Ogłoszenie |
Forum archiwalne, nie można zakładać nowych kont.
|
Rewolucja w systemie komentarzy! |
Wersja do druku |
Shizuku
Trochę poza sobą
Dołączyła: 15 Lis 2006 Skąd: Z pogranicza światów Status: offline
Grupy: Melior Absque Chrisma
|
Wysłany: 01-04-2009, 22:30
|
|
|
Shlizer wreszcie mądrze prawisz. I kto powiedział, ze w konstruktywnych dyskusjach, nie można nikogo przekonać do swoich racji? xD |
|
|
Avellana
Lady of Autumn
|
Wysłany: 01-04-2009, 23:09
|
|
|
Krótko mówiąc:
Dziękujemy wszystkim, którzy wzięli udział (i podpuszczali bliźnich) i zapraszamy za rok! |
_________________ Hey, maybe I'll dye my hair, maybe I move somewhere... |
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 01-04-2009, 23:16
|
|
|
No właśnie. A ja teraz złożę oficjalny protest.
Paskudy! Zdrajcy! Sadyści!
Nikt z redakcji i okolic nie rzucił mi się na pomoc, kiedy dzielnie i z poświęceniem (z pracy! doceńcie! ;P) broniłam wolności słowa! NIKT! Zostawiliście mnie samą, biedną i opuszczoną na pastwę szalejących tłumów, redakcji i MACa T_T
Obrażam się. FOCH!
Velg, ale treść postów z tym podpisem naprawdę komponowały się przecudnie! :D
A teraz przyznawać się: kto się nabrał? :> |
|
|
tilk
Grupy: Alijenoty
|
Wysłany: 01-04-2009, 23:23
|
|
|
Czas na odrobinę zabawnych statystyk :) Zostało "dodanych" 111 predefiniowanych komentarzy. Zdecydowanie najpopularniejszy, bo wybierany w ponad 25% przypadkach, był komentarz ostatni:
Seria pod każdym względem przeciętna, nie znajdzie się tu nic, czego nie widzielibyśmy już po kilkadziesiąt razy. Typowy główny bohater, równie typowa bohaterka i wszystkie pozostałe postaci - na pewno znajdziemy dla każdego jakiś odpowiednik, który już znamy. Fabuła całkowicie przewidywalna. Polecam tylko tym, którzy lubią w kółko oglądać to samo, pozostali niczego tutaj nie znajdą. Natomiast zbaczając trochę z tematu, chcę podziękować całej redakcji Tanuki.pl za stworzenie tak wspaniałej strony! Należy Wam się ogromny tort cytrynowy z bezą i po filiżance herbaty Zielony Skoczek.
Po tort zgłosimy się w późniejszym terminie.
Również bardzo popularne były komentarze numer 2 (15%), 4 (14%) i 9 (13%):
Jednym słowem: CUDOWNE!!! Nigdy wcześniej w moje ręce nie wpadło dzieło tak niesamowite, wybitne i pod każdym względem wyjątkowe. Cieszę się, że docenił je także recenzent, chociaż oczywiście rozumiem, że jego obowiązkiem było wskazanie także niewielkich wad. Dla mnie były one całkowicie niedostrzegalne i tym bardziej doceniam trud Redakcji Tanuki, która tak wnikliwie bada każdy oglądany tytuł. Do wszystkich: MUSICIE to obejrzeć! Jeszcze dzisiaj! Nawet się nie zastanawiajcie!!!
Drogi recenzencie, chciałbym zauważyć, że zawarte w twoim tekście tezy są niekoherente z moimi odczuciami względem tego anime. Mimo iż omawiając tę serię użyłeś trafnych argumentow, z którymi się częściowo zgadzam, to jednak brakuje im immanencji, a niektore z nich stanowią lapsus z logicznego punktu widzenia. W efekcie Twoja niesynkretyczna teza z łatwością daje się obalić przez reductio ad absurdum lub nawet reductio ad hitleru, co wywołuje u mnie, jako czytelnika, stan dojmującego dysonansu poznawczego, a nawet niepewności ontologicznej.
Recenzenci Tanuki.pl po raz kolejny stanęli na wysokości zadania, wskazując nieświadomym zagrożenia fanom anime, jakich tytułów należy unikać. Z tego miejsca pragnę wyrazić najgłębszy podziw dla cierpliwości i samozaparcia osoby recenzującej, która obejrzała ten tytuł do końca, aby zaprezentować nam tak wyczerpującą jego krytykę. Pozostaje mi napisać, iż moje odczucia były identyczne: zarówno pod względem akcji, jak i postaci ta seria rozczarowuje, nie nadaje się do oglądania i powinna być omijana przez wszystkich, niezależnie od płci i wieku. Żałuję tylko, że nie dane mi było wcześniej zapoznać się z tą recenzją - oszczędziłoby mi to rozczarowującego seansu.
