpadały do butelki. Te które się pojawiły faktycznie, musiały być wpisane/wklejone ręcznie.	  | Irian Baratai napisał/a: |  	  | Swoją drogą, to teraz chyba ktoś będzie musiał skasować tę setkę komentarzy? XD Miłej zabawy... | 
 |  
			| _________________
 We are rock stars in a freak show
 loaded with steel.
 We are riders, the fighters,
 the renegades on wheels.

The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense.
 |  |  
	|     |  |  |  |  
	| reg Gość

| 

|  Wysłany: 02-04-2009, 04:59 | 
 |  
			| 
 |  
			| No, skoro już mamy 2 kwietnia to chyba mogę powoli wyjść z butelki. 
 To chyba najlepszy ze wszystkich dotychczasowych żartów prima aprilisowych, gratulacje dla redakcji i pozrdowienia dla wszystkich którzy nakręcali dyskusje :)
 |  
			|  |  |  
	|   |  |  |  |  
	| Lila  BAKA Ranger

Grupy:
 AntyWiP
 Fanklub Lacus Clyne
 Lisia Federacja
 Omertà

| 

|  Wysłany: 02-04-2009, 08:23 | 
 |  
			| 
 |  
			| No nic, rozumiem, że oba tematy 1 Kwietniowe i posty z nimi związane polecą: 
 Kto zostawia sobie Haro na Profilu?
 |  
			| _________________
 " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
 All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "

|  |  
	|     |  |  |  |  
	| de99ial  Big Bad Wolf

Grupy:
 AntyWiP

|  |  
	|   |  |  |  |  
	| Velg  

Grupy:
 Tajna Loża Knujów

| 

|  Wysłany: 02-04-2009, 09:58 | 
 |  
			| 
 |  
			| 	  | Urufu napisał/a: |  	  | No i muszę pochwalić syna za jego zaangażowanie w dyskusję - jestem z Ciebie dumna! | 
 Dzięki, ale to przede wszystkim zabawa ;)

A ja nawet z poświęceniem metodą Copy'ego-Paste'a napisałem komentarz do Sekirei. ;]

PS. Proponuję te kilka komentarzy skopiowanych zostawić... nikomu nie szkodzą... A może kiedyś przyszłe pokolenie się zdziwi ;)
 |  
			| _________________

|  |  
	|     |  |  |  |  
	| RepliForce  Vongola Boss

Grupy:
 Omertà

| 

|  Wysłany: 02-04-2009, 13:21 | 
 |  
			|