Najmniej popularny, bo wybrany tylko dwa razy, był komentarz numer 6:
Zdecydowanie uwielbiam tego typu historie! Ta głębia! Te emocje! Cudowna kreska, niezrównana fabuła - recenzent znakomicie uchwycił w recenzji niezwykłą jej złożoność (bynajmniej fabuły, nie kreski). Absolutnie się zgadzam, że bohaterowie są uroczy, przesympatyczni i słodcy. Jeśli szukacie czegoś przeoptymistycznego, to polecam gorąco! I brawa dla recenzenta za recenzję o tak pozytywnym wydźwięku. |
|
|
|
|
|
Shlizer
prawie jak admin =p
Dołączył: 09 Mar 2009 Skąd: wziąć na piwo? =p Status: offline
|
Wysłany: 01-04-2009, 23:28
|
|
|
Shizuku napisał/a: | Shlizer wreszcie mądrze prawisz. I kto powiedział, ze w konstruktywnych dyskusjach, nie można nikogo przekonać do swoich racji? xD |
Tylko krowa nie zmienia zdania (bez urazy dla krów)... =p
Serika - ja też pisałem o słuszności takich komentarzy.. =p
no i ja się nabrałem - po napisaniu pierwszego postu przetestowałem i.. zonk =p |
|
|
|
|
|
Agon
|
Wysłany: 01-04-2009, 23:35
|
|
|
Muszę przyznać, iż czytając ten temat, bawiłam się świetnie - brawa dla redakcji i walczących stron! No i muszę pochwalić syna za jego zaangażowanie w dyskusję - jestem z Ciebie dumna! Mhm, ciekawe, co czeka nas w przyszłym roku :3
PS Ten obrazek jest genialny! Od razu widać, jakie zue, podstępne knuje z tych maskotek :D |
|
|
|
|
|
Irian
Grupy: WIP
|
Wysłany: 01-04-2009, 23:48
|
|
|
Swoją drogą, to teraz chyba ktoś będzie musiał skasować tę setkę komentarzy? XD Miłej zabawy... |
_________________ Every little girl flies. |
|
|
|
|
Serika
Grupy: Tajna Loża Knujów WIP
|
Wysłany: 01-04-2009, 23:54
|
|
|
Nie no, jak setkę... Komentarzy doszło może ze 10, przecież te predefiniowane się nie dodawały (chyba, ze metodą Copy'ego-Paste'a :P) |
|
|
Bezimienny
Najmniejszy pomiot chaosu
Dołączył: 05 Sty 2005 Skąd: Z otchłani wieków dawno zapomnianych. Status: offline
|
Wysłany: 01-04-2009, 23:54
|
|
|
Irian Baratai napisał/a: | Swoją drogą, to teraz chyba ktoś będzie musiał skasować tę setkę komentarzy? XD Miłej zabawy... | Ne, te "komentarze" wpadały do butelki. Te które się pojawiły faktycznie, musiały być wpisane/wklejone ręcznie. |
_________________ We are rock stars in a freak show
loaded with steel.
We are riders, the fighters,
the renegades on wheels.
The difference between fiction and reality? Fiction has to make sense. |
|
|
|
|
reg
Gość
|
Wysłany: 02-04-2009, 04:59
|
|
|
No, skoro już mamy 2 kwietnia to chyba mogę powoli wyjść z butelki.
To chyba najlepszy ze wszystkich dotychczasowych żartów prima aprilisowych, gratulacje dla redakcji i pozrdowienia dla wszystkich którzy nakręcali dyskusje :) |
|
|
|
|
|
Lila
BAKA Ranger
Grupy: AntyWiP Fanklub Lacus Clyne Lisia Federacja Omertà
|
Wysłany: 02-04-2009, 08:23
|
|
|
No nic, rozumiem, że oba tematy 1 Kwietniowe i posty z nimi związane polecą:
Kto zostawia sobie Haro na Profilu? |
_________________ " Twas brillig, and the slithy toves, did gyre and gimble in the wabe;
All mimsy were the borogoves, and the mome raths outgrabe.~ "
|
|
|
|
|
de99ial
Big Bad Wolf
Grupy: AntyWiP
|
|
|
|
|
Velg
Grupy: Tajna Loża Knujów
|
Wysłany: 02-04-2009, 09:58
|
|
|
Urufu napisał/a: | No i muszę pochwalić syna za jego zaangażowanie w dyskusję - jestem z Ciebie dumna! |
Dzięki, ale to przede wszystkim zabawa ;)
A ja nawet z poświęceniem metodą Copy'ego-Paste'a napisałem komentarz do Sekirei. ;]
PS. Proponuję te kilka komentarzy skopiowanych zostawić... nikomu nie szkodzą... A może kiedyś przyszłe pokolenie się zdziwi ;) |
|
|
RepliForce
Vongola Boss
Grupy: Omertà
|
Wysłany: 02-04-2009, 13:21
|
|
|
Ja nie chciałem nic mówić, ale strona z newsami jest pusta |
_________________ "Bo to właśnie niebo pozwala fruwać chmurom po swoim bezkresie"
|
|
|
|
|
Vodh
Mistrz Sztuk Tajemnych.
Grupy: Alijenoty Fanklub Lacus Clyne
|
Wysłany: 02-04-2009, 13:23
|
|
|
Przykro mi, przegapiłeś pierwszy kwietnia :) |
_________________ ...
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików Możesz ściągać załączniki
|
Dodaj temat do Ulubionych
|
|
|
